0

همه چیز درباره فناوری ۳G و ۴G

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

همه چیز درباره فناوری ۳G و ۴G

تفاوت ۳G و ۴G چیست؟

 

 

**فناوری ۳G یا نسل سوم شبکه های تلفن همراه ( Third Generation Networks )

فناوری بیسیم ۳G جایگزین تکنولوژی ماقبل خودبیسیم تلفن همراه به نام ۲G شد. مهمترین مزیت این شبکه نسبت به نسل قبل سرعتی بالغ بر ۲۰۰ کیلوبیت بر ثانیه به هنگام برقراری ارتباط همزمان صدا و دیتا ( داده ) و چند مگابیت بر ثانیه به هنگام برقراری ارتباطات صدا است.

** فناوری ۴G یا نسل چهارم شبکه های تلفن همراه ( Fourth Generation Networks )

اولین مزیت شبکه های ۴G نرخ داده یا data rate با سرعت بسیار می باشد. در ارتباطات موبایلی در حال حرکت، شبکه نسل چهارم با سرعتی بالغ بر ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه فعالیت دارد.

بسیاری از کارشناسان از این شبکه به عنوان جدیدترین فناوری موبایلی یاد می کنند. شبکه های ۴G می توانند تمامی ارتباطات اینترنتی را با سرعت خیلی زیادی برای گوشی های هوشمند ، تبلت ها و سایر فناوری های هوشمند متحرک فراهم سازند. درحال حاضر بیشترین کاربران شبکه ۴G در آمریکا و اروپا هستند.

**شهرهای تحت پوشش این فناوری درایران

براساس اطلاعات ارائه شده روابط عمومی اپراتور دوم شهر ارومیه، بابل، تبریز، تهران، قزوین، قم، کرج، مشهد مقدس و همدان با ۵۰ درصد پوشش جمعیتی تحت پوشش شبکه نسل چهارم تلفن همراه اپراتور دورم قرار گرفتند و تا پایان سال جاری پوشش ۴G تمام مرکز استان های کشور تکمیل می شود و این درحالی است که طبق تعهدات سال اول پروانه نسل چهارم این اپراتور، باید پنج مرکز استان با حداقل پوشش جغرافیایی ۱۰ درصدی شهرهای تحت پوشش و حداقل پوشش جمعیتی پنج درصد در کشور تحت پوشش ۴G قرار بگیرند.

 

** روند تکامل فناوری نسل ۴

در سال ۲۰۰۴ شرکت NTT DOCOMO ژاپن، LTE را به عنوان یک استاندارد بین المللی در حوزه ارتباطات رادیویی پیشنهاد داد و در سال ۲۰۰۷ شرکت اریکسون سوئد و شرکت NTT DOCOMO ژاپن، به ترتیب سرعت های ۱۴۴ مگابیت بر ثانیه و ۲۰۰ مگابیت بر ثانیه با استفاده از LTE را مورد آزمایش قرار دادند.

در سال ۲۰۰۸ بخش ارتباطات رادیویی اتحادیه بین المللی مخابرات ITU، ملزومات استاندارد سیستم های نسل۴ را تعریف کرد و در سال ۲۰۰۹ شرکت های نوکیا زیمنس و LG با مشارکت یکدیگر اولین تست کامل عملکرد LTE را با موفقیت انجام دادند.

به گفته وی، نخستین شبکه LTE در دسترس عموم در جهان، در سال ۲۰۰۹ توسط Teliasonera به عنوان اپراتور پیشرو در شهرهای استکهلم و اسلو راه اندازی شد و نخستین سرویس GPRS نیز به صورت تجاری، پیش از این در سال ۲۰۰۰ توسط همین اپراتور ارایه شده بود.

در سال ۲۰۱۰ خدمات LTE توسط Verizon Wireless برای اولین بار در ۳۸ شهر آمریکا و با سرعت دانلود ۵ تا ۱۲ مگابیت برثانیه، در سال ۲۰۱۱، اولین شبکه LTE در کره جنوبی توسط LG U+ و SK Telecom در شهر سئول، در سال ۲۰۱۲ اولین شبکه LTE در خاورمیانه توسط Etisalat در امارات متحده عربی، در سال ۲۰۱۳، اولین شبکه نسل چهارم (LTE)در فرانسه توسط Orange و در سال۲۰۱۴ اولین شبکه نسل چهارم (LTE) در ایران توسط اپراتوردوم راه اندازی شدند.

LTE نسل چهارم فناوری شبکه های موبایل است. برخی از مهم ترین مزایای این فناوری شامل موارد ذیل است :

پهنای باند بیشتر که امکان انتقال فابل های حجیم تر و پرمحتواتر را در مدت زمان کمتری میسر می سازد، بهبود مدت زمان پاسخگویی شبکه که اجازه ارتباطات در لحظه را می دهد و بهبود عملکرد شبکه که امکان برقراری و حفظ ارتباط در حین حرکت سریع را فراهم می سازد.

نسل چهارم، کیفیت متمایزی از خدمات دیتا را در اختیار کاربران قرار می دهد بطوریکه در این شبکه سرعت دانلود بین ۱۰ تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود یک تا ۱۵ مگابیت بر ثانیه و مدت زمان پاسخگویی ۵۰ تا ۱۵۰ میلی ثانیه است و دامنه کاربرد گسترده تری را در اختیار کاربران قرار می دهد که از جمله آنها حوزه های آموزش، حمل و نقل، خدمات مبتنی بر مکان، سرگرمی و سلامت هستند.

درحال حاضر ۳۳۱ شبکه LTE در ۱۱۲ کشور جهان و ۶۰۳ شبکه نسل سوم در ۲۱۶ کشور جهان به صورت تجاری راه اندازی شده است.

** روند جهانی دیتای همراه در جهان

 

در سال ۲۰۱۸ میزان ترافیک ماهانه دیتای همراه ۱۵ اگزابایت برآورد شده است که از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ افزایش ۱۱ برابری ترافیک پیش بینی شده است.

 

تعداد وسایل الکترونیکی که تا سال ۲۰۱۸ با استفاده از فناوری های همراه با یکدیگر در ارتباطات هستند شامل دستگاه های متصل به هم یا M2M به ۱۰ میلیارد دستگاه می رسد و رشد تجمعی مصرف دیتای همراه در منطقه خاورمیانه و آفریقا تا سال ۲۰۱۸، ۷۰ درصد افزایش خواهد یافت.

 

**از ملزومات توسعه پهن باند

 

طبق این گزارش با توجه به تغییرات رفتاری کاربران و تقاضای روزافزون برای استفاده از خدمات مبتنی بر داده، نیاز به سرعت و کیفیت بیشتر در انتقال داده ها، نیاز به دسترسی دائمی به خدمات دیتا، از رده خارج شدن فناوری های نسل دوم و وایمکس و توقف تولید تجهیزات و ارایه پشتیبانی از سوی تامین کنندگان تجهیزات و رشد، توسعه شبکه ملی اطلاعات و تکامل فناوری های پهن باند همراه (نسل ۳ و ۴) به عنوان راهکار پایدار دسترسی یکپارچه به خدمات دیتا از ملزومات توسعه اینترنت پهن باند است.

درحال حاضر بیش از ۱۰۰ میلیارد برنامه کاربردی در سال در سطح دنیا دانلود می شود و اقتصاد برنامه ای کاربردی بیش از ۱۰ میلیارد یورو در سال تنها در اروپا درآمد ایجاد می کند و در سال ۲۰۱۳، نزدیک به ۱٫۸ میلیون شغل تنها در بخش تولید محتوا و برنامه های کاربردی در جهان ایجاد شده است.

