0

روغن پالم چیست و در شیر چکار می کند؟!

 
voiceofrain
voiceofrain
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 2005
محل سکونت : اصفهان

روغن پالم چیست و در شیر چکار می کند؟!

روغن پالم در شیر?!
دکتر حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت ایران با اعلام اینکه
"وجود روغن پالم (روغن نخل) در شیر به اثبات رسیده و بخش قابل توجهی از چربی موجود در فراورده‌های لبنی به خاطر روغن پالم است نه چربی طبیعی شیر" توجه رسانه ها و عموم را به یکی از موضوعات مهم سلامت و محیط زیست جلب کرده است.
دکتر قاضی زاده گفت: "باید این تخلف در صنایع لبنی به صورت تدریجی اصلاح شود چرا که نمی‌توان صنایع لبنیات را به یکباره تعطیل کرد."
 
دکتر رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت هم به "افزایش میزان روغن پالم"در فرآورده های لبنی پرچرب اشاره کرد و گفت با تمام کسانی که در این "تقلب" نقش داشته‌اند، برخورد خواهد شد.
به دنبال آن دکتر زهرا عبداللهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هم توضیح داد که "روغن پالم نوعی روغن گیاهی است که مقدار اسید چرب اشباع آن حداقل ۵۰ درصد است."
 
روغن پالم  روغن نخل   شیر پرچرب لبنیات پرچرب
 
"چنین روغن هایی می توانند باعث بالا رفتن چربی خون، افزایش کلسترول بد و در نهایت موجب گرفتگی و انسداد عروق شوند."
"در مصرف لبنیات هم باید از شیر با چربی کمتر از ۲.۵ درصد استفاده شود، و حتی در صورت عدم استفاده از روغن پالم در شیر پرچرب، به دلیل مضرات چربی های حیوانی بهتر است که شیر و لبنیات پرچرب از سبد غذایی حذف شود."
 
روغن پالم نیمی از واردات روغن گیاهی ایران را در سال ۹۲ (بیش از ۵۰۰ هزار تن) تشکیل داده است.
 
 
دکتر عبداللهی گفت که به دلیل بالا رفتن قیمت روغن های دیگر (کنجد، ذرت، سویا و آفتابگردان) واردات روغن پالم در دو سال اخیر افزایش یافته است.
 
پیش از این هم استفاده از روغن پالم در صنایع لبنی مطرح شده بود. به عنوان مثال دی ماه سال گذشته دکتر مجید حاجی فرجی، رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی ایران گفته بود که در صنایع لبنی چربی شیر را می گیرند و به جای آن روغن پالم اضافه می‌کنند و به عنوان شیر و ماست پرچرب به فروش می‌رسانند.
به گفته حسین چمنی، مشاور انجمن صنایع لبنی "استفاده از روغن نباتی در تولید محصولات لبنی از سال های قبل انجام شده و مشکلی هم نداشته است."
با مطرح شدن موضوع مسئولان مختلف اظهار نظرهای مختلفی کردند تا روشن شود که حد و حدود قانونی قضیه دقیقا روشن نیست.
 
روغن پالم  روغن نخل   شیر پرچرب لبنیات پرچرب
 
تردیدی نیست که روغن پالم مصرف خوراکی دارد و تردیدی نیست که استفاده از آن در صنایع غذایی در ایران مجاز است.
اما روشن نیست که آیا استفاده از آن به جای چربی طبیعی شیر به گفته دکتر قاضی زاده "تخلف" محسوب می شود یا به گفته رضا باکری رئیس انجمن صنایع لبنی "میزان استفاده از این روغن در صنایع لبنی براساس ضوابط تعیین شده از سوی سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد و طبق استانداردهای جهانی است."
البته رسانه‌های ایران از آقای باکری این جمله را هم نقل کرده‌اند: "هیچ کارخانه‌‌ای را سراغ ندارم که از چربی گیاهی به جای چربی حیوانی در تولید شیر پرچرب استفاده کند. این حرفها تشویش اذهان عمومی است و اگر وزارت بهداشت از وجود کارخانه‌‌های متخلف مطلع است باید فورا جلوی فعالیت آن‌ها را بگیرد."
اما به گفته دکتر هدایت حسینی، مدیر کل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو برای تعداد معدودی از محصولات لبنی مجوز استفاده محدود از روغن پالم صادرشده اما "هیچ مجوزی برای استفاده از روغن پالم در محصولاتی مثل شیر، ماست و دوغ صادر نشده است و مجوز فقط برای ۴ تا ۵ محصولی است که سرانه مصرف آنها پایین است."
 
دکتر رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت نظری دیگر دارد:
"در بازرسی های وزارت بهداشت نمونه هایی از روغن پالم در فرآورده های لبنی پرچرب وجود داشته و مطمئناً با تمام کسانی که در این تقلب نقش داشته‌اند، برخورد می‌شود."
 
"روغن پالم کمترین کیفیت و اسیدچرب اشباع بالایی دارد. این اسید چرب اشباع با زنجیره بلند شبیه اسیدهای چرب اشباع موجود در روغن جامد است."
"متأسفانه روز به روز سن ابتلا به گرفتگی عروق و سکته های قلبی در کشور کاهش می‌یابد که بخش عمده آن وابسته به تغذیه از جمله مصرف اسیدهای چرب اشباع ناشی از روغن پالم است."
 
