تازه‌ترین اخبار بارندگی ایران: هشدار به ۶ استان برای وزش باد شدید/سرریز شدن ۲ سد در چهارمحال و بختیاری/شاهراه ترانزیتی جنوب مسدود شد/ ۳ سد در لرستان سرریز کرد

براساس هشدار سازمان مدیریت بحران کشور، روز دوشنبه در استانهای یزد، اصفهان، قم، مرکزی، جنوب تهران و شمال فارس وزش باد شدید رخ خواهد داد که می‌تواند با خسارت همراه باشد.
دوشنبه، 12 فروردين 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تازه‌ترین اخبار بارندگی ایران: هشدار به ۶ استان برای وزش باد شدید/سرریز شدن ۲ سد در چهارمحال و بختیاری/شاهراه ترانزیتی جنوب مسدود شد/ ۳ سد در لرستان سرریز کرد
‌به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری تسنیم، براساس هشدار سازمان هواشناسی کشور، رگبار باران  با رعدوبرق، برخی نقاط بارش تگرگ  و  وزش باد شدید و سیلاب و  طغیان رودخانه ها در استان های خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، غرب استان فارس، جنوب و شمال غرب اصفهان، نیمه شمالی بوشهر و جزایر شمالی خلیج فارس.  در استانهای مرکزی، جنوب قم،  زنجان، همدان  و طی بعد از ظهر و شب  دامنه های البرز در  استانهای تهران، البرز، قزوین  و سمنان بارش باران گاهی با رگبار و رعدوبرق و  وزش باد شدید که پیامد آن آبگرفتگی معابر با احتمال سیلابی شدن مسیلها پیش بینی می‌شود.

همچنین بعد از ظهر و شب دوشنبه مسیرهای  کوهستانی و گردنه های برفگیر  دامنه های البرز در شمال  و  نقاط مرتفع جاده های کوهستانی زاگرس  در شمالغرب و غرب کشور  بطور موقت با بارش برف پیش بینی می شود و احتمال انسداد موقت جاده  وجود دارد  و  آبهای خلیج فارس بخصوص سواحل بوشهر و خوزستان طی یکشنبه و دوشنبه مواج و طوفانی پیش‌بینی میشود.

بنابراین برای حفظ ایمنی و جلوگیری از خسارات احتمالی اقدامات زیر توصیه می شود:

تا حد امکان از سفر به مناطق غرب و جنوبغرب کشور خودداری و در صورت لزوم با آگاهی  و آمادگی در برابر شرایط جوی مخرب اقدام شود.

از توقف در حاشیه و بستر رودخانه ها و مکانهای  مستعد سیلاب  جدا خودداری  و از فعالیتهای کوهنوردی  اجتناب شود. محدودیت برای حرکت شناورهای سبک در مناطق میانی تا شمال خلیج فارس اعمال شود.

همچنین براساس هشدار سازمان مدیریت بحران کشور، در روز دوشنبه در استانهای یزد، اصفهان، قم، مرکزی، جنوب تهران و شمال فارس وزش باد شدید رخ خواهد داد که می‌تواند با خسارت همراه باشد.

 

30 نقطه از جاده ارتباطی چهارمحال و بختیاری به خوزستان زیر آب رفت

مرتضی زمان‌پور در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد با بیان اینکه هم‌اکنون در کوهرنگ بارندگی شدید، ریزش تگرگ و طوفان شدید را شاهد هستیم اظهار داشت: در اثر بارندگی‌ها برق بازفت و 78 روستای آن قطع شده بود که هم‌اکنون برق همه روستاها وصل شده است.

وی افزود: در 300 نقطه از جاده‌ها و روستاهای کوهرنگ رانش زمین رخ داده و راه ارتباطی 53 روستا در کوهرنگ قطع شده است.

فرماندار کوهرنگ بیان کرد: 30 نقطه از جاده اصلی ارتباط با خوزستان زیر آب رفته است و تردد از این جاده امکان‌پذیر نیست.

زمان‌پور گفت: همچنین گردنه چری و شاه‌منصوری در اثر ریزش بهمن مسدود است و تردد از این گردنه‌ها امکان‌پذیر نیست.

وی عنوان کرد: 16 روستا در کوهرنگ در معرض خطر سیل قرار داشتند که قسمتی از آن‌ها جابه‌جا شده است و 3 روستا نیز کاملا تخلیه و جابه‌جا شده است.

 

وضعیت بحرانی در کوهدشت؛ با کمبود تجهیزات برای مقابله با سیلاب مواجه هستیم

سجاد طرهانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کوهدشت از طغیان رودخانه مرکزی این شهر خبر داد و اظهار داشت: حاشیه سد ساحلی کوهدشت به‌طور کامل زیر آب رفته و منازل مسکونی این مناطق دچار آب‌گرفتگی شده‌ است.

وی افزود: از ساکنان مجاور رودخانه ساحلی کوهدشت و به‌ویژه افرادی که دارای زیرزمینی هستند تقاضا داریم هرچه سریع‌تر منازل خود را ترک کنند.

شهردار کوهدشت با انتقاد از ستاد مدیریت بحران لرستان عنوان کرد: با وجود رایزنی‌ها و مکاتبات ستاد بحران استان ظاهراً وضعیت کوهدشت را بحرانی اعلام نکرده، ما با کمبود تجهیزات برای مقابله با سیلاب روبه‌رو هستیم.

وی بیان کرد: کوهدشت بر اثر طغیان سد ساحلی زیر آب رفته، میزان خسارات و تلفات مشخص نیست و پس از ارزیابی کارشناسان اعلام می‌شود.

خرم‌آباد در وضعیت بحرانی قرار گرفت/ طغیان «خرم‌رود» و تخریب منازل

معاون عمرانی استاندار لرستان با اشاره به بروز سیلاب در خرم‌آباد گفت: هم اکنون به علت بارش شدید باران و طغیان رودخانه‌ها، خرم‌آباد در حالت بحرانی قرار دارد.

احمد مرادپور در گفت و گو با خبرنگار فارس در خرم آباد، با اشاره به بروز سیلاب در این شهرستان اظهار کرد: هم اکنون به علت بارش شدید باران و طغیان رودخانه ها خرم آباد در حالت بحران قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از محله ها و خیابان های این شهرستان دچار آب گرفتگی گسترده شده اند و در بسیاری از نقاط آب به منازل و مغازه های شهروندان ورود پیدا کرده است.

معاون عمرانی استاندار لرستان از خسارت بالای سیل به واحدهای مسکونی حاشیه رودخانه‌های خرم‌آباد خبر داد و گفت: در برخی نقاط شدت آب به حدی بالا بوده که موجب تخریب دیواره‌های منازل شده است.

مرادپور با بیان اینکه گزارش از تلفات جانی تاکنون حاصل نشده است، گفت: در حال حاضر با اطلاع‌رسانی‌های میدانی در سطح مناطق در معرض سیل و آسیب، اقدام به تخلیه ساکنان کرده‌ایم.
 
وی تصریح کرد: چنانچه بارش‌ها به همین شدت ادامه یابد شاهد وارد آمدن خسارت بسیار سهمگینی به خرم‌آباد خواهیم بود.

 

سرریز شدن 2 سد در چهارمحال و بختیاری; روستاها تخلیه شدند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، اقبال عباسی در مورد وضعیت بارش‌های استان اظهار داشت: با توجه به بارش‌ها در استان 2 سد معیشتی در شهرستان لردگان و کوهرنگ پر شده و در حال سرریز شدن است.

وی افزود: به دلیل اینکه امکان شکسته شدن این دو سد وجود دارد روستاهای پایین دست را تخلیه کردیم.

استاندار چهارمحال و بختیاری بیان کرد: خوشبختانه تاکنون خسارت جانی نداشته‌ایم و اوضاع تحت کنترل است و تمام مدیران ستاد مدیریت بحران در آماده باش کامل هستند.

عباسی خاطرنشان کرد: اگر دو سد شکسته شود تنها به ساختمان‌ها و مزارع آسیب می‌رسد که خسارت‌ها از سوی دولت پرداخت می‌شود.

 

سقوط بهمن در گردنه «ژالانه»/ 50 خودرو گرفتار شدند

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، سقوط بهمن سنگین در محوز سروآباد-اورامان-پاوه در محدوده گردنه ژالانه باعث مسدود شدن لحظه‌ای مسیر شد.

وقوع این حادثه موجب شد که بیش از 50 خودرو در طرفین محل سقوط بهمن گرفتار شوند.

حضور به موقع نیروهای امدادی و راهداری سروآباد جهت پاکسازی مسیر و نجات خودروهای گرفتار شده در برف موجب شد که خسارت و مصدومیتی گریبان‌گیر مسافران این محور نشود.

به گزارش فارس، این محور در طول زمستان به صورت مکرر شاهد ریزش بهمن است، از این رو مسافرانی که قصد سفر و عبور و مرور از این محور را دارند باید نکات ایمنی را رعایت کنند.

 

رودخانه شهر گراب لرستان طغیان کرد؛ مردم به مکان امن پناه ببرند

یحیی آدینه‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کوهدشت اظهار داشت: رودخانه ساحلی شهر گراب در ساعات اولیه بامداد دوشنبه طغیان کرده و خیابان‌ها و منازل اطراف دچار آب‌گرفتگی شده‌ است.

وی افزود: در چند روز گذشته اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با حوادث احتمالی و ورود سیلاب به خیابان اصلی را انجام داده‌ بودیم اما شدت آب و طغیان رودخانه به‌حدی بود که تمام سازه‌های شهر را که برای پیشگیری از ورود سیلاب نصب کرده‌ بودیم شکست و آب وارد خیابان ساحلی و خانه‌های مردم شد.

شهردار شهر گراب با اعلام آماده‌باش نیروهای شهرداری عنوان کرد: ساکنان مجاور خیابان ساحلی شهر گراب منازل خود را تخلیه کرده و به اماکن امن پناه ببرند؛ منطقه ما با وقوع سیلاب با کمبود تجهیزات مانند کف‌کش و لودر روبه‌رو است.

 

شاهراه ترانزیتی جنوب و اکثر محورهای اصلی لرستان مسدود شد

سرهنگ مرتضی چغلوند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد، از انسداد اکثر محورهای استان خبر داد و اظهار داشت: براثر وقوع سیلاب و رانش کوه اکثر محورهای استان لرستان مسدود شده است.

وی افزود: محور خرم‌آباد- کوهدشت، خرم‌آباد- دوره چگنی، خرم‌آباد- پل‌دختر، پل‌دختر- کوهدشت و بلعکس، خرم‌آباد- بروجرد و بلعکس و همچنین بخش ازنا به خرم‌آباد مسدود است.

رئیس پلیس‌راه استان لرستان عنوان کرد: محور سپیددشت- خرم‌آباد، خرم‌آباد- زاغه، الیگودرز- دورود، ازنا- دورود، الیگودرز- اصفهان و ازنا- شازند نیز مسدود شده است.

وی بیان کرد: آزادراه خرم‌آباد- پل زال و همچنین محور پل‌دختر به آزادراه نیز براثر ریزش کوه مسدود شده است؛ در گردنه‌های استان بارش شدید برف سبب انسداد این مسیرها نیز شده است.

چغلوند تصریح کرد: وضعیت تمامی محورهای استان لرستان مناسب نیست بنابراین به مردم توصیه می‌شود از تردد در محورهای استان خودداری کنند.

 

بارش برف بهاری در سنندج آغاز شد

با وجود گذشت ۱۲ روز از فصل بهار، بارش برف در بیشتر شهرهای کردستان آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، براساس اعلام سازمان هواشناسی، کردستان نیز یکی از استان‌های در معرض خطر سیل بود.

اگرچه از عصر روز شنبه بارش باران در اکثر نقاط استان آغاز شد، اما خوشبختانه جز آبگرفتگی در برخی نقاط شهری، وقوع سیل گزارش نشده است.

از دیشب در برخی از شهرستان‌های استان مانند قروه و دهگلان بارش‌ها به صورت برف بود که از صبح امروز نیز بارش برف در سنندج آغاز شده است.

براساس اعلام مدیرکل مدیریت بحران استان، بارش‌های دیروز به ۶ واحد مسکونی و یک واحد دامی در کردستان خسارت وارد کرد.

دیروز و دیشب هم برخی از نقاط شهری استان در قروه و سنندج دچار آبگرفتگی شدند.

ستاد بحران و شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان برای جلوگیری از وقوع مشکلات برای مردم، به ۴۰ واحد مسکونی بستر و حاشیه رودخانه قشلاق سنندج و تعدادی از خانه‌های روستای میرده شهرستان سقز ابلاغ شده بود که باید منازل خود را تخلیه کنند.

۳ سد در لرستان سرریز کرد؛ خسارت ۳۱۵ میلیارد تومانی به حوزه آب استان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، رضا میرزایی در جلسه ستاد مدیریت بحران استان که در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد بابیان اینکه در حال حاضر 15 سد در استان در دست اجرا و یا به بهره‌برداری رسیده است اظهار داشت: از این تعداد سه سد مربوط به آب نیرو، 12 سد مربوط  به آب منطقه‌ای است که شش سد تاکنون با حجم مخزن 206میلیون مترمکعب به بهره‌برداری رسیده و تاکنون بیش از 95 درصد معادل 196میلیون مترمکعب حجم مخازن سدها پرشده است.

وی افزود: سه سد کزنار الیگودرز، هاله کوهدشت و ایوشان خرم‌آباد سرریز کرده است؛ با توجه به آمار سازمان هواشناسی استان لرستان داری 515 میلی‌متر میانگین بارندگی در بلندمدت است ولی آمار میانگین آبی سال جاری پرباران‌ترین استان کشور بوده است. 

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان عنوان کرد: استان لرستان دارای 130 رودخانه فصلی و دائمی با طول 900کیلومتر است و بر اساس آمار هیدرومتری بر روی رودخانه‌های اصلی میانگین بلندمدت حجم آب خروجی از استان لرستان حدود 12و نیم میلیارد مترمکعب است که از این میزان حدود 8میلیارد مترمکعب مربوط به آب‌های تولیدی در استان لرستان و 4ونیم میلیارد مترمکعب مربوط به روان آب‌های ورودی از استان‌های هم‌جوار است.

وی بیان کرد: در بارندگی‌های سال آبی جاری از ابتدای مهرماه سال گذشته مجموع بارش‌های استان 26ونیم میلیون مترمکعب بوده که از این میزان حدود 10میلیارد مترمکعب به‌صورت روان آب از استان خارج و به مخازن سدهای دز و کرخه واردشده است.

میرزایی با اشاره به شرایط زمین‌شناسی و وجود سازندهای ریزدانه و همچنین شیب توپوگرافی که حدود 71 درصد استان لرستان کوهستانی و دارای شیب 25درصد است تصریح کرد: میانگین بارش‌های استان لرستان بالا است و با توجه به نبود تأسیسات ذخیره‌سازی، کنترل سیلاب و حجم ناچیز سدهای استان با 420میلیون مترمکعب نمی‌تواند سیلاب‌های استان لرستان و همچنین خوزستان را کنترل کند.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان پل‌دختر به دلیل قرار گرفتن در خروجی استان لرستان سیل خیزترین شهرستان استان و پس‌ازآن شهرستان خرم‌آباد قرار دارد و همچنین دبی تغییر رودخانه‌های استان حداکثر در سیل اخیر حدود سه هزار و 350مترمکعب در ثانیه بوده که مربوط به رودخانه کشکان بوده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان با اشاره به خسارات سیلاب اخیر گفت: در اثر این سیلاب خسارات زیادی به دیواره حفاظتی شهرها، روستاها، ایستگاه‌های پمپاژ، شبکه‌های آبیاری و زهکشی و همچنین طرح‌های آب‌رسانی شرب شهری و روستایی و شبکه‌های برق استان واردشده بر همین اساس درمجموع خسارت‌های وارده به مجموعه‌های وزارت نیرو 315میلیارد تومان بوده است.

وی با اشاره به بحرانی بودن دو حوزه رودخانه تیره شهرستان دورود با دبی سیلابی حدود 350‌مترمکعب در ثانیه است افزود: حداکثر ظرفیت این رودخانه 420مترمکعب در ثانیه است که با توجه به سیلاب رودخانه سیلاخور، بیاتان، آبسرده و سرریز سد مروک پیش‌بینی‌شده که سیلاب رودخانه تیره در شهرستان دورود به حدود 600مترمکعب در ثانیه برسد در همین راستا پیش‌بینی می‌شود بخش ساحلی شهر غرق آب شود.

میرزایی بابیان اینکه دبی رودخانه کشکان هزار 582مترمکعب در ثانیه است عنوان کرد: با توجه به اینکه این رودخانه شهر پل‌دختر، معمولان، روستاهای پرجمعیت در مسیر و بخش‌هایی از شهرستان چگنی را دربر می‌گیرد پیش‌بینی می‌شود با ورود سامانه بارشی دررود خانه کشکان تا حدود 3هزار 500مترمکعب در ثانیه برسد بر همین اساس روستاهای مسیر رودخانه و بخشی از شهر پل‌دختر غرق آب خواهد شد.

وی بیان کرد: در سیلاب اخیر مشخص شد که استان لرستان به دلیل عدم وجود سدهای مخزنی و کنترل سیلاب قادر نیست نقش مؤثری در مدیریت سیلاب حوزه‌های کرخه و کارون ایفا کند بر همین اساس ضروری است وزارت نیرو با ایجاد سیستم پویا در توزیع آب و ساخت مخازن در بالادست استان سبب شود که سیلاب‌های استان لرستان و خوزستان کنترل شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان تصریح کرد: وزارت نیرو می‌تواند با ایجاد سدهایی همچون تنگ شبیخون، معشوره، داربلوط ، کاکاشرف، بهرام کش، بن لار، چولهول مازیان رود و زال سیلاب را در بالادست شهرهای بزرگ کنترل کند.

وی با اشاره به اهمیت احداث سد معشوره گفت: چنانچه این سد ساخته شود می‌تواند سیلاب شهرستان‌های چگنی، معمولان و پل‌دختر بخش زیادی از سیلاب استان خوزستان را کنترل کند، سد معشوره در سنوات گذشته بناشده ساخته شود ولی به دلایلی در مخزن این سد بازنگری کردند و مخزن از 580 میلیون مترمکعب به 50میلیون مترمکعب تغییر دادند ولی چنانچه با مخزن قبلی ساخته شود می‌تواند بخش عمده‌ای از سیلاب استان لرستان و خوزستان را کنترل کند.

میرزایی خاطرنشان کرد: از دیگر درخواست‌های استان لرستان از وزارت نیرو تسریع در ساخت سدهای اجرایی آب سرده، شهید بروجردی، کمندان، مروک، مخمل کوه، زیبا محمد، تاج امیر، عالی محمود است.

 

صدور دستور تخلیه بخشی از منطقه کرهرود اراک

سیدعلی آقازاده عصر امروز در بازدید از سد کرهرود با اشاره به سرریز این سد اظهار داشت: سد کرهرود سرریز دارد و تداوم بارش‌ها می‌تواند مشکل احتمالی در آبگرفتگی ایجاد کند.

وی افزود: بنابراین تمامی ساکنان منازلی که در محدوده شناسایی شده قرار دارند باید با مسئولیت شهرداری از امشب تا پایان شرایط اضطراری منازل خود را تخلیه و در سالن‌های ورزشی، مدارس و مهمانسراهای موجود ساکن شوند. 

آقازاده تصریح کرد: شهرداری اراک موظف است تمامی امکانات را برای ساکنان فراهم کرده و منازل کسانی که به مهمانسراها منتقل می‌شوند نیز باید تحت کنترل نیروی انتظامی قرار داشته باشد.

 

جان‌باختگان سیل در لرستان به 5 نفر افزایش یافت

قدرت‌الله ترابی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد اظهار داشت: متاسفانه در بارش‌های امروز به‌علت طغیان رودخانه در روستای چشمه سرده بخش شاهیوند یک مرد حدود 50 ساله از اهالی روستا در رودخانه سقوط کرد و جان خود را از دست داد که با تلاش اهالی روستا، بخشدارو نیروهای امدادی جسد او در رودخانه پیدا شد.

فرماندار چگنی با اشاره به وضعیت شهرستان چگنی افزود: با توجه به بارش‌های امروز آب‌گرفتگی در سطح معابر  شهرستان بسیار زیاد است، ولی تاکنون با کنترل و علائم پیشگیرانه سیلاب وارد منازل نشده و چنان‌چه بارندگی‌ها ادامه داشته باشد این اتفاق رخ خواهد داد.

بارش باران و وقوع سیلاب در لرستان خسارت‌های زیادی به بار آورد و سبب تخریب بسیاری از ابنیه، پل‌ها، منازل مسکونی و محورهای مواصلاتی استان شد. سیل لرستان علاوه بر خسارت‌های مالی و آوارگی بسیاری از مردم سبب از دست دادن 5 نفر از هم استانی‌هایمان در شهرستان‌های کوهدشت، پل‌دختر، الیگودرز ، خرم‌آباد و چگنی شده است.

 

50 درصد شهرستان دلفان دچار آب‌گرفتگی شد

حشمت بهمنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد، بابیان اینکه در حال حاضر راه ارتباطی 300 روستای دلفان قطع‌شده است اظهار داشت: میزان آب رودخانه نورآباد سه برابر ظرفیت رودخانه است که سبب شد خیلی از منازل مردم دچار آب‌گرفتگی شود.

وی افزود: با تلاش و همکاری نیروهای محلی و نظامی موفق شدیم حدود هزار و 500 خانوار را به مکان‌های امن منتقل کنیم.

فرماندار دلفان عنوان کرد: خسارت‌های زیادی به تأسیسات و راه‌های روستایی، باغات و کشاورزی واردشده است و در صورت تداوم بارش‌ها امکان خسارت بیشتر وجود دارد.

وی بیان کرد: حدود 50 درصد شهرستان دلفان دچار آب‌گرفتگی شده ولی با تمهیداتی که انجام شد خوشبختانه تاکنون تلفات جانی نداشتیم ولی خسارت سنگینی به شهرستان واردشده است و با توجه به‌شدت بارش‌ها درخواست کمک داریم.

 

آغاز بارندگی شدید در استان کرمانشاه 

بارندگی‌های شدید با ورود سامانه بارشی از دقایقی پیش در مناطق مرزی استان کرمانشاه و شهرستانهای ثلاث باباجانی و قصرشیرین آغاز شد که پیش‌بینی می‌شود تا ساعاتی دیگر به مرکز استان برسد.

به گفته محمد خسروی مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه موج اصلی بارش‌ها از عصر امروز یکشنبه یازدهم فروردین ماه در استان کرمانشاه آغاز می‌شود و تا اواخر روز دوشنبه ادامه دارد که بیشترین بارش‌ها در نواحی مرکزی و شرقی منطقه خواهد بود.

وی با بیان اینکه تخمین میانگین بارش‌ها نشان دهنده بارش یک فصل در استان کرمانشاه است، افزود: بارش‌هایی بین 80 تا 150 میلی‌متر در مدت 48 ساعت آینده در کرمانشاه پیش‌بینی می‌شود که مناطق شرقی استان را بیشتر تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به گفته جلیل بالایی مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه بیش از 1300 اسکان اضطراری شامل 394 مسجد، 839 مدرسه و 97 سالن ورزشی ایمن برای خانواده‌های در معرض خطر سیل در استان کرمانشاه پیش‌بینی شده است.

وی افزود: برای 19 هزار خانواده در استان کرمانشاه اخطار تخلیه صادر شده است که این خانوارها در مجاور دوهزار کیلومتر رودخانه‌ها قرار دارند و با همکاری مردم در حال تخلیه این خانوارها در شهر و روستا هستیم.

در مرکز استان کرمانشاه نیز ساکنان شهرک کرناچی که در حاشیه رودخانه قره‌سو هستند به مکان دیگری منتقل شدند. ادارات و بسیاری از اصناف استان کرمانشاه امروز و فردا تعطیل هستند و تمام مناطق استان برای وقوع سیل احتمالی آمادگی دارند.

جلسه شورای مدیریت بحران استان کرمانشاه با حضور معاون اول رئیس‌جمهور، وزرای جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان، ورزش و جوانان و راه و شهرسازی هم‌اکنون در استانداری کرمانشاه در حال برگزاری است.

 

سد گلپایگان سرریز شد

حسین یارمحمدیان بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به سرریز شدن سد گلپایگان اظهار داشت: آب‌گیری سد گلپایگان با گنجایش بیش از 36 میلیون متر مکعب تکمیل شده و اکنون در حال سرریز شدن است.

وی با اعلام به اهالی گلپایگان، روستای عباس آباد و اطراف آن مبنی بر دوری از رودخانه‌ها، افزود: به هیچ وجه مردم در مسیر  سد گلپایگان، سد کوچری و اطراف رودخانه قرار نگیرند، چرا که خطر جانی وجود دارد، باز هم توصیه می‌کنم از نزدیک شدن به رودخانه خودداری کنند.

فرماندار گلپایگان با بیان اینکه پیش‌بینی می‌کنیم سد کوچری به‌زودی سرریز شود، گفت: آب‌گیری سد کوچری با ظرفیت 207 میلیون متر مکعب تا حداکثر یک ماه آینده تکمیل می‌شود.

 وی تصریح کرد: امسال بارندگی خوبی داشتیم ولی همه این محاسن می‌تواند به بحران تبدیل شده و بحران انسانی را در پی داشته باشد.

یارمحمدیان ادامه داد: مردم باید از رودخانه‌ها فاصله بگیرند و به اخبار منابع موثق، فرمانداری و دیگر دستگاه‌های دولتی توجه کنند و روستاهای اطراف نیز آمادگی عمل کردن به اطلاعیه‌ای که از فرمانداری ارسال  می‌شود را داشته باشند.

فرماندار گلپایگان در پایان از همه دستگاه‌های دولتی خواست تا  آمادگی کامل  داشته باشند و از بروز اتفاق در شهرستان جلوگیری کنند.

 

سیلاب وارد منازل مردم دلفان شد

عباس مرادی سبزواری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اشاره به حجم بارندگی در شهرستان دلفان اظهار داشت: با توجه به شدت بارندگی در این شهرستان احتمال طغیان ررودخانه بایور(باداور) که از میان شهر نورآباد می‌گذرد وجود دارد.

مدیرگروه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شرکت آب منطقه‌ای لرستان با اشاره به وضعیت بحرانی در شهرستان دلفان افزود: با توجه به طغیان و سرریزشدن رودخانه به معابر و منازل مسکونی حریم رودخانه از تمام ساکنین حریم رودخانه و مسافران نوروزی تقاضا داریم علائم و هشدارهای ایمنی را رعایت کنند.

 

سیلاب محور کوهدشت- خرم‌آباد را مسدود کرد

سرهنگ مرتضی چغلوند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد، از انسداد محور کوهدشت- خرم‌آباد خبرداد و اظهار داشت: محور کوهدشت- خرم‌آباد به دلیل وقوع سیلاب مسدود شد.

وی بابیان اینکه این محور تا اطلاع ثانوی مسدود است و تردد وسایل نقلیه در این مسیر صورت نمی‌گیرد افزود: محور زز و ماهرو به سمت الیگودرز نیز مسدود شده و تردد در این مسیر نیز انجام نمیشود.

رئیس پلیس‌راه استان لرستان ضمن هشدار به رانندگان عنوان کرد: از مردم تقاضا داریم با توجه به بارندگی‌های استان از سفر غیرضروری در محورهای استان خودداری کنند.

 

رودخانه چولهول پلدختر طغیان کرد

حبیب‌الله موسوی  در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پلدختر اظهار داشت: پل تاریخی افرینه به‌دلیل طغیان رودخانه چولهول زیر آب رفته و هر لحظه امکان دارد پل دوم که جاده ترانزیتی پلدختر به خرم‌آباد هم در آستانه به زیر آب رفتن باشد.

وی افزود: پنج خانوار در قسمت ساحلی افرینه تخلیه به‌دلیل طغیان رودخانه چولهول تخلیه شد و به مدرسه بحرالعلوم منتقل شدند.

 

راه ارتباطی شهر ایلام به دهلران به‌طور کامل قطع شد

سرهنگ رضا همتی‌زاده  در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، اظهار داشت: با طغیان رودخانه« میمه زرین آباد» را ارتباطی ایلام به دهلران کاملا قطع شده است.

فرمانده پلیس راه استان ایلام گفت:محور «دره شهر به بدره » نیزبه دلیل ابگرفتگی جاده (روستای وحدت آباد)  موقتا مسدود شده است.

وی از همشهریان ایلامی خواست از تزدد در محورهای ایلام به دهلران و ایلام به دره‌شهر جدا خوداری کنند و ضمن توجه به توصیه‌های پلیس از هرگونه اقدام ریسک پذیر خودداری و به سلامت خود و خانواده در سفر توجه کنند.

 

26000 نفر از مردم دورود منازل خود را تخلیه کنند

احمد مراد پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد، با اشاره به خطر طغیان سد مروک اظهار داشت: برخی روستاهای شهرستان دورود در خطر آب گرفتگی قرار دارد که نیاز است 25 تا 26 هزار نفر از مردم جابه‌جا شوند و اسکان فراهم‌شده است.

وی بابیان اینکه برای احشام نیز سالن‌های ورزشی در نظرگرفته‌ شده است افزود: مجتمع مواد غذایی گهر نیز سالن‌های خود را برای نگهداری احشام در اختیار قرار داده است.

معاون عمرانی استاندار لرستان با اشاره به وضعیت شهرستان خرم‌آباد عنوان کرد: رودخانه خرم رود لایروبی شده و یک پل در رودخانه کرگانه برداشته شده تا مشکلی ایجاد نشود.

وی بابیان اینکه در رودخانه خرم رود جاهایی که مشکل داشت ترمیم کردیم بیان کرد: آموزش پرورش استان اسکان را بر عهده دارد و مشکلی در راستای اسکان نداریم.

 

راه ارتباطی شهر معمولان به‌طور کامل قطع شد

سیدحبیب‌الله موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پلدختراظهار داشت: آب رودخانه کشکان در حال بالاآمدن است، ضلع غربی شهر معمولان هر چه سریع‌تر منازل خود را ترک کرده  و به محل‌های اسکان مراجعه کنند.

وی با اشاره به اینکه راه ارتباطی شهر معمولان به‌طور کامل قطع شده‌ است، افزود: کوه گاوزرده ریزش کرده و ارتباط شهر معمولان با پلدختر را قطع کرده  و در بالای شهر معمولان هم در محدوده پل دول گپ مسدود شده‌است.

بخشدار معمولان عنوان کرد: پنج نقطه از جمله دبیرستان مکتب الزهرا، طالقانی، مدرس، سالن ورزشی پوریای ولی و حوزه غدیر آماده اسکان مردم هستند.

وی بیان کرد: با توجه به بالاآمدن سطح آب رودخانه کشکان احتمال ایجاد مشکل وجود دارد.

 

سیلاب برخی شهرهای استان ایلام را در برگرفت

بارندگی‌های اخیر و ورود موج جدید بارشی به استان ایلام موجب سیلابی شدن برخی شهرهای استان ایلام شده است این سیلابی شدن برخی مناطق استان موجب محدودیت تردد در برخی محورهای مواصلاتی، تخلیه روستاهای کانون بحران و قطع گاز برخی روستاها را در برداشته است.

یونس آزادی در گفت و‌گو با خبرنگار تسنیم در ایلام، به اشاره به آخرین وضعیت شهرستان بدره در حادثه سیل اظهار داشت: قطع گاز روستای زرانگوش این شهرستان در حال پیگیری است و با توجه به هشدارهای هواشناسی و دستور استاندار از چند روز قبل ستاد بحران شهرستان بدره در آمادگی کامل قرار دارد.

فرماندار بدره گفت: تاکنون خوشبختانه خسارت مهمی در این شهرستان گزارش نشده است و با پیگیری‌های انجام شده شکستگی خط شبکه گاز روستای زرانگوش در حال ترمیم و به زودی مشکل قطعی گاز این روستا برطرف می‌شود.

آزادی به طرفیت و ایمن بودن سد سیمره اشاره و یادآورشد:  تا کنون ظرفیت سد سیمره پر نشده و هشدار‌های لازم نیز به پمپاژداران ،کشاورزان و روستاهای پایین دست این سد داده شده است و با هماهنگی‌های انجام شده در صورت افزایش آب سد کرخه تراز آب سیمره نیز افزایش یافته و دبی خروجی کنترل خواهد شد.