سرعت انتقال داده در نسل چهارم اینترنت پهن باند درحال حاضر به طور متوسط ۱۵ برابر نسل قبلی است ./ایرنا

شنبه 15 آذر 1393  3:50 PM
تشکرات از این پست
ria1365
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

پاسخ به:همه چیز درباره فناوری ۳G و ۴G

همه چیز در باره فناوری نسل چهارم تلفن همراه

 

گلسا ماهيان - خراسان : تقريبا دو سالي مي‌شود که در تمامي نشريات و سايت‌هاي آي‌تي، اخبار مربوط به نسل چهارم شبکه‌هاي تلفن همراه را مي‌بينيم و در تمامي اين گزارشات بر يک عامل بسيار مهم تمرکز مي‌شود که نسل چهارم شبکه‌ها بسيار سريع‌تر از 3G خواهد بود. تا به حال بسياري از کشورهاي جهان در مقابل به راه اندازي اين شبکه مقاومت کرده و استفاده از نسل سوم شبکه تلفن همراه را ترجيح داده‌اند اما با توجه به اين موضوع که در جهان فناوري‌ها، پيشرفت با سرعت بسيار زيادي انجام مي‌شود، بايد از يک جا شروع کرد و بالاخره برخي از کشورها به اين موضوع رضايت داده‌اند که از نسل جديد شبکه‌ها که 4G نام گرفته است، استفاده کنند. در واقع بايد گفت که نسل چهارم شبکه تلفن همراه که شبکه LTE هم ناميده مي‌شود، عبارتي براي توصيف شبکه‌هاي بي‌سيم يا شبکه‌هاي تکامل يافته نسل سوم است. اين نسل از شبکه‌ها يک راه حل کامل و گسترده بر اساس آي‌پي هستند و بر همين مبنا صدا، تصوير و ديگر داده‌ها را منتقل خواهند کرد. شعار نسل چهارم از شبکه تلفن‌هاي همراه اين است که شما در هر جا و در هر زماني قادر خواهيد بود که تمامي داده‌هاي مورد نظر خود را با سرعتي بسيار بالاتر از نسل‌هاي قبلي شبکه‌ها، در اختيار افراد مورد نظر خود قرار دهيد. از نظر فني سرعت بارگيري اين نسل از شبکه‌ها بسيار بالاتر از نسل‌هاي پيشين خود است و جدا از نرخ داده بالا، تاخير کمتر در زمان ارسال بسته‌ها هم از ويژگي‌هاي منحصر به فرد شبکه 4G مي‌باشد. به اين ترتيب شما مي‌توانيد روياي داشتن يک کيفيت فوق‌العاده براي VoIP، ويدئو کنفرانس‌ها و ديگر سرويس‌هاي بلادرنگ را به حقيقت تبديل کنيد. شايد بتوان گفت که مهم‌ترين ويژگي اين شبکه اين است که تمامي زير ساخت آن بر مبناي آي‌پي طراحي شده است و هسته شبکه کاملا سازگار و همگام با پروتکل‌هاي TCP/IP مي‌باشد و به اين ترتيب ديگر از روش سيگنالي معمولي که در نسل‌هاي گذشته شبکه تلفن همراه، مورد استفاده قرار مي‌گرفت، خبري نيست. نرخ انتقال داده‌ها در اين فناوري نوين 326 مگابيت در ثانيه براي بارگيري بوده و شما مي‌توانيد 86 مگابيت در ثانيه براي بارگذاري در طيف فرکانسي 20 مگا هرتز تجربه کنيد. به اين ترتيب شرايطي فراهم خواهد شد که چيزي بيش از 400 نفر بتوانند به صورت همزمان در يک سلول، فعاليت داشته و حتي متحرک باشند. شبکه LTE بر پايه نسل چهارم استانداردهاي شبکه‌هاي سلولي است و در اين نسل شما ديگر هيچ مشکلي را در زمين اتصال به اينترنت و يا استفاده از تلفن همراه خود در ارتباطات در حال حرکت مانند قطار يا خودرو نخواهيد داشت. جالب است که بدانيد سرعت اين شبکه براي ارتباط‌هايي که به نسبت ساکن بوده و بدون جابه‌جايي هستند، مانند کاربراني که پياده حرکت مي‌کنند، چيزي در حدود 1 گيگابيت در هر ثانيه است. البته اين اعداد و ارقام در حال حاضر براي ما با توجه به مشکلاتي که در زيرساخت‌هاي ارتباطي‌مان داريم، شايد بيشتر به يک رويا شباهت داشته باشد. اما بد نيست که بدانيم کشورهاي پيشرفته به چه سمتي حرکت مي‌کنند و در آينده چه چيزي نصيب ما مي‌شود. در موضوع ويژه اين هفته بايت شما را با نسل چهارم شبکه‌هاي تلفن همراه بيشتر آشنا خواهيم کرد.


جهش به سوي نسل چهارم
شايد بتوان گفت که بهترين خبري که در رابطه با اين فناوري جديد وجود دارد اين است که اين روزها کشورهاي بيشتري به استفاده از نسل چهارم شبکه‌هاي تلفن همراه، تمايل پيدا کرده‌اند. هم اکنون اين شبکه در سوئد به راه افتاده است و کم کم توانسته است که جاي خود را در بريتانيا نيز باز کند. شايد وقت آن رسيده باشد که حاضر شويم نسل سوم از اين شبکه‌ها را فراموش کنيم زيرا شبکه 4G باعث خواهد شد تا گوشي‌هاي تلفن همراه ما بسيار سريع‌تر از ديگر ابزارها مانند رايانه‌هاي خانگي‌مان شوند. اولين منطقه‌اي که اين شبکه در آن راه‌اندازي شد، در جنوب غربي بريتانيا واقع شده بود زيرا يکي از بزرگترين مشکلاتي که مردم اين منطقه با آن مواجه بودند، قطع و وصل شدن مکرر سيگنال‌هاي تلفني 3G بوده است. بايد بدانيد که هنوز بيش از 2 ميليون نفر بسيار مشتاقانه منتظر آزمايش نسل چهارم از شبکه تلفن همراه هستند. مردمي که در شهرهاي دور افتاده زندگي مي‌کنند، نمي‌توانند لذت استفاده از فناوري‌هاي نوين را تجربه کرده و کاملا از جهان ديجيتال دور افتاده‌اند، اما آزمايش نسل چهارم از شبکه‌ها مي‌تواند تا حد بسياري آن‌ها را اميدوار به استفاده از اين فناوري‌ها کند. با توجه به اين که اکنون سيگنال‌هاي تلويزيون هم ديجيتالي شده‌اند، براي اين دسته از مردم ديدن تلويزيون هم بسيار آسان‌تر از گذشته خواهد شد. در حالي که هنوز بقيه مردم بريتانيا از شبکه 3G استفاده مي‌کنند، شهرهاي دور افتاده‌اي که در جنوب غربي بريتانيا واقع شده‌اند از 4G استفاده مي‌کنند. اين شبکه نسل چهارم سرويس ارتباطات تلفن همراه است که قرار است سرعت آن چندين برابر بيشتر از نسل پيشين خود باشد. يکي از کاربراني که به تازگي از اين سرويس استفاده کرده است مي‌گويد که تازه توانسته است تا لذت در ارتباط بودن با ديگران را به صورت مجازي تجربه کند زيرا در اين نقطه از جهان تا به حال امکان برقراري ارتباطات صوتي و تصويري از طريق شبکه‌هاي تلفن همراه وجود نداشته است. البته مشکلاتي هم بر سر راه اجراي اين طرح وجود دارد، به عنوان نمونه ديوارهاي خانه‌ها و ساختمان‌هاي شهرهاي اين منطقه بسيار ضخيم هستند و کاربران مجبور مي‌شوند که کيت‌هاي خود را روي پنجره‌ها نصب کنند تا بتوانند به اين صورت سيگنال‌ها را بهتر دريافت کنند. فناوري‌هاي مختلفي که قبلا در مورد آن‌ها صحبت کرديم، از جمله وايمکس نمونه‌هاي مختلفي از شبکه 4G هستند. از طريق اين شبکه شما قادر خواهيد بود که چندين برابر سريع‌تر دانلود کنيد، علاوه بر اين با استفاده از اين شبکه مي‌توان منطقه وسيع-تري را تحت پوشش قرار داد. البته بسياري از کشورهاي جهان از مرحله آزمايش عبور کرده‌اند و تصميم به استفاده قطعي از سيستم شبکه 4G گرفته‌اند. همان‌طور که قبلا گفتيم از اين شبکه به LTE هم نام برده مي‌شود که اختصار کلمات Long Term Evolution است. دکل‌هاي 4G قادر هستند که در مرحله آزمايشي تا 25 کيلومتر مربع مناطقي را تحت پوشش خود قرار دهند اما وقتي که قرار باشد از اين دکل‌ها به منظور بهره‌برداري تجاري استفاده شود، مساحتي در حدود 12 تا 20 کيلومتر مربع را پوشش خواهند داد و سرعت اينترنت در آن‌ها بين 5 تا 6 مگابيت در ثانيه خواهد بود. بنابراين سرعت متوسط اين سرويس وايرلس با سرعت متوسط اينترنت از طريق سيم در بريتانيا برابر خواهد بود.