"سازمان غذا و دارو به شدت با شرکتهایی که بدون مجوز از روغن پالم در تولید فرآورده های لبنی استفاده کرده اند، برخورد می کند اسامی آنها نیز پس از پایش، اعلام خواهد شد."
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در بازرسی های وزارت بهداشت نمونه هایی از روغن پالم در فرآورده های لبنی پرچرب وجود داشته و مطمئناً با تمام کسانی که در این تقلب نقش داشته‌اند، برخورد می‌شود.
روغن پالم  روغن نخل   شیر پرچرب لبنیات پرچرب
 
روغن پالم
گفته می‌شود روغن نخل بیشتر از هر روغن خوراکی دیگری در دنیا تولید و در تجارت جهانی مبادله می‌شود.
شاید برای بسیاری روغن نخل یا پالم چندان شناخته شده نباشد و ناگهان دریافته باشند که این روغن را از راه لبنیات مصرفی دریافت کرده‌اند.
اما مصرف روزانه این روغن در تمام اجزاء زندگی رسوخ کرده است. در بیشتر مواد شوینده مثل صابون و شامپو، بسیاری از خوردنی‌های آماده، بستنی و شکلات و بیسکویت، غذای آماده، شیر خشک، شیر شکلات و شیرکاکائو، پنیر و کره، بیشتر لوازم آرایشی و بهداشتی و خمیر دندان و روغن نباتی از این روغن استفاده می‌شود.
روغن پالم  روغن نخل   شیر پرچرب لبنیات پرچرب
 
حتی در جنگ جهانی دوم از نمک آلومینیوم اسید پالمیتیک (چربی اصلی روغن پالم) در تولید بمب ناپالم استفاده شده است.
در ایران نخل به عنوان درخت خرما شناخته می شود. نخل روغنی هم از همان خانواده است که در اصل بومی غرب و جنوب غربی آفریقا بوده است.
اما اکنون مالزی و اندونزی بیش از هشتاد و پنج درصد روغن نخل دنیا را تولید می‌کنند.
از نخل روغنی دو نوع روغن گرفته‌ می‌شود: روغن نخل و روغن کرنل نخل.
اما روغن نخل که پرمصرف‌ترین روغن خوراکی دنیاست جنجالی‌ترین روغن هم هست.
 
فعالان محیط زیست در چند سال اخیر به شدت در مورد نابودی جنگل‌های طبیعی در ابعاد وسیع برای کاشت نخل‌ روغنی هشدار داده‌اند.
از بین رفتن جنگل‌های بارانی به خصوص در اندونزی و مالزی (برنئو) و سوماترا، افزایش تولید دی اکسید کربن، گرم شدن هوای زمین و از بین رفتن تنوع زیستی گیاهی و جانوری (از جمله اورانگوتان، کرگدن و ببر سوماترا) از مهمترین عوارض استفاده گسترده از روغن پالم تلقی می‌شود.
 
مطالعه برای جایگزینی روغنهای وارداتی با روغن پالم از سال ۱۳۶۲ آغاز و واردات آن از سال ۱۳۶۸ آغاز شد. در آن سال به کارخانه های روغن نباتی ایران اجازه داده شد روغن پالم را به روغن نباتی جامد اضافه کنند.
 
 
روغن پالم و سلامت قلب و عروق
در کشورهای غربی تولید کنندگان باید روی محصولاتی که با استفاده از این روغن تولید می‌شوند برچسب بزنند و استفاده از نام کلی روغن گیاهی یا نباتی در این برچسب ها کافی نیست.
چربی‌های اشباع شده که عامل افزایش کلسترول و خطر بیماری‌های قلبی هستند بیشتر در چربی‌های حیوانی یافت می‌شوند.
مهمترین منابع گیاهی چربی‌های اشباع شده روغن نخل و روغن نارگیل هستند.
 
در مورد اثر منفی روغن پالم بر سلامت قلب و عروق، نتایج تحقیقات متناقض بوده است. برخی به این نتیجه رسیده‌اند که روغن نخل باعث افزایش کلسترول و بویژه کلسترول به اصطلاح مضر (LDL) می‌شود و برخی دیگر بخصوص تحقیقاتی که در کشورهای شرق آسیا انجام شده به این نتیجه رسیده‌اند که روغن نخل اثر مثبتی بر میزان کلسترول دارد و آن را پایین می‌آورد.
روغن پالم  روغن نخل   شیر پرچرب لبنیات پرچرب
 
اما در مورد تاثیر منفی چربی اشباع شده بر سلامت قلب و عروق تقریبا اجماع نظر وجود دارد.
مراجع بهداشتی آمریکا، بریتانیا و اروپا درباره تاثیر منفی چربی اشباع شده بر میزان کلسترول و سلامت قلب و عروق هشدار داد‌ه و توصیه کرده‌اند که مصرف آنها تا حد امکان پایین نگه‌ داشته شود.
انجمن قلب آمریکا توصیه کرده میزان چربی اشباع شده در رژیم غذایی روزانه کمتر از هفت درصد کل چربی دریافتی باشد.
گزارش شده که در کشورهای غربی هم روغن نخل یا روغن کرنل نخل در شیر و لبنیات مصرفی روزانه یافت شده است، به دلیل اینکه پس از روغن کشی، کنجاله آن به مصرف خوراک دام می‌رسد و اسیدهای چرب این کنجاله در شیر ترشح می‌شود.

بـازم با گریه خوابم برد       بـازم خواب تــــو را دیدم

دوباره....

چقدر غمگینم و تنـــها  چقدر می خوام که باز بـارون بباره

 

بزن بــارون  ببار آروم  بروی پلکای خسته ام

بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم

 

یک شنبه 19 مرداد 1393  2:13 PM
تشکرات از این پست
kingboy nazaninfatemeh alifanoodi nargesza zamin_shenas morteza112414 rezajafarizadeh ghasedaka borkhar akram_h amirhmz
voiceofrain
voiceofrain
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 2005
محل سکونت : اصفهان

رئیس سازمان غذا و دارو: آلودگی پالم پنیر و خامه از شیر بیشتر است

رئیس سازمان غذا و دارو: آلودگی پالم پنیر و خامه از شیر بیشتر است
رئیس سازمان غذا و دارو درباره نگرانی‌های اخیر مطرح شده در زمینه "آلودگی روغن پالم" گفته است آلودگی خامه و پنیر "بسیار بیشتر" از شیر و کره است.
 
