حجت الاسلام علیزاده موسوی با اشاره به سالروز حکم تاریخی امام خمینی(ره) مبنی بر مهدورالدم بودن سلمان رشدی گفت : این فتوا در سال‌هایی صادر شد که اوج رشد اسلام سیاسی به تعبیر غربی‌ها است و دوران بیداری اسلامی و رنسانس جدیدی را در جهان اسلام به‌ وجود آورد.
 
به گزارش راسخون، حجت الاسلام سید مهدی علیزاده موسوی، مدیر پژوهشکده حج و زیارت، در گفت‌وگو با رسا با اشاره به سالروز حکم تاریخی امام خمینی(ره) مبنی بر مهدورالدم بودن سلمان رشدی اظهار داشت : این فتوا در سال‌هایی صادر شد که اوج رشد اسلام سیاسی به تعبیر غربی‌ها است و دوران بیداری اسلامی و رنسانس جدیدی را در جهان اسلام به‌ وجود آورد.

 

حجت الاسلام علیزاده موسوی ابراز داشت: انقلاب اسلامی این واقعیت را به جهان اعلام کرد که اسلام در مرحله نخست قدرت تشکیل حکومت دارد و در گام بعد می‌تواند با توجه به مبانی ایدئولوژیک خودش بر مسائل و مشکلات، اعم از جنگ، بحران و تحریم فائق آید.
 
وی به رشد اسلام در دهه هفتاد و هشتاد میلادی اشاره و خاطرنشان کرد : با توجه به بن‌بست اندیشه‌های غربی، عدم کارآمدی نظریه‌های نوسازی، از بین رفتن نگاه‌های ماتریالیستی غربی و افزایش گرایش به اسلام در غرب که حتی از مسیحیت نیز بیشتر بود در این فضا غرب برای سرکوب این جریان به اسلام هراسی و اسلام ستیزی دست زد.
 
قائم مقام دبیر علمی کنگره جهانی مبارزه با جریان‌های تکفیری تصریح کرد: غرب قصد داشت در حوزه مبانی و دیدگاه، اسلام را به چالش بکشد و با بهت‌زدگی از رشد اسلام به چهره‌هایی همانند سلمان رشدی دست آویز شد چنان که این فرد از چهره علمی لازم برخوردار نبود و تلاش کرد قرآن، مهمترین آموزه دینی بعد از توحید را به چالش بکشد.

 

وی به تأثیرات مثبت این جریان اشاره و تأکید کرد:‌ این جریان وحدت مسلمانان را بیشتر کرد و در دو حوزه تأثیرات مثبتی داشت؛ در مرحله نخست این که برای غرب ثابت شد که آموزه‌ها و ارزش‌های اسلامی به شدت در نزد مسلمانان دارای عظمت و اهمیت است و هر کسی به این ارزش‌ها توهین کند به شدت مطرود خواهد شد و بیشتر در طیف‌های مختلف مسلمانان اتحاد ایجاد خواهد کرد.
 
حجت الاسلام علیزاده موسوی افزود : در گام بعد؛ در عرصه داخلی نیز به شدت به اجماع مسلمان دست زد و به آنها فهماند که اگر شما در میان خود برای فروعات نزاع و درگیری داشته باشید؛ دشمن از این فرصت سوءاستفاده کرده و به شما ضربه خواهد زد و امام خمینی(ره) با این فتوای تاریخی، مسلمانان را منسجم و متحد کردند.
 
وی تأکید کرد: جهان، پیام وحدت امام خمینی(ره) را درک کرد و ایشان در شرایطی این فتوا را صادر کردند که کسی جرأت این اقدام را نداشت و امام با این اقدام قدرت مرجعیت شیعه را به جهان ثابت کرد و حتی جریان‌های سلفی از فتوای امام استقبال کردند.
 
قائم مقام دبیر علمی کنگره جهانی مبارزه با جریان‌های تکفیری، عدم اتحاد مسلمانان را موجب جسارت‌های سلسله‌وار غرب دانست و تصریح کرد: درگیری‌های داخلی در میان مسلمانان به غرب، جرأت جسارت داد تا با اتخاذ استراتژی دوگانه، توهین و استفاده ابزاری از ظرفیت اسلام علیه اسلام استفاده کند.
 
وی بر هوشیاری و بصیرت مسلمانان تأکید کرد و گفت : دشمنان اصل دین را نشانه گرفته‌اند بنابراین مسمانان باید اختلافات مذهبی را به طور کامل کنار بگذارند و با جامع نگری به مسائل از مباحث فرعی و جانبداری کردن پرهیز کنند تا ارزش‌های اصلی به چالش کشیده نشود.
 
مدیر پژوهشکده حج و زیارت با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب تصریح کرد : دشمن به فکر از میان بردن اسلام است و شیعه و سنی نیز برایش تفاوتی ندارد که مسلمانان باید به این نکته توجه کرده و فریب دشمن مشترک را نخورند.
 
وی با توجه به فعال شدن گروه‌های تکفیری در جهان اسلام ابراز داشت: طبق بیان امام خمینی(ره) دشمنان ما احمق هستند و با گسترش جنایت در جهان اسلام، بر وحدت و انسجام مسلمانان می‌افزایند و این رابطه‌ای است که امروز به لطف الهی در حال شکل گرفتن است.
 
حجت الاسلام علیزاده موسوی به ماندگاری و قوت فتوای تاریخی امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: در حوزه عمل، بعد از چند سال، هنوز فتوای امام ساری و جاری است و حتی اهل تسنن نیز به آن استناد می‌کنند.
/2759/