وزیر امور خارجه آمریکا در نشست شورای امنیت: از لغو تحریم سازمان ملل علیه ایران جلوگیری کنید

مایک پمپئو، وزیرخارجه آمریکا در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد،‌ از جامعه بین‌المللی خواستار جلوگیری از رفع تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران شد.
چهارشنبه، 30 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
وزیر امور خارجه آمریکا در نشست شورای امنیت: از لغو تحریم سازمان ملل علیه ایران جلوگیری کنید
به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری مهر، «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد، ایران را به راه‌اندازی کمپین ترور در یمن، سوریه و عراق متهم کرد.

وزیر خارجه آمریکا در این نشست همچنین نگرانی خود را از زمان نزدیک شدن برای رفع تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران در اکتبر ۲۰۲۰ اعلام کرد.

پمپئو در ادعاهای ضدایرانی خود  از جامعه بین‌المللی خواسته است تا از رفع تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران جلوگیری کنند.

بسیاری از ناظران بر این باورند که یکی از دلایل و اهداف اصلی آمریکا برای خروج و نابودی برجام این است که ایران نتواند از لغو تحریم های تسلیحاتی که به موجب برجام در اکتبر ۲۰۲۰ پایان می یابد، بهره یابد، اما با با تداوم برجام در حال حاضر امکان دستیابی ایران به بازار تسلیحاتی پس از اکتبر ۲۰۲۰ یعنی حدود یک سال و دو ماه دیگر فراهم خواهد بود.

 تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران در سال های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ برای ممنوعیت فروش سلاح به ایران و صادرات سلاح از ایران وضع شد. در پی دستیابی قدرت‌های جهانی و ایران به توافق هسته ای ۲۰۱۵ موسوم به «برجام» مقرر شد که این تحریم ها ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ و پس از آنکه گزارش‌ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران را تأیید کرد، برداشته شود.

به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری مهر، «دیمیتری پولیانسکی»، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل متحد در جریان نشست اخیر شورای امنیت که با موضوع صلح و امنیت بین الملی با تمرکز بر چالش های خاورمیانه برگزار شد، خواستار لغو تحریم‌ها و پایان دادن به تهدید آمریکا علیه ایران شد.

به گفته این دیپلمات روسی، نمی توان خواستار مذاکره با تهران بود و همزمان، با اعمال تحریم علیه ایران اقدام کرد.


روسیه خواستار لغو و پایان تحریم‌های آمریکا علیه ایران شد

نماینده روسیه در نشست شورای امنیت خطاب به وزیر خارجه آمریکا گفت: شما از کلمات زیادی از جمله چالش، مهار، درگیری، رژیم، محدودیت، مخالفت، تهدید، استفاده کرده اید که همگی دارای مفهوم منفی هستند.

معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل متحد اضافه کرد: تنها یک بار از کلمه همکاری استفاده کردید و سپس در متن «ائتلاف علیه ایران» هرگز از کلمه گفت‌وگو استفاده نکردید.

پولیانسکی با بیان اینکه همچنین متوجه شدیم که درباره خلیج فارس بسیار و عاطفی صحبت کردید، اظهار کرد: ما هم از وضعیت این منطقه بسیار نگران هستیم. تنها تفاوت این است که شما در ابتدا ائتلافی علیه ایران ایجاد کرده و این کشور را به اصلی ترین و تقریباً تنها منبع مشکلات و نوعی امپراتوری شر تبدیل می کنید .

سفیر روسیه در سازمان ملل متحد با بیان اینکه از همه طرف ها می خواهیم خویشتنداری داشته باشند، ادامه داد: همگی لازم است تلاش کنند تا از روش های سیاسی و دیپلماتیک، تنش ها را کاهش دهند و مشکلات خود را حل کنند. این امر حاکی از آن است که قبل از هر چیز باید اولتیماتوم، تحریم و تهدیدات برداشته شود.

پولیانسکی اضافه کرد: ما همیشه اعتقاد داشته ایم که مذاکرات در هر شرایطی ممکن است، به شرط آنکه طرف ها مایل باشند براساس اصول حقوق بین الملل، عمل دیپلماتیک و کرامت، آنها را با احترام متقابل انجام دهند.
وی تصریح کرد: بنابراین، ما همچون اکثر قریب به اتفاق کشورهای منطقه  نمی توانیم خشنود باشیم، هنگامی که خواستار نشستن ایران در میز مذاکره هستیم با تحریکات مستقیم و تحریم های شدید، آنها را دور کنیم.

معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل متحد تاکید کرد: با چنین رویکردی به سختی می توان انتظار داشت که پاسخی از طرف ایرانی داشته باشید. من مستقیم می خواهم بگویم: ما این منطق را نمی بینیم که همکاران آمریکایی ما با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ، اکنون از ایران می خواهند که بدون هیچ پیش شرطی مذاکرات را آغاز کنند.

پولیانسکی خاطرنشان کرد: نادیده گرفتن اینکه ۸۰ درصد تجارت ایران تحت تحریم های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا قرار دارد، غیرممکن است.

وی با انتقاد از عملکرد آمریکا در نقض قطعنامه ۲۲۳۱ افزود: در واقع آمریکا با نادیده گرفتن تعدادی از قوانین بین المللی، کشورهایی که به دنبال اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ هستند را مجازات می کند.

سفیر روسیه در سازمان ملل متحد ادامه داد: برای حل اختلافات از طریق گفت وگو، لازم است در ابتدا به سیاست اولتیماتوم، تحریم ها و باج گیری پایان دهیم.

در نشست اخیر شورای امنیت، که با حضور مایک پمپئو، وزیرخارجه آمریکا برگزار شد، پمپئو ادعاها و اتهامات ضدایرانی خود را باردیگر تکرار کرد و حتی از جامعه بین المللی خواست تا از لغو تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران که براساس برجام تا ۱۴ ماه دیگر انجام خواهد شد، جلوگیری کند.

در این نشست همچنین نمایندگان آلمان و انگیس در سخنانی جداگانه با تاکید بر اهمیت برجام، بر غیرقابل جایگزین شدن این توافق تاکید و حفظ برجام را تنها راه حل کاهش تنش و اختلافات عنوان کردند.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.