 
رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو که وابسته به وزارت بهداشت ایران است به خبرگزاری فارس گفته چنانچه روغن پالم در محصولات لبنی دیده شود، جلوی تولید گرفته شده و در برخی موارد پروانه آن محصول لغو می‌شود.
 
در چند روز گذشته مقام‎‌های بهداشتی کشور درباره استفاده از روغن نخل یا پالم در شیر پرچرب به مردم هشدار داده‌ بودند اما حالا رئیس سازمان غذا و دارو می‌گوید تنها شیر پرچرب آلوده نیست و سایر محصولات مانند خامه و پنیر هم روغن پالم دارند.
 
آقای دیناروند می‌گوید حدود چهار ماه پیش وزارت بهداشت "گزارش‌های مردمی" درباره استفاده از روغن پالم در برخی محصولات لبنی دریافت کرده است که بعد از آزمایش مشخص شده دو شرکت از این روغن استفاده کرده‌اند.
 
حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت ایران هم امروز گفته نام شرکت‌هایی که از روغن پالم در شیر استفاده کرده‌اند، به قوه قضاییه داده شده اما وزارت بهداشت قصد ندارد نام آنها را اعلام کند.
وزیر بهداشت ایران در رابطه با وجود روغن پالم "بیش از حد مجاز" در روغن‌های خوراکی و لبنیات گفت: "پالم روغنی است که سال‌‎های سال از کشور مالزی وارد می شود و به دلیل قیمت ارزان و سودآوری بالا، بیش از گذشته وارد شده است."
 
با وجود هشدارهای وزارت بهداشت، مسئولان صنایع لبنی از استفاده از روغن پالم دفاع کرده‌اند.
رضا باکری رئیس انجمن صنایع لبنی گفته است "میزان استفاده از این روغن در صنایع لبنی براساس ضوابط تعیین شده از سوی سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد و طبق استانداردهای جهانی است."

بـازم با گریه خوابم برد       بـازم خواب تــــو را دیدم

دوباره....

چقدر غمگینم و تنـــها  چقدر می خوام که باز بـارون بباره

 

بزن بــارون  ببار آروم  بروی پلکای خسته ام

بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم

 

یک شنبه 19 مرداد 1393  2:24 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh alifanoodi nargesza zamin_shenas
kingboy
kingboy
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 165
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روغن پالم چیست و در شیر چکار می کند؟!

با سلا

من یه سوال داشتم اگه این روغن پالم اینقدر مضر است چرا وارد کردن آن به راحتی انجام میشود؟ و خود وزارت بهداشت هم باید مجوز پخش آن را بدهد و توزیع کند چرا نمیتواند جلوی آن را بگیرد؟

 

jaash

یک شنبه 19 مرداد 1393  3:52 PM
تشکرات از این پست
alifanoodi omiddeymi1368 sarez1353
mkhesali
mkhesali
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1391 
تعداد پست ها : 128
محل سکونت : البرز

پاسخ به:روغن پالم چیست و در شیر چکار می کند؟!

خوبه چون من تا قبل از این فکر میکردم دارم آب خالی می خورم حالا میدونم یکم روغن پالمم توشه

یک شنبه 19 مرداد 1393  9:34 PM
تشکرات از این پست
amirali123 soskin
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روغن پالم چیست و در شیر چکار می کند؟!

اینجاست که باید گفت: خدایا خودت به داد مردم برس.

یک شنبه 19 مرداد 1393  9:44 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
zamin_shenas
zamin_shenas
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 57
محل سکونت : مازندران
یک شنبه 19 مرداد 1393  11:09 PM
تشکرات از این پست
voiceofrain
voiceofrain
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 2005
محل سکونت : اصفهان

شیری با یک وجب روغن توش!

شیری با یک وجب روغن توش!

مسئولان باید هرچه زودتر متخلفان آلودگی لبنیات را به مردم معرفی کنند تا بلکه بتوانند اعتماد از دست رفته آنها را نسبت به تولیدات داخلی تا حدی بازگردانند و مصرف کننده در این تردید نماند که شیر مصرفی اش حاوی یک وجب روغن است یا خیر!

 

