سبزیجات سرشار از ویتامین E از کند شدن عملکرد مغز جلوگیری می کند .
 
چکیده :  اسفناج این سبزی پر خاصیت با برگ های تیره رنگ  ویتامین ها و مواد معدنی  بسیار غنی دارد و برای درمان انواع بیماری ها و سلامت پوست و اعضای دیگر بدن بسیار توصیه می شود. با ما همراه باشید .

تعداد کلمات 1091 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه

مواد مغذی ضد التهاب

موادمغذی موجود در اسفناج همچنین می تواند به مشکلاتی که التهاب در آن نقش دارد نیز کمک کند. برای مثال، آسم، ورم و التهاب مفاصل استخوانها، و روماتیسم همه بیماری هایی التهابی هستند. از آنجا که بتا کاروتین و ویتامین C خواص ضد التهابی دارند، می توانند برای کاهش علائم این مشکلات در برخی بیماران مثمر ثمر باشند. علاوه بر این، منیزیم و ریبوفلاوین موجود در اسفناج دو ماده مغذی هستند که می توانند به کاهش تعدد حملات میگرن در بیماران میگرنی کمک کند.
 

اسفناج و تقویت مغز

در تحقیقات انجام گرفته روی حیوانات، محققان دریافته اند که اسفناج می تواند به محافظت از مغر در برابر استرس های اکسایشی و کاهش تاثیرات زوال مغری ناشی از بالا رفتن سن، کمک کند. محققان دریافته اند که خوراندن اسفناج به حیوانات آزمایشگاهی پیر باعث تقویت ظرفیت یادگیری و مهارت های حرکتی آنها می شود.
عملکرد مغز به طور طبیعی با بالا رفتن سن زوال می یابد، اما نتایج پروژه پیری و سلامتی شیکاگو نشان می دهد که خوردن فقط ۳ وعده از سبزیجات برگدار در روز می تواند زوال مغز را تا %۴۰ کاهش دهد. درمقایسه با افرادیکه کمتر از یک وعده در روز از این سبزیجات استفاده می کنند، افرادیکه حداقل ۲٫۸ وعده از آن را مصرف می کنند تا %۴۰ کاهش زوال عملکرد مغزی روبه رو بودند.

این تحقیق که توسط موسسه ملی پیری انجام گرفت، از اطلاعات رژیمی مربوط به ۳،۷۱۸ شرکت کننده (%۶۲ زن، %۶۰ افریقایی-امریکایی، سن متوسط ۷۴) استفاده نموده استعملکرد مغزی را با چهار تست استاندارد مختلف سنجیدند که یکبار در ابتدای تحقیق و بار دیگر بعد از سه سال و شش سال از گشت تحقیق انجام گرفت.
پس از تنظیم نتایج برای متغیرهای دخیل احتمالی مثل سن، جنسیت، نژاد، میزان تحصیلات، و عوامل خطرزای بیماری های قلبی-عروقی، محققان دریافتند که مصرف متوسط ۲٫۸ وعده از این سبزیجات در روز، %۴۰ کاهش زوال شناختی را به دنبال خواهد داشت. درمیان سبزیجات مختلف، سبزیجات برگدار موثرتر شناخته شده و هیچ رابطه ای هم بین مصرف میوه و زوال شناخت دیده نشد. این ممکن است به این دلیل باشد که سبزیجات، و نه میوه ها، حاوی مقدار بسیار زیادی ویتامین E می باشد که به پایین آوردن خطر زوال شناخت کمک می کند. همچنین سبزیجات، و نه میوه ها، معمولاً با کمی چربی مصرف می شوند، مثل روغن زیتون یا سس سالاد، که توانایی بدن برای جذب ویتامین E را بالا می برد.
 

اسفناج و تقویت قدرت بینایی

لوتئین، یک کاروتینوئید محافظ در برابر بیماری های چشمی مثل لکه های چشمی و آب مروارید که در اثر بالا رفتن سن ایجاد می شود، در سبزیجات برگدار به ویژه اسفناج و همچنین کلم پیچ و بروکلی یافت می شود. اما زرده تخم مرغ، گرچه میزان لوتئین موجود در آن کمتر از اسفناج است، منبع بسیار بهتری است چون بسیار بیشتر از اسفناج، میزان لوتئین موجود در خون را بالا می برد. گرچه هنوز مکانیسم آن کشف نشده است اما احتمالاً این مسئله به خاطر چربی های موجود در زرده تخم مرغ (کلسترول و کولین) می باشد چون لوتئین نیز مانند سایر کاروتینوئیدها محلول در چربی است و در غیاب چربی جذب نمی شود. برای بالا بردن جذب لوتئین از اسفناج، توصیه می شود آنرا به همراه کمی روغن زیتون یا به کمی تخم مرغ استفاده کنید تا چربی مورد نیاز برای جذب لوتئین فراهم شود.
 