کیانوش محمد نژاد، فرماندار دره‌شهر در گفت‌وگو با  خبرنگار تسنیم در ایلام اظهار داشت : هم‌زمان با پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر وقع سیل در استان ایلام و بر اساس تصمیم گیری ستاد بحران دره شهر دستور تخلیه 6 روستای بخش ماژین این شهرستان که در نزدیکی رودخانه سیمره قرار دارند صادر شد ه است.

گزارش میدانی خبرنگار تسنیم در ایلام حاکیست،  پل رودخانه میمه مسیر دهلران به مهران زیر آب رفتمسیر تردد دهلران - مهران تا اطلاع ثانوی قطع شد.

 رئیس پلیس راه ایلام  در گفت و‌گو با خبرنکار تسنیم در ایلام، اظهار داشت: محور مواصلاتی دره شهر به بدره دچار آبگرفتگی شده است و تردد در این محور ناممکن است.

علی پوراحمدمدیرعامل شرکت آب منطقه ای ایلام در گفت و‌گو با خبرنگار تسنیم در ایلام اظهار داشت: 150 میلیون متر مکعب آب از ظرفیت سدهای سه گانه ایلام به منظور کنترل بارش های تند سیلابی به اراضی پایین دست سدها رهاسازی شده است.

سامانه بارشی از امروز تا صبح روز سه شنبه تقویت و اوج فعالیت خود را انجام می‌دهد.

 

حاشیه‌نشینان خرم رود منازل خود را ترک کنند

وحید رشیدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اشاره به وضعیت فعلی آب‌گرفتگی شهر خرم‌آباد اظهار داشت: در حال حاضر آب‌گرفتگی در سطح معابر وجود دارد ولی تاکنون رودخانه خرم رود طغیان نکرده است.

وی با اشاره به بارش شدید باران در شهر خرم‌آباد افزود: به دلیل اینکه جداول سطح شهر گنجایش حجم بالای آب را ندارد سبب آب‌گرفتگی در خیابان‌ها شده است.

شهردار خرم‌آباد با اشاره به وضعیت منازل مسکونی حریم خرم رود عنوان کرد: طی روزهای گذشته اخطارهایی جهت تخلیه حاشیه رودخانه خرم‌آباد به شهروندان داده‌شده و همچنین ساکنین طبقات اول نیز می‌توانند اسباب و اثاثیه خود را جمع‌آوری کنند.

رشیدی به آمادگی برای اسکان مردم سیل‌زده خبر داد و تصریح کرد: آموزش‌وپرورش شهرستان خرم‌آباد جهت اسکان خانواده‌های حریم رودخانه خرم‌آباد در مدارس آمادگی لازم را دارد.

 

روستای «لوان سفلی» و «سفید کن» دورود در محاصره آب قرار گرفتند

محمدرضا صفی خانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اشاره به آخرین وضعیت شهرستان دورود اظهار داشت: با توجه به بارش باران و احتمال سرریز شدن سد مروک در شهرستان دورود، از هشت روستای در معرض خطر سه روستا صد درصد تخلیه‌شده است.

وی بابیان اینکه برای نگهداری احشام چند سوله و مجتمع گهر دورود آماده‌شده است افزود: در بخش سیلاخور دو روستای لوان سفلی و سفید کن در معرض خطر سیلاب هستند که در حال حاضر با خاکریز مانع ورود سیلاب به خانه‌ها شده‌ایم و چنانچه خطر سیلاب بیشتر شود این روستاها نیز تخلیه می‌شوند.

نماینده ویژه استاندار و ستاد مدیریت بحران در شهرستان دورود عنوان کرد: با توجه به اطلاع‌رسانی‌های انجام‌شده حدود 80خانوار در محل‌های موردنظر اسکان داده‌ شده‌اند و بسیاری از خانوارها نیز در منزل اقوام خود اسکان‌یافته‌اند.

 

وضعیت قرمز در شهرستان دورود

حسین ساکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در دورود با اشاه به وقوع سیلاب در این شهرستان اظهار داشت: بارندگی در شهرستان دورود سبب جاری‌شدن سیلاب و خسارت‌های مالی خواهد شد، هم‌اکنون بارندگی در شهرستان دورود شروع‌شده، سد مروک فقط 70 سانتی‌متر دیگر مانده است که سرریز کند.

وی افرود: در صورت سرریزشدن سد مروک برای روستاهای بخش سیلاخور مشکلی ایجاد نمی‌شود اما ممکن روستاهای بخش مرکزی را آب فرا بگیرد، چون این روستاها در حاشیه رودخانه تیره است.

بخشدار سیلاخور دورود عنوان کرد: دریچه سد مروک کامل باز است در واقع 37 مترمکعب در ثانیه آب از سد خارج می‌شود که اگر بارندگی ادامه داشته باشد، فردا احتمال 100 درصد سد مروک سرریز می‌کند؛ روستاهای بخش سیلاخور نزدیک سد مروک هستند ولی در قسمت بلندی قرار دارند.

وی بیان کرد: در روستاهای لبان و سفیدکن آب مماس با این دو روستاست که اگر بارندگی ادامه داشته باشد آب دوباره این دو روستا را فرا می‌گیرد، حدود 50درصد روستای کارخانه سفیدکن و 90 درصد روستای لبان احشام و افراد منازل خود را تخلیه کردند.

ساکی گفت: محل اسکان اضطراری برای روستای کارخانه سفیدکن مدارس و مساجد شهر چالانچولان در مرکز شهر و برای روستای سفلی مدارس و مسجد روستای کلنگانه در نظر گرفته شده که 160 تخته چادر را هلال احمر برای روستای سفیدکن به محل اسکان چالانچولان و برای روستای لبان 30 تخته چادر در محل اسکان روستای کلنگانه ارسال شده‌است.

وی افزود: تاکنون کسی به محل اسکان مراجعه نکرده‌است ما اطلاع‌رسانی لازم را انجام داده و از کسانی که خانه‌هایشان را تخلیه نمی‌کنند تعهد گرفته‌ایم.

 

سپاه استان ایلام در کنار مردم برای مقابله با سیل آماده است

سرهنگ پاسدار‌جمال‌ شاکرمی‌در‌حاشیه بازدید از محله «بانبرز» شهر‌ایلام‌ در‌گفت و‌گو با خبرنگار تسنیم در ایلام، اظهار داشت: سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام به جهت مقابله با سیل احتمالی و براساس تقسیم کار در ستاد مدیریت بحران استان ایلام، بخشی از شهر ایلام در منطقه بانبرز را برای مقابله با سیل احتمالی برعهده گرفته است.

فرمانده سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام گفت:مسیلی که در سیل سال گذشته ایلام بحران ساز و موجب حادث شدن سیل ویرانگر ایلام شده بود توسط عوامل فنی و مهندسی سپاه امیرالمومنین(ع) ایلام لایروبی و مقاومت سازی شده است و با استقرار تجهیزات و امکانات فنی مهندسی این مسیر از هر نظر ایمن سازی شده است.

وی با اشاره به اینکه کل تجهیزات مهندسی تیپ امیرالمومنین(ع) ایلام  برای مقابله با سیل احتمالی در شهر ایلام را پای کار آورده‌ایم  بیان کرد: تجهیزاتی نظیر بیل مکانیکی زنجیری، کمپرسی و دستگاه‌های سنگین دیگر که می‌توانند کمک کنند به کار گرفته شده تا با توجه به دبی آب مشکل را مدیریت کنیم در مسیرهای احتمالی کانون بحران مستقر هستند.

شاکرمی  در ادامه افزود:  ایجاد خاکریز در مسیر سیل بند بانبرز آغازشده و هم اکنون ادامه دارد و تا پایان بارندگی‌ها در محل حضور دارند.

وی آمادگی  سپاه نواحی دره شهر، سیروان و دهلران را یادآورشد و خاطر نشان کرد: سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام با تمام عده و عُده در کنار مردم ایلام برای مقابله با سیل بوده و هست و آنچه برای سپاه امیرالمومنین(ع) ایلام دارای اهمیت است امنیت و آسایش شهروندان ایلامی در اقصی نقاط استان است.

 

8 روستای دورود در خطر سیل

بهزاد شکری دریکوند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در دورود اظهار داشت: افرادی برای تخلیه روستاهای در معرض خطر سیل مقاومت کردند، ما در بخش جابه‌جایی احشام مشکلی نداشتیم، قلعه کامحمدرضا صدردرصد احشام و افراد تخلیه شده است، روستای سنگر، یوسف‌آباد، خسروآباد، امیرآباد، فرمان‌آباد، شکرآباد و گوشه پل این 8 روستا در پهنه محل سیل هستند و باید تخلیه می‌شدند که 80 تا صددرصد افراد و احشام این روستاها تخلیه شده، روستاهای زیادی داریم که در مسیر روخانه پایین دست سد مروک هستند.

وی افزود: اسکان مدارس برای روستای ژان و مرکز خدمات این روستا برای احشام آماده شده، صنایع غذایی نیز دارای سوله برای اسکان است که تاکنون کسی برای اسکان اضطراری مراجعه نکرده‌است.
بخشدار مرکزی دورود عنوان کرد: 3 هزار نفر جمعیت بخش مرکزی بوده و هزار خانوار نیز داریم، اما 300 تا400 نفر ممکن است به محل اسکان مراجعه کنند چون از اماکن اسکان اضطراری استقبال نمی‌شود.

وی بیان کرد: پل قلعه کامحمدرضا با سنگر خاکریزی شده و بخشی از روستای سنگر را نیز با خاکریز آماده کرده‌ایم، احداث جاده محور پیرآباد به ژان ترمیم شده و روستای سیاهول  رودخانه ساحلی خاکریزی شده‌است.

شکری دریکوند گفت: چهار دستگاه بیل مکانیکی و یک لودر دستگاه در منطقه مستقر است، 2 دستگاه کامیون از روز گذشته برای تخلیه دام‌ها همکاری دارند، مردم  در بحث استحکام سد نگرانی نداشته باشند فقط بحث آبگیری را خواهیم داشت؛ پل عزت‌آباد اگر بارندگی شدید باشد ممکن است آب تا سطح پل بالا بیایید.

بخشدار مرکزی دورود خاطرنشان کرد: بارندگی‌ها سطح رودخانه از بامداد شروع می‌شود، هیچ روستایی از بخش مرکزی محصور آب نیست.

 

سد مروک تا ساعاتی دیگر سر ریز می‌شود

فریبا بهاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در دورود  اظهار داشت: روستاهای لبان، سفیدکن، حیدرآباد، پهلوانکل در معرض خطر سیل است؛ ما در روستاهای سفیدکن و لبان مشکل داریم.

وی افزود: 10 روستای بخش مرکزی در صورت وقوع سیلاب محصور می‌شوند، در شهرستان دورود وضعیت قرمز است و نیاز است این روستاها تخلیه شود.