تجهيزات نسل چهارم شبکه‌ها
شايد فکر کنيد که به راه اندازي تجهيزات مربوط به اين شبکه‌ها، کاري است که تنها از عهده شرکت‌هاي بزرگ مخابراتي برمي‌آيد. به طور حتم همه مي‌دانند که انتقال سيگنال‌هاي مخابراتي از طريق سيم، پر سرعت‌ترين، راحت‌ترين و قابل اطمينان‌ترين راهي است که شايد از سال‌هاي گذشته تا به امروز وجود داشته و مورد استفاده قرار مي‌گرفته است. ولي بايد به اين موضوع هم فکر کرد که اگر بخواهيم بر اين طرز فکر اصرار داشته باشيم هيچ‌گاه نخواهيم توانست که از فناوري‌هاي جديدي مانند شبکه 4G استفاده کنيم و به اين ترتيب وابستگي خود را به فناوري‌هاي قديمي‌تر حفظ خواهيم کرد. آقاي دايچل استک که مدير عامل شرکت BT Wholesale، است در اين زمينه مي‌گويد که اين گونه نيست که سرويس اينترنت پر سرعت از طريق فيبر نوري، هميشه براي ما به صرفه باشد. البته اين روش ممکن است که تا حدي اقتصادي‌تر باشد اما مسلما در آينده براي ارائه اينترنت پر سرعت از فناوري ديگري استفاده خواهد شد. دليل آزمايشي که در بريتانيا براي استفاده کاربران از شبکه 4G شده، همين موضوع است، زيرا ما تصميم داريم که در طول دوره آزمايشي راه‌ها و روش‌هاي ديگري را نيز امتحان کنيم. شرکت BT و ديگر اپراتورهاي تلفن همراه تا به حال در بريتانيا آزمايشات بسياري را در اين زمينه انجام داده و نشان داده‌اند که با اطمينان بسيار بالايي شبکه LTE قادر است که به يک جايگزين بسيار مناسب براي شبکه‌هاي اينترنت خانگي تبديل شود. اما گذشته از اين موارد اين فناوري نوين، امتياز بزرگ ديگري هم دارد که کارشناسان از آن به ''سرعت خالص'' ياد مي-کنند. در حال حاضر يکي از اپراتورهاي شهر لندن در حال آزمايش شبکه LTE هست و توانسته است که ايستگاه‌هايي را اضافه کند که با سرعت بالاتري درمقايسه با ايستگاه‌هاي معمولي کار مي‌کنند. در تمامي آزمايشاتي که تا به حال انجام گرفته است، سرعت شبکه 4G عالي بوده و کاربراني که در حال حاضر از آن استفاده مي‌کنند، مي‌توانند که يک برنامه تلويزيوني 60 دقيقه‌اي را ظرف مدت زماني کم‌تر از 1 دقيقه دانلود کنند. شايد براي شما هم جالب باشد که بدانيد اين سرعت چيزي نزديک به 10 برابر سرعت شبکه Broadband خانگي است که در لندن وجود دارد. البته اين در صورتي است که شما از يک رايانه همراه براي عمليات دانلود خود استفاده کنيد و در صورتي که از گوشي تلفن همراه يا تبلت براي گرفتن برنامه مورد نظر خود استفاده کنيد، ممکن است که اين زمان به چيزي حدود 80 دقيقه افزايش پيدا کند. البته بايد گفت که اين سرعت هنوز در مرحله آزمايشي به اين صورت است و ممکن است که در حالت عملي سرعت کمي تفاوت داشته و کمتر از اين شود. خانم گياني دوناراين، که مدير تحقيق و پژوهش شرکت Gartner است در اين زمينه مي‌گويد که سرعت مصرف کننده به چند عامل مهم وابستگي دارد، در مرحله اول فشاري که به يک سلول مخابراتي وارد مي‌شود، در اين رابطه اهميت دارد و عامل دوم هم اين است که در هر لحظه چه تعداد مشترک به صورت همزمان از اين شبکه استفاده مي‌کنند. در عين حال عوامل ديگري مانند ساکن يا در حرکت بودن مشترک، در فضاي بسته يا فضاي باز بودن فرد، موقعيت مکاني او از نظر دور بودن يا نزديکي به دکل و حتي عاملي مانند وضعيت آب و هوا هم در ميزان سرعتي که يک فرد مي‌تواند دريافت کند، تاثير دارد. البته با تمامي اين اوصاف دولت بريتانيا اعلام کرده است که به اين زودي از اين فناوري استفاده نخواهد کرد و قرار است در پاييزي که در راه است حراج دامنه فرکانسي که مورد نياز فعاليت‌هاي شبکه 4G است، شروع شود. بنابراين مي‌توان با قطعيت کامل گفت که تا پايان سال 2013 اين خطوط پر سرعت راه نخواهد افتاد.


چه کساني استفاده مي‌کنند؟
در حالي که تا کنون بيشتر کشورها منتظر معرفي شبکه 4G هستند، کشورهايي هم وجود دارند که ريسک پذير بوده و تصميم گرفته‌اند که قبل از ديگران اين طرح را به اجرا درآورده و از نسل‌هاي پيشين شبکه‌هاي تلفن همراه خداحافظي کنند. شايد براي شما هم جالب باشد که بدانيد سوئد، پيش‌روترين کشور در زمينه استفاده و به کارگيري اين فناوري به صورت جدي است و تنها کشوري است که دو سال است که اين فناوري را به صورت تجاري به خدمت گرفته است و سرعت تلفن همراه را براي افرادي که در شهر استکهلم از آن استفاده مي‌کنند، بالا برده است. مرکزي که اين شبکه زنده را در اين منطقه به صورت تجاري درآورده است، Telia Sorena، نام دارد. در اين مرکز بارها دو شبکه 4G و نسل قبلي آن يعني 3G با هم مقايسه شده و آزمايش‌هايي روي هر دو فناوري انجام شده است. در يکي از اين آزمايشات که به دانلود يک فيلم HD مربوط مي‌شد، شبکه 4G قادر به دانلود اين فيلم در 23 ثانيه شد در حالي که دانلود همان حجم با فناوري 3G بيش از 9 دقيقه به طول انجاميد. تست سرعتي که در اين آزمايش انجام شد، نشان دهنده اين موضوع بود که نرخ انتقال داده در شبکه 4G در حد 83 مگابيت در ثانيه است. بسياري از کارشناسان معتقدند که اگر تنها ذره‌اي از اين سرعت شبکه‌هاي جديد در اختيار مصرف کنندگان قرار گيرد، مفهوم جديدي از ديتا در شبکه‌هاي تلفن همراه به وجود خواهد آمد. در حالي که بيش از 2 سال از آغاز به کار اين شبکه در سوئد مي‌گذرد اما تعداد کاربراني که براي اين سرويس‌ها ثبت نام کرده‌اند، تنها 9 هزار نفر مي‌باشد. توماس اوگوستسون، يکي از کارشناساني که بيش از 15 سال است که در حال بررسي شبکه‌هاي مخابراتي است و به دنبال دليل کم استقبال کردن کاربران از اين فناوري بوده است. به عقيده او يکي از عواملي که باعث اين امر شده است، قيمت بسيار بالاي 4G مي‌باشد و از طرف ديگر هم مي‌توان گفت که مشتري‌ها ابزار مناسب براي استفاده از اين شبکه را ندارند. او مي‌گويد کمبود سخت افزار مناسب يکي از مهم‌ترين عواملي است که باعث شده است تا مردم به استفاده از 4G رو نياورند و در شرايط حال حاضر، ما هنوز منتظر به بازار آمدن اولين گوشي‌ها و تبلت‌هايي هستيم که با اين فناوري سازگاري داشته باشند. اگر به فکر استفاده از سخت افزارهاي کمي که موجود هستند هم بيفتيم، زماني که با قيمت بسيار بالاي آن‌ها مواجه مي‌شويم تصميم بر اين مي‌گيريم که استفاده از اين فناوري را به تاخير بيندازيم. البته بايد گفت که هر فناوري نويني، در ابتداي فعاليت خود با اين دسته از مشکلات مواجه مي‌شود. در مورد ديگر کشورهاي پيشرفته مانند آمريکا هم بايد گفت که شبکه 4G، سال گذشته در 11 شهر مختلف اين کشور معرفي شده است و پس از اين معرفي بلافاصله تمامي گوشي‌هاي تلفن همراهي که با 4G سازگار بودند در آمريکا حراج شدند تا مردم بتوانند سريع‌تر خود را براي استفاده از اين شبکه جديد آماده کنند. سامسونگ يکي از شرکت‌هايي است که در زمينه توليد سخت افزار مناسب براي استفاده از اين فناوري، پيشگام بوده است و گوشي‌ها و تبلت‌هاي سازگار با اين فناوري را به بازار کشورهايي که اين شبکه را به راه انداخته‌اند، ارائه کرده است و به نوعي باعث پايين آمدن قيمت‌ها تا حد مناسبي شده است. در مورد سرويس‌هاي شبکه 4G هم بايد بگوييم که ارزان‌ترين اين سرويس‌ها 10 گيگا بيت سرعت در اختيار شما قرار مي‌دهد و قيمت آن چيزي حدود 50 دلار خواهد بود. در آمريکا بيشتر از 30 هزار نفر براي استفاده از اين فناوري، ثبت نام کرده‌اند و شرکت تليا مسئوليت سرويس دهي به مشترکان را به عهده گرفته است. اين شرکت تمام نکات لازم براي استفاده از اين فناوري نوين را به مشتريان خود در قالب کلاس‌هاي عملي آموزش خواهد داد.


