دوشنبه، 3 آذر 1393

پرسش :

آیا سن و چهره حضرت مهدی علیه السلام تاکنون تغییر کرده است؟

پاسخ :
شرح پرسش:
با وجود طولانی شدن غیبت، آیا سن و چهره حضرت مهدی علیه السلام تاکنون تغییر کرده و آثار کهولت در سیمای حضرت مشخص است یا خیر؟

پاسخ:
گرچه به دلیل طولانی بودن زمان حیات آن بزرگوار و بر اثر جریان طبیعی، باید سیمای حضرت مثل افراد کهن سال باشد، اما از روایات، استفاده می شود ‌که حضرت در زمان ظهور، مثل فردی ظاهر می شود که کمتر از چهل سال دارد. بنابراین، آثار کهن‌سالی در سیمای ایشان دیده نخواهد شد و حضرت، سیمایی جوان و بانشاط خواهد داشت و این از نشانه‌های ایشان است.
امام رضا علیه السلام فرمودند:
«از نشانه های مهدی(ع)، سیمای جوان او در سن کهولت است که هر کس او را ببیند، چهل ساله یا کمتر تصورش می کند. نیز از نشانه های او این است که گذشت زمان در او اثر نمی‌کند و تا فرا رسیدن مرگش، آثار پیری در او ظاهر نمی‌شود».(۱)

پی نوشت:
۱. بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۲۸۵ و ۳۲۲.
منبع: پورتال جامع مهدویت