مرکبات به ویژه لیمو و پرتقال پتانسیل زیادی در درمان بیماری های مختلف تنفسی مانند آسم و برونشیت دارند.
 

مقدمه

مشکلات تنفسی در بزرگسالان و کودکان به طور یک سان رایج است، اگرچه آن ها تنها یک بیماری یکسان را نشان نمی دهند بلکه یک دسته از اختلالات مرتبط هستند که به راحتی تنفس شما را تحت تاثیر قرار می دهند. عدم کنترل مشکلات نفسی، می تواند عواقب وخیمی داشته باشد، اما قبل از این که این اتفاق بیفتد، درمان های موثری وجود دارند که شما می توانید از آن بهره مند شوید، روش های درمانی که قابل اجرا در محیط خانه می باشند. شما از دیدن تاثیرات بسیار خوب این درمان ها شگفت زده خواهید شد. در این مطلب نگاهی به چند مورد از این روش ها داریم.
 

درمان های خانگی موثر برای مشکلات تنفسی

مشکلات تنفسی را می توان با روش های پزشکی و خانگی درمان کرد. حتی اگر همه امکانات لازم برای این درمان های خانگی را نداشته باشید، می توانید به راحتی آن ها را در نزدیک ترین فروشگاه های تجهیزات پزشکی و یا سوپر مارکت ها پیدا کنید.
 
۱. درمان مشکلات تنفسی با بخور دادن
تنفس بخار یکی از قدیمی ترین روش های مورد استفاده برای بهبود کیفیت تنفس است چون می تواند به طور موثر برای چندین شرایط مختلف استفاده شود. برای مثال, هنگام ابتلا به سرماخوردگی معمولی، عمل بخور دادن می تواند برای کاهش موثر گرفتگی بینی و امکان تنفس آزاد مورد استفاده قرار گیرد. در این روش, بخار همچنین به تمیز کردن مخاط های مجاری بینی و ساختارهای ریز موجود در ریه ها (کیسه های هوایی و نایچه) کمک می کند. مخاط باعث خس خس می شود و در نتیجه تنفس را سخت و دشوار می کند.

مطمئن شوید که برای چند دقیقه بخور داده می شوید یا تا زمانی که متوجه راحتی قابل توجهی در عمل تنفس خود نشدید به این کار ادامه دهید.
 
۲. زنجبیل
زنجبیل یکی از بهترین درمان های طبیعی در تمام تاریخ بوده است که برای کمک به درمان بیماری هایی مانند ورم مفاصل، سرماخوردگی معمولی و مشکلات تنفسی مورد استفاده قرار می گیرد.

زنجبیل دارای ویژگی های خلط آور است که به تمیز کردن خلط از ریه ها با فرآیند سرفه کمک می کند. اما این تنها کاری که انجام می دهد نیست چون همچنین می تواند میزان خلط تولید شده توسط ریه ها را کاهش دهد و به شما کمک می کند تا راحت تر نفس بکشید. علاوه بر این، زنجبیل دارای خواص ضد باکتری است که می تواند به تشخیص عفونت دستگاه تنفسی فوقانی کمک کند.

بهترین کاری که می توانید بکنید این است که روزانه مقداری چای زنجبیل را برای یک بهبودی اساسی مصرف کنید, یا اگر ترجیح می دهید مقدار بسیار کمی عسل به آن اضافه کنید و در یک جرعه همه آن را مصرف کنید.
 
۳. درمان مشکلات تنفسی با سیر
سیر یک گیاه معمولی دیگر است که می تواند به طور موثر برای درمان علائم برونشیت و حتی آسم به کار رود. روغن فرار سیر معروف به آلیسین دارای ویژگی های خلط آور است که به حذف خلط از دستگاه تنفسی و بهبود ظرفیت ریه های در این فرآیند کمک می کند.

هم چنین دارای خواص بازکنندگی ملایم است که اگر یک بینی گرفته دارید می توانید از آن استفاده کنید. برای شروع، می توانید از سیر در بیشتر غذاها استفاده کنید، یا اگر طعم را دوست ندارید، یک نوع مکمل عاری از بو را انتخاب کنید که شامل حداقل ۱۰۰۰ میلی گرم از عصاره استاندارد شده باشد.
 
۴. مرکبات
مرکبات به ویژه لیمو و پرتقال پتانسیل زیادی در درمان بیماری های مختلف تنفسی مانند آسم و برونشیت دارند. به نظر می رسد توان آن ها به دلیل حضور بیوفلاوونوید های مرکبات می باشد که حساسیت سیستم ایمنی را نسبت به آلرژن های مهم آن کاهش می دهد.

کودکانی که پایین ترین سطح ویتامین C و مرکبات را مصرف می کنند به نظر می رسد مستعد اختلالات تنفس دوران کودکی مانند آسم می باشند. مطمئن شوید که مقدار زیادی از میوه های مرکبات را مصرف کنید چون دریافت بیش از اندازه ویتامین C به بدن آسیب نمی رساند.
 
5. درمان مشکلات تنفسی با عسل
عسل یک ماده معروف در دفع کنندگی و سرکوب کردن سرفه می باشد، که شامل تعدادی از داروهای مقابله کننده است که باعث کاهش علائم مشکلات تنفسی می شود.

همچنین عسل دارای فعالیت های طبیعی ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد التهابی است که می تواند علائم برونشیت، عفونت دستگاه تنفسی و آسم را بهبود بخشد. اگر قبل از رفتن به خواب، خس خس می کنید، کمی عسل می تواند به شما کمک کند تا راحت تر استراحت کنید.
 
۶. زردچوبه
زرد چوبه که برای قرن ها در طب سنتی به کار رفته است، در غرب به خاطر فواید بسیاری که در زمینه سلامتی دارد، به سرعت در حال تبدیل به یک ماده مهم برای درمان انواع بیماری ها است. مهم تر از همه به خاطر مصونیت از واکنش های سیستم ایمنی ، پتانسیل آن در کمک به درمان آسم قابل توجه است. سیستم ایمنی نقش مهمی در آسم دارد چون انواع سلول های مخصوص به التهاب در امتداد خطوط هوایی بدن را به کار می گیرد. کاهش به کار گیری این سلول ها به وسیله سیستم ایمنی، نتیجه حملات آسم را افزایش می دهد، شدت آن ها را کاهش داده و یا به طور کامل آن ها را نابود می کند.

ادامه دارد...

منبع: سایت دکتر سلام