این مسئله بسیار اهمیت دارد که یک هدف یا پروژهٔ مشترک داشته باشید که هر دو روی آن کار کنید و این هدف به گونه‌ای باشد که روی جنبه‌های زیادی از زندگی هر دو نفر شما مؤثر باشد.
 

مقدمه

روزهای اول همیشه پر از عشق و شادی است، اما بسیاری از افراد زمانی که در یک رابطهٔ زناشویی قرار می‌گیرند به تدریج وضعیت برایشان تبدیل به یک عادت معمولی می‌شود. همه‌ چیز جریان روزمره به خود می‌گیرد و جذابیت روزهای نخست رابطه جایش را به دلسردی می‌دهد و در نهایت تنش نیز افزایش می‌یابد. راهکارهای ساده‌ای که امروز برای شما آماده کرده‌ایم شاید خیلی عادی به نظر برسند، اما شگفت‌زده خواهید شد اگر بدانید که چه حجم عظیمی از زوج‌ها خیلی زود اهمیت آنها را فراموش می‌کنند.
 

راهکارهایی برای بازگشت طراوت زندگی زناشویی


۱. با هم صحبت کنید
تعداد افرادی که می‌توانند ذهن دیگران را بخوانند بسیار کم است، بنابراین باید هرچه را در ذهن مان می‌گذرد بیان کنیم، فرقی هم نمی‌کند که مثبت باشند یا منفی. عادت رفتاری کوچکی که ناراحت مان می‌کند می‌تواند به تدریج باعث دلسردی شود پس بهتر است پیش از اینکه این ناراحتی‌ها انباشته شوند و به مرحلهٔ خشم برسند، در موردشان گفت‌وگو کنید. همچنین گاهی پیش می‌آید که منظور یکدیگر را اشتباه متوجه می‌شویم، بنابراین اگر در مورد حرفی که همسرتان زده شک دارید، پیش از خشمگین شدن با خونسردی تلاش کنید تا نخست منظورش را از حرفی که زده بفهمید.

۲. فرض نکنید که همسرتان خودش می‌داند
از هر کار کوچک اما شگفت‌انگیزی که همسرتان برای شما انجام می‌دهد آگاه باشید و هر وقت که موقعیتش پیش آمد از او به خاطر این کارها تشکر کنید. این سپاسگزاری به سادگی می‌تواند به خاطر شستن ظرف‌ها بعد از خوردن شام باشد یا می‌توانید به او بگویید درست کردن چای یا قهوه به همان صورتی که دوست دارید توسط او چقدر برای تان پراهمیت است. این کار باعث می‌شود او هم در مقابل از کارهای شما قدردانی کنند و هیچ کدام از شما فکر نخواهد کرد که مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.

۳. به زمان‌های تنهایی احترام بگذارید
با هم بودن بسیار اهمیت دارد، اما توانایی برای وقت گذراندن به تنهایی نیز به همان اندازه مهم است. اگر بیش از حد وقت تان را صرف یکدیگر کنید، این مسئله باعث می‌شود زودرنج شوید، به ویژه اگر حس کنید که فضای شخصی شما مورد تهاجم واقع شده است. هر انسانی نیاز دارد که گاهی در تنهایی خودش بنشیند و به اندیشه‌ها و تفکرات شخصی مشغول شود. یادتان باشد که تنهایی اشتیاق شما به همسرتان را نیز افزایش خواهد داد. پس می‌توانید گه‌ گاهی وقت تان را در اتاق‌های مجزا بگذرانید.

۴. کارها را بر دوش یکدیگر نیندازید
این مسئله اجتناب‌ناپذیر است که وقتی از دوران ابتدایی رابطه که همراه با احساس نزدیکی و راحتی است عبور کنید، بعضی از الگوهای رفتاری‌ تان به تدریج تغییر خواهند کرد. دیگر پیش از شام یک ساعت زمان صرف آرایش و درست کردن موهایتان نخواهید کرد یا نگران نخواهید بود که اگر دو روز پشت سر هم یک لباس را بپوشید، همسرتان چه فکری خواهد کرد. این مسئله کاملاً طبیعی است، اما به این معنا نیست که دیگر به مرتب کردن وسایل و ظاهرتان هیچ اهمیتی ندهید. ممکن است با انداختن جعبه‌های خالی پیتزا روی زمین اعتراضی نشنوید، اما این به معنای درست بودن کارتان هم نیست.

