يکشنبه، 20 بهمن 1392

پرسش :

زنى جوان (حدود 30 ساله) همسرش را از دست داده است، بخاطر فوت شوهر بیشتر از متعارف ترک زینت مى کند، و حتّى باندازه معمول نظافت هم نمى کند، و اگر کسى به خواستگارى اش برود جواب منفى مى دهد، و مى گوید: «با شوهر مرحومم عهد کرده ام که دیگر ازدواج نکنم، و بین ما شرط شده که هر کس زودتر مُرد، دیگرى ازدواج نکند». آیا این کارها صحیح، و این شرط واجب الوفا مى باشد؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت اللَّه العظمى مکارم شیرازى (مدّ ظلّه العالى):
حِداد، به معناى ترک زینت در ایام وفات، لازم است; ولى ترک زینت، به معناى ترک نظافت نیست، و شرط مزبور اعتبارى ندارد، و سزاوار است زن بعد از گذشتن عدّه ازدواج کند.
منبع: makarem.ir