یکی از گیاهان دارویی که می تواند به پیشگیری و درمان یکی از رایج ترین اختلالات زندگی زناشویی غلبه کند، سنجد است.
 

خواص سنجد برای معده

این پژوهشگر طب سنتی افزود: زیاد خوردن سنجد برای گوارش خوب نیست و عمل هضم را مختل می کند و برای گوارش هم سنگین است، همچنین مصلح آن مواد شیرین نظیر نبات و شکر است.
سنجد با مکانیسم مهار صفرا و با تقویت معده و دریچه ها مانع بروز تهوع و استفراغ می شود. بنابراین به افرادی که صبحگاهان حالت تهوع داشته یا مزه دهان آنها تلخ است (بیشتر در افراد صفراوی با مزاج گرم وخشک روی می دهد) توصیه می شود, پس از بیدار شدن از خواب دو تا سه عدد سنجد مصرف کنند. مصرف سنجد برای زنان باردار که دچار تهوع هستند،  بسیار مفید است. سنجد رفع کننده سموم معده و روده می باشد.
کسانی که سکسکه می کنند برای درمان آن 50 دانه سنجد و یک لیوان شیر بخورند.
مصرف سنجد درمان گر ورم کیسه صفراست.
سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیم های لاغری دارند، می توانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
 

خواص سنجد برای دیابت

سنجد اثر قابل توجهی بر کنترل دیابت ندارد، اما می تواند جایگزین خوبی به جای شیرینی، قند و شکر باشد. مصرف متعادل سنجد مشکلی نخواهد داشت. روزانه تا 1 قاشق پودر سنجد یا یک چهارم لیوان سنجد خشک می توانید مصرف کنید.
 

فواید سنجد برای پوست و مو

در صورتی که برگ های سنجد را در روغن زیتون بجوشانید تا برگ ها نرم و له شوند و از این روغن برای ماساژ سر استفاده کنید، موجب تقویت موها و افزایش رشد تارهای مو می شوید.
سنجد پخته شده در روغن زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان می کند و برای رشد مو مفید است.
 

خواص سنجد برای پوکی استخوان

«مطالعاتی که روی سنجد انجام شده، حاکی از آن است که مصرف پودر سنجد به بهبود دردهای مفصلی به خصوص در خانم ها کمک می کند. ولی هنوز به درستی مکانیسمی که باعث کاهش درد در این بیماران توسط ترکیبات موجود در سنجد می شود، مشخص نیست و برای این منظور باید مطالعات کلینیکی گسترده ای روی افراد بیشتر با شرایط سنی و وزنی مختلف صورت بگیرد.» وی در ادامه افزود:«تحقیقات چندانی در مورد مواد و خواص سنجد ایران صورت نگرفته است و می توان به نظریات دانشمندان و منابع طب سنتی توجه کرد. علاوه بر این، خواصی که به برخی از گیاهان نسبت داده می شود بیشتر جنبه تجربی دارد و تا حدودی مطالعات اولیه درمورد آن انجام شده است.»
«افرادی که دچار زانودرد و پوکی استخوان هستند، می توانند روزانه 20 تا 30 گرم پودر سنجد که بهترین شکل آن افزودن پودر سنجد به دوغ، سوپ و ماست یا یک لیوان آب است را مصرف کنند.» وی درخصوص مدت زمان نگهداری و ماندگاری پودر سنجد هم گفت:«اصولا ماندگاری گیاهانی که به صورت طبیعی و خشک هستند، بیشتر است و گاها می توان تا 3 سال از آنها نگهداری کرد در حالی که هرچه فرایند بیشتری روی گیاهان صورت بگیرد و منجر به پودرشدن یا عصاره گیری آنها شود، مدت زمان ماندگاری شان کاهش خواهد یافت .«افرادی که دچار زانودرد و پوکی استخوان هستند، می توانند روزانه 20 تا 30 گرم پودر سنجد که بهترین شکل آن افزودن پودر سنجد به دوغ، سوپ و ماست یا یک لیوان آب است را مصرف کنند.» وی درخصوص مدت زمان نگهداری و ماندگاری پودر سنجد هم گفت:«اصولا ماندگاری گیاهانی که به صورت طبیعی و خشک هستند، بیشتر است و گاها می توان تا 3 سال از آنها نگهداری کرد در حالی که هرچه فرایند بیشتری روی گیاهان صورت بگیرد و منجر به پودرشدن یا عصاره گیری آنها شود، مدت زمان ماندگاری شان کاهش خواهد یافت.»
 

خواص سنجد برای اسهال

میوه سنجد قابض و بر طرف کننده اسهال است. جوشانده برگ سنجد، بهترین دارو برای اسهال کودکان است.
سنجد در بهبود اسهال بسیار موثر است ولی در عین حال مصرف زیاد آن باعث یبوست می شود و از آنجایی که گیاه بدون ضرری است جایگزین خوبی برای داروهای شیمیایی ضد اسهال برای کودکان می باشد از طرف دیگر باعث از بین بردن سم های موجود در روده و معده می شود در نتیجه باعث مشکلات گوارشی بسیاری می شود.
 

خواص سنجد برای زنان

یکی از گیاهان دارویی که می تواند به پیشگیری و درمان یکی از رایج ترین اختلالات زندگی زناشویی غلبه کند، سنجد است. در منابع مختلفی از طب سنتی به این نکته اشاره شده که مصرف دمنوش تهیه شده از سنجد یا جوشانده سنجد در درمان برخی از اختلال های جنسی به ویژه در زنان موثر است. اثرگذاری سنجد بر درمان اختلال جنسی زنان و حتی اضطرابی که آنها ممکن است حین رابطه زناشویی تجربه کنند تا حدی است که تحقیقات زیادی در این باره انجام شده و تاثیر گل گیاه سنجد و میوه آن و میزان اثرگذاری سنجد را بررسی کرده اند و کپسول هایی به صورت صنعتی در داروخانه های برخی از کشورهای اروپایی به مردم عرضه می شود.
از طرفی فراموش نکنید که از نگاه درمانگران مکتب آیورودا بوییدن اسانس به دست آمده از گل سنجد نیز می تواند به بهبود و درمان ناتوانایی جنسی کمک کند البته این درمانگران بوییدن اسانس گل سنجد را اصلا به مردان توصیه نمی کنند چرا که موجب کاهش توانایی جسمی آنها می شود. از سوی دیگر نوشیدن یک تا 2 فنجان دمنوشی که از جوشانده برگ یا میوه سنجد تهیه شده باشد برای درمان این اختلال بی اثر نیست اما اگر می خواهید نتیجه درمانی موفقی از این تجربه بگیرید حتما با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید .زنانی که دچار خونریزی بیش از حد ایام عادت ماهانه هستند که منجر به ضعف و کم خونی می شود, می توانند پس از سپری شدن حدود سه تا پنج روز از دوران عادت، شروع به مصرف سنجد کنند تا خونریزی و لکه بینیشدید یا طولانی آنها از بین برود.
 

خواص عرق گل سنجد

آب جوشانده یا دم کرده آن را بنوشید برای باز کردن گرفتگیها و تحلیل گاز و نفخ و درمان استسقا و یرقان نافع است ، معده را تقویت میکند ، مقوی کبد است ، برای درمان بیماری¬های دماغی مانند فلج و کزاز و برای قلب و زخم های ریوی و تنگی نفس مفید است، برای زنانی که باردار نمیشوند موثر می باشد ، مهیج شهوت در زنان و دختران جوان است.
عرق آن را هم بخورید و هم بمالید موی سر را رشد می دهد.
بوی عطر گل سنجد محرک قوای جنسی زنان است ولی بلعکس تقریبا مضعف قوای جنسی مردان می باشد.
عرق شکوفه سنجد، ضد نفخ مؤثری برای معده می باشد. یکی از دانشمندان گفته است میوه سنجد گوشت براستخوان می رویاند و انسان را فربه می کند. پوست را تقویت کرده و کلیه ها را گرم نگه داشته و مانع از تکرر ادرار می شود. در هند از روغن هسته آن لعوق یا شربت غلیظی درست می کنند که در التهاب غشاهای مخاطی همراه با ترشح همانند انواع زکام و نیز در موارد عفونت های برونش ها مصرف می نمایند.
در اسپانیا از شیره گل سنجد برای قطع تب های مهلک و خطرناک استفاده می شود. میوه سنجد از نظر طب سنتی،طبیعت سرد و خشک دارد و مقوی و مفرح است، ضد تهوع و صفرا بر نیز می باشد. سنجد به ویژه خام آن برای بند آوردن اسهال نافع است.
جوشانده گل سنجد برای بیماری های دماغی مانند فلج و کزاز و نیز برای قلب و زخم های ریوی و تنگی نفس مفید است و برای تقویت معده و کبد و باز کردن گرفتگی ها و تحلیل گاز معده و یرقان نافع می باشد.
 

مضرات سنجد

سنجد برای اشخاصی که معده خشک داشته یا دچار یبوست هستند، مضر است.
همچنین کسانی که مشکل سوءهاضمه دارند باید در خوردن آن احتیاط کنند.

منبع : سایت نمناک