علامت رایج آسم سرفه است، که اغلب در هنگام شب بدتر می‌شود. یک افشانه‌ی تجویزی ممکن است سرفه‌ی ناشی از آسم را متوقف کند.
 

درمان سرفه شبانه


1. قبل از خواب با ترکیب آب گرم و نمک قرقره کنید
آب نمک می‌تواند درد یا سوزش ایجاد شده در گلو را کاهش دهد. این محلول همچنین می‌تواند به حذف موکوس از پشت گلو کمک کند. برای کاهش سرفه، می‌توانید یک قاشق چایخوری نمک را با حدود ۱۷۰ میلی‌لیتر آب گرم مخلوط کرده و چند بار قبل از خواب با محلول به دست آمده قرقره کنید. فقط دقت کنید که بعد از قرقره کردن محلول را نبلعید و آن را دور بریزید.
 
2. سیگار را ترک کنید
سیگار کشیدن یکی از علت‌های شایع سرفه‌ی طولانی- مدت است. ترک سیگار موجب کاهش سرفه در طول زمان می‌شود، اگر چه این کار یک شبه مشکل را متوقف نخواهد کرد. در صورتی که ترک سیگار برای‌تان دشوار است می‌توانید از افراد حرفه‌ای نیز برای این کار کمک بگیرید. صحبت با یک پزشک نیز می‌تواند به روند ترک سیگار کمک کند. برای این کار می‌توان از چسب نیکوتین، آدامس یا حتی دارو استفاده کرد.
 
3. از یک اسپری سالین بینی استفاده کنید
اسپری سالین بینی می‌تواند خشکی را کاهش بدهید، مخاط را رقیق کند و باعث از بین رفتن مواد آلرژی‌زا و تحریک‌کننده در بینی شود. اسپری‌های سالین بینی حاوی نمک و آب هستند و همچنین ممکن است ریزش مخاط پشت بینی را کاهش بدهند.
 
4. آسم را درمان کنید
آسم یک اختلال ریه‌ی طولانی مدت است که التهاب و باریک شدن مجاری هوایی را شامل می‌شود. علامت رایج آسم سرفه است، که اغلب در هنگام شب بدتر می‌شود. یک افشانه‌ی تجویزی ممکن است سرفه‌ی ناشی از آسم را متوقف کند. برخی از این افشانه‌ها حاوی داروهای تنفسی برای باز کردن مجاری هوایی هستند و می‌توانند سرفه را تسکین بدهند و سبب شوند که راحت‌تر نفس بکشید.
 
5. مانع از وجود سوسک در خانه و اتاق خواب شوید
بزاق، مدفوع، و قسمت‌های بدن سوسک‌ها ممکن است موجب سرفه و بروز علائم آلرژیک دیگری شود. با توجه به بنیاد آسم و آلرژی آمریکا، سوسک‌ها یکی از علل شایع آلرژی و حملات آسم هستند. با این استراتژی می‌توانید از وجود سوسک‌ها در خانه جلوگیری کنید یا تعداد آن‌ها را کاهش دهید:
– غذاها را در ظروف دارای در محکم بسته‌بندی کنید تا سوسک‌ها را جذاب نکنند.
– روزنامه‌ها و مجلات خوانده شده را دور بریزید چرا که گرد و غبار را جذب می‌کنند و مکان خوبی برای پنهان شدن سوسک‌ها ایجاد می‌کنند.
– از سم‌پاشی یا حشره‌کش برای هجوم شدید سوسک‌ها در خانه استفاده کنید.
 
6. به دنبال درمان عفونت سینوسی باشید
سینوس پر شده یا عفونت سینوسی، ممکن است باعث ریزش خلط در ناحیه‌ی پشت بینی شود، به خصوص در زمانی که دراز کشیده‌اید. ریزش خلط پشت گلو را تحریک می‌کند و سبب سرفه می‌شود. اگر سرفه شبانه ناشی از یک بیماری مانند یک عفونت سینوس باشد، مهم است که به دنبال دوا و درمان بروید. ممکن است پزشک برای‌تان آنتی‌بیوتیک تجویز کند. شما همچنین می‌توانید از نتی پات برای کمک به پاکسازی سینوس‌ها استفاده کنید.
 

چگونه می توان سرفه‌ی شبانه کودک نو پا را کاهش داد

بخار دستگاه بخور در اتاق کودک ممکن است به تسکین سرفه کمک کند. برای سرفه به شکل پارس سگ، کودک را به مدت ۲۰ دقیقه در حمام پر از بخار نگه دارید تا بتواند راحت‌تر نفس بکشد. قرار گرفتن در هوای سرد نیز ممکن است سرفه را کاهش دهد، اما دقت داشته باشید که اگر کودک شما آسم داشته باشد، ممکن است قرار گرفتن در معرض سرما سرفه‌های ناشی از آسم را تحریک کند. اگر فرزند شما کم‌تر از ۳ سال دارد، به او قطره‌ی سرفه ندهید. قطره‌های سرفه برای بچه‌های کوچک خطرناک هستند.

در صورتی که سرفه کودک شما حالت پارس سگ دارد یا حالت خروسک است یا موارد زیر را تجربه می‌کند، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:
– تب
استفراغ
– تنفس سریع یا تنفس دشوار
– خس خس

اگر سرفه‌ی کودک با خس خس به پایان می‌رسد یا خلط سبز، زرد یا خونی دارد، باید بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.
 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

در غالب مواقع با استفاده از یکی از پیشنهادات بالا می‌توانید سرفه شبانه را کاهش دهید. با این حال، گاهی ممکن است سرفه به حدی شدید باشد که باید به پزشک مراجعه کنید.

اگر یک یا چند مورد از علائم زیر را داشته باشید، باید به پزشک مراجعه کنید:
– تب بالاتر از ۳۸.۸ درجه سانتی‌گراد
– سرفه به مدت بیش از یک هفته
– خون بالا آوردن به همراه سرفه
– خستگی
– خس خس
– احساس درد در قفسه‌ی سینه
مشکل تنفس
 

کلام پایانی

شدت سرفه شبانه به علت بروز آن بستگی دارد. به عنوان مثال، سرفه شبانه به علت سرماخوردگی معمولا یک یا دو هفته طول می‌کشد. اگر یک بیماری مزمن ریوی علت بروز سرفه باشد، ممکن است برای کاهش شدت آن دچار سختی شوید. افرادی که آلرژی دارند، یا به آسم و GERD مبتلا هستند، می‌توانند اوضاع خود را با رعایت یک سری نکته و مشاوره با پزشک‌شان برای یافتن درمان‌هایی که علائم را کاهش می‌دهد، تا حد زیادی بهبود بدهند.

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده -سارا فیضی