با 4Gرانندگي کنيد
شايد شما به اين فکر کنيد که تلفن‌هاي همراه يا تبلت‌ها تنها سخت افزارهايي خواهند بود که براي استفاده و سازگاري با شبکه 4G طراحي مي‌شوند. اما بايد بدانيد به تازگي خودروهايي توليد شده است که با اين فناوري سازگاري دارد و شما مي‌توانيد در حالي که در آن‌ها نشسته و با بالاترين سرعت در حال رانندگي هستيد از اين فناوري هم استفاده کرده و اينترنت را با سرعت بسيار بالايي داشته باشيد. اين ماشين‌ها در کشورهاي مختلفي توليد شده‌اند. به عنوان نمونه شرکت خودروسازي پروتون با همکاري اپراتور Yes در مالزي نسل جديدي از اتومبيل‌ها را توليد کرده‌اند که به شبکه 4Gمتصل هستند. اين شرکت‌ها معتقدند که داشتن اينترنت در اتومبيل‌ها به يک ويژگي ضروري براي هر خودرو تبديل شده است و همان‌طوري که شما انتظار داريد در زمان خريد يک خودرو تجهيزاتي مانند دستگاه پخش موسيقي يا کولر را دريافت کنيد، اينترنت پر سرعت هم يک ويژگي ضروري خواهد بود. بر اساس گزارشاتي که در اين زمينه منتشر شده، زماني که يک خودرو داراي اينترنت باشد، علاوه بر عملکردهاي داخلي، قادر خواهد بود که به 5 دستگاه ديگر هم اينترنت پر سرعت ارائه کند. اپراتور Yes هم سعي بر اين دارد که پوشش نسبتا گسترده‌اي را در مالزي ايجاد کرده و بيش از 65 درصد مناطق پرجمعيت اين کشور را پوشش دهد. علاوه بر پروتون، شرکت خودروسازي کاديلاک هم سيستم جديدي به نام CUE طراحي کرده است که ترکيبي از وسايل ارتباطي، سرگرمي و ناوبري مي‌باشد. اين خودرو با هدف از ميان بردن کاستي‌هاي گوشي‌ها و ديگر سخت افزارهاي مبتني بر فناوري 4G، طراحي شده است و کاربران با استفاده از اين سيستم قادر خواهند بود که به کمک بلوتوث، حداکثر به 10 دستگاه ديگر اتصال پيدا کرده و اطلاعات مالتي مديا را به صورت بي‌سيم، دريافت و ارسال کنند. شرکت خودروسازي کيا هم سيستم جديدي به نام UVO طراحي کرده است که به عنوان يکي از راه‌هاي نزديک شدن به برقراري ارتباطات از طريق شبکه‌هاي 4G است. آقاي هنري بزيه که مدير ارشد بخش سرگرمي و ارتباطات شرکت کيا، است در اين زمينه از شرکت مايکروسافت کمک گرفته است تا ويژگي‌هايي از جمله قابليت اتصال به گوشي‌هاي هوشمند، داشتن بلوتوث، برقراري ارتباطات بي‌سيم، استفاده از صفحه نمايش لمسي رنگي و اتصال به شبکه 4G را به خودروهاي توليدي اين شرکت اضافه کند. او ترديدي ندارد که در آينده تنها يک نسل از فناوري‌هاي بي‌سيم قابل استفاده خواهند بود و به طور حتم اين فناوري، شبکه 4G است. نکته جالبي که در اين ميان به چشم مي‌خورد اين است که در ظاهر به نظر مي‌رسد که قبل از اين که اپراتورها، مهندسان مخابرات و توليد کنندگان تلفن‌هاي همراه و تبلت‌ها به فکر توليد سخت افزارهايي مبتني با فناوري 4G باشند، اين شرکت‌هاي توليد کننده خودرو بوده‌اند که در اين زمينه پيشگام شده و به اين سمت حرکت کرده‌اند. مديران اين شرکت‌ها اعتقاد دارند که فناوري 3G حداکثر تا 10 سال ديگر به کنار گذاشته خواهد شد و اگر به فکر سازگاري به فناوري 4G نباشند، در آينده ضرر خواهند کرد. البته هنوز محدوديت‌ها و موانع زيادي پيش روي اين شرکت‌ها قرار دارد اما اگر فناوري 4G با يک سرعت مناسب در کشورهايي که به آن علاقه دارند، جايگزين شبکه 3G شود مي‌توان اميد داشت که نسل آينده شبکه‌هاي تلفن همراه دچار يک تحول چشم‌گير شود.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

شنبه 15 آذر 1393  3:51 PM
تشکرات از این پست
ria1365
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

پاسخ به:همه چیز درباره فناوری ۳G و ۴G

شبکه 4G چیست و چه مزایایی دارد ؟

از بین تمام اصطلاحات گیج‌کننده‌ای که این روزها در بازار مصرف شنیده می‌شود، احتمالاً گنگ‌ترین مورد، 4G است که برای توصیف یک نسل جدید و بسیار پرسرعت تبادل اطلاعات موبایل (cellular data) با استفاده از تلفن‌های هوشمند،‌ تبلت‌ها و سایر دستگاه‌ها به کار می‌رود. موضوع به نظر ساده می‌آید، ولی (در امریکا) گونه‌های مختلفی از 4G وجود دارد و ادعاهای مختلفی هم مطرح می‌شود. AT&T مدعی است که «بزرگترین شبکه 4G کشور» را دارا است. T-Mobile هم می‌گوید که «بزرگترین شبکه 4G امریکا» را دارد. Verizon ادعا دارد «سریع‌ترین شبکه 4G امریکا» را دارد و البته Sprint هم می‌گوید که «اولین شبکه 4G» را دارد.


با این حال از نظر برخی کارشناسان، تکنولوژی استفاده شده توسط T-Mobile و نیز بخش بزرگی از شبکه 4G متعلق به AT&T،‌ در واقع 4G «واقعی» به حساب نمی‌آیند، و نیز ثابت شده که آنچه توسط Sprint استفاده می‌شود یک بن‌بست به تمام معنا است و در حال متروک شدن است. اکنون آنچه توسط Verizon عرضه می‌شود، در حال بدل شدن به استاندارد مورد پذیرش رقبایش هم هست، ولی با این حال شبکه‌های این شرکت‌ها با هم سازگار نیستند و این بدل به سرگیجه‌ای برای مشتریان شده. بنابراین در اینجا یک توضیح ساده راجع به برخی از مهم‌ترین پرسش‌ها ارائه می‌کنیم، که بر اساس مصاحبه‌هایی با کارمندان فنی این چهار شرکت مخابراتی تهیه شده است. این پاسخ ها به شناخت بیشتر ما از این تکنولوژی کمک فراوانی می کند.

 

4G چیست؟

 

4G چهارمین و جدیدترین نسل از تکنولوژی‌های مخابراتی برای ارسال و دریافت اطلاعات از طریق شبکه‌های موبایل است. سریع‌تر از نسل قبلی است و به شبکه‌ها ظرفیتی بالاتر از نسل 3G (نسلی که هم اکنون بر روی اکثر تلفن‌های همراه اروپا و آمریکا مورد استفاده است) را می‌دهد. تعریف فنی 4G توسط یکی از آژانس‌های اروپایی سازمان ملل متحد ارائه شده. تعریف بازاریابی آن هم هست، که البته خیلی سست ولی برای اکثر مردم مناسب است.

 

چه کسی به 4G احتیاج دارد؟

4G بیشتر برای کسانی که موبایل‌های هوشمند، تبلت و لپ‌تاپ دارند مناسب است. کسانی که اغلب وقتی که خارج از محدوده پوشش وای-فای هستند، نیازمند سرعت بالا برای مرور وب،‌ استفاده از اپلیکیشن‌ها و کار با ایمیل می‌باشند. مثلاً وقتی در تاکسی هستید، 4G می‌تواند سرعتی یکسان یا حتی بالاتر نسبت به وای-فای منزل یا دفتر کار به شما بدهد. در هتل‌ها و فرودگاه‌ها نیز 4G اغلب سریع‌تر از وای-فای همگانی مستقر در این مکان‌ها است.

