عوامل سرفه در کودکان (بخش دوم)
عوامل محتمل زیادی برای سرفه کردن کودکان وجود دارد و برخی از آنها ایجاب میکند که با پزشک فرزندتان تماس بگیرید، اما برخی از شایع ترین علل بروز سرفه در بچهها عبارت است از سینه پهلو یا برونشیت، سینوزیت، بلعیدن یا بوییدن یک شیء و یا عادت است. با ما همراه باشید.
گاهی اوقات کودک به علت وجود یک بیماری، سرفه میکند و حتی بعد از آنکه از آن بیماری بهبود یافت، از روی عادت به سرفه کردن ادامه میدهد.
عوامل سرفهٔ کودک
سینه پهلو یا برونشیت:
بسیاری از موارد سینه پهلو که عفونتی در ریه است، به شکل سرماخوردگی شروع میشود. اگر کودک شما سرماخوردگیای دارد که به نظر میرسد بدتر میشود یا سرفهٔ مداوم، تنفس دشوار، تب، دردهای بدنی و لرز دارد، لازم است برای گرفتن نوبت با پزشک کودک تان تماس بگیرید. برونشیت زمانی بروز میکند که برونشها یعنی لولههایی که هوا را به ریهها حمل میکنند و نایژه نامیده میشوند، عفونی شوند و این اغلب پس از سرماخوردگی یا آنفلوانزا پیش میآید. این بیماری میتواند باعث چند هفته سرفهٔ آزاردهنده شود. اگر کودک شما سینه پهلوی باکتریایی یا برونشیت داشته باشد، ممکن است به یک آنتیبیوتیک برای پاک کردن عفونت و سرفه نیاز داشته باشد. اما اگر بیماری ویروسی باشد، بدون آنتیبیوتیک بهبود خواهد یافت که این مورد را نیز حتماً پزشک مشخص خواهد کرد.
سینوزیت:
اگر کودک سرفه و آبریزش بینی داشته باشد و این حالت بدون هیچ نشانهای از بهبود، حداقل ۱۰ روز به طول بینجامد و پزشک تان احتمال سینه پهلو و برونشیت را دلیل سرفهها نداند و آن را رد کند، کودک شما ممکن است سینوزیت داشته باشد. این عفونت باکتریایی حفرههای سینوسی، باعث سرفهٔ پایداری میشود، زیرا مخاط دائماً درحال ریزش در پشت گلوست و در نتیجه باعث تحریک رفلکس سرفه میشود. اگر پزشک تعیین کند که کودک شما سینوزیت دارد، ممکن است برای او آنتیبیوتیک تجویز کند. سرفهٔ کودک باید بعد از اینکه سینوسها از عفونت پاکسازی شدند، متوقف گردد.
بلعیدن یا بوییدن یک شیء:
سرفه ای که برای یک هفته یا بیشتر بدون هیچ نشانهٔ دیگری از بیماری مانند آبریزش بینی، تب یا بیحالی، آلرژی و ترشح شفاف ادامه داشته است، میتواند به معنای آن باشد که چیزی در گلو یا ریههای کودک گیر کرده است. این اتفاق در میان کودکانی که تازه راه افتادهاند، به اشیای کوچک دسترسی دارند و دوست دارند همه چیز را در دهان شان بگذارند شایعتر است. اگر پزشک مشکوک باشد که یک جسم خارجی باعث ایجاد سرفه شده است، عکسبرداری با اشعهٔ ایکس از قفسهٔ سینه را تجویز خواهد کرد. اگر عکسبرداری نشان دهد که چیزی در ریهها گیر کرده است، احتمالاً آن جسم باید از طریق جراحی خارج شود.
سیاه سرفه:
به لطف استفادهٔ گسترده از واکسن پنجگانه و در ادامه سه گانهٔ کودکان؛ DTaP، شیوع ﺳﯾﺎه سرفه کمتر شده است اما موارد همهگیری آن هنوز هم رخ میدهد و در برخی جاها رو به افزایش است. یک کودک مبتلا به ﺳﯾﺎهسرفه به طور معمول ۲۰ تا ۳۰ ثانیه بیوقفه سرفه میکند و سپس، تا شروع حملهٔ بعدی سرفه، برای نفس کشیدن تقلا میکند. همچنین ممکن است کودک قبل از شروع دور بعدی سرفههای شدیدتر، برای حداکثر دو هفته علائم سرماخوردگی مانند عطسه، آبریزش بینی و سرفهٔ خفیف را نیز داشته باشد. اگر این همان وضعیتی است که فرزند شما دارد، بلافاصله با پزشک او تماس بگیرید. ﺳﯾﺎه سرفه میتواند به ویژه در کودکان زیر یک سال شدید باشد.
فیبروز کیستیک:
سرفهٔ مداوم با مخاط غلیظ زرد یا سبز یکی از اصلیترین نشانههای بیماری ژنتیکی فیبروز کیستیک است که فرزند شما ما احتمالاً آن را به ارث برده است. علائم دیگر عبارتند از سینه پهلوی مکرر و عفونتهای سینوس، عدم وزنگیری، پوست شورمزه و مدفوع پرحجم و چرب.
عادت:
گاهی اوقات کودک به علت وجود یک بیماری، سرفه میکند و حتی بعد از آنکه از آن بیماری بهبود یافت، از روی عادت به سرفه کردن ادامه میدهد. اگر سرفه کردن فرزند شما از روی عادت باشد، این کار را در حین خواب انجام نمیدهد و سرفه به ندرت با غذا خوردن یا صحبت کردن کودک تان تداخل خواهد داشت. با این حال، این سرفهٔ ناشی از عادت هم میتواند، مثلاً در کلاس درس برایش ایجاد مزاحمت کند.
دادن داروی ضدسرفه به کودک
حتی اگر فکر میکنید که مشکل کودک فقط یک سرماخوردگی معمولی است، قبل از اینکه به او داروی ضدسرفه یا داروهای بدون نسخهٔ سرماخوردگی بدهید، حتماً از پزشک کودک تان سؤال کنید. اکثر پزشکان از دادن این داروها به کودکان خردسال خودداری میکنند. یک آکادمی طب اطفال معتبر در دنیا به والدین هشدار میدهد که هرگز از این داروها برای کودکان زیر چهار سال استفاده نکنند و حتی برای کودکان چهار تا شش ساله فقط در صورتی از این داروها استفاده کنند که پزشک کودک آنها را توصیه کند.
همچنین وقتی فرزندتان شش ساله شد نیز مطمئن شوید که داروها مناسب سن اوست و هر دز دارو را دقیقاً مطابق دستورالعملهای روی برچسب دارو اندازهگیری کنید. همچنین هیچگاه همزمان به کودک تان بیش از یک نوع داروی سرفه یا سرماخوردگی ندهید. این داروها اغلب حاوی ترکیبات متعددی هستند و نباید فرزندتان دز دو برابری از هر ترکیب دارویی را بخورد.
منبع: سایت مادرشو
همچنین وقتی فرزندتان شش ساله شد نیز مطمئن شوید که داروها مناسب سن اوست و هر دز دارو را دقیقاً مطابق دستورالعملهای روی برچسب دارو اندازهگیری کنید. همچنین هیچگاه همزمان به کودک تان بیش از یک نوع داروی سرفه یا سرماخوردگی ندهید. این داروها اغلب حاوی ترکیبات متعددی هستند و نباید فرزندتان دز دو برابری از هر ترکیب دارویی را بخورد.
منبع: سایت مادرشو
سبک زندگی مرتبط
تازه های سبک زندگی
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}