سرپرست فرمانداری دورود عنوان کرد:  سپاه به‌عنوان دبیر کمیته اطلاع‌رسانی با همکاری آتش‌نشانی از طریق بلندگو اطلاع‌رسانی لازم را از طریق اعلام حضوری و فضای مجازی انجام داده‌اند، هم‌چنین بنرهای نیز در 15 نقطه سطح شهرستان دورود نصب کرده و به خانوارهای روستایی پیامک‌های اطلاع‌رسانی ارسال شده‌است.

وی بیان کرد: ستاد اسکان در شهرستان دورود مشکلی ندارد، برای بخش مرکزی صنایع دفاع را هماهنگ کرده‌ایم؛ صنایع دفاع برای احشام روستایی‌ها مکان ندارد.

بهاری گفت: مرکز خدمات ژان را آماده کرده‌ایم یک سوله و محوطه برای احشام در نظر گرفته شده، چون نزدیک به روستاهای در معرض خطر هستند؛ هم‌چنین صنایع غذایی گهر از طریق هلال‌احمر با ایجاد کمپ برای اهالی و احشام برای بخش مرکزی اعلام آمادگی کرده‌است، برای بخش سیلاخور نیز یک سالن ورزشی، مدارس و حسینیه‌ها را هماهنگ کرده‌ایم.

سرپرست فرمانداری دورود خاطرنشان کرد: سد مروک به‌احتمال زیاد تا سه ساعت دیگر سر ریز می‌شود، حجم بارش‌ها را داریم و ازطرفی دریچه‌های سد باز است 38 متر مکعب در ثانیه تخلیه آب سد را داریم؛ فعلا سد مروک به حد سرریز نرسیده‌است.

بهاری اظهار داشت: سرریز سد مروک، حجم بارش‌ها، تخلیه آب سد ازطریق دریچه‌ها به اندازه 38 متر مکعب در ثانیه  وارد رودخانه تیره می‌شود و سد کمال صالح با 70 مترمکعب به سد مروک وارد می‌شود.

وی افزود: میزان60 میلی متر برثانیه حداکثر 800 متر مکعب ورودی و دبی رودخانه تیره است، در نوبت گذشته ماکزیمم حجم رودخانه تیره400 مترمکعب در ثانیه بود.

سرپرست فرمانداری دورود عنوان کرد: امیدواریم باتوجه به بارندگی‌ها خسارت جانی مالی نداشته باشیم، ستاد بحران در روز گذشته در ارتباط با نحوه اطلاع‌رسانی، اسکان و مشکلات و کمبودهای موجود تشکیل جلسه داده‌است.

وی بیان کرد: به‌طور حتم آب‌گرفتگی معابر و طغیان رودخانه را در دورود داریم و مسلما حاشیه رودخانه هم درگیر هستند،300 جفت چکمه و بادگیر قرار است از طریق هلال‌احمر به نیروهای بسیج برای امدادرسانی تحویل داده شده، هزار و 200 چادر برای روستاهای شهرستان دورود در انبار هلال احمر موجود و آماده است.

بهاری گفت: 18 هزار و 800نفر ساکنان مجاور رودخانه تیره دورود، 3 هزار و 500 نفر در بخش مرکزی و حدود هزار نفر در بخش سیلاخور باید خانه‌هایشان را تخلیه کنند؛ 70 درصد ساکنان مجاور رودخانه تیره شهرستان دورود منازل خود را تخلیه کردند و روستاهای سفیدکن 50درصد و لبان سفلی 90 درصد تخلیه شده‌است.

 

جاده بندرترکمن به گمیشان با همت سپاه بازگشایی شد

سردار حسین معروفی ظهر امروز در حاشیه افتتاح پل گمیشان به خواجه نفس در جمع خبرنگاران اظهارداشت: با یک کار جهادی و انقلابی توانستیم در مدت 48 ساعت 18 پل موقت برای ارتباط سهل‌تر مردم با یکدیگر احداث کنیم.

وی افزود: با بازگشایی مسیرها و احداث پل پاسداران و نیروهای راهداری ثابت کردند که با همت مضاعف، باور جدی و غیرت انقلابی می‌توان بسیاری از کارهای نشدنی را انجام داد.

فرمانده سپاه نینوا گلستان بیان داشت:پاسداران و نیروهای راهداری با همت بلند شبانه روزی و هدایت خداوند توانستند ظرف مدت 48 ساعت 18 پل را احداث کنند.

وی ادامه داد:با توجه به اینکه مسیرها مسدود بود و مردم با قایق تردد می‌کردند، سپاه نخستین اولویت خود را بازگشایی مسیرها قرار داد.

معروفی گفت: مشکلی در اندازه قطر پل داشتیم و در این مسیر نیروهای مهندسی 45 سپاه و راهداری تلاش کردند تا پل با قطر مورد نظر را از استان‌هایی مانند تهران اصفهان و یا دیگر استان‌ها تهیه کنند.
وی خاطرنشان کرد: قطر پل کم عرض‌تر از جاده قبلی است بنابراین مردم در زمان تردد مراقب باشند و ترددهای غیرضروری بپرهیزند.

فرمانده سپاه نینوا گلستان بیان داشت: صحنه‌های زیبایی از دفاع مقدس در احداث این پل مشاهده شد. به مردم گفته بودیم نوکر آنها هستیم و نوکری یعنی خدمت صادقانه و خالصانه به مردم است. این کار مردمی بود و با تلاش مردم انجام شد.

 

تخلیه برخی مناطق پلدختر

نعمت‌الله دستیاری ظهر امروز در جلسه ستاد بحران این شهرستان که در سالن شهدای فرمانداری برگزار شد اظهار داشت: بر اساس هشدار های سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع سیلاب برخی مناطق در داخل شهر پلدختر از جمله کوی سازمانی‌ها ، خیابان‌های رسالت و انتهای منطقه دردیا  در خطر هستند که برای جلوگیری از ایجاد مشکل باید منازل خود را ترک و به کمپ‌های ایجادشده توسط هلال احمر مراجعه کنند.

وی افزود: روستاهای جنوب پلدختر هم با توجه به سرریزشدن و بالا آمدن سد سیمره هر چه سریع‌تر نسبت به تخلیه اسباب و اثاثیه خود اقدام و منازل خود را ترک کنند.

فرماندار پلدختر عنوان کرد: هلال‌احمر در چندین نقطه از سطح شهر از جمله سالن سپاه در میدان بسیج، سالن مدرسه شاهد جنب حوزه علمیه، مدرسه ادب پشت بیمارستان امام خمینی(ره)، سالن تعاون روستایی و مدارس پلدختر کمپ ایجاد کرده و آماده اسکان مردم است .

 وی بیان کرد: چندین بار در رسانه‌ها اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام‌داده ونقاط حادثه‌خیز را هشدار دادیم، شهر متعلق به همه ماست باید با دل‌سوزی اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهیم تا برای مردم مشکلی ایجاد نشود.

 

احتمال شکسته شدن سیل‌بندهای خوزستان وجود دارد

مسعود انصاریان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز اظهار داشت: نقاط بحرانی  در شوشتر، شوش و اطراف دز شناسایی کردیم  و در حال حاضرماشین آلات مشغول هستند.

وی افزود: با توجه به بارندگی‌های اخیر و ایجاد لغزندگی روی سیل بند‌ها عملیات به مشکل برخورده است اما همچنان همکاران ما در محل فعالیت می‌کنند و تا به امروز برای سیل بند ها مشکلی پیش نیامده است.

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان گفت: اگر دبی بیش از این افزایش پیدا کند مشکل ایجاد خواهد کرد البته سیل بندها با دبی فعلی می‌توانند تحمل کنند اما با افزایش میزان دبی دز احتمال شکستی وجود دارد.

مسعود انصاریان بیان کرد: به علت بالا آمدن آب و بارندگی مشکل تامین خاک داریم که این ها بر مشکلات ما افزوده شده است.

وی تصریح کرد : سیل بندها را در اطراف دز ، بخش مرکزی ،شعیبیه و شاوور مستحکم کرده ایم و تاکنون مشکلی نداشته است.

 

سنندج هم به حالت آماده باش درآمد

حشمت‌الله صیدی در جلسه فوق‌العاده شورا که با دستور کار تمهیدات و اقدامات انجام شده شهرداری به‌منظور مقابله با وقوع احتمالی سیل در این شهر برگزار شد، اظهار داشت: کلیه پرسنل و کارگران شهرداری سنندج در چند روز اخیر با تمام توان و به‌صورت شبانه‌روزی پای کار بودند تا بلکه کم‌ترین مشکل و خسارت به سطح شهر و شهروندان وارد شود.  

وی با اشاره به پیش‌بینی سازمان هواشناسی مبنی بر بروز سیلاب در مناطق حاشیه رودخانه‌ها افزود: از چند روز گذشته جلسات مختلف، برنامه‌ریزی‌ها و تمهیدات متعددی در راستای رفع موانع و مشکلات برای مقابله با سیلاب احتمالی تشکیل و مصوبات زیادی تصویب شده است.

شهردار سنندج با بیان اینکه مشکلات سطح شهر مربوط به چند روز اخیر نیست، اذعان کرد: تصمیمات غلط گذشته برخی مدیران و تبدیل برخی از روستاهای حاشیه به نواحی منفصل شهری مشکلات بسیاری ایجاد کرده است.

وی گفت: ساخت و سازهای غیر مجاز در حریم و بستر رودخانه‌های سطح شهر سنندج بدون هیچ‌گونه حساب و کتابی ساخته شده که اکنون شهرداری را با معضل بزرگی روبه‌رو کرده و سبب نگرانی همه مسئولان شده است.

صیدی معتقد است که در این بازه زمانی کوتاه تنها باید اقدامات جزئی در حد لایه‌روبی برای جلوگیری از نابودی خانه‌ها انجام شود.

وی با اشاره به معضلات موجود در شهرک کوثر محله گریزه سنندج اظهار کرد: بسیاری از ساخت و سازها در این محلات بدون مجوز ساخته شده و مشکلات زیادی را به‌وجود آورده و جوی‌‌های روباز و معابر پر از آب شده که تنها راهکار جلوگیری از تخریب خانه‌ها «ساخت دیوارهای پیش ساخته» است.

شهردار سنندج با بیان اینکه تمام مدیران مناطق شهرداری به شهروندان و ساکنان در معرض خطر و سیلاب هشدار داده‌اند، گفت: برای مقابله با سیل احتمالی و جلوگیری از آسیب به شهروندان، عبور و مرور خودرو در بلوار کردستان و ورودی‌های دامنه کوه آبیدر ممنوع و این مسیرها مسدود می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اکیپ‌های ویژه و 26 دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین شهرداری در نقاط حادثه‌خیز «بلوار کردستان، نواحی منفصل شهری حسن‌آباد، گریزه، نایسر و ننله سنندج» مستقر می‌شوند و مکاتبات لازم برای جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی با سازمان نظام مهندسی به‌عمل آمده است.

صیدی عنوان کرد: افراد بی‌خانمان و شهروندان سنندجی در معرض سیل و خطر در مدارس اسکان داده می‌شوند.

 

مسدودی مسیر سرریز آب برخی سدها و تغییر کاربری مسیل‌ها در استان زنجان

یوسف رضاپور امروز در جلسه ستاد مدیریت بحران استان با اشاره به پر شدن کامل سد کینه ورس اظهار داشت: با وجود بارش‌های مناسب صورت گرفته اما هنوز 46 درصد از ظرفیت سد تهم پر شده است و سد گلابر نیز 52 میلیون متر مکعب ذخیره آب دارد.

وی افزود: برای عدم ایجاد مشکل و سرریز شدن سد کینه ورس رها سازی آب این سد از هفته گذشته آغاز شده و در ابتدا میزان آب رهاسازی شده 5 متر مکعب بود که در حال حاضر به 10 متر مکعب رسیده است.

رضاپور با اشاره به ذخیره 20 درصدی سد تالوار خاطر نشان کرد: هنوز امکان ذخیره 400 میلیون متر مکعب آب در استان وجود دارد.

وی با بیان اینکه در استان کردستان دو سد وجود دارد که در بالا دست زنجان است، اظهار داشت: 60 درصد از ظرفیت این دو سد در کردستان پر شده است و هماهنگی‌های لازم جهت اطلاع استان زنجان از سریز شدن سدها انجام شده است تا در صورت نیاز تدابیر لازم انجام شود.

وی همچنین به وجود سدهای دیگر در استان‌های آذربایجان غربی و شرقی اشاره کرد و گفت: سدهای این استان‌ها نیز هنوز به مرحله سر ریز نرسیده است زیرا در صورت سریز و ادامه بارش‌ها امکان ایجاد مشکل برای زنجان وجود دارد که برای پیشگیری از این امر اطلاعات سدها از این استان نیز دریافت می‌شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای زنجان با اشاره به بارش 15 ساعته باران در زنجان تاکید کرد: باید مردم از قرارگیری در حاشیه رودخانه‌ها به ویژه قزل اوزن محتاط‌تر باشند تا دچار مشکل نشود.

رضاپور با بیان اینکه 35 سد کوچک در استان وجود دارد، خاطر نشان کرد: 5 سد توسط شرکت آب منطقه‌ای و  30 سد توسط جهاد کشاورزی و منابع طبیعی مدیریت می‌شود.

وی افزود: این 30 سد باید کنترل شود تا احیانا در صورت سرریز جلوی آن گرفته شود و تدابیر لازم صورت گیرد تا به روستاهای پایین دست خسارتی وارد نشود.

رضاپور به لایروبی مسیل‌ها و پاک سازی آن‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: باید مسیل‌ها از لوله گذاری‌ها، عبور ماشین‌های سنگین و ماشین‌های کشاورزی تخلیه شود.

به گفته وی تخلیه و آمادگی کامل منازل واقع در مجاورت و حاشیه رودخانه‌ها طی روزهای یکشنبه و دوشنبه ضروری است تا احتمال ایجاد خسارت سیل به حداقل برسد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای گفت: همکاری دهیاران و شوراهای اسلامی در جوار سدهای کوچک افزایش یابد تا طی روزهای پیش رو که خطر سیلاب وجود دارد، از وضعیت آب این سدها اطلاع یابند و به روستاهای پایین اطلاع رسانی کنند.

وی به مسدود شدن و تغییر کاربری مسیل‌ها و رودخانه‌ها در شهرستان‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: در شهرستان قیدار داخل شهر در مسیل آب فضای سبز ایجاد شده است، یا در گاوازنگ زنجان مقابل سرریز سد آسفالت ریزی شده که در صورت پر شدن سد مسیری برای رها سازی آب نیست که در نهایت ممکن است موجب ایجاد سیلاب شود.

رضاپور به پر شدن سد قره تپه در قره پشتلو اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به وجود بارندکی‌های بالا در این منطقه، روستای بهرام بیگلو نیز در معرض سیل قرار دارد زیرا جلوی سرریز سد گرفته شده است.

 

صدور سه اطلاعیه و اخطاریه با ورود سامانه بارشی جدید به استان زنجان

صونا صرفی امروز در جلسه ستاد مدیریت بحران استان با اشاره به اینکه با توجه به حجم بالای بارش‌ها در استان اواخر روز 12 فروردین و رگباری بودن بارش‌ها، احتمال وقوع سیلاب بالاست و مردم نباید روز طبیعت در حاشیه رودخانه‌ها قرار گیرند، اظهار داشت: سامانه بارشی وارد شده به زنجان تا اواخر وقت دوشنبه در استان فعال است.

وی با تاکید بر این که اخطارها بیشتر برای روز دوشنبه است، بیان کرد: بعدازظهر دوشنبه تا اواخر شب بارش‌ها سنگین و بیشتر رگباری خواهند بود و از طرفی احتمال وقوع تگرگ نیز وجود دارد.

کارشناس پیش بینی هواشناسی استان زنجان گفت: انتظار می‌رود میانگین بارش‌ها امروز و تا دو روز آینده به 20 تا 30 میلی‌متر برسد و علاوه بر این بارش بیش از 40 میلی‌متر در برخی از نقاط دور از انتظار نیست.

وی همچنین به سرعت وزش باد اشاره کرد و اظهار داشت: سرعت وزش باد 40 تا 70 کیلومتر بر ساعت است، علاوه بر این در برخی مناطق مستعد با توجه به شرایط توپوگرافی سرعت وزش باد به بیش از 70 کیلومتر بر ساعت نیز خواهد رسید.

صرفی با بیان این که بادها بیشتر به صورت تند باد و موقت و بارش‌ها به صورت رگباری و سیل‌آسا است، تاکید کرد: با ورود این سامانه به استان آب گرفتی معابر، سیل آبی شدن رودخانه‌ها و مسیل‌ها به دلیل حجم بالای بارش‌ها وجود دارد، به همین دلیل از هم استانی‌های درخواست داریم روز 13 فروردین در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌های آب قرار نگیرند‌.

وی با بیان اینکه قیدار و ماهنشان ظرفیت بالایی برای دریافت بارش‌ها دارند، گفت: بر اساس اطلاعات موجود ماهنشان با بارش‌هایی کمتر از مقدار پیش بینی شده در روزهای آینده تجربه سیل داشته است و با توجه به حجم بالای بارش‌ها در این مناطق احتمال سیلاب برای روزهای پیش‌رو بالا است.

 

اعلام حالت فوق‌العاده در استان خوزستان

غلامرضا شریعتی با ارسال اطلاعیه‌ای خطاب به تمامی سازمان‌ها، ادارات، شرکت‌ها، مؤسسات دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی، مؤسسات عمومی غیردولتی، شهرداری‌ها، نیروهای نظامی و انتظامی اعلام کرد: با توجه به پیش‌بینی بارش‌های قابل توجه در سطح استان خوزستان و حوضه‌های بالادست استان و هشدار وقوع سیل مورخ 10 فروردین 98 اداره کل هواشناسی خوزستان و با در نظر گرفتن افزایش ورودی آب به مخازن سدهای استان و نزدیک شدن حجم اکثر سدها به تراز حداکثری و در نتیجه افزایش خروجی سدها و دبی رودخانه‌ها در ماه‌ها و روزهای اخیر و احتمال وقوع سیل، طغیان رودخانه‌ها و مسیل ها و آبگرفتگی شهرها و روستاهای استان و به منظور تداوم اقدامات پیشگیرانه و آمادگی مقابله با سیلاب و انجام عملیات ترمیم و تقویت سیل‌بندها، لایروبی رودخانه‌ها، تخلیه مراکز جمعیتی در صورت لزوم و اسکان در مناطق امن و سایر اقدامات مورد نیاز حالت فوق‌العاده در استان از روز شنبه 10 فروردین 98 تا زمان اعلام عادی شدن اوضاع ابلاغ می‌شود.

در ادامه این اطلاعیه آمده است: مقتضی است ضمن آماده باش کامل تا زمان اعلام عادی شدن اوضاع تمامی مدیران، معاونان و حداقل یک نفر در هر قسمت به صورت تمام وقت و شبانه روزی در محل کار حضور داشته و نسبت به پیگیری موارد مرتبط، انجام امور، پاسخگویی به تماس‌ها به صورت شبانه روزی، اعزام تجهیزات، امکانات و ماشین‌آلات به محل‌های اعلام شده توسط ستاد مدیریت بحران استان و شهرستان، هماهنگی با دستگاه‌ها، حضور در محل‌های مورد نیاز و سایر موارد محوله اقدام لازم معمول و گزارش اقدامات انجام شده را به صورت مستمر به اداره کل مدیریت بحران استان ارسال کنند.

 

قربانیان سیلاب لرستان به 4 نفر رسید

بارش باران و وقوع سیلاب در لرستان خسارت‌های زیادی به بار آورد و سبب تخریب بسیاری از ابنیه، پل‌ها، منازل مسکونی و محورهای مواصلاتی استان شد.

سیل لرستان علاوه بر خسارت‌های مالی و آوارگی بسیاری از مردم سبب از دست دادن 4 نفر از هم استانی‌هایمان در شهرستان‌های کوهدشت، پل‌دختر، الیگودرز و خرم‌آباد شده است.

بهزاد ابراهیمی بخشدار درب‌گنبد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: طی تماس تلفنی مبنی بر مرگ یک نفر در زیر آورد به‌همراه تیم فوریت‌های پزشکی به روستای چم‌سنگر اعزام شدیم، اما در اثر ریزش ساختمان اصطبل یک دختر 20 ساله به‌نام پرستو مرادپور جان خود را از دست داد.(5 فروردین)

حمید کشکولی فرماندار الیگودرز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: براثر بارش سنگین برف و بارندگی‌های اخیر در شهرستان الیگودرز، یک‌منزل مسکونی در روستای محمودآباد تخریب و سبب شد جوان 35 ساله زیر آوار گرفتار شود و فوت کند.(6 فروردین)

آیت فرخ پور رئیس آتش‌نشانی پلدختر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: طی تماس تلفنی نیروی انتظامی با آتش‌نشانی مبنی بر کشف یک جسد، نیروهای آتش‌نشانی به محل اعزام شدند و جسد یک مرد را از رودخانه سیمره در نزدیکی پل ماژین بیرون کشیدند.(6 فروردین)

حمید علیرضایی مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی خرم‌آباد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اشاره به غرق یک کودک در رودخانه خرم‌آباد اظهار داشت: در روستای کهریز خرم‌آباد یک کودک که مشغول بازی در کنار رودخانه بود به دلیل آب خروشان این رودخانه در آب افتاده و غرق شد.

وی افزود: پس از اطلاع ره سازمان آتش‌نشانی نیروها سریعاً به محل حادثه اعزام شدند، مادر این کودک نیز برای نجات جان فرزندش در آب افتاده که نیروها مادر را از آب بیرون آوردند و نجات داند.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی خرم‌آباد عنوان کرد: تعدادی از نیروها به پایین‌دست رودخانه رفته و جنازه پسربچه غرق‌شده را در نزدیکی پل مازیار از آب بیرون آوردند.

وی بیان کرد: آتش‌نشانی خرم‌آباد با نصب بنر، حضور در محله و با بلندگو اعلام‌خطر در برخی مناطق ازجمله سواحل رودخانه‌های خرم‌آباد و کرگانه کرده ولی متأسفانه برخی مردم توجه نمی‌کنند.

علیرضایی تصریح کرد: از مردمی که در حاشیه رودخانه‌ها، حاشیه کوه و مناطق فرسوده سکونت دارند خواسته می‌شود نسبت به اخطاریه‌های داده‌شده توجه داشته منازل خود را تخلیه کنند.

 

دستور تخلیه اضطراری روستاهای حاشیه رودخانه‌ها در خلخال صادر شد

فریدون بابایی بعد از ظهر امروز در بازدید از رودخانه‌های شهرستان خلخال اظهار داشت: دستور تخلیه اضطراری روستاهای حاشیه رودخانه‌ها در خلخال صادر شد تا روستائیان در اسرع وقت به نقاط امن انتقال یابند که در این زمینه تمهیدات لازم به عمل آمده است.

وی بیان کرد: تمامی مسیرهای منتهی به رودخانه‌ها مسدود شده و اقدامات لازم برای لایروبی انجام یافته و اطلاع‌رسانی و هشدارهای لازم به بخشداران، دهیاران و شهرداران داده شده است تا اقدامات پیشگیرانه را در اسرع وقت انجام داده و از بروز سیل جلوگیری به عمل آید.

فرماندار خلخال بیان کرد: میزان بارش نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش چشم‌گیری داشته و از گردشگران انتظار داریم با توجه به این که به روز طبیعت نزدیک هستیم از هرگونه اسکان در کنار رودخانه‌ها خودداری و در خصوص نگهداری از سالمندان و فرزندان خود دقت لازم را به کار گیرند.

بابایی با اشاره به لغو مرخصی تمامی اعضای مدیریت بحران تا عادی شدن وضعیت نیز بیان کرد: انتظار داریم مدیران و مسئولان مربوطه در این زمینه به وظایف خود جامه عمل بپوشانند و وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند و در حالت آماده‌باش کامل باشند تا از هر گونه حادثه احتمالی جلوگیری به عمل آید.

وی تصریح کرد: از همشهریان انتظار داریم به نکات و هشدارهای لازم توجه کنند و گردشگران را نیز آگاه کنند تا خدای نکرده به دلیل بی‌اطلاعی کسی دچار حادثه  در این ایام از سال نباشد.

 

خسارت سیلاب به عشایر کوهدشت؛ 100 رأس دام تلف شد

امین هوشیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کوهدشت اظهار داشت: منزل مسکونی، اصطبل بهداشتی و 60 رأس گوسفند بالغ مولد متعلق به یکی از دامداران در روستای قاسم‌بیگی وره‌زرد بر اثر وقوع سیلاب از بین رفت و نیز در مجموع 100 رأس دام متعلق به عشایر این شهرستان تلف شد.

وی افزود: در روستای هومیان 6 باب اصطبل بهداشتی بهداشتی بر اثر سیلاب تخریب‌ شده، هم‌چنین شبکه آ‌ب‌‌رسانی به روستای سرخه‌مهر به‌طول سه کیلومتر و بهسازی چشمه این منطقه نیز کاملاً از بین رفته‌ است.

رئیس اداره امور عشایر کوهدشت عنوان کرد: روستاهای گدارگه ضرون و هومیان در مسیر روان‌آب‌ها و مسیر سیلاب است، این مناطق در بارندگی‌های شدید همواره آسیب می‌بینند و تردد نیز به‌دشواری انجام می‌شود.

وی با تقدیر از نیروهای اورژانس و راهداری شهرستان کوهدشت برای نجات جان یک مادر باردار در مناطق عشایری این شهرستان بیان کرد: ضرورت دارد که با انجام مطالعات اولیه، عملیات آبخیزداری و کنترل سیلاب در مناطق مستعد سیلاب اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع بحران انجام شود تا ما همواره در این مناطق شاهد خسارت به جاده‌ها و مناطق عشایری نباشیم.

هوشیاری گفت: برای شن‌ریزی جاده هومیان به‌طول 14 کیلومتر 200 میلیون تومان هزینه کرده‌ بودیم که این شن‌ریزی در سیلاب اخیر کاملاً از بین رفت و یک آبنما نیز در دوراهی چالاب به‌میزان حداقل 100 میلیون تومان دچار خسارت شده‌ است.

رئیس اداره امور عشایر کوهدشت خاطرنشان کرد: میزان خسارت سیلاب به مناطق عشایری این شهرستان 700 میلیون تومان است و امیدواریم ستاد بحران لرستان تمهیداتی را برای جبران خسارت به عشایر شهرستان کوهدشت که از قشر محروم جامعه هستند در نظر بگیرند.

 

احداث آب‌بند در مسیل‌های ارومیه

احد یوسفی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به آخرین وضعیت آمادگی شهرداری ارومیه برای مقابله با آب گرفتگی‌های ناشی از بارش‌های دو روز آینده و احتمال وقوع سیل و آب‌گرفتگی در نقاط مختلف این شهر اظهار داشت: از ابتدای امسال و با هدف پیشگیری از وقوع آب گرفتگی‌ها در بخش‌های مختلف شهر ارومیه کار لایروبی مناطق مستعد، جوهای آب، کانال‌ها و رودخانه‌های واقع در مسیل آغاز شده و این روند همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به آماده باش نیروهای سازمان مدیریت پسماند شهری ارومیه در ایام نوروز افزود: در روزهای اخیر کار لایروبی جوب های موجود در خیابان استاد شهریار و شهرک شاهد برای تسهیل و روان سازی دفع و هدایت آب‌های سطحی توسط عوامل اجرایی و پاکبانان ناحیه 3 سازمان مدیریت پسماند به انجام رسیده است.

یوسفی گفت: این کار در خیابان فاضل 2 و کمربندی خاتم انبیا، خیابان خیام و محوطه اداره کل آموزش‌وپرورش و بلوار شهید رجایی نیز انجام شده است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهری ارومیه گفت: لایروبی کانال خیابان معراج برای تسهیل و روان‌سازی دفع و هدایت آب‌های سطحی در کنار لایروبی کانال منطقه گلشهر و لایروبی کانال جانوسلو نیز به انجام رسیده تا شاهد حداقل آب‌گرفتگی در این مناطق باشیم.

وی افزود: لایروبی جوب های موجود در خیابان قهاری، لایروبی ممهورها و دریچه کانال فلکه رودکی، لایروبی کانال خیابان بهار دانشکده به انضمام لایروبی کانال عرضی خیابان شهید مدنی انجام شده است.
یوسفی اظهار داشت: امروز کار ساخت آب‌بند در آخر خیابان آبشناسان ارومیه نیز برای مهار آب بارندگی، تسهیل و روان‌سازی دفع و هدایت آب‌های سطحی توسط عوامل اجرایی و پاکبانان ناحیه 6 سازمان پسماند ارومیه انجام شده است.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهری ارومیه با اشاره به آمادگی این سازمان برای جلوگیری از آب‌گرفتگی‌های احتمالی در روزهای آینده گفت: شهرداری ارومیه با همه توان در تلاش است تا از حوادث احتمالی پیشگیری کند و انتظار می‌رود شهروندان نیز با شهرداری ارومیه همکاری نزدیکی داشته باشند.

 

سنندج به حالت آماده باش درآمد

حشمت‌الله صیدی در جلسه فوق‌العاده شورا که با دستور کار تمهیدات و اقدامات انجام شده شهرداری به‌منظور مقابله با وقوع احتمالی سیل در این شهر برگزار شد، اظهار داشت: کلیه پرسنل و کارگران شهرداری سنندج در چند روز اخیر با تمام توان و به‌صورت شبانه‌روزی پای کار بودند تا بلکه کم‌ترین مشکل و خسارت به سطح شهر و شهروندان وارد شود.  

وی با اشاره به پیش‌بینی سازمان هواشناسی مبنی بر بروز سیلاب در مناطق حاشیه رودخانه‌ها افزود: از چند روز گذشته جلسات مختلف، برنامه‌ریزی‌ها و تمهیدات متعددی در راستای رفع موانع و مشکلات برای مقابله با سیلاب احتمالی تشکیل و مصوبات زیادی تصویب شده است.

شهردار سنندج با بیان اینکه مشکلات سطح شهر مربوط به چند روز اخیر نیست، اذعان کرد: تصمیمات غلط گذشته برخی مدیران و تبدیل برخی از روستاهای حاشیه به نواحی منفصل شهری مشکلات بسیاری ایجاد کرده است.

وی گفت: ساخت و سازهای غیر مجاز در حریم و بستر رودخانه‌های سطح شهر سنندج بدون هیچ‌گونه حساب و کتابی ساخته شده که اکنون شهرداری را با معضل بزرگی روبه‌رو کرده و سبب نگرانی همه مسئولان شده است.

صیدی معتقد است که در این بازه زمانی کوتاه تنها باید اقدامات جزئی در حد لایه‌روبی برای جلوگیری از نابودی خانه‌ها انجام شود.

وی با اشاره به معضلات موجود در شهرک کوثر محله گریزه سنندج اظهار کرد: بسیاری از ساخت و سازها در این محلات بدون مجوز ساخته شده و مشکلات زیادی را به‌وجود آورده و جوی‌‌های روباز و معابر پر از آب شده که تنها راهکار جلوگیری از تخریب خانه‌ها «ساخت دیوارهای پیش ساخته» است.

شهردار سنندج با بیان اینکه تمام مدیران مناطق شهرداری به شهروندان و ساکنان در معرض خطر و سیلاب هشدار داده‌اند، گفت: برای مقابله با سیل احتمالی و جلوگیری از آسیب به شهروندان، عبور و مرور خودرو در بلوار کردستان و ورودی‌های دامنه کوه آبیدر ممنوع و این مسیرها مسدود می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اکیپ‌های ویژه و 26 دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین شهرداری در نقاط حادثه‌خیز «بلوار کردستان، نواحی منفصل شهری حسن‌آباد، گریزه، نایسر و ننله سنندج» مستقر می‌شوند و مکاتبات لازم برای جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی با سازمان نظام مهندسی به‌عمل آمده است.

صیدی عنوان کرد: افراد بی‌خانمان و شهروندان سنندجی در معرض سیل و خطر در مدارس اسکان داده می‌شوند.

 

جاری شدن سیل در کیار; 500 تن ماهی تلف شد

علی نصیریان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد اظهار داشت: باران‌های سیل‌آسایی در استان خسارت‌های زیادی را به شهرستان کیار به بار آورده است.

وی با اشاره به خسارت‌های وارد شده به شیلات‌های پرورش ماهی در شهرستان کیار افزود: در اثر بارش‌های اخیر نزدیک به 15 شیلات ماهی مجاز و 6 شیلات ماهی غیرمجاز آسیب دیده که بالغ بر 12.5 میلیارد تومان خسارت وارد شد.

فرماندار شهرستان کیار با بیان اینکه شالیزارهای زیادی در پی این بارش‌های سنگین از بین رفت اضافه کرد: 2 پل ارتباط دهنده در شهرستان کیار نیز تخریب شد که در حال حاضر بازسازی موقت صورت گرفته اما نیاز به بازسازی دقیق و اساسی دارد.

نصیریان بیان کرد: در زمینه زیرساخت‌های جاده‌ای، تخریب‌ها و آسیب‌های زیادی به وجود آمد که حدود 11.5 میلیارد تومان خسارت به شهرستان کیار وارد شد.

وی با اشاره به خسارت‌های وارد شده دیگر به مزارع کشاورزی‌ شالیزارها، شیلات‌های ماهی، پل‌ها و جاده‌ها و منازل مسکونی خاطرنشان کرد: مبلغی بالغ بر 51 میلیارد تومان خسارت در پی بارش‌های اخیر و سیلابی به شهرستان کیار وارد شد.

نصیریان با اشاره به خسارات وارد شده در منطقه مشایخ ادامه داد: خسارت‌های زیادی در زمینه جاده‌ها، شالیزارها، پل‌ها ارتباطی، مزارع کشاورزی، مسیرهای و سیل‌بندها، شیلات‌های ماهی و پمپاژهای آب در این منطقه ایجاد شد.

وی افزود: در یک سرکشی از منطقه مشایخ به نوع و میزان خسارت پرداختیم و گزارش را جهت رسیدگی به مدیریت بحران استان و استاندار ارائه دادیم.

فرماندار شهرستان کیار تصریح کرد: برخی از مزارع در منطقه مشایخ به طور 100 درصد از بین رفتند و حدود 500 تن ماهی در شیلات‌های پرورش ماهی در شهرستان کیار نابود شدند.

نصیریان با بیان اینکه قشر عظیمی از مردم شهرستان کیار، درآمد زندگی و معیشت خود را از طریق شیلات‌های ماهی و مزارع کشاورزی تأمین می‌کردند، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون منبع درآمد بسیاری از مردم این شهرستان در اثر بارش‌های فراوان نابود شده است و ما در تلاش هستیم تا بخشی از این خسارات را جبران کرده و مشکلات مردم را برطرف کنیم.

با اشاره به راه‌های رفع مشکلات و خسارات وارد شده به مردم شهرستان کیار بیان کرد: خسارت‌های ایجاد شده در این شهرستان به صورت تسهیلات بلاعوض و تسهیلات کم‌بهره جبران و پرداخت می‌شود.

 

317 هزار هکتار اراضی استان گلستان تحت تاثیر سیلاب قرار گرفت

میرمحمد غراوی روز گذشته در جلسه ستاد مدیریت بحران که به صورت ویدئو کنفرانس با وزیر کشور در فرمانداری گمیشان برگزار شد، اظهار داشت: 317 هزار هکتار اراضی استان تحت تاثیر سیلاب دشت قرار گرفته است.

سرپرست استانداری گلستان گفت: هدایت آب به سمت دریا و برقراری مسیرهای دسترسی اولویت نخست شورای هماهنگی مدیریت بحران است.

وی افزود: آب‌های ماندابی در سطح دشت ها به وسعت 60 کیلومتر مربع به شهرستان گمیشان رسیده و محدوده شمال و شمال شرقی مرکز شهرستان را تحت تاثیر قرار داده است.

سرپرست استانداری گلستان ادامه داد: مردم مرکز شهرستان با تلاش‌های شبانه روزی و خستگی‌ناپذیر خود در کنار دستگاه‌های خدمات‌رسان با ایجاد سدهای خاکی موانعی را برای ورود آب به شهر گمیش تپه ایجاد کرده‌اند.

غراوی همچنین با اشاره به حضور فعال نیروهای مسلح در سطح استان به خصوص شهرستان گمیشان بیان داشت: نیروهای سپاه و ارتش با بسیج همه امکانات و تجهیزات در حال لایروبی مسیر انتهایی گرگانرود و روان‌سازی حرکت سیلاب به سمت دریا بوده و تاکنون اقدامات موثری را در این حوزه انجام داده‌اند.

وی اضافه کرد: با هماهنگی انجام شده توسط سازمان بنادر دستگاه های بارج به منطقه برای لایروبی از سمت دریا اعزام خواهد شد تا هدایت آب به سمت دریا با سرعت بیشتر انجام شود.

سرپرست استانداری گلستان با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای برقرای مسیرهای ارتباطی مرکز شهرستان گفت: عملیات ترمیم، لوله گذاری و نصب پل‌های فلزی در مسیرهای دسترسی به مرکز شهرستان توسط سپاه و ارتش در حال انجام است.

غراوی با اشاره به آخرین وضعیت شهرستان گمیشان خاطر نشان کرد: همه امکانات و تجهیزات برای هدایت سریع‌تر آب به سمت دریا در بسیج کامل هستند.

 

طغیان رودخانه کشکان؛ تردد در محور جنوب ممنوع شد

روح‌الله شریف‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پلدختر اظهار داشت: به علت طغیان رودخانه کشکان و خسارت به پل‌ها و جاده‌ها تا اطلاع ثانوی تردد در محور پلدختر به خرم‌آباد و بالعکس ممنوع است.
وی افزود: جاده تنها برای تردد خودروهای امدادی و محلی باز است و سایر خودروها می‌توانند از محور پلدختر- کوهدشت-خرم‌آباد و بالعکس تردد کنند.


 

برخی رودخانه‌های استان بوشهر سیلابی می‌شود

قاسم قائدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با بیان اینکه استان بوشهر در حال آماده‌باش قرار دارد اظهار داشت: با استقرار سامانه بارشی در آسمان استان بوشهر همه نیروهای امدادی و دستگاه‌های مرتبط در حالت آماده‌باش قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه مسافران نوروزی از کنار ساحل به مناطق امن اسکان یافتند گفت: با اطلاع رسانی و هماهنگی لازم مسافرانی که در کنار ساحل اسکان داشتند به مکان‌های امن از جمله سالن‌های ورزشی، مکان‌های مذهبی و سرپوشیده هدایت شدند.

مدیرکل مدیریت بحران استان بوشهر با اشاره به اینکه امکانات و تجهیزات لازم برای ارائه خدمات  به مسافران  مهیا است خاطر نشان کرد: گردشگران در صورت داشتن نیاز خدمات مورد نظر از جمله اسکان در محل امن و دیگر خدمات به آنان ارائه می‌شود.

قائدی میزان بارش باران در استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: تا ساعت 11 صبح امروز میزان بارش باران در شهرستان دیر به میزان 9.8 میلیمتر، جم 8.9، دیلم 7، بوشهر 4.5، برازجان 3.7، عسلویه 3.3 و گناوه و خارگ یک میلیمتر ثبت شده است.

وی از احتمال سیلابی شدن رودخانه‌‌های استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: با شدت بارش باران در استان‌های بالادستی، برخی رودخانه‌های استان بوشهر از جمله رود شور، دالکی، حله و مسیل‌های این استان سیلابی می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استان بوشهر با تاکید بر مراقبت در جلوگیری از بروز حادثه افزود: با توجه به بارش باران در استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، فارس و خوزستان و جاری شدن سیلاب ، احتمال آبگرفتگی معابر و جاده‌های مواصلاتی استان وجود دارد که لازم است گردشگران به مسیل‌ها و رودخانه‌ها نزدیک نشوند.

قائدی از ادامه بارش باران تا روز سه‌شنبه در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، تا بعدازظهر فردا بارش‌ها دراستان بوشهرافزایش می‌یابد که لازم است مردم و گردشگران در رفت و آمد‌ها بیشتر احتیاط کنند.

وی با بیان اینکه وزش باد و تلاطم خلیج فارس تا اواخر سه‌شنبه ادامه دارد تاکید کرد: دریانوردان به ویژه شناور‌های سبک و تفریحی از دریاروی در خلیج فارس خودداری کنند.

 

ارسال پیامک هشدار سیلاب به بیش از 2 میلیون نفر در خوزستان

علی صالحی نساج در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز اظهار داشت: با وجود آبگرفتگی و سیلاب در برخی شهرهای خوزستان ارتباطات امن و پایدار در شرایط بحرانی را در دستور کار خود قرار داده و در این زمینه موفق بودیم.

وی افزود: روز سه شنبه هفته گذشته با ارسال پیامک به دو میلیون و 200 هزار نفر از مردم خوزستان و مهمانان نوروزی حاضر در این استان اعلام هشدار داشتیم.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان بیان کرد: هماهنگی‌های لازم بین اپراتورهای ایرانسل، همراه اول، زیرساخت، تنظیم و مخابرات انجام شده و کشیک‌های شبانه روزی مستقر هستند که در صورت وجود مشکل سریعا اقدام کنند.

مدیرعامل مخابرات نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز اظهار داشت: با توجه به پیش بینی‌های ستاد بحران در بخش ارتباطات و تأمین ارتباط در سطح استان مشکلی نداشتیم و ارتباط در سطح استان توزیع شد.

 رحیم فلاح‌زاده در پایان گفت: در این بحران از یک هزار و 400 سایت کمتر از 30 سایت مختل شده که برای اتصال دوباره آنها دیزل ژنراتورها فعال شده است.

 

بعد از ظهر امروز بارش باران در همدان شدت می‌گیرد

محمد حسن باقری شکیب در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: در 24 ساعت آینده آسمان استان تمام ابری، همراه با بارش شدید باران و وزش باد شدید پیش بینی میشود.

وی تصریح کرد: اوج بارندگی‌ها مربوط به بعد از ظهر و امشب است. از بعد از ظهر دوشنبه،  شدت فعالیت این سامانه  بارشی کاهش می‌یابد.

مسئول مرکز پیش‌بینی  هواشناسی استان همدان افزود: بارش پراکنده باران و وزش شدید باد تا روز سه شنبه در استان ادامه دارد، بنابراین به مردم توصیه می‌کنیم روز سیزده بدر را در خانه بمانند.

باقری شکیب با بیان اینکه در چند روز آینده از نظر دمایی تغییرات محسوسی نخواهیم داشت، ابراز کرد: در روز گذشته شهرستان  بهار با حداکثر دمای  16 درجه، به عنوان گرمترین شهرستان استان و همدان و گل تپه با حداقل دمای 4 درجه سانتی‌گراد، سردترین نقاط استان بوده اند.




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط