1. از وضعیت هم به طور کامل با خبر باشید

وقتی فردی را هر روز می بینید ممکن است فراموش کنید او را از اتفاقاتی که در طول روز برایتان می افتد، آگاه کنید. با این حال به اشتراک گذاری وقایع روزمره زندگی می تواند روابط دوستانه را تا حد زیادی تقویت کند.
 
پس همسرتان را در جریان کوچک ترین اتفاقاتی که در بیرون از خانه برایتان می افتد بگذارید (البته ارائه تمام اطلاعات به همسر ضرورت ندارد). همسر حق دارد بداند در طول روز از لحاظ عاطفی، هیجانی و ... چه بر شما گذشته است. پس به همسر خود اطلاعات دهید و از او نیز بخواهید شما را از حال خود با خبر کند. مثلاً وقتی به خانه برگشتید می توانید از او بپرسید: "امروز اوضاع چطور بود؟"
 

2. برای یکدیگر وقت بگذارید

در روزهای کاری و شلوغ، وقت گذاشتن همسران برای یکدیگر گاهی اوقات دشوار است. اما با هم بودن های کوتاه مانند تماشای یک فیلم سینمایی در کنار یکدیگر می تواند تا اندازه زیادی به تقویت روابط دوستانه شما و همسرتان کمک کند.
 
برای گپ زدن با یکدیگر برنامه داشته باشید. اوقاتی که سر هر دو شما خلوت تر است را برای گفتگو انتخاب کنید.
 
سعی کنید کارهایی را در کنار هم انجام دهید. خوردن غذا در کنار یکدیگر، تماشای تلویزیون و حتی انجام برخی بازی ها می تواند بر صمیمیت و دوستی شما بیافزاید.
 

3. با هم غذا بخورید

خوردن یکی از روش های بسیار ساده برای تقویت روابط دوستانه است. اگر برای اینکه انرژی لازم برای کارهای روزمره را داشته باشید لازم است روزانه غذا بخورید، چرا آن را در کنار همسرتان میل نکنید؟ صرف منظم وعده های غذایی در کنار همسر، احساس دوستی و عشق را پرورش می دهد.

اگر به دلیل مشغله کاری نمی توانید همه وعده های غذایی را در کنار یکدیگر باشید، حداقل دو و یا حتی یک وعده را با هم بخورید. مثلاً می توانید صبح ها قبل از رفتن به محل کار یک ساعت زودتر از خواب بیدار شوید و صبحانه را با هم بخورید.
 
 اگر آنقدر سرتان شلوغ است که نمی توانید وعده های غذایی را با هم میل کنید، حداقل یک یا چند روز در هفته را در کنار یکدیگر به صرف غذا بپردازید. حتی روزهای تعطیل می توانید ناهار و یا شام را در یک رستوران و یا طبیعت میل کنید.
 

4. بازی کنید

بازی همان طور که برای کودکان مهم است، به همان میزان برای بزرگسالان اهمیت دارد. بازی می تواند احساس عشق و دوستی را تقویت کند. بازی را به تعاملات روزمره خود اضافه کنید. فعالیت هایی که هر دو شما از انجام آن لذت می برید را شناسایی کنید.
 
بازی می تواند برای افراد مختلف معانی متفاوتی داشته باشد. درباره آنچه برایتان لذت بخش است فکر کنید. آیا هر دو شما پیاده روی های طولانی را دوست دارید؟ اگر به پیاده روی علاقه دارید می توانید هر هفته یک روز را با هم به پیاده روی بروید.
 
در صورت لزوم برنامه ریزی کنید. مثلاً می توانید ماهی یک مرتبه برای رفتن به رستوران و سینما برنامه ریزی کنید. هزینه این تفریح را در نظر بگیرید و سعی کنید در طول هفته برای آن مبلغی را پس انداز کنید.
 

5. از تکنولوژی استفاده کنید

استفاده از تکنولوژی می تواند روشی شگفت انگیز برای تقویت دوستی باشد. اگر گوشی همراه و یا لپ تاب دارید، می توانید در طول روز با کمک آن  با همسرتان صحبت کنید. می توانید با یک پیامک و یا استفاده از شبکه های اجتماعی به همسر خود پیام داده و او را از وضعیت خود مطلع ساخته و اوضاعش را جویا شوید.
 
اگر به دلیل مأموریت کاری برای مدت زیادی از خانه و همسرتان دور هستید، تکنولوژی می تواند به شما کمک کند تا این فاصله را کوتاه دهید. مثلاً می توانید با استفاده از لپ تاب یا تلفن هوشمندتان با همسر خود ارتباط تصویری برقرار کنید.
 

6. زمان مناسبی را برای صحبت کردن انتخاب کنید

برای حفظ صمیمیت و دوستی لازم است به صورت منظم با همسر خود گفتگو کنید، خصوصاً اگر موضوعی آزارتان می دهد، باید آن را با او در میان بگذارید. اوقاتی را بیابید که شما و همسرتان بتوانید با خیال آسوده و بدون مزاحمت با یکدیگر گفتگو کنید.
 
مثلاً اوقاتی که بچه ها حضور دارند وقت مناسبی برای صحبت کردن جدی با همسرتان نیست، چرا که ممکن است شنیدن برخی صحبت ها به صلاح فرزندان نبوده و یا آن ها حرفتان را قطع کنند.
 
پس بهتر است اوقاتی را انتخاب کنید که نه مزاحمی حواستان را پرت کند و نه خستگی و خواب آلودگی مانع شکل گیری یک گفتگوی سازنده شود.
 

7. خوب گوش دهید

در طول مکالمه باید با دقت فراوان به صحبت های همسرتان گوش دهید. اگر می خواهید روابط دوستانه خود با همسرتان را تقویت کنید، با هدف درک بهتر همسر و همدلی با او، با دقت به حرف هایش گوش دهید.
 
وقتی همسرتان صحبت می کند، حرفش را قطع نکنید. با کارهایی مانند برقراری تماس چشمی نشان دهید که با دقت در حال گوش دادن به او هستید.
 
وقتی حرف هایش تمام شد، آنچه را شنیده اید تکرار کنید و برای اینکه مطمئن شوید صحبت هایش را به طور کامل فهمیده اید، ابهامات خود را با پرسیدن سؤالاتی برطرف سازید. مثلاً بگویید: "از صحبت هایت متوجه شدم در محل کار دچار استرس هستی، آیا این استرس به خاطر رئیس اداره است یا علت دیگری دارد؟"
 

 8. صادق باشید

صداقت مهم ترین بخش هر رابطه محسوب می شود و عدم صداقت ممکن است به مشکلات زیادی از جمله پایان ارتباط منجر شود. اگر متوجه عدم صداقت همسرتان شدید، بی پرده موضوع را با او در میان بگذارید.
 
گاهی اوقات گفتن حقیقت ممکن است موجب ناراحتی فرد مقابل شود اما گاهی اوقات در نهایت منجر به حفظ رابطه خواهد شد. مثلاً اگر همسرتان بدون اطلاع شما و به تنهایی به سینما رفته می توانید به او بگویید: "می دانم احتمالاً از این کار منظوری نداشته ای، اما وقتی شنیدم بدون من و تنها به سینما رفته ای خیلی ناراحت شدم."
 
از سویی اگر شما این کار را کرده اید، لازم است صادقانه عذر خواهی کنید. مثلاً می توانید بگویید: "واقعاً متأسفم. اصلاً نمی دانستم تو هم دوست داری همراهم بیایی. حتماً دفعه بعد با هم می رویم."

منبع: سایت ویکی هاو