افتتاح جشنواره فیلم فجر با فیلمی رمانتیک و فانتزی / از بازیگران تا داستانهای آنها
روز یکشنبه ۱۲ بهمنماه جشنواره سیونهم فیلم فجر با اکران دو فیلم سینمایی «رمانتیسم عماد و طوبی» و «بیهمه چیز» رسماً آغاز به کار کرد
جشنواره فیلم فجر
مجری برگزاری این جشنواره بنیاد سینمایی فارابی بود که آن را زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار کرد.
حسین وخشوری اولین دبیر جشنواره بین المللی فیلم فجر بود که در تاریخ ۱۲ تا ۲۲ بهمن سال ۱۳۶۱ برگزار شد. ناگفته نماند این جشنواره از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۷۴ تنها به تولیدات سالانه سینمای ایران میپرداخت، اما از سال ۱۳۷۴ این جشنواره به صورت بین المللی برگزار میشود و در بخش بین الملل به بررسی فیلمهایی از سینمای جهان تأکید دارد.
جایزه جشنواره
سیمرغ بلورین نام جایزه ویژه این جشنواره است که در بخشهای رقابتی جشنواره شرکت کنندگان برای تصاحب آن با یکدیگر به رقابت میپردازند.در کنار سیمرغ بلورین، دیپلم افتخار و لوح زرین نیز از دیگر جوایز این جشنواره است که شرکت کنندگان میتوانند برنده آن باشند. اگرچه این جشنواره در سالهای گذشته تنها در بخش فیلمهای بلند برگزار شد، اما چند سالی است که بخشهای دیگری نظیر فیلم کوتاه، مستند و مسابقه مواد تبلیغاتی نیز به آن اضافه شده است.
افتتاح جشنواره فیلم فجر در سایه کرونا
پس از سه چهار سال محل اصلی برگزاری جشنواره فیلم فجر دوباره به مرکز همایش های برج میلاد تهران بازگشت ولی فضای این دوره در این محل کاملا متفاوت از سالهای قبل و متاثر از شیوع کرونا است.
سنجش تب، تاکید مداوم به استفاده از ماسک و تغییر چیدمان سالن اصلی نمایش فیلم و لابیهای اطراف در اولین لحظه بیشتر از هر چیزی به چشم میآید.
تعداد کارتهای صادر شده برای سالن همایشها بسیار کمتر از سالهای قبل است و همه افراد هم ماسک دارند اما تعداد انگشت شماری را در همین ساعتهای اول میتوان دید که ماسک خود را پایین چانه آورده یا در هنگام نمایش فیلم کلا آن را کنار میگذارند از جمله یکی از منتقدانی که با عنوان کارشناس فرهنگی معمولا ساز مخالف با همه چیز میزند.
جشنواره امسال که هر ۱۶ فیلم آن در همه استانهای کشور نمایش داده میشود، بلیت فروشی مردمی هم دارد ولی با ظرفیت کمتر از ۲۰ درصد سال قبل و تا به اینجا هم برخی فیلمها فروش خوبی داشتند.
خریداران این بلیتها از طریق کد ملی بررسی میشوند تا در صورت ثبت آزمایش مثبت کوید ۱۹ امکان ورود به سینما نداشته باشند.
اولین نمایش جشنواره با نمایش فیلم رمانتیسم عماد و طوبی
«رمانتیسم عماد و طوبا» به کارگردانی کاوه صباغ زاده اولین فیلمی است که در این دوره از جشنواره نمایش داده میشود، کاوه صباغ زاده پیش از این با فیلم سینمایی «ایتالیا ایتالیا» در جشنواره فیلم فجر حضور داشته است و باید دید دومین فیلم این کارگردان تا چه اندازه نسبت به فیلم اول وی متفاوت است. تهیه کنندگی این فیلم را مهدی صباغ زاده پدر کاوه صباغ زاده برعهده داشته است.
فیلمنامه این فیلم سینمایی در ژانر کمدی، رمانتیک، فانتزی است و اقتباسی آزاد از کتابی نوشته آلن دوباتن است که توسط کاوه صباغ زاده به نگارش درآمده است.
در خلاصه داستان «رمانتیسم عماد و طوبا» آمده است: «عماد: عاشق دندون خرگوشیاتم. طوبا: تازه هنوز مسواکشون نزدم.»
الناز حبیبی، حسام محمودی و علی انصاریان بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
دومین فیلم سینمایی که امروز در سالن رسانهها رونمایی میشود، «بی همه چیز» به کارگردانی محسن قرایی است، با احتساب کارگردانی مشترک با افشین هاشمی در فیلم «خسته نباشید» این فیلم سومین اثر سینمایی این کارگردان به شمار میآید.
قرایی پیش از این با فیلم سینمایی «سد معبر» در جشنواره فیلم فجر حضور داشته است. یکی از نکات جالب این فیلم سینمایی تغییر نام آن است، در ابتدا نام این پروژه سینمایی «بی همه چیز» بود که بعد از مدتی به «بدون همه چیز» تغییر نام داد، اما در نهایت دوباره به «بیهمه چیز» تغییر نام داد.
«بیهمهچیز» اقتباسی از نمایشنامه «ملاقات با بانوی سالخورده» است و از این نظر یکی از فیلمهای کنجکاویبرانگیز جشنواره امسال است، بهخصوص که فیلمنامه آن را محسن قرایی با همراهی محمد داوودی به نگارش درآورده است؛ زوجی که سال گذشته برای فیلمنامه «قصر شیرین» سیمرغ بهترین فیلمنامه را از آن خود کردند.
فیلم تازه محسن قرایی کم حاشیه نبود و حواشی آن تنها به تغییر نام خلاصه نشد، بلکه در ابتدا قرار بود بازیگرانی چون علی مصفا و شهاب حسینی در این پروژه حضور داشته باشند که هرکدام از این ۲ بازیگر از حضور در این پروژه سینمایی انصراف دادند.
در این فیلم سینمایی بازیگران دیگری چون پرویز پرستویی، هدیه تهرانی، هادی حجازی فر، باران کوثری، مهتاب نصیرپور، پدرام شریفی، لاله مرزبان، بابک کریمی، فرید سجادی حسینی، زهیر یاری، عیسی یوسفی پور، خسرو پسیانی، مهدی صباغی، عرفان ناصری، محسن نوری، مهران وثوقی، رویا بختیاری، اسدالله منجزی، آسیه سلطانی، نسیم فروغ، سارا افشار، امیر شاه علی، محمدمهدی حضور دارند.
تهیه کنندگی این فیلم را جواد نوروزبیگی برعهده دارد.
جزئیات ۱۶ فیلم سیونهمین جشنواره فیلم فجر؛ از بازیگران تا داستانهای آنها
بی همه چیز
محسن قرایی کارگردان فیلم خسته نباشید و سد معبر امسال با فیلم پربازیگر بی همه چیز در جشنواره فیلم فجر حضور دارد. فیلمی که در آن هدیه تهرانی، پرویز پرستویی، هادی حجازیفر و بازیگران دیگر حضور دارند و میتوان آن را پربازیگرترین فیلم جشنواره امسال نامید.تهیهکننده این کار جواد نوروزبیگی است که فیلمهای دیگری در این دور از جشنواره فیلم فجر دارد. داستان فیلم بی همه چیز پیشبینی میشود که براساس نمایشنامه «ملاقات با بانوی سالخورده» فردریش دورنمات نوشته شده باشد.
ستاره بازی
تهیهکنندگی این فیلم را علی سرتیپی برعهده دارد که در جشنواره امسال فیلمهای دیگری را تهیهکنندگی و سرمایهگذاری کرده است.
شیشلیک
محمدحسین مهدویان کارگردان ایستاده در غبار و ماجرای نیمروز برای اولین بار سراغ ژانر کمدی رفته است. فیلمی با بازی رضا عطاران و پژمان جمشیدی که فضای آن قدیمی و به سالهای نه چندان دور بازمیگردد.جزئیات زیادی از فیلم مهدویان گفته نشده است اما به نظر میرسد که کمدی او با انتقاداتی با توجه به سابقه کارگردانی او روبرو شود. داستان فیلم او درباره یکی از اهالی شهرکی در حاشیه تهران است که تحت تأثیر شرایط خاصی که از سوی رئیس کارخانهای برایش رقم خورده است طغیان کرده و در جستجوی رهایی خانوادهاش برمیآید.
تهیهکننده فیلم جدید مهدویان محمدرضا منصوری است و نویسندگی آن را امیرمهدی ژوله برعهده دارد.
ابلق
بازیگران فیلم آبیار بهرام رادان، الناز شاکردوست و هوتن شکیبا و... اند و تهیهکنندگی آن را همسر آبیار محمدحسین قاسمی برعهده دارد.در خلاصه داستان فیلم آمده است: برای یک زن که در حاشیه شهری بزرگ با همسر و فرزندش زندگی میکند، ماجرایی رقم میخورد...
تک تیرانداز
تکتیرانداز را روایت فتح با تهیهکنندگی ابراهیم اصغری ساخته است و از جلوههای بصری خوبی برخوردار است.به نظر میرسد که این فیلم سیمرغ بخش ملی و یا جایزه سردار سلیمانی را صاحب شود.
زالاوا
از بازیگران فیلم میتوان به نوید پورفرج اشاره کرد که در فیلم مغزهای کوچک زنگزده به شهرت رسید.
تهیهکننده این فیلم سمیرا برادری دختر روح الله برادری است و دو نفری تهیهکنندگی آن را برعهده دارند.
مصلحت
این فیلم اولین محصول مشترک حوزه هنری و سازمان اوج است که کارگردانی آن را حسین دارابی برعهده دارد و محمدرضا شفاه تهیهکننده «دیدن این فیلم جرم است» تولید آن را برعهده دارد. فضای فیلم و ماجرای سیاسی آن به نظر کنجکاو برانگیز است. دارابی نیز اولین فیلم بلند سینمایی خود را تولید کرده است.
روشن
حجازی که در کارنامه خود فیلم زندگی خصوصی آقا و خانم محمودی و تاریک را داشته است عموماً مسائل عمیقی را در فیلمهایش در نظر دارد. تهیهکنندگی و نویسندگی روشن را حجازی خود بر عهده دارد.
روزی روزگاری آبادان
داستان فیلم درباره مردی به نام مصیب است که در شب عید سال 1381 در آبادان به علت اعتیاد و مشکلاتی که او دارد خانواده دچار حوادثی میشود.
علی اوجی بازیگر سینما و عبدالله اسکندری چهرهپرداز سینما تهیهکنندگی این فیلم را برعهده دارند. این فیلم محصول اول مارکت است.
مامان
این فیلم که از فیلمهای کمهزینه سینمای ایران است درباره خانوادهای است که در زمان جنگ از آبادان مهاجرت میکنند و به این ترتیب سه دوره از زندگی شخصیت مامان را میبینیم.
برزگر تهیهکننده این فیلم سال قبل فیلم سینمایی ابر بارانش گرفته است را در جشنواره فیلم فجر داشت که برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن شد.
منصور
این فیلم که محصول سازمان اوج است بیشتر روی ساخت اولین هواپیمای جنگنده ایران تمرکز دارد که نشانهای از خوباورری در تولید ملی کشور است. تهیهکنندگی این فیلم را جلیل شعبانی مدیر تولید و تهیهکننده سینما برعهده دارد.
خط فرضی
در داستان فیلم آمده است که سارا به همراه همسرش حامد و دختر خردسالشان به یک عروسی در شمال ایران دعوت شدهاند، اما حامد به دلیل مشکلات کاری نمیتواند به این سفر برود و این سرآغاز اتفاقی است که زندگی سارا را دگرگون میکند.
گیجگاه
نویسنده دیگر این فیلم سینمایی ارسلان امیری است که کارگردانی فیلم زالاوا را نیز برعهده دارد.
بازیگران این فیلم سینمایی نیز قابل توجه است. از جمشید هاشمپور، حامد بهداد، باران کوثری و سروش صحت گرفته تا فرهاد آئیش، بهرنگ علوی، امیرحسین رستمی، نادر سلیمانی و بیژن بنفشهخواه در این فیلم حضور دارند و به نظر میرسد که از فیلمهایی باشد که در بخشهای بازیگران جشنواره بتواند نامزد شود.
یدو
این فیلم درباره اولین ماههای جنگ تحمیلی در آبادان که در حال محاصره ساخته شده است. محمدرضا مصباح تهیهکننده فیلم پوست که در جشنواره سال قبل درخشید تهیهکننده این فیلم سینمایی است.
تی تی
تی تی که در آن پارسا پیروزفر، هوتن شکیبا و الناز شاکر دوست بازی میکنند درباره استادی است که قصد دارد پایاننامهای در مورد پایان جهان به اثبات برساند و در ادامه با مادری عجیب و غریب که میخواهد لیاقت انسانیت را داشته باشد ملاقات میکند.
تهیهکنندگی این فیلم را پناهنده خود بر عهده دارد.
واکنش کاربران
منبع:
1.ایسنا / افتتاح جشنواره فیلم فجر با فیلمی رمانتیک و فانتزی
2.مهر / فیلمهایی که در نخستین روز «فجر ۳۹» رونمایی میشوند
3.تسنیم / جزئیات ۱۶ فیلم سیونهمین جشنواره فیلم فجر؛ از بازیگران تا داستانهای آنها
4.تابناک / در مورد جشنواره فیلم فجر
توییتر
** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}