 

اصطلاح 4G چه فرقی با دیگر اصطلاح تبلیغاتی این روزها یعنی LTE دارد؟

 

LTE مخفف عبارت Long Term Evolution (تکامل بلند مدت) است که سریع‌ترین و باثبات‌ترین گونه از 4G به حساب می‌آید‫.‬ و به اعتقاد اکثر کارشناسان فنی، نزدیک‌ترین تکنولوژی به استانداردهای تعیین شده از طرف سازمان ملل است. LTE در ابتدا توسط Verizon به کار گرفته شد، که آن را در 200 منطقه ارائه کرد. AT&T نیز به کارگیری آن را شروع و تاکنون در 28 منطقه خدمات LTE را ارائه کرده است. Sprint و T-Mobile نیز در حال چرخش به سمت استفاده از LTE هستند، که البته هنوز هیچ شهری را تحت پوشش آن قرار نداده‌اند. بنابراین در عمل، بحث ما محدود به دو اوپراتور می‌شود.

 

سایر گونه‌های 4G چه هستند؟

Sprint از یک تکنولوژی به نام WiMax استفاده می‌کند. T-Mobile و AT&T از تکنولوژی HSPA+ که ورژنی از 3G با سرعت بالاتر از ورژن‌های قبلی است، استفاده می‌کنند و آن را به عنوان 4G جا زده‌اند که بسیاری از کارشناسان فنی از آن با نام «4G تقلبی» یاد می‌کنند. شبکه‌ Sprint در سال جاری به LTE تغییر خواهد یافت و T-Mobile نیز در سال 2013 به این جرگه خواهد پیوست.

 

سرعت 4G چقدر است؟

ادعاها و البته تست‌های عملکرد، بستگی به نوع دستگاه، موقعیت مکانی، و زمان دارند. در بسیاری از تست‌ها، تلفن‌های 4G، تبلت‌ها، و مودم‌های لپ‌تاپ‌ها، به طور کلی سرعتی از 3 تا 20 برابر سرعت دانلود دستگاه‌های 3G را رقم زده‌اند. LTE پادشاه سرعت در بین تکنولوژی‌های 4G است. دستگاه‌های LTE که تست شده اند، به طور میانگین سرعت‌ دانلودی بین 10 تا 20 مگابیت بر ثانیه را داشته‌اند، که به کرات به بالای 30 مگابیت بر ثانیه هم رسیده است. سایر گونه‌های 4G عموماً سرعت‌های دانلودی زیر 10 مگابیت بر ثانیه را در تست‌ها رقم زده‌اند.‌ ولی تمام آنها از 3G بهتر بوده‌اند. سرعت دانلود با استفاده از 3G، در تست‌ها بر روی تمام شبکه‌ها و تعداد زیادی از دستگاه‌ها، به طور میانگین زیر 2 مگابیت بر ثانیه بوده است.

 

سرعت LTE در قیاس با سرعت سرویس‌های کابلی اینترنت خانگی چطور است؟

با وجود اینکه LTE یک تکنولوژی بی‌سیم است، ولی در بیشتر موارد، از اکثر سرویس‌های کابلی اینترنت خانگی در امریکا سریع‌تر است. بر اساس آمار Akamai که یک شرکت بزرگ ارائه‌کننده اینترنت است، میانگین سرعت پهنای باند در امریکا در فصل سوم سال 2011 نزدیک به 6.1 مگابیت بر ثانیه بوده است.

 

LTE در قیاس با WI-FI چطور عمل می‌کند؟

وای-فای گونه ای از اینترنت بی‌سیم وابسته به یک سرویس اینترنت کابلی است. بنابراین اگر میانگین سرعت اینترنت کابلی امریکا معادل 6.1 مگابیت بر ثانیه باشد، وای-فای هم در همین حدود خواهد بود. ولی در مکان‌های عمومی، وای-فای اشتراکی اغلب بسیار کندتر از LTE است. در تست‌هایی که در فرودگاه دالز (Dulles) در نزدیکی واشینگتون، و همین‌طور در هتلی خارج از بوستون با استفاده از iPad جدید انجام شده، سرعت وای-فای اشتراکی زیر 1 مگابیت بر ثانیه بوده. ولی در هر دو محل، با iPad جدید و با استفاده از LTE شبکه Verizon، به سرعت میانگین 32 مگابیت بر ثانیه دست یافته اند.

 

آیا LTE فقط در دانلود سریع‌تر است؟ در مورد آپلود چطور؟

تست‌ها نشان داده که در هر دو مورد، از شبکه 3G سریع‌تر است.

 

آیا هر چه استفاده عمومی مردم از LTE بالاتر برود، سرعت‌های دانلود و آپلود پایین‌تر خواهد آمد؟

احتمالاً چنین خواهد بود. ولی سخت است که بخواهیم بگوییم تا چه میزان. چرا که تکنولوژی LTE علاوه بر سرعت بیشتر، ظرفیت بیشتری را هم برای شبکه فراهم می‌کند. Verizon معتقد است که چیزی کمتر از 10 درصدِ مشترکینش از LTE استفاده خواهند کرد.

 

هزینه استفاده از LTE چقدر است؟

قیمت‌ها بر اساس دستگاه مورد استفاده و شرکت طرف قرارداد فرق می‌کند. Verizon و AT&T از قیمت‌گذاری پلکانی استفاده می‌کنند، که بر اساس آن شما برای استفاده از حجم‌های بالاتر و بالاتر، باید به طور تصاعدی مبالغ بیشتری را هم بپردازید. اما با وجود اینکه در LTE مردم دیتای بیشتری مصرف خواهند کرد و در نتیجه به بسته‌های حجمی بزرگتری نیاز خواهند داشت، کمپانی‌ها تا کنون قیمت‌ها را برای LTE افزایش نداده‌اند. به عنوان مثال: اگر iPad جدید را تحت شبکه Verizon خریداری کنید، قیمت‌های LTE از 20 دلار در ماه برای 1 گیگابایت دیتا، تا 80 دلار در ماه برای 10 گیگابایت تعیین شده است.

 

اگر یک تلفن یا تبلت مجهز به LTE داشته باشم، در قیاس با 3G، با این سرعت بالاتر، حجم دیتای بیشتری را مصرف خواهم کرد؟

 

به احتمال زیاد چنین خواهد بود. در مقایسه با 3G، دریافت مقدار مشخصی از اطلاعات با همان کیفیت سابق ولی با استفاده از LTE، حجم بیشتری از پهنای باند را مصرف نخواهد کرد. ولی از آنجایی که LTE بسیار سریع‌تر است، ممکن است کاربران به دانلود یا مبادله حجم بیشتری از اطلاعات و محتوا (مثلاً ویدیو) بپردازند. و ممکن است ویدیوهای با کیفیت‌تری را برای تماشا انتخاب کنند که در نتیجه حجم بیشتری از دیتا را مصرف خواهند کرد. در عین حال، برخی از اپلیکیشن‌ها و سایت‌ها هم با استفاده از سرعت بالاتر LTE، فایل‌های بزرگتر و محتواهای باکیفیت‌تری را به خصوص در قالب ویدیو ارائه خواهند کرد.

 

تأثیر LTE بر روی مکالمات تلفنی چگونه است؟

هیچ تأثیری نخواهد داشت. تا اینجا که تأثیر LTE محدود به دیتا بوده است. مکالمات صوتی، توسط شبکه‌های موازی دیگری پشتیبانی می‌شوند. ولی کمپانی‌های مخابراتی امیدوارند که بشود ترافیک مکالمات را نیز به LTE منتقل کرد.

 

اگر من یک تلفن یا تبلت مجهز به LTE داشته باشم،‌ ولی به منطقه‌ای بروم که پوشش LTE وجود ندارد چه؟

با خروج از پوشش LTE، در شبکه Verizon به طور خودکار به شبکه 3G وصل خواهید شد و در AT&T به HSPA+ که در واقع گونه‌ای کندتر از 4G ولی همچنان سریع‌تر از 3G است.

 

بزرگترین شبکه 4G ایالات متحده در اختیار کدام شرکت است؟

حتی اگر تمام تعابیر و گونه‌های 4G را هم در نظر بگیریم، گفتن این مطلب سخت است. شرکت‌ها اندازه‌‌ شبکه تحت پوشش خود را به طرق مختلف تخمین می‌زنند، گاهی بر اساس تعداد افرادی که به صورت تئوری تحت پوشش هستند، و گاهی بر اساس تعداد شهرها و بازارها، که اینها می‌تواند برداشت‌های مختلفی را به دست دهد. Verizon بزرگترین شبکه LTE را در اختیار دارد. هر دوی AT&T و T-Mobile ادعای داشتن بزرگترین شبکه 4G را می‌کنند، ولی اولی فقط گستره محدودی از پوشش LTE را دارد و دومی اساساً هنوز پوشش LTE ندارد.

 

آیا LTE در کشورهای دیگری هم به جز آمریکا کار می کند؟

بله، ولی پوشش و استفاده از LTE در سایر کشورها نسبت به امریکا خیلی کمتر است. در اکثر کشورها، ابزار مجهز به LTE شما، مجبور به تن دادن به به سرعت‌های پایین شبکه‌های قدیمی خواهد شد.

 

آیا یک تلفن مجهز به LTE که از AT&T خریده‌ام، بر روی شبکه Verison جواب خواهد داد؛ یا بر عکس؟

نه. تکنولوژی‌ها مشابه است، ولی کمپانی‌های مختلف از باندها یا فرکانس‌های متفاوتی استفاده می‌کنند. بنابراین، حداقل امروزه، دستگاه‌های مجهز به LTE قابلیت سازگاری در بین شبکه‌های مختلف را ندارند.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

شنبه 15 آذر 1393  4:00 PM
تشکرات از این پست
ria1365
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

پاسخ به:همه چیز درباره فناوری ۳G و ۴G

3G‌ و 4G نسل‌های پرسرعت همراه

در حال حاضر کشورهای مختلفی در جهان ارائه تکنولوژی نسل سوم و چهارم موبایل را پشت سر گذاشته و در حال راه‌اندازی و توسعه نسل پنجم موبایل هستند، اما در کشور ما، همین چند روز گذشته و در آخرین روز مردادماه بود که انحصار چند ساله ارائه خدمات 3G توسط اپراتور سوم شکسته شد.
 شکستن این انحصار به معنی ارائه خدمات این تکنولوژی ارتباطی توسط اپراتور اول و دوم است. به‌دنبال اعطای پروانه و مجوز اینترنت پرسرعت موبایل به دو اپراتور اول ودوم کشور،‌این روزها هر کجا و در هر جمعی که باشید بالاخره صحبت از ارائه خدمات نسل سوم (3G) و بالاتر از آن در کشور را می‌شنوید. طی چند روز گذشته خبرها و اظهارات مختلفی درخصوص ارائه خدمات نسل سوم همراه و بالاتر آن منتشر شده است. خبر‌هایی که یکسوی آن را خوشحالی و استقبال کاربران از ارائه خدمات نسل سوم همراه تشکیل می‌داد و سوی دیگر آن را مخالفت‌های گروهی که افزایش سرعت اینترنت روی موبایل را به جریان‌های مافیای پشت پرده ارتباط دادند و اعلام کردند عده‌ای با افزایش سرعت اینترنت به‌دنبال کسب درآمدهای کلان هستند. 
با تمامی این اظهارات، اما شاید این سوال برایتان مطرح شده باشد که نسل سوم و چهارم تلفن‌همراه چیستند و چه خدماتی ارائه می‌دهند؟ نسل سوم و چهارم موبایل چه تفاوت‌ها و مزیت‌هایی نسبت به یکدیگر دارند؟ اگر به‌دنبال پاسخی برای این سوال هستید با این گزارش همراه شوید.
3G‌ نسلی بر پایه مولتی مدیا
نسل سوم همراه یا 3G رویکرد مولتی مدیا دارد. بر خلاف GSM که نسلی برای انتقال صدا و اطلاعات بود نسل سوم تلفن‌همراه سرعت بالا برای انتقال مولتی مدیا را فراهم می‌سازد. در نسل سوم همه سرویس‌ها در قالب اطلاعات دیجیتال منتقل می‌شود. با سرعت نسبتا بالایی که در تلفن‌های نسل سوم پیش‌بینی شده است، امکاناتی از قبیل تلفن‌های تصویری بی‌سیم، با کیفیت مناسب امکان‌پذیر است . علاوه بر امکانات تصویری با استفاده از تكنولوژي 3G مي‌توانيد حداکثر سرعت اینترنتی
 برا بر با 42 مگابیت بر ثانیه داشته باشید. نسل سوم همراه در بیش از 159 کشور جهان راه‌اندازی شده‌است. اولین کشوری که از شبکه 3G به صورت گسترده و تجاری استفاده کرد، کشور ژاپن بود. در اولین روز ماه اکتبر سال ۲۰۰۱، بزرگ‌ترین شرکت مخابراتی ژاپن، ان‌تی‌تی دوکومو، خدمات مخابراتی خود را به نسل سوم مجهز کرد. از سال ۲۰۰۵، شبکه‌های نسل سوم ضریب نفوذ خود را افزایش داده‌اند که یکی از علل این افزایش را می‌توان در پر‌شدن گنجایش نسل دوم شبکه‌های مخابراتی دانست. شبکه‌های نسل دوم برای انتقال اطلاعات صوتی با سرعت پایین طراحی شده‌است. از همین رو بر اساس نیازهای مشترکان به ارتباطات پر‌سرعت‌تر، این نسل وارد عمل شد.
از جمله کشورهایی که شبکه تلفن‌همراه نسل سوم در آنها به صورت تجاری راه‌اندازی شده می‌توان به انگلستان، اتریش، آلمان، یونان، دانمارک، ایتالیا، هلند، سوئد، استرالیا، امارات متحده عربی، هنگ‌کنگ و اسپانیا اشاره کرد؛ بنابراین نسل سوم تلفن همراه زمينه اي براي رشد ايده‌هاي تجارت الکترونيکي، دولت الکترونيکي، آموزش الکترونيکي و... است. در یک کلام تکنولوژی 3G‌می‌تواند در مدت زمان کوتاه حجم بالایی از اطلاعات را انتقال دهد، باعث پیشرفت اطلاعات تلفنی و تصویری شود،‌ پشتیبانی مناسب از ویدئو کنفرانس و IPTV‌ (تلویزیونی که از طریق اینترنت پخش می‌شود) داشته باشد. در حال حاضر اکثر گوشی‌های هوشمند از این تکنولوژی موبایلی پشتیبانی می‌کنند. 
4G‌نسلی با سرعت اینترنت چند برابری 
اما نسل چهارم موبایل یا LTEدارای سرعت چند برابری برای انتقال داده است. مهمترین مزیتی که شبکه‌های نسل چهارم یا 4G ارائه می‌کند نرخ داده یا data rate با سرعت بسیار بالا است. در ارتباطات موبایل با جابه‌جایی‌های بسیار بالا، شبکه‌های نسل چهارم می‌توانند سرعتی بالغ‌بر 100 مگابیت بر ثانیه را ارائه دهند و در شبکه‌های موبایلی که جابه‌جایی آنها کم یا حتی ثابت هستند این سرعت می‌تواند بالغ بر یک گیگابیت بر ثانیه هم باشد. در واقع شبکه‌های موبایل نسل چهارم انقلاب در تکنولوژی‌های بیسیم است. با یک بررسی ساده و مقایسه بین شبکه‌های 4G و شبکه‌های اینترنت ADSL متوجه می‌شوید که سرعت شبکه‌های موبایل نسل چهارم از ADSL و ADSL2 و حتی ADSL2+ هم بیشتر است. در یک کلام افزایش پهنای باند و سرعت انتقال از طریق تلفیق خطوط رادیویی و بهبود هسته شبکه، مزیت 4G نسبت به نسل سوم است . شبکه LTE اولین بار در 14 دسامبر 2009 در اسلو و استکهلم و بعد از آن در مقیاس بزرگ‌تر در سال 2010 در شمال آمریکا توسط شرکت ورزیون‌وایرلس (Verzion Wireless) راه‌اندازی شد. دسترسی به شبکه LTE از طریق ایستگاه‌های موبایل صورت می‌گیرد. برای استفاده از LTE باید از گوشی موبایلی استفاده شود که از این فن‌آوری پشتیبانی می‌کند. 
به گزارش خبرگزاری مهر، پیش‌بینی می‌شود تا سال 2017 حدود 50 درصد از ارتباطات را نسل‌های جدید همراه پوشش دهند. نگاهی به میزان پوشش‌دهی جمعیت جهان به تفکیک فناوری‌های مختلف نیز از افزایش 6 برابری پوشش جمعیتی فناوری LTE حکایت دارد؛ به‌نحوی‌که پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که با وجودی که تا سال 2012 بالغ‌بر 85 درصد جمعیت جهان از فناوری GSM/EDGE استفاده كردنداین آمار تا سال 2018 به 90 درصد می‌رسد.
 همچنین در تا پایان سال 2012 نزدیک به 55 درصد مشترکان موبایل، کاربر فناوری نسل سوم بودند که این رقم تا سال 2018 به 85 درصد می‌رسد و در نهایت اینکه تا پایان سال 2012 نزدیک به 10 درصد جمعیت جهان، مشترک فناوری LTE بوده‌اند که این آمار تا سال 2018 به 60 درصد می‌رسد؛ براین اساس 
پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2018 شمار مشترکان این فناوری به
 2 میلیارد نفر برسد.
اما داستان رشد سرویس‌های نسل سوم و چهارم موبایل در ایران متفاوت از دیگر کشورها رقم می‌خورد. هر چند اواخر مردادماه سال جاری و با ارائه گسترده خدمات نسل سوم همراه توسط اپراتور دوم و اجرای طرح پایلوت در برخی مناطق کشور توسط اپراتور اول، کاربران ایرانی هم توانسته‌اند چند روزی به این تکنولوژی دسترسی پیدا کنند، با این حال و به باور کارشناسان اگر این خدمات به صورت اصولی راه‌اندازی و توسعه پیدا کند می‌تواند عاملی برای افزایش دسترسی به اینترنت پرسرعت، از بین بردن شکاف‌های دیجیتالی در کشور و جبرانی برای عقب‌ماندگی‌ها در حوزه Ict‌باشد.
 

 

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

شنبه 15 آذر 1393  4:02 PM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

پاسخ به:همه چیز درباره فناوری ۳G و ۴G

تفاوت بین شبکه های موبایل نسل سوم یا 3G و نسل چهارم 4G 

 امروزه با پیشرفت تکنولوژی های موبایل ، داده های اطلاعاتی نیز به وسیله لینک های ارتباطی موبایل قابل انتقال می باشند و همه روزه این تکنولوژی ها پیشرفت می کنند. شما هم حتما نام شبکه های 3G یا 4G را شنیده اید و حتما شنیده اید که مثلا رایتل سرویس های 3G در ایران ارائه می دهد و یا شرکت ارتباطات زیرساخت ایران مجوز راه اندازیسرویس های 4G را به اپراتورهای موبایل داده است. در این مطلب کوتاه می خواهیم بصورت کلی تفاوت این دو تکنولوژی رابا هم بررسی کنیم. 3G و 4G هر دو تکنولوژی های بیسیم شبکه های موبایل هستند که امروزه شبکه های 3G بصورت گسترده تری مورد استفاده قرار می گیرند و در بسیاری از کشور های دنیا مورد استفاده قرار می گیرند. اما جزئیات این سرویس ها را می توانید در ادامه مشاهده کنید :

تکنولوژی 3G یا نسل سوم شبکه های تلفن همراه ( Third Generation Networks )


حتما تا به حال متوجه شدید که حرف G نمایانگر کلمه Generation یا نسل می باشد. تکنولوژی بیسیم 3G جایگزینتکنولوژی قدیمی تری در شبکه های بیسیم تلفن همراه به نام 2G است. مهمترین مزیت شبکه های 3G نسبت به شبکههای 2G سرعت آن است. تلفن های همراه امروزی و گوشی های هوشمند و تبلت ها دیگر فقط برای مصارفی مثل صحبت کردن و تماس تلفنی و پیامک استفاده نمی شوند و کاربران این نوع گوشی ها از آنها برای استفاده از اینترنت و ابزارهای اینترنتی استفاده می کنند. شبکه های 3G توانایی ارائه سرعتی بالغ بر 200 کیلوبیت بر ثانیه در زمانیکه ارتباطات همزمان صدا و داده را استفاده می کنید را دارند و اگر این ارتباط صرفا ارتباط داده باشد این سرعت می تواند تا چند مگابیتبر ثانیه هم برسد. ماکزیمم سرعتی داده ای که می توان بصورت اسمی از شبکه های 3G در محیط آزمایشگاه بدست آوردسرعت 14 مگابیت بر ثانیه دانلود و سرعت 5 و 8 دهم مگابیت بر ثانیه دانلود می باشد. در نهایت بزرگترین مزیت شبکههای 3G نسبت به شبکه های 2G سرعت بسیار بالای این شبکه ها برای ارائه سرویس های دیتا و صدا می باشد.

تکنولویی 4G یا نسل چهارم شبکه های تلفن همراه ( Fourth Generation Networks )


امروزه همه در خصوص شبکه های نسل چهارم یا 4G صحبت می کنند و صحبت از واگذاری امتیاز این شبکه ها توسط شرکت ارتباطات زیرساخت ایران نیز به بخش خصوصی می باشد. مهمترین مزیتی که شبکه های 4G به ما ارائه می دهند نرخ داده یا data rate با سرعت بسیار می باشد. در ارتباطات موبایل با جابجایی های بسیار بالا ، شبکه های نسل چهارم می توانند سرعتی بالغ بر 100 مگابیت بر ثانیه را ارائه دهند و در شبکه های موبایلی که جابجایی آنها کم می باشد یا حتی ثابت هستند این سرعت می تواند بالغ بر یک گیگابیت بر ثانیه هم باشد. در واقع شبکه های موبایل نسل چهارم یکانقلاب در تکنولوژی های بیسیم محسوب می شوند و با دریافت سرویس های 4G بیشتر احساس می کنید که یک شبکهLAN خریداری کرده اید تا یک دستگاه موبایل که قابل هم هست. 4G ها می توانند تمامی ارتباطات IP را با سرعت بسیار بالایی برای گوشی های هوشمند ، تبلت ها و هر دستگاه هوشمند قابل حمل فراهم کنند. در بیان تئوری شبکه های 4Gبرای سرویس های ارتباطی مبتنی بر IP سرعتی بیشتر از شبکه های کابلی و DSL را ارائه می دهند با یک بررسی ساده و مقایسه بین شبکه های 4G و شبکه های اینترنت DSL متوجه می شوید که سرعت شبکه های موبایل نسل چهارم ازADSL و ADSL2 و حتی ADSL2+ هم بیشتر است. 

زمانیکه شبکه های نسل چهارم یا همان 4G ها به شبکه های تلفن همراه امروزی متصل شوند و سرعت حداقلی ارتباطشما چیزی برابر یا 54 مگابیت بر ثانیه شد ، شما تقریبا تمامی نرم افزارهای اینترنتی را که می توانید بر روی کامپیوتر منزل خود نصب و استفاده کنید را با سرعتی بهتر از اینترنت خانگی استفاده خواهید کرد. برای مثال شما براحتی می توانید ازسرویس هایی مثل اسکایپ ، یوتیوب و تلوزیون های آنلاین اینترنتی در گوشی خود براحتی استفاده کنید و ارتباطات Voip بسیار با کیفیتی را تجربه کنید. زمانیکه ارتباطات VOIP شما با استفاده از این شبکه ها ایجاد شود و شما بهترین کیفیتصدا به همراه تصویر و ارسال عکس و فایل ویدیو و انواع و اقسام ارتباطات را به صورت همزمان تجربه کردید مطمئن باشید که زمان مرگ استفاده از تلفن های همراه نسل گذشته رسیده است. شبکه های 4G فعلا در اروپا و آمریکا بصورت تقریبیراه اندازی و استفاده می شوند اما همچنان به نوعی یک نوع شبکه پایلوت محسوب می شوند. شبکه های 4G همانطور که عنوان شد علاوه بر سرعت 100 مگابیت بر ثانیه برای کاربران موبایل و 1 گیگابیت بر ثانیه برای کاربران ثابت در پی این است که بهترین سرویس را برای سرویس های Roaming خود ارائه دهد. ITPRO باشید.

4G چیست؟

برای کاربران و مشتریان تفاوت عمده در 4G تماما در سرعت دسترسی به اینترنت است؛ لذا اگر کاربری به سرعت اینترنتبر روی موبایل یا مودمش اهمیتی نمی‌دهد ، طبیعتا احتیاجی به 4G نیست. به گزارش سرویس نگاهی به وبلاگ‌های خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا ) ، در وبلاگی به نشانی http://ck.blogfa.com درباره شبکه‌های بی‌سیم چنین آمده است: این نوع سرویس‌دهی در کشور پیشرفته‌ای مثل ایالات متحده آمریکا نیز شیوه‌ی نوپا و جوانی است ، تنها نزدیک بهدو سه هفته است که کمپانی‌های Sprint و Verizon در این کشور سرویس 4G خود را ارائه کرده و گمانه‌زنی‌هایی نیز انجام شده است که شاید T-Mobile نیز تمایل داشته باشد وارد این عرصه شود. اما برای کاربران و مشتریان تفاوت عمدهدر 4G تماماً در سرعت دسترسی به اینترنت است ، لذا اگر کاربری به سرعت اینترنت بر روی موبایل یا مودمش اهمیتی نمی‌دهد ، طبیعتا احتیاجی به 4G نیست. وقتی صبحت از 4G می‌شود G مخفف Generation یا نسلی از تکنولوژیشبکه‌های بی‌سیم است ، در هر کدام از این نسل‌ها سرعت دسترسی به اینترنت به صورت چشمگیری افزایش یافته است و البته سرویس ارائه شده در هر نسل سر سازگاری با نسل قبلی را ندارد و برای استفاده از آن بایستی گوشی و ابزارهای خود را ارتقا دهید و سرویس دهند‌ه‌ها نیز می‌با‌یستی سخت‌افزارهای جدیدی را نصب نمایند. نسل اول یا اولین G شبکه‌های آنالوگ سلولی بودند. در نسل دوم یا 2G هر چند شبکه‌ها دیجیتال شد ولی کماکان سرعت پائین بود ، بسیاریاز گوشی‌هایی که کماکان در بازار هستند هنوز از تکنولوژی 2G پشتیبانی به عمل می‌آورند در این شبکه‌ها سرعتدسترسی به اینترنت در رنجی بین 6/9 کیلوبیت بر ثانیه تا200 کیلوبیت برثانیه است. در شبکه‌های 3G حداقل سرعت از384 کیلوبیت بر ثانیه شروع می‌شود ولی در مورد حداکثرش کمی صبر کنید تا به آن برسیم. سیستم‌های 4G از قبیل وایمکس و LTE مدعی ارائهء سرعت واقعی 5 مگابیت بر ثانیه یا قدری بیشتر هستند ، چیزی شبیه آنچه می‌شود بر رویکابل در خانه به آن دسترسی داشت. اما نسخه‌های اخیر این تکنولوژی وعدهء سرعتی صدها مگابیت سریعتر از هراینترنت خانگی را می‌دهد. علاوه بر این شبکه‌های 4G قادر هستند شیوه صدا بر روی پروتکل اینترنت یا همان به اختصار VOIP را جایگزین سیستم قدیمی مدارگزینی تماس‌های صوتی نمایند. از دیدگاه دیگر در آینده نزدیک تکنولوژی 4G می‌تواند دسترسی به اینترنت را در گجت‌هایی مثل دوربین‌های دیجیتال ، ابزارهای بازی و یا مثلا قاب‌های دیجیتال را تبدیل به یکامر عادی نماید. بخش پیچیده‌ داستان در اینجاست که سرویس دهنده‌هایی مثل AT&T یا T-Mobile در حال نصبتکنولوژی‌های 3G جدیدی هستند که از برخی از تکنولوژی‌های ابتدایی 4G سریعترند. فرض مثال HSPA+ کاملا بر مبنای تکنولوژی3G است و در اصل یک ارتقای نرم‌افزاری بر روی اینگونه شبکه‌ها محسوب می‌شود اما سرعتش به شکل حیرت‌آوری زیاد است. سرویس ارائه شده بدین شکل توسط T-Mobile به سرعت واقعی حدود 7 مگابیت بر ثانیه می‌رسد و این سرویس دهنده معتقد است ظرف چند سال آینده این سرعت را می‌تواند 4 برابر کند ( البته 7 مگابیت در ثانیه سرعتی است که کاربران در عالم واقعیت تجربه می‌کنند چون سرویسی که این کمپانی ارائه می‌کند 21 مگابیت بر ثانیه است ) ، لذا T-Mobile هنوز به سمت 4G نرفته است هر چند شاید در آینده نزدیک تغییر رویه بدهد. اما 4G تنها سریعتر از 3G نیستاز آنجایی که 4G ظرفیتهای بسیار بالاتری از 3G دارا است ، ارائه دهندگان این سرویس محدودیتی برای میزان استفادهکاربران از پهنای باند در یک بازه زمانی مشخص مثلا یک ماه در نظر نمی‌گیرند ( البته فعلاً ) چیزی که در شبکه‌های 3G مرسوم است. لذا همین امر4G را به عنوان جایگزینی مناسب برای اینترنت خانگی بر مبنای کابل معرفی می‌کند و درهمین زمینه سرویس دهندگانی همچون Clearwire شروع به فروش سرویس‌های وایمکس 4G به کاربران خانگی نموده‌اند. هر چند شاید فعلا در ظاهر از نظر سرعت دسترسی به اینترنت شبکه‌های 4G با 3G برابری کنند اما در آیندهء نزدیک این شبکه‌ها چه از نظر سرعت و چه از نظر محدودیت‌های فعلی توان پیشی گرفتن از نسل پیشین خود را دارند و فعلا درابتدای راه هستند. مودم‌های بسیاری برای دسترسی به اینترنت به شیوه4G ارائه شده است اما تعداد گوشی‌هایی که از4G پشتیبانی می‌کنند نیز هنوز اندک است هر چند HTC EVO 4G یا مثلا Samsung Epic 4G فعلا جز گزینه‌های محبوب کاربران هستند.

چه زمانی باید به سراغ 4G بروید؟

بسیاری از اپراتور ها در حال به روز کردن فناوری خود به 4G هستند بنابراین پیش از خرید گوشی که به 4G مجهز باشد باید توجه داشته باشید که آیا در منطقه ی شما 4G مورد پشتیبانی قرار می گیرد یا خیر.

Sprint در میانه ی راه به روز آوری شبکه ی خود و تبدیل آن به 4G است بنابراین باید به تحت پوشش بودن یا نبودن منطقه ی تان در شبکه دقت کنید.

اگر از دوستداران مشاهده ی ویدئو به صورت آنلاین و مرور صفحات وب با سرعت بالا هستید 4G همان چیزی است که بدان نیاز دارید. اگر لپ تاپ خود را به لینک موبایل تان متصل کنید متوجه تفاوت 4G می شوید. در کل اگر دوست دارید حجم بزرگی از داده ها را انتقال دهید 4G بسیار به کار شما خواهد آمد. با این حال باید چک کنید که حداکثر حجمی که اپراتورتان انتقال می دهد چقدر است. با این وجود معمولا 4G با سرعت بالایی می تواند حجم زیادی داده را جا به جا کند.

اگر در حال حاضر از 3G استفاده می کنید و سرعت آن شما را کلافه کرده است 4G تنها راه نجات شما است. زیرا شما رابه خطوط کم ترافیکی هدایت می کند که با استفاده از آنها می توانید داده ها را با سرعت مناسب انتقال دهید. با 4G دیگر هیچ تماسی را از دست نمی دهید با این وجود تمامی تماس های صوتی روی شبکه ی 3G انتقال می یابد مگر اینکه موجحامل اپراتور به LTE ارتقا یابد.

در نهایت اگر به دنبال امکانات بیشتر هستید گوشی با قابلیت پشتیبانی از 4G بخرید. پوشش 4G هر روز بهتر می شود زیرا در حال حاضر اکثر اپراتور مقادیر زیادی برای به روز کردن شبکه ی خود به 4G هزینه می کنند. بسیاری از اپراتور های قصد دارند تماس های صوتی را تنها روی 4G بفرستند زیرا در این صورت تماس های صوتی روی شبکه ی LTE می رود.

چه زمانی خرید 3G معقول است؟

اگر دوست دارید گوشی iPhone داشته باشید باید بدانید که با 3G کار می کند. Apple ممکن است سال آینده گوشیهایی به بازار عرضه کند که بتوانند با 4G LTE هم کار کنند ولی این شرکت در حال حاضر مدلی ندارد که با 4G کار کند.

اگردر کشور یا منطقه ای زندگی می کنید که 4G را پوشش نمی دهد داشتن گوشی با قابلیت پشتیبانی از 4G به هیچ کارتان نمی آید. در واقع اگر چنین گوشی را خریداری کنید و نتوانید از 4G LTE استفاده کنید شارژ باتری آن خیلی زود تمام می شود زیرا رادیو تلاش می کند تا مصرف انرژی سیگنالی از 4G LTE را پیدا کند.

 

 

در کل اگر دوام شارژ باتری برایتان از سرعت اینترنت مهم تر است بهتر است از 3G استفاده کنید.معمولا وسایلی که 4Gاستفاده می کنند شارژ باتری خود را نسبت به وسایل 3G زودتر مصرف می کنند مخصوصاً اگر گوشی با Sprint یا Verizonکار کند. در آینده ای نزدیک قرار است وسایلی با دو تراشه به بازار بیایند که هم بتوانند با 3G و هم با 4G کار کنند یا حداقل بتوانند تماس های صوتی را روی 4G ببرند. البته مسلما می توانید یک گوشی 4G بخرید و گزینه ی 4G را غیرفعال و ازبرنامه های دانلود شده یا منوی آن استفاده کنید.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

شنبه 15 آذر 1393  4:12 PM
تشکرات از این پست
ria1365
دسترسی سریع به انجمن ها