آهن برای انرژی

اسفناج پخته منبع بسیار خوبی از آهن است، ماده ی معدنی که به ویژه برای خانم ها در دوره قاعدگی که بیشتر در معرض کمبود آهن قرار دارند، مفید است. بالا بردن ذخیره آهن با مصرف اسفناج ایده بسیار خوبی است، به ویژه به خاطر اینکه درمقایسه با گوشت قرمز، که یکی از مهمترین منابع آهن است، بسیار کم کالری تر و فاقد چربی است. آهن یکی از مهمترین ترکیبات هموگلوبین است که اکسیژن را از ریه ها به همه سلول های بدن می رساند و همچنین بخشی از سیستم آنزیم ها برای تولید انرژی و متابولیسم می باشد.
خانم ها باردار یا شیرده حتماً باید مقدار آهن بدنشان را بالا ببرندو کودکان در حال رشد و نوجوانان نیز نیاز به آهن زیادی دارند. در یک فنجان اسفناج پخته، % ۳۵٫۷ از مقدار مورد نیاز روزانه از آهن وجود دارد.
از اینرو، درحالیکه ممکن است با خوردن اسفناج همان موقع قوی و نیرومند نشوید، اما سلامتی شما را ارتقا خواهد داد.
 

توصیف

کسی که اسفناج را خیلی معروف کرد ملوان زبل بود اما چه بد که او این ماده را به شکل کنسرو مصرف می کرد. اسفناج تازه لطافت بافت و رنگ یشمی آن را که طی فرایندهای کارخانه ای از بین می رود، حفظ می کند. اسفناج خام طعمی ملایم و کمی شیرین دارد و میتوان از آن در سالاد استفاده کرد، اما وقتی پخته می شود طعم آن کمی اسیدی تر و قوی تر می شود.
به طور کلی سه نوع اسفناج وجود دارد: نوع پیچ پیج آن که برگ هایی حلقه حلقه، چین چین و پیچ پیچی دارد و بافت آن فنری و قابل ارتجاع است. یک نوع آن برگ هایی صاف و نرم پیک شکل دارد. و نوع دیگر آن که ظاهری تقریباً مشابه به نوع پیچ پیچی دارد اما برگ هایش به اندازه آن پیچ پیچی و تابدار نیست. اسفناج های کوچک که به اصطلاح به آن بیبی اسفناج (baby spinach) می گویند برای استفاده در سالاد بسیار عالی است چون طعم شیرین تری دارد.
 

تاریخچه

گفته می شود که مبداء اسفناج از ایران بوده است. در قرن هفتم وقتی پادشاه ناپل آنرا بعنوان هدیه به چین فرستاد راه خود را به این کشور باز کرد. تاریخچه اسفناج در اروپا نسبت به سایر سبزیجات کمتر است. این گیاه در قرن یازدهم به اروپا آورده شد.
اسفناج غذای محبوب کاترین دو مدیسی، یکی از شحصیت های تاریخی قرن شانزدهم، بودوقتی وی برای ازدواج با پادشاه فرانسه خانه خود در فلورانس ایتالیا را ترک کرد، آشپرهایش را با خود به آنجا آورد تا اسفناج را به همان صورت که دوست داشت برایش بپزند.
اسفناج در آب و هوای معتدل به خوبی رشد م یکند. امروزه، امریکا و هلند جزء بزرگترین تولیدکننده های اسفناج در جهان می باشند.

ادامه دارد....

منبع :
 سایت مردمان
 

بیشتر بخوانید :
معرفی اسفناج و خواص درمانی آن (بخش اول)
اسفناج در طب سنتی
معرفی اسفناج و خواص  آن
خواص دارویی اسفناج
خواص اسفناج
اسفناج؛ یک برگ و هزار خاصیت