برای ترک عادات بد باید قاطعانه تصمیم بگیرید و به خود اطمینان داشته باشید.
 
 عادات و رفتارهای منفی ممکن است به کار و فعالیت حرفه ای تان آسیب جدی وارد کند. برای مثال ممکن است از آن دسته افرادی باشید که هنگام جلسات، ایمیل های خود را چک می کنید یا زمانی که باید به طور دقیق بر کاری تمرکز کنید، به طور دائم با تلفن صحبت می کنید؟ برای مقابله با این عادات بد، با ما همراه شوید.

تعداد کلمات: 750/تخمین زمان مطالعه:7 دقیقه



راه های ترک عادات بد
همه ما عادت هایی ریز و درشتی داریم. بعضی از این عادات بد و ناگوارند که باید اصلاح شوند. برخی دیگر خوب هستند که باید بهبود یابند و شماری هم عالی و ممتاز که باید به درجه کمال برسند. عادت های بد اغلب پنهان هستند و کمتر کسی می پذیرد که فلان رفتار عادت گونه اش بد می باشد.
 
چگونه عادات بد را ترک کنیم؟
ممکن است به تماشای تلویزیون یا جست وجو در اینترنت آن قدر عادت کرده باشید که برنامه های یادگیری تان را تحت تاثیر قرار داده باشد. عادات بد مشابه مواردی که به آن اشاره شد، می تواند آسیب زیادی به اعتبار شما وارد کند و محدودیت هایی در زندگی حرفه ای و شخصی به وجود آورد. در این نوشتار، به عادات بد نگاهی جزئی تر خواهیم داشت و ابزاری برای توقف آنها ارائه خواهد شد.
با این حال پس از آگاهی از بد بودن یک عادت و متقاعد شدن در این باره ترک آن برای صاحبش دشوار است و به قول معروف موجب مرض است. این عادت بد می تواند هر چیزی باشد. مانند جویدن ناخن هنگام بیکاری یا استرس، وقت گذاشتن بیش از اندازه برای بازی های مجازی، وسواس نشان دادن درباره امور روزمره و... یا هر چیزی که در رفتار و گفتار فرد مدام مشاهده می شود و تذکر دیگران را بر می انگیزد. برخی عادت های قوی نیز ارتباطی تنگاتنگ با سایر عادت ها دارند. برای مثال سیگار کشیدن هنگام ناراحتی یا شادی. هر کسی می تواند عادت های بَدش را شناسایی کند و برای ترک آن ها اقدام کند. اگر برای ترک عادت بد تصمیم جدی گرفته اید. توصیه های زیر می توان برای موفقیت شما کمکتان کند.

1. نوع عادت و دلایل آثارآن را بشناسید
برخی عادت ها فیزیولوژیکی هستند و در حقیقت خود در لفظ و قضاوت دیگران عادت محسوب نمی شوند. برای مثال خرخر کردن در خواب. چنین عادتی بالطبع ترک آن به استفاده از شیوه های پزشکی نیاز دارد و نمی توان به طور مستقیم برای آن تصمیم گرفت. برخی عادت ها از باورها ناشی می شود و گاهی به دلیل گستردگی اعتیاد به آن ها به یک رسم یا سنت تبدیل شده اند. در حالی که می توانند کاملاً غلط یا مضر باشند. برخی عادت ها نیز با وجود بد بودن کاربردی هستند و یک راه حل محسوب می شوند. با وجود این اغلب عادت های بیهوده مانند انواع وسواس های فکری و رفتاری درباره مسایل خاص یا روزمره ترک نمی شوند چون هم دلیل و کاربردی ندارند و هم مضر تلقی نمی شوند.

2. تصمیم قاطع بگیرید
بدون یک تقسیم واقعی که تعهد و آمادگی درونی ایجاد کند هیچ عادتی ترک نمی شود اگرچه برخی عادت ها زود گذرند و ممکن است خود فرد هم بنابر شرایط روحی و بینی اش نفهمد که از سرش افتاده مثل جویدن ناخن در کودکان و نوجوانان که طی یک دوره زمانی کوتاه ترک می شود.
 
3. از تاثیر محیط غافل نشوید
اطلاع اطرافیان، دوستان و اعضای خانواده ممکن است یک محرک قوی و تعهدآور برای ترک عادت باشد.

4. از شکست نترسید
اولین شکست در ترک عادت بدترین شکست است همه می دانند که شکست پل پیروزی است اما کمتر کسی آن را باور دارد و عملاً به کار گیرد.

5. به خود متکی باشید
 اگر دیگران هیچ وقت نخواهند عادت بدشان را ترک کنند، این موضوع نباید در روحیه شما تأثیر بگذارد. تکرار یک عادت بد و رواج آن توجهی برای ترک نکردن آن نیست. به خود متکی باشید و راه خودتان را بروید. ظرفیت روانی و قدرت پذیرش واقعیت های موجود را در خود بالا ببرید. علاوه بر آن نباید با هیچ دلیل و توجیهی تسلیم عادت خود شوید. همواره خود را بالاتر از عادت هایتان بدانید و قدرت ترک بدی ها را برای خود قایل باشید.

6. ترک عادت را قطعی کنید
برخی عادت ها در افراد به ویژه آن ها که با شرایط هیجانی محیطی یا لذات زودگذر ارتباط دارند پس از مدتی دوباره بر می گردند. بر این اساس باید برای ترک عادت اراده ای بلند مدت و دایمی داشت.