یبوست یک اختلال بسیار شایع در دوران بارداری است. موز می‌تواند مشکلات معده را کاهش دهد و در واقع قادر است حرکات روده را تحریک کند.
 

مقدمه

موز یکی از میوه‌هایی است که برای زنان باردار فایده‌ی زیادی دارد. مراکز ملی بهداشت توصیه می‌کنند که زنان باردار هر روز ۳ تا ۴ وعده موز بخورند. چرا از آن‌جایی که مواد مغذی موجود در آن مورد نیاز مادر و جنین است. در این نوشتار با خواص موز در بارداری بیشتر آشنا می شویم.
 

مواد غذایی موجود در موز چیست؟

فهرست زیر مواد مغذی موجود در هر ۱۰۰ گرم موز است:
– کالری: ۸۸
– چربی: ۰.۳ گرم
– چربی اشباع: ۰،۱ گرم
– چربی چند غیر اشباع: ۰.۱ گرم
– چربی چند غیر اشباع: ۰ گرم
– سدیم: ۱ میلی‌گرم
– پتاسیم: ۳۵۸ میلی‌گرم
– کربوهیدرات: ۲۳ گرم
– فیبر غذایی: ۲.۶ گرم
– قند: ۱۲ گرم
– پروتئین: ۱.۱ گرم
– ویتامینA:  ۶۴  واحد بین‌المللی
– ویتامین C:  ۸.۷ میلی‌گرم
– کلسیم: ۵ میلی‌گرم
– آهن: ۰.۳ میلی‌گرم
– ویتامین ۶B : ۰.۴ میلی‌گرم
– منیزیم: ۲۷ میلی‌گرم

موز مزایای زیادی برای سلامتی دارد زیرا حاوی مواد مغذی فراوانی است. همه‌ ی این مواد مغذی برای سلامتی زنان باردار و جنین داخل شکم‌شان نیز بسیار مفید هستند. به فهرست زیر نگاهی بیندازید تا با  آشنا شوید!
 

خواص موز در بارداری


۱. موز دارای اسید فولیک است
همان‌طور که بسیاری از ما اطلاع داریم، مصرف اسید فولیک برای زنان باردار اهمیت بسیار زیادی دارد. اسید فولیک نقش مهمی در توسعه اعصاب و مغز و همچنین نخاع دارد. موز در پیشگیری از کمبود اسید فولیک بسیار موثر است. کمبود این ویتامین ممکن است سبب زودتر از موعد به دنیا آمدن جنین یا بروز هر گونه نقصی در او شود.
 
۲. با کم‌خونی مبارزه می‌کند
موز یکی از درمان‌های فوق العاده سریع کم‌خونی است. کم‌خونی یک مسئله رایج در میان زنان باردار است. یکی از عوارض کم‌خونی مادر باردار این است که می‌تواند مشکلاتی را در مراحل بعدی بارداری و در حین زایمان تجربه کند. بنابراین لازم است که مقدار آهن مورد نیاز بدن‌اش را دریافت کند. ۲۲۵ گرم موز حاوی میانگین ۳٪ آهن است. و چنان‌چه می‌دانید آهن قادر است برای غلبه بر کم‌خونی هموگلوبین تولید کند.
 
۳. ویتامین B۶
موز حاوی ویتامین ۶B است که نوعی ویتامین محلول در آب محسوب می‌شود. در جنین، ویتامین ۶B در کمک به توسعه‌ی سلول‌های سیستم عصبی مرکزی مفید است. در دوران بارداری، ویتامین ۶B برای کاهش حالت تهوع صبحگاهی فایده دارد. ۱.۹ میلی‌گرم مقدار روزانه‌ی مورد نیاز ویتامین ۶B برای زنان باردار است. یک موز متوسط ​​می‌تواند حاوی ۴ میلی‌گرم ویتامین ۶B باشد.
 
۴. تولید هموگلوبین را افزایش می‌دهد
موز همچنین نقش مهمی در تولید هموگلوبین یا گلبول قرمز دارد. این میوه علاوه بر آهن، حاوی ویتامین ۶B است که در انتقال‌ دهنده‌های عصبی که قادر به رشد هموگلوبین در بدن هستند، نقش مهمی ایفا می‌کند.
 
۵. به زنان باردار کمک می‌کند که بر یبوست غلبه کنند
یبوست یک اختلال بسیار شایع در دوران بارداری است. موز می‌تواند مشکلات معده را کاهش دهد و در واقع قادر است حرکات روده را تحریک کند. زنان باردار می‌توانند بدون مصرف مکمل‌های مصنوعی، و با گنجاندن مواد خوراکی مناسب در رژیم غذایی‌شان این مشکل را رفع کنند. در عین حال موز به این دلیل که حاوی فیبر است سبب حجم گرفتن مدفوع و بهبود روند خروج آن می‌شود. هر موز به طور متوسط ​​ حاوی ۶ گرم فیبر است.
 
۶. عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌دهد
زنان باردار اغلب در طول بارداری سوزش سر دل و سوء هاضمه را تجربه می‌کنند، به این ترتیب جنین رو به رشد ممکن است دچار فشار شود. خوردن میوه‌ها می‌تواند این مشکل را در زنان باردار کاهش دهد. یکی از میوه‌‌های مفید برای تسهیل عملکرد سیستم گوارش موز است، زیرا حاوی آنتی‌اسیدها است که ترشح اسید را مهار خواهند کرد. موز همچنین غنی از پکتین است، که به بهبود حرکات روده کمک می‌کند.
 
۷. اسهال را درمان می‌کند
موز حاوی پکتین است که برای درمان اسهال و سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر مفید است. این میوه فیبر محلول دارد که به عنوان یک عامل ضخیم‌کننده در روده عمل می‌کند، و به این ترتیب مانع از بروز سوزش سر دل، درد معده و یبوست می‌شود. فیبر در دوران بارداری بسیار مهم است زیرا می‌تواند با جذب آب بیش از حد بدن، به کاهش اسهال کمک کند. بنابراین مصرف موز در دوران بارداری می‌تواند علائم اسهال را کاهش دهد. به علاوه پتاسیم موجود در موز در بروز گرفتگی‌های روده که گاهی اوقات در طول اسهال دیده می‌شود، موثر است.
 
۸. به عنوان منبع مناسبی از کلسیم عمل می‌کند
یکی از مزایای اصلی کلسیم توسعه‌ی استخوان‌ها در تمام سنین است. ۲۰۰ گرم موز حاوی ۱۰ میلی‌گرم کلسیم طبیعی است. کلسیم همچنین اوضاع عصب‌ها را بهبود می‌دهد و به این ترتیب عملکرد انتقال‌ دهنده‌های عصبی  را در روند انقباض عضلات در رشد جنین در رحم تسهیل می‌کند.

ادامه دارد...

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده