سه‌شنبه، 4 آذر 1393

پرسش :

فراوانی القاب امام عصر علیه السلام به چه دلیل است؟

پاسخ :
شرح پرسش:
آیا فراوانی القاب امام عصر علیه السلام به‌ خاطر ویژگی‌های ذاتی، روحی و جسمی یا ناشی از بزرگی کارهای اصلاحی اوست؟

پاسخ:
نام‌های مبارک امام دوازدهم در روایات عبارتند از: قائم، مهدی، غایب و حجت. به علاوه احادیث مختلف از آن حضرت با عناوینی چون: حجةالله و خلیفةالله هم یاد کرده‌اند. بخشی از القاب آن حضرت به ویژگی‌های ذاتی، روحی و جسمی ایشان بازمی‌گردد و بخشی دیگر، از اصلاحات و عملکرد ایشان در زمان ظهور و حکومت ناشی می‌شود. البته در میان این القاب بعضی مشهورترند. ممکن است اوضاع و احوال در یک زمان موجب توجه بیشتر مردم به یکی از این القاب و یا صفات بشود و یا جنبه خاصی از مسئله بیشتر مطرح گردد، درنتیجه سخنرانان و نویسندگان و یا شاعران آن لقب یا جنبه خاص را بیشتر مورد توجه قرار دهند؛ نظیر اسماءالحسنی خداوندمتعال که شرایط و احوال شخصی یا عمومی مردم موجب می‌شود که به یکی از آن اسم‌ها مثلاً اسم «الشافی» یا «السلام» یا «الحافظ» یا «الرزاق» بیشتر توجه داشته باشند و خدا را با آن اسم بخوانند، اما این بدان معنی نیست که سایر اسماءالحسنی وجه تسمیه ندارند.
بنابراین هریک از اسم‌ها و القاب امام زمان(ع) به یکی از اوصاف و اعمال آن حضرت اشاره دارند و از اغلب آنها در روایاتی که اصل مسئله امام دوازدهم و ظهورش را مطرح کرده‌اند یاد شده است؛‌ یعنی آن حضرت حتی سال‌ها قبل از آن که خود و پدرشان متولد شده باشند با این نام‌ها و القاب مشهور بوده‌اند.
منبع: پورتال جامع مهدویت