۵. او را غافلگیر کنید
کارهایی را برای همسرتان انجام بدهید که وقتی تازه با هم آشنا شده بودید برایش انجام می‌دادید. برایش کمی شیرینی خانگی درست کنید، بدون دلیل برایش گل بفرستید، یک یادداشت کوچک عاشقانه توی کیفش بگذارید یا یک پیام خصوصی روی پیام‌گیر تلفنش ضبط کنید. این کار باعث می‌شود که نه تنها ارتباطات احساسی خود را از نو بسازید، بلکه تنها فکر کردن به خاطرات شیرین ماه عسل می‌تواند اشتیاق تان را نسبت به یکدیگر بیشتر کند.

۶. به او هم حق بدهید
شاید این کار برای بعضی افراد دشوار باشد اما کار بسیار با اهمیتی است. اگر متوجه شدید که در مورد مطلب یا موضوعی اشتباه کرده‌اید، بهتر است به همسرتان بگویید که حق با او بوده است. با این کار تنها اتفاقی که می‌افتد این است که احترام او را به دست می‌آورید و در غیر این صورت مثل یک شخصیت خام و بی‌تجربه به نظر خواهید رسید.

۷. به جای دستور دادن درخواست کنید
یاد بگیرید که چطور درخواست تان را مؤدبانه بیان کنید. اگر می‌خواهید همسرتان کاری را که می‌خواهید به بهترین شکل انجام بدهد بهتر است حواس تان باشد که به جای مطالبه کردن آن کار به حالت دستوری، مؤدبانه از او درخواست کنید. ذهن همهٔ ما این‌گونه شکل گرفته است که به درخواست‌ها نسبت به دستورات واکنش بهتری نشان می‌دهد؛ به عنوان مثال به جای گفتن «این کار را انجام بده.» بگویید: «می‌توانی این کار را انجام بدهی؟» یا به جای گفتن «چرا این کار را نکردی؟» بگویید: «اگر دفعهٔ بعد این کار را انجام بدهی خیلی بهتر خواهد بود.»

۸. به مسائل روزمرهٔ او اهمیت دهید
هر روز صبح دربارهٔ کارهای آن روز از همسرتان بپرسید. آیا همسرتان یک ملاقات کاری مهم دارد؟ آیا یک تماس تلفنی مهم قرار است با او گرفته شود؟ قرار است با یک دوست قدیمی ناهار بخورد؟‌ در میان گذاشتن جزئیات روزمرهٔ زندگی می‌تواند به اندازهٔ در میان گذاشتن امیدها، رویاها و ترس‌ها مهم باشد، پس سؤال کردن دربارهٔ آن جزئیات می‌تواند برای رسیدن به درک مشترک بسیار مفید باشد و فراموش نکنید بعد از سپری شدن آن قرار مهم یا تماس تلفنی از او بپرسید که چطور پیش رفته است.

۹. یک هدف مشترک داشته باشید
این مسئله بسیار اهمیت دارد که یک هدف یا پروژهٔ مشترک داشته باشید که هر دو روی آن کار کنید و این هدف به گونه‌ای باشد که روی جنبه‌های زیادی از زندگی هر دو نفر شما مؤثر باشد. می‌توانید با هم روی ساختن یک اثر هنری کار کنید، برای سفر رفتن پول پس‌انداز کنید یا حتی برای پرورش گل و گیاه در باغچه به هم کمک کنید. به توانایی‌های خودتان و همسرتان فکر کنید تا بتوانید در نهایت یک چیز جذاب خلق کنید و همچنین از انجام این کار تیمی موفق احساس غرور به شما دست خواهد داد.

منبع: سایت مادرشو