ویژگی‏ های زندگی مشترک سالم

گاهی اوقات افراد تا حدی در رابطه مشترک با همسرشان غرق می‌شوند که فردیت خودشان را از دست می‌دهند. زوج‌هایی که بیش از حد به همدیگر وابسته می‌شوند، معمولا خودشان را درون یک رابطه ناسالم قرار می‌دهند.
پنجشنبه، 10 اسفند 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
ویژگی‏ های زندگی مشترک سالم
خانواده یک واحد عاطفی، و شبکه ‏ای از روابطِ درهم تنیده است.
 
گاهی اوقات افراد تا حدی در رابطه مشترک با همسرشان غرق می‌شوند که فردیت خودشان را از دست می‌دهند. زوج‌هایی که بیش از حد به همدیگر وابسته می‌شوند، معمولا خودشان را درون یک رابطه ناسالم قرار می‌دهند.

تعداد کلمات 695 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه
 
زندگی مشترک سالم

تلاش مداوم برای حفظ ارزشمندی

اگر قصد دارید در آینده نزدیک ازدواج کنید یا اگر در حال حاضر نیز، متأهل هستید، بهتر است اطلاعات خودتان درباره ویژگی‌های یک رابطه مشترک سالم را افزایش بدهید. کسب این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا ارزشمند بودن یا ناسالم بودن رابطه مشترک خودتان را درک کنید. افرادی که در رابطه مشترک آسیب‌زا قرار دارند، معمولا بسیاری از نشانه‌های رابطه ناسالم مانند حسادت شدید، تهدید، ارتباط بین افردی ضعیف و ناامنی را نادیده می‌گیرند. با این ‌حال، وقتی که در رابطه سالم و ارزشمند هستید، باید به‌طور مداوم تلاش کنید تا این ارزشمندی و کیفیت را در سطح مطلوب نگه دارید.
 

حفظ صداقت

در یک رابطه مشترک سالم، حفظ صداقت برای شما و همسرتان ضروری است تا بتوانید روندهای مثبت را در کسب اعتماد همدیگر سپری کنید. اگر متوجه شوید که همسرتان با شما صادق و روراست نیست، معمولا اعتمادسازی و حفظ این اعتماد نیز با مشکل و چالش مواجه می‌شود. دو احساسی که می‌توانند اثرات منفی و مخربی بر اعتماد باقی بگذارند، حسادت و ناامنی هستند. اگر فردی با حسادت بیش از حد و ناامنی از سوی همسرش مواجه باشد، نمی‌تواند به او اعتماد کند. همین روند می‌تواند به مشاجره‌های ناسالم منجر شود و رفتارهای مبتنی بر اتهام‌زنی را در میان زوج‌ها رواج دهد.
 

احترام متقابل

داشتن یک رابطه سالم بدون احترام متقابل واقعا دشوار است. اعتماد (همان‌طور که ذکر شد) و احترام، دو عنصر مهم در یک رابطه سالم هستند. احترام گذاشتن به همسر یعنی گوش سپردن به همسر، خودداری از فریاد زدن بر سر او و انتخاب شیوه‌های رفتاری مناسب با او به گونه‌ای که انتظار داریم او با خودمان همان‌طور رفتار کند. متخصصان می‌گویند که ما باید طوری با همسرمان رفتار کنیم که رعایت احترام از سوی او را نسبت به ما تضمین کند.
 

حفظ حریم شخصی

گاهی اوقات افراد تا حدی در رابطه مشترک با همسرشان غرق می‌شوند که فردیت خودشان را از دست می‌دهند. با این‌ حال، زوج‌هایی که بیش از حد به همدیگر وابسته می‌شوند، معمولا خودشان را درون یک رابطه ناسالم قرار می‌دهند. کنار گذاشتن همه سرگرمی‌ها و علاقه‌مندی‌ها به خاطر حفظ خوشایند همسر، تاثیر منفی و مخربی بر زندگی افراد متاهل خواهد داشت و در نهایت به رابطه مشترک آسیب می‌رساند. این در حالی است که در یک رابطه مشترک سالم، هیچ کدام از طرفین مجبور نیستند که ارزش‌های اصلی و مرکزی زندگی خودشان را تغییر بدهند. بنابراین، اگر می‌خواهید که زندگی سالمی با همسرتان داشته باشید، علاقه‌مندی‌های شخصی خودتان را انکار و حذف نکنید. همچنین، باید این امکان را هم برای همسرتان قائل باشید که بتواند از فعالیت‌های مورد علاقه‌اش لذت ببرد.


 فعالانه گوش بدهید

آیا زمانی که همسرتان با شما صحبت می‌کند، با تمام حواس به او گوش می‌دهید تا درکش کنید یا این‌که سعی می‌کنید پاسخ خودتان را برای مقابله با او سریعا آماده کنید. گوش دادن فعالانه یا با تمام حواس، یعنی گوش دادن آگاهانه به صحبت‌های همسر و تلاش برای درک کردن نقطه نظر خاص او. البته شما مجبور نیستید که برای حفظ ارتباط بینافردی مطلوب با همسرتان همیشه با او موافقت کنید. درواقع، داشتن دیدگاه‌های متفاوت کاملا عادی است، چون هیچ کدام از انسان‌ها به‌طور کامل با همدیگر یکسان نیستند. بحث‌ها و اختلاف‌ها نیز نباید به بی‌احترامی و انواع توهین‌ها منجر شوند. فراموش نکنید که سکوت کردن مطلق در مواجهه با بحث‌ها نیز ترفند خوبی نیست، بلکه زوج‌ها باید بتوانند با کمک گرفتن از اصول صحیح با همدیگر صحبت کنند.
 

نیاز به تفریح برای تلطیف رابطه

یک رابطه مشترک سالم، شامل مشارکت طرفین در فعالیت‌های مفرح و تفریح کردن با همدیگر نیز می‌شود. اوقات فراغت یا تفریح برای کاهش استرس‌های روزانه لازم هستند و نزاع‌هایی که به‌طور طبیعی در هر رابطه بینافردی ایجاد می‌شوند را تلطیف می‌کنند. بنابراین، سعی کنید که بعد از ازدواج نیز همچنان با همسرتان برای تفریح یا شام خوردن از خانه خارج شوید، با همدیگر به پارک‌ها بروید و تفریحات مورد علاقه‌تان را پیگیری کنید.
 
منبع : سایت سرپوش

 

بیشتر بخوانید :
زناشویی سالم و موفق
استحکام روابط در خانواده های سالم و متعادل
پدر نمونه و وظیفه شناس؛ رکن اول یک خانواده سالم و صالح



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.