 تا چند روز پیش نرخ جدید قیمت شیرخام و افزایش قیمت لبنیات مهم ترین دغدغه  دامداران، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان بود اما طی یک هفته اخیر موضوعی مطرح شد که آن مساله را به کلی از یاد برد.
بحث داغ و البته بسیار نگران کننده وجود روغن پالم در لبنیات. بحثی که از سوی وزیر بهداشت مطرح و سپس به سرعت چشمگیری در رسانه های مختلف منتشر شد.
بحثی که انجمن صنایع لبنی، دامداران و کارشناسان مختلف در واکنش به آن اظهار نظرهای متفاوتی کردند اظهار نظرهایی که همچنان ادامه دارد.
بحثی که کماکان سوژه اصلی اکثر رسانه هاست و مشخص نیست آیا سرانجام به پایان شفافی می رسد یا مانند همان محصولات جالیزی معروف مصرف کننده هیچگاه پی نمی برد که جریان چه بود؟ آیا این محصولات آلوده بودند؟ اگر آلوده بودند پس چرا متخلفان معرفی نشدند و برخوردی با آنان صورت نگرفت؟ اگر نبودند پس چرا اصلا این بحث عنوان شد؟! شاید این بحث عنوان شد تا بحث قبلی در سایه قرار بگیرد و از یاد برود!
مصرف کنندگانی که  خسته شده اند از اینکه هر روز یک بحث جدید را در مورد آلودگی مواد غذایی و محصولات تولیدی  بشنوند . یک روز بحث آلودگی برنج مطرح می شود یک روز گوشت یک روز ماهی یک روز محصولات جالیزی و... در این میان  نکته جالب اما ناراحت کننده پایان مبهم اکثر این بحث ها  است .
شاید بخاطر همین مساله باشد که مصرف کنندگان ایرانی به شدت به محصولات داخلی بی اعتمادند و همیشه به دنبال کالاهای خارجی و گران تر می گردند!
شاید آنها فکر می کنند محصولات خارجی سالم تر و پر خاصیت ترند که البته با چنین وضعی باید به آنان حق داد.
به هر حال مطرح شدن آلودگی لبنیات از سوی فردی چون وزیر بهداشت تاثیر بسیار بدی بر اذهان عمومی دارد و مردم هرگز این مساله را فراموش نخواهند کرد و این مساله سبب می شود مردمی که قبلا به دلیل گرانی و تورم مصرف لبنیات را به شدت کاهش داده بودند باز هم این کار را تکرار کنند و آن هنگام است که جامعه با انواع بیماری ها روبرو خواهد شد و مشخص نیست در نهایت به چه سرانجام نگران کننده ای برسد!
چرا که این مردم تا قبل از این هم همواره بحث آلودگی شیر به وایتکس و مخلوط شدن آن با آب را از جمله دلایل خود برای عدم مصرف لبنیات برمی شمردند حالا با وضع پیش آمده معلوم نیست مسئولان مربوطه چگونه می خواهند اذهان مصرف کنندگان را از تشویش های ایجاد شده خالی و آنها را از نگرانی خارج کنند .

به هر حال امید است که مسئولان هرچه زودتر متخلفان این امر را شناسایی و به مردم معرفی کنند تا بلکه بتوانند اعتماد از دست رفته آنها را نسبت به تولیدات داخلی تا حدی بازگردانند و مصرف کننده در این تردید نماند که آیا شیری که مصرف می کند یک وجب روغن دارد یا خیر!

بـازم با گریه خوابم برد       بـازم خواب تــــو را دیدم

دوباره....

چقدر غمگینم و تنـــها  چقدر می خوام که باز بـارون بباره

 

بزن بــارون  ببار آروم  بروی پلکای خسته ام

بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم

 

دوشنبه 20 مرداد 1393  8:33 AM
تشکرات از این پست
voiceofrain
voiceofrain
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 2005
محل سکونت : اصفهان

بفرمایید تب مالت!

بفرمایید تب مالت! 

پس لرزه های نهیب حساب نشده وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صنعت شیر کشورکه منجر به شناسایی دو! شرکت متخلف در این حوزه و معرفی آنان به عدالت خانه شد حاشیه های دیگری را نیز بوجود آورده است. ظاهرا گروهی به خیال اینکه فرصتی طلایی نصیبشان شده تا انتقامشان را از صنعت لبنیات بگیرند ، تلاش می کنند تا کشور را به سالها قبل و به سطح مناطق فقیر نشین هند و بنگلادش برگردانند. به سه خبر زیر توجه کنید:

 

 - 1      به گفته دکتر محمدمهدی گویا، رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، شمار مبتلایان به تب مالت در کشور، 15 سال پیش سالانه حدود 90 هزار نفر بوده است که با اتخاذ روش‌های پیشگیرانه، این تعداد در سال 89 به 12هزار نفر رسید اما شمار مبتلایان در 3 سال گذشته دوباره افزایش داشته است.

 

 - 2       رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه تب مالت مهم ترین بیماری مشترک انسان و حیوان (زئونوز) در کشور است، گفت: سالانه 19 هزار نفر در کشور به تب مالت مبتلا می شوند. بیماری تب مالت یا ˈبروسلوزˈ یکی از بیماری های عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان از طریق عامل باکتریایی است که دامداران ، روستاییان و مصرف کنندگان شهری مواد لبنی خام و غیراستاندارد را تهدید می کند.ˈدکتر «محمدرضا شیرزادی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: مخزن انتقال این بیماری در کشور ما گاو و گوسفند است که افراد در تماس با این حیوانات یا مصرف فراورده های لبنی آلوده به تب مالت مبتلا می شوند.رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت گفت: دامداران، دامپزشکان، دست اندرکاران خرید و فروش دام در معرض خطر ابتلا به تب مالت قرار دارند اما افرادی نیز که از فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه استفاده می کنند به تب مالت مبتلا خواهند شد.

 - 3        رییس اتحادیه فروشندگان لبنیات  تهران افزود 1200  واحد تولید کننده و عرضه کننده محصولات لبنی سنتی در سطح شهر تهران! مشغول فعالیت هستند که نسبت به دو سال گذشته این رقم با افزایش 3 برابری!!! مواجه شده است.

 

خبرها را که کنار هم می گذاری معلوم می شود  طی سه سال گذشته 58 درصد به آمار مبتلایان به تب مالت در کشور اضافه شده است. درحالیکه یکی از دلایل مهم ابتلا به این بیماری پرهزینه و طولانی مدت مصرف فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه اعلام می شود، در شهری مثل تهران با افتخار اعلام می شود که تعداد جایگاههای عرضه فرآورده های سنتی به سه برابر افزایش یافته است.

می ماند چند سوال ساده که بعید است مانند سالهای گذشته پاسخی در خور داشته باشد:

 - 1       این مراکز عرضه که تعداد زیادی از آنها حتی مجوز صنفی هم ندارند با مجوز کدام دستگاههای نظارتی به فعالیت ادامه داده و براحتی آنرا توسعه می دهند؟

2       - با توجه به اینکه این فروشگاهها به عرضه مواد غذایی فساد پذیر مشغولند چند بارمورد  بازرسی دستگاههای نظارتی غذا و سلامت قرار گرفته اند و نتایج این بازرسیها در کجا عرضه شده است؟

3       - از آنجا که وجه غالب محصولات ارایه شده در این فروشگاهها مستقیما و یا مخلوطی از شیر گوسفندی است، چند واحد تامین کننده شیر گوسفندی صنعتی در کشور وجود دارد؟ آنالیز میکروبی شیر گوسفندی تولیدی کشور در کدام سازمان مسئول قابل مشاهده است؟

-  4      در حالیکه تولید کنندگان صنعتی و سالم بدرستی تحت نظارت دایمی دستگاههای متعددی قرار می گیرند ، آیا وقت آن نرسیده است که سازمانی مسئولیت این واحدها را بپذیرد و پاسخگوی مردم باشد؟

  - 5        کاش صداو سیما مستندی از کارگاههای تولید و عرضه فرآورده های سنتی ، شرایط نگهداری وکامیونت های حمل و نقل این فرآورده هارابه نمایش بگذارد تا شاید وجدان خفته دستگاههای نظارتی در این رابطه هم بیدار شود...

 - 6        اعتراض!! رییس این اتحادیه در مورد قیمت خرید شیرخام کارخانه ها از دامداران بیشتر از سایر موضوعات جلب توجه می کند. مدتها بود با مشاهده فروشگاههای بزرگ و اکثرا دو سه دهنه سنتی فروش در گرانترین  نقاط تجاری تهران و سایر شهرهای بزرگ  این سوال در ذهنم نقش بسته بود که سود این کار چقدر است که چنین سرمایه گذاریهایی را توجیه پذیر می کند! اعلام  فروش غیر قانونی شیر خام به قیمت 2200 تومان!! (روزنامه کسب وکار مورخ 18 مرداد 1393) در این فروشگاهها به مردم از سوی  رییس این اتحادیه نشان  می دهد که این دوستان نه تنها نگران هیچگونه نظارت کیفی نیستند ، بلکه دستگاههای مسئول قیمت گذاری هم گذرشان به این مراکز نمی افتد...

7         - نگارش این یادداشت در غوغای مصرف روغن پالم در تعداد اندکی از کارخانه های لبنی ازآنرو صورت می پذیرد که ظاهرا این آقایان بوی کباب شنیده اند و با مصاحبه های پی درپی از این نمد کلاهی برای خود می جویند. به نظر می رسد راه اندازی کمپین های دروغین تحریم فرآورده های سالم کار همین جماعت باشد که مترصدند با حذف صنایع لبنی سینه ها را جلو داده  و در ورودی این فروشگاههای شیک و بزرگ بایستند ودر غیاب هر گونه نظارتی مردم را دعوت  کنند که: بفرمایید تب مالت....

تشدید نظارت بر عرضه کنندگان فرآورده های شیری را بخاطر ارتقای شاخص سلامت مردم به فال نیک می گیریم، اما این سوال باقی است که چرا یک بام ودو هوا؟؟

 

حسین چمنی

کارشناس صنعت شیر

19 مرداد ماه 1393

بـازم با گریه خوابم برد       بـازم خواب تــــو را دیدم

دوباره....

چقدر غمگینم و تنـــها  چقدر می خوام که باز بـارون بباره

 

بزن بــارون  ببار آروم  بروی پلکای خسته ام

بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم

 

دوشنبه 20 مرداد 1393  8:37 AM
تشکرات از این پست
voiceofrain
voiceofrain
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 2005
محل سکونت : اصفهان

پاسخ سازمان ملی استاندارد ایران به اعلام نظر وزیر بهداشت درباره استفاده از چربی گیاهی پالم در فرآورد

سازمان ملی استاندارد ایران به اعلام نظر وزیر بهداشت درباره استفاده از چربی گیاهی پالم در فرآورده های لبنی پرچرب پاسخ داد

در حال حاضر در کشور قریب به 300 نوع فرآورده لبنی تولید می شود که فقط در 8 نوع از آنها شامل پنیر پروسس آنالوگ ، اسپریدهای مخلوط ، پنیر تازه با چربی گیاهی ( پنیر تازه آنالوگ ) ، پنیر خامه ای با چربی گیاهی ، پنیر پیتزای پروسس ، شیر خشک با چربی گیاهی ، بستنی پروبیوتیک و بستنی ، استفاده از چربی گیاهی مجاز و در سایر فرآورده های لبنی ، استفاده از چربی گیاهی غیرمجاز است که بر همین اساس پژوهشکده غذایی و کشاورزی سازمان ملی استاندارد ایران از فروردین ماه 1392 طرح پژوهشی " بررسی محتوای چربی شیر و فرآورده های لبنی پرچرب به منظور تعیین شاخص های خلوص در استانداردهای ملی مرتبط "در راستای تعیین ویژگی های افتراقی ، تایید صحت و جلوگیری از بروز تقلب در چربی فرآورده های شیری را اجرا کرده است.

 

در این طرح 124 نمونه شیر و فرآورده های شیری پرچرب نمونه برداری شده از بازار مصرف مشتمل بر انواع شیر پاستوریزه و فرادما ( استریل ) پرچرب ، خامه ، کره پاستوریزه ، پنیر تازه پرچرب ، پنیر خامه ای و ماست پرچرب مورد آزمونهای دقیق قرار گرفته و شاخص های اختصاصی آنها با نمونه های چربی شیر مرجع ( شیرهای خام نمونه برداری شده از دامداری ها ) و پیشینه علمی و استانداردهای بین المللی موجود تعیین و مورد مقایسه قرار گرفت.

 

نتایج این طرح نشان داد که حدود 20 درصد از نمونه های فرآورده های شیری پرچرب مورد نمونه برداری از بازار مصرف دارای پروفایل اسیدهای چرب ، ترکیب استرولی و استرول تام منطبق با چربی شیر خالص نبوده و بروز تقلب در آنها در قالب اختلاط چربی گیاهی با چربی شیر ، آشکار بوده است که در این بین نمونه های شیر پاستوریزه و فرادمای پرچرب حداکثر مطابقت و نمونه های پنیر تازه بیشترین میزان تقلب با چربی های گیاهی را داشته اند. این در حالی است که حدود 80 درصد مابقی نمونه های لبنی نمایه ای کاملا منطبق با چربی خالص شیر داشته و عاری از بروز هر گونه تقلب چربی شیر با چربی های گیاهی در فرمولاسیون خود بوده اند.

 

در همین راستا شایان ذکر است ، نتایج این طرح با پژوهش های مرتبط به زودی در قالب حدود افتراقی در تدوین و تجدیدنظر استانداردهای ملی فرآورده های شیری پرچرب به کار گرفته خواهد شد که این موضوع می تواند از تقلبات چربی گیاهی در شیر و فرآورده های لبنی ذکر شده جلوگیری نماید.

 

لازم به ذکر است بکارگیری روغن پالم به دلیل حجم بالای واردات ، قیمت پایین در مقایسه با چربی شیر ، در دسترس بودن و همچنین اشباع شدن و وضعیت ظاهری آن امکان بیشتری در بروز تقلب و اختلاط با چربی فرآورده های شیری را دارد، لکن شناسایی نوع چربی و روغن گیاهی و تعیین مقدار بکار رفته به عنوان تقلب در اختلاط با چربی شیر به سادگی میسر نیست .

 

در این راستا سازمان ملی استاندارد ایران براساس نتایج آزمون در مواردی که از چربی گیاهی بصورت غیرمجاز در فرآورده های لبنی استفاده شده باشد ، برخورد قانونی می نماید ، چنانچه تاکنون نسبت به تعلیق پروانه کاربرد علامت استاندارد متخلفان در این زمینه اقدام نموده است.
 

بـازم با گریه خوابم برد       بـازم خواب تــــو را دیدم

دوباره....

چقدر غمگینم و تنـــها  چقدر می خوام که باز بـارون بباره

 

بزن بــارون  ببار آروم  بروی پلکای خسته ام

بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم

 

دوشنبه 20 مرداد 1393  8:41 AM
تشکرات از این پست
voiceofrain
voiceofrain
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 2005
محل سکونت : اصفهان

نمی‌توانیم اختلاط روغن پالم با لبنیات را کتمان کنیم

نمی‌توانیم اختلاط روغن پالم با لبنیات را کتمان کنیم

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: نمی‌‌توانیم موضوع به این مهمی اختلاط روغن پالم با محصولات لبنی را کتمان کنیم تا آخر این هفته تکلیف صنایع لبنی متخلف مشخص و پروانه تولید آنها باطل می‌شود و این صنایع به دستگاه‌های قضایی و مردم معرفی می‌شوند.

 

برنامه طلوع شبکه چهار امروز به مسئله مهم چند روز اخیر رسانه‌ها در مورد استفاده از روغن پالم در لبنیات پرداخت در این برنامه سعید سلطانی سروستانی مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران به صورت حضوری و رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو به صورت تلفنی شرکت داشتند.

 

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در این نشست گفت:روغن پالم یکی از روغن‌های گیاهی خوراکی است  که از نظر مرغوبیت نسبت به سایر روغن‌های گیاهی از مرغوبیت کمتری برخوردار است.

 

وی افزود: همچنین این روغن نسبت به سایر روغن‌های گیاهی ارزانتر است و شبیه روغن‌های جامد است و به دلیل آسیب‌های که به سلامتی می‌زند از قبیل گرفتگی عروق کرونر و حتی بروز برخی سرطان‌ها توصیه می‌شود که این روغن کمتر استفاده شود. در سال‌های اخیر به دلیل برخی مسائل از قبیل تحریم‌ها و گران بودن روغن‌ها حدود  700 هزار تن و به عبارتی  50 درصد از روغن‌های وارداتی به کشور روغن پالم است که در مقایسه با 40 میلیون تن تولید این روغن در سطح جهان ایران حدود 1.7 درصد آن را مصرف می‌کند.

 

وی همچنین تاکید کرد:"مردم از وزیر بهداشت که حافظ سلامت مردم است انتظار دارند تا تخلفات را گزارش کند بنابراین ما ما نمی‌‌توانیم برای جلوگیری از ضرر صنایع موضوع به این مهمی را کتمان کنیم تا آخر این هفته تکلیف صنایع لبنی متخلف مشخص می‌شود و پروانه تولید آنها باطل می‌شود و این صنایع به دستگاه‌های مربوطه و قضایی معرفی می‌شوند و در صورت مقصر شناخته شدن آنها توسط دستگاه قضایی حتما به مردم معرفی می‌شوند."

 

مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران نیز گفت:براساس آماری که من از گمرک گرفته‌ام از 10 کشور واردات روغن پالم به خصوص سنگاپور به کشور انجام می‌شود و به طور دقیق واردات آن در سال 92 معادل 665 هزار و 78 تن بوده و این روغن توسط مردم در مصارف مختلف خوراکی  مورد استفاده قرار می‌گیرد.


 
 

رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر اینکه روغن پالم چیست؟ و از کی مردم این روغن را مصرف می‌کنند، گفت: روغن پالم یکی از روغن‌های گیاهی خوراکی است  که از نظر مرغوبیت نسبت به سایر روغن‌های گیاهی از مرغوبیت کمتری برخوردار است.

 

وی افزود: همچنین این روغن نسبت به سایر روغن‌های گیاهی ارزانتر است و شبیه روغن‌های جامد است و به دلیل آسیب‌های که به سلامتی می‌زند از قبیل گرفتگی عروق کرونر و حتی بروز برخی سرطان‌ها توصیه می‌شود که این روغن کمتر استفاده شود.

 

معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: در سال‌های اخیر به دلیل برخی مسائل از قبیل تحریم‌ها و گران بودن روغن‌ها حدود  700 هزار تن و به عبارتی  50 درصد از روغن‌های وارداتی به کشور روغن پالم است که در مقایسه با 40 میلیون تن تولید این روغن در سطح جهان ایران حدود 1.7 درصد آن را مصرف می‌کند.

 

دیناروند اظهار داشت: مصرف روغن پالم ممنوع نیست ولی توصیه می‌شود میزان مصرف آن کمتر شود البته عمده مصرف روغن پالم در شیر نیست و این روغن در روغن‌های جامد و نیمه جامد و حتی شکلات و خامه به مصرف می‌رسد و وزارت بهداشت در صدد کمتر شدن و حتی قطع واردات این روغن است.

 

وی افزود: اخیرا در وزارت بهداشت کمیته‌ای با دستور وزر تشکیل شد این کمیته با مشارکت اتحادیه صنایع لبنی، اساتید دانشگاه و کارشناسان تغذیه و دستگاه‌ها ذیربط تشکیل شد و در آنجا  بررسی کردیم که در صنایع لبنی اجازه مصرف چربی‌های گیاهی را که قبلا وجود داشته را برداریم و همچنین مجوز  و پروانه ساخت برخی از فرآورد‌ها لبنی مثل پنیر و خامه مجوز مبنی بر استفاده از روغن پالم اصلاح می‌شود و انشاء الله دیگر در لبنیات این چربی استفاده نشود.

 

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: اما در برخی صنایع بدون مجوز از روغن پالم استفاده می‌شود و چون تخلف بوده به شدت با آن برخورد می‌کنیم.

 

دیناروند بیان داشت: تعداد متخلفین بسیار کم است و این هفته حتما این متخلفین تعیین تکلیف می‌شوند ولی این موضوع یعنی استفاده از روغن پالم در لبنیات به دلیل رسانه‌‌ای شدن به این   گستردگی مطرح شد و خشک و تر با هم سوخت.

 

* استفاده از روغن پالم توسط دامدار در شیر را 100 درصد نفی می‌کنم

 

در ادامه این برنامه سلطانی مدیر اتحادیه مرکزی دامداران در پاسخ به سؤالی مجری برنامه مبنی بر اینکه نظر شما راجع به استفاده از روغن پالم در شیر خام توسط تولید‌کنندگان و دامداران چیست گفت: به عنوان نماینده دامداران استفاده از روغن پالم در شیر خام را توسط دامدار به طور 100 درصد نفی می‌کنم. 

 

وی افزود: روغن پالم روغنی جامد است و باید ذوب شود تا در شیر استفاده شود و بنابراین اگر این روغن به شیر اضافه شود شیر آن را پس می‌زند و کاملا در شیر دیده می‌شود و بنابراین امکان ریختن این روغن در شیر توسط دامدار اصلا وجود ندارد.

 

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران بیان داشت: حتی اگر اضافه کردن شیر توسط دامدار توسط دستگاه‌ هم انجام شود که به لحاظ فیزیکی قابل رؤیت نباشد از آنجا که شیر در هنگام تحویل به کارخانه مورد آزمایش قرار می‌گیرد و کارخانه‌ها شیر خالص را از دامداران تحویل می‌گیرند باز هم چنین امکانی برای دامدار وجود ندارد که بتواند به شیر ماده‌ای بیفزاید حتی اگر این ماده افزودنی آب باشد.

 

وی افزود: در صورت تخلف توسط دامدار کارخانه‌ها تولید کننده را جریمه می‌کنند و شیر را از آنها تحویل نمی‌گیرند و بنابراین بروز چنین اتفاقی توسط دامدار امکن‌پذیر نیست.

 

دیناروند هم در تأیید نظرات سلطانی گفت: اضافه کردن روغن پالم توسط تولید‌کنندگان شیر تقریبا امکان‌پذیر نیست ولی امکان این رخداد توسط کارخانه‌ها و صنایع لبنی برای تولید محصولات لبنی پرچرب وجود دارد که البته تعداد آن کارخانه‌هم کم است.

 

* شیر رایگان شود تا هزینه‌های دارو و درمان کم شود

 

سلطانی در پاسخ به این سؤال که مطرح شدن استفاده از روغن پالم در شیرهای پرچرب و صنایع لبنی چه ضرری را به دامداران وارد کرده است، گفت: مصرف شیر برای سلامتی مردم بسیار مهم است و به نظر من اگر دولت شرایطی را فراهم کند که این ماده غذایی ارزشمند به صورت رایگان در اختیار مردم قرار گیرد هزینه‌های دارو و درمان دولت کاهش می‌یابد.

 

وی افزود: در برنامه توسعه پنجم پیش‌بینی شده که سرانه مصرف به 165 کیلوگرم برسد در حالیکه حدود 60 کیلوگرم از برنامه عقب هستیم.

 

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران تصریح کرد: ما سعی کردیم یارانه را از دو کالای متضرر شکر و روغن بگیریم و این یارانه به شیر اختصاص یابد و سعی کردیم که مصرف شیر در جامعه افزایش یابد در حالیکه با این نوع اطلاع رسانی راجع به استفاده از روغن پالم در شیر واقعا مردم از مصرف این ماده غذایی ارزشمند دچار وحشت شده‌اند و مصرف این ماده غذایی کاهش یافته است، این کار وزیر بهداشت یک ضد تبلیغ برای مصرف لبنیات بود.

 

* کتمان حقایق برای جلوگیری از ضرر صنایع امکان‌پذیر نیست

 

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به اظهارات سلطانی بیان داشت: مردم از وزیر بهداشت که حافظ سلامت مردم است انتظار دارند تا تخلفات را گزارش کند بنابراین ما نمی‌‌توانیم برای جلوگیری از ضرر صنایع موضوع به این مهمی را کتمان کنیم ولی باید بگویم که چگونگی واکنش‌ رسانه‌ها در اختیار وزارت بهداشت نیست و باید بگویم که مصرف لبنیات کم چرب برای مردم هیچ ضرری ندارد و مردم می‌‌توانند از این محصول استفاده کنند.

 

وی افزود: تا آخر این هفته تکلیف صنایع لبنی متخلف مشخص می‌شود و پروانه تولید آنها باطل می‌شود و این صنایع به دستگاه‌های مربوطه و قضایی معرفی می‌شوند و در صورت مقصر شناخته شدن آنها توسط دستگاه قضایی حتما به مردم معرفی می‌شوند.


 
 

*دیناروند: استفاده از وایتکس در شیر اثبات نشده است

 

در ادامه این برنامه مجری در مورد شایعه استفاده از وایتکس و موادی که شیر را سفیدتر نشان می‌دهد از معاون غذا و دارو سؤال کرد و دیناروند در پاسخ به وی گفت: چنین چیزی ثابت نشده و در آزمایشات گسترده‌ای که در این مورد انجام شده استفاده از وایتکس در هیچ آزمایشی مشخص نشده است و این مسئله سال گذشته هم مطرح شد که با آزمایشات انجام شده امکان وجود آن در شیر رد شد.

 

سلطانی مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران هم در مورد وجود وایتکس در شیر گفت: اگر وایتکس در شیر ریخته شود دیگر امکان تبدیل شیر به فرآورده‌های لبنی وجود ندارد و من هم استفاده از وایتکس و مواد دیگری که شیر را سفید رنگ نشان می‌دهند را توسط تولید‌کنندگان شیر نفی می‌کنم.

 

وی افزود: در هر کارخانه‌ای مسئول فنی مورد تأیید وزارت بهداشت مسئولین نظارت بر شیر را بر عهده دارد و اگر هر تخلفی در مورد شیر و یا استفاده از روغن پالم در آن صورت گرفته باید به اطلاع وزارت بهداشت برسد و وزارت بهداشت بلافاصله با آن برخورد کند.

 

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران بیان داشت: شیر یک محصول فسادپذیر است و نمی‌توان آن را برای مدت طولانی نگهداری کرد و بیان مسائلی از این قبیل در سطح جامعه موجب ضرر و زیان به دامدار و تولید کننده می‌شود. 

 

در ادامه دیناروند معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: صدها کارخانه لبنی وجود دارد که در هر کدام از آنها یک مسئول فنی مورد تایید وزارت بهداشت  که از پرسنل همان کارخانه است هم حضور دارد که ممکن است در موارد آن مسئول وظیفه خود را بدرستی انجام ندهد و یا اینکه دور از چشم وی یک تخلفی صورت گیرد بنابراین تخلف موضوعی اجتناب‌ناپذیر است.

 

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران اظهار داشت: در فرآیند مطرح شدن روغن پالم توسط صنایع به عده زیادی اتهام وارد شد و باید مطرح شدن این موضوع به صورت دیگری انجام می‌شد و باید بگویم برای اینکه اطمینان مردم دوباره به صنایع بگردد مدت زیادی زمان لازم است.

 

وی افزود: براساس آماری که من از گمرک گرفته‌ام از 10 کشور واردات روغن پالم به خصوص سنگاپور به کشور انجام می‌شود و به طور دقیق واردات آن در سال 92 معادل 665 هزار و 78 تن بوده و این روغن توسط مردم در مصارف مختلف خوراکی  مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بـازم با گریه خوابم برد       بـازم خواب تــــو را دیدم

دوباره....

چقدر غمگینم و تنـــها  چقدر می خوام که باز بـارون بباره

 

بزن بــارون  ببار آروم  بروی پلکای خسته ام

بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم

 

دوشنبه 20 مرداد 1393  8:44 AM
تشکرات از این پست
soskin
soskin
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : دی 1392 
تعداد پست ها : 63
محل سکونت : فارس
دوشنبه 20 مرداد 1393  12:32 PM
تشکرات از این پست
mehdi_sahrakar
mehdi_sahrakar
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1393 
تعداد پست ها : 2000
محل سکونت : همدان

پاسخ به:روغن پالم چیست و در شیر چکار می کند؟!

اطلاعات جالب و مفيدي بود با تشكر

دوشنبه 20 مرداد 1393  4:27 PM
تشکرات از این پست
m2a9452
m2a9452
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1393 
تعداد پست ها : 130
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:روغن پالم چیست و در شیر چکار می کند؟!

اینا اصلا به فکر سلامتی ما نیستن فقط به فکر سود زیادن

بر آنچه گذشت ،  آنچه شکست ،  آنچه نشد ...  حسرت نخور ؛  زندگی اگر آسان بود با گریه آغاز نمیشد ..

سه شنبه 21 مرداد 1393  12:11 PM
تشکرات از این پست
iranadsgah
iranadsgah
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 7
سه شنبه 21 مرداد 1393  4:56 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:روغن پالم چیست و در شیر چکار می کند؟!

سلام

چند شب پیش تو اخبار 20:30 از یه مسوولی درباره روغن پالم پرسیدن جواب داد حدود سال های 62 و 63 مطالعات درباره آن شروع شده و سال 68 مجوز استفاده از آن را گرفتن. خُب این یعنی چه؟ اگه ضرر داره چرا مجوز دادن. البته درمورد روغن نباتی و این ها هم یه صحبت هایی کرد.

چهارشنبه 22 مرداد 1393  8:09 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها