مدیرکل بیمه بیکاری و حمایت از مشاغل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: تاکنون ۷۸۳ هزار نفر در این سامانه درخواست خود را ثبت کردهاند که حدود ۶۵۴ هزار نفر مشمول مرحله اول شدهاند. در صورت تخصیص اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه، پرداختها عملیاتی خواهد شد.
وی با بیان اینکه جهت برقرار شدن بیمه بیکارشدگان ناشی از شیوع کرونا، ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار باید تخصیص داده شود، ادامه داد: سال گذشته تعداد کل مقرریبگیران بیمه بیکاری ۲۶۰ هزار نفر بود این در حالی است که از ۲۳ اسفند تاکنون ۶۵۴ هزار نفر درخواست برای دریافت بیمه بیکاری ثبت شده است. همین مساله نشان میدهد که برای پوشش این تعداد بیکار، باید تخصیص اعتبار ویژهای صورت بگیرد.
بابایی تصریح کرد: فعلاً مشاغل پرخطر ممنوعیت ادامه فعالیت دارند. بنا شد مشاغل کمخطر از ۲۳ فروردین در استانها و ۳۰ فروردین در تهران کسب و کار خود را شروع کنند اما بخشی از این بنگاهها، به دلیل مشکلاتی که داشتند حتی اگر مجوز فعالیت دریافت کنند، ممکن است فعلاً نتوانند به شرایط قبل بازگردند، بنابراین باید در مقطعی حمایت شوند و کارگران تحت پوشش قرار گیرند تا زودتر فعالیتها به روال قبلی برگردد.
بیکاری در جهان پس از کرونا
سازمان بین المللی کار امروز با انتشار بیانیهای 19 فروردین اعلام کرد بحران کرونا سبب خواهد شد ۱۹۵ میلیون کارگر در جهان در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ بیکار شوند.در بیانیهای که از سوی «گای رایدر» مدیرعامل سازمان بین المللی کار منتشر شده، آمده انتظار میرود همه گیری ویروس کرونا سبب شود ۱۹۵ میلیون کارگر تمام وقت در سرتاسر جهان از ماه جاری میلادی (آوریل) تا ژوئن کار خود را از دست دهند.
ژاپن
رویترز هم بر اساس دادههای رسمی گزارش داد که نرخ بیکاری ژاپن در ماه مارس به بالاترین سطح ۱ ساله رسیده است، در حالی که تعداد شغلهای موجود و در دسترس به پایینترین میزان در ۳ سال اخیر رسیده است.در این گزارش آمده است که نرخ بیکاری ژاپن در این ماه به ۲.۵ درصد افزایش یافته، در حالی که نسبت شغل به استخدام به ۱.۳۹ کاهش یافته است.
در حالی که میزان بیکاری ژاپن در مواجهه با بحران کرونا ممکن است در مقایسه با سایر اقتصادهای بزرگ جهان پایین به نظر برسد، اما همین آمار میتواند فشار مضاعفی را بر نخستوزیر این کشور، شینزو آبه، برای تزریق بستههای تشویقی بیشتر به اقتصاد ژاپن، وارد کند.
دولت ژاپن تا به حال یک بسته مشوق اقتصادی به ارزش ۱۰۸ تریلیون ین (معادل ۹۹۰ میلیارد دلار) یا ۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور، برای حمایت از اقتصاد تصویب کرده است.
دولت ژاپن اعلام کرد که وضعیت اضطراری سراسری برای مقابله با ویروس کرونا تا ۶ می در ۷ منطقه این کشور، شامل توکیو و اوساکا برقرار میباشد.
این مقام مسئول افزود: در مرحله اول پالایش اطلاعات، اطلاعات ۲۵۰ هزار متقاضی را جهت پالایش بیمهپردازی به تأمین اجتماعی ارسال کردهایم.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه بسیاری از کسبوکارها از شیوع کرونا متأثر شدهاند احتمال افزایش ثبتدرخواست برای بیمه بیکاری وجود دارد.
فرانسه
وزارت کار فرانسه نیز از افزایش نرخ بیکاری این کشور در سه ماه نخست امسال به خاطر بحران شیوع ویروس کرونا خبر داده است.وزارت کار فرانسه دوشنبه اعلام کرد: نرخ بیکاری در سه ماه نخست 2020 میلادی 0.8 درصد افزایش داشته که علت اصلی این مساله بحران شیوع ویروس کرونا بوده است.
آمریکا
شمار کسانی که در آمریکا خواستار دریافت مزایای بیکاری شده اند از ۲۶ میلیون نفر عبور کرد.در شرایطی که بخش بزرگی از اقتصاد آمریکا برای کاستن از سرعت شیوع ویروس کرونا به حالت تعطیلی درآمده، شمار کسانی که برای دریافت مزایای بیکاری درخواست کرده اند به رقم بی سابقه ۲۶.۵ میلیون نفر رسیده است. آمریکا اکنون به اصلی ترین کانون درگیر با کرونا در جهان تبدیل شده و تقریبا یک چهارم کل مبتلایان به کرونا در جهان را شهروندان آمریکایی تشکیل می دهند.
در حالی که ۱۶.۲ درصد کل نیروی کار آمریکا ادعای بیکار شدن خود را مطرح کرده اند انتظار می رود تا پایان ماه مارس این رقم حتی به ۳۰ میلیون نفر نیز افزایش پیدا کند. در این صورت کل دستاورد اشتغال زایی اقتصاد آمریکا از سال ۲۰۱۰ تاکنون بر باد خواهد رفت.
روند افزایش شمار بیکاران در ایالت های تنسی، کارولینای جنوبی و فلوریدا از همه شدیدتر بوده اما میشیگان و نیویورک با رشد بیکاران کمتری در مقایسه با هفته های قبل روبرو شده اند.
از سوی دیگر میزان کل خانه های فروخته شده در آمریکا در ماه مارس با ۱۵.۴ درصد کاهش مواجه شده که بیشترین کاهش ثبت شده از ژوییه ۲۰۱۳ تاکنون به حساب می رود.
انگلیس
- وزیر دارایی انگلیس با اشاره به خسارتهای هنگفت مالی ناشی از بحران شیوع ویروس کرونا (کووید-۱۹) در این کشور، اعلام کرد که شیوع این ویروس بالغ بر چهار میلیون شاغل را در این کشور خانهنشین کرده است.«ریشی سوناک» افزود که ۲۵ درصد شرکت های تجاری در انگلیس، فعالیتهای خود را متوقف کرده و ۵۰۰ هزار شرکت برای پرداخت حقوق کارکنان خود به کمک هزینههای دولت متوسل شدهاند.
به گفته وی، یک میلیون و ۵۰۰ هزار بیکار نیز برای دریافت کمک هزینه معیشتی از آغاز قرنطینه تاکنون درخواست دادهاند.
وزیر دارایی انگلیس اوضاع اقتصادی کشور را بسیار وخیم توصیف کرد و هشدار داد که ممکن است وضع از آنچه هست، دشوارتر شود.
وی افزود؛ هرچند مساعدت مالی دولت تاکنون مشاغل و شرکتها را از مرز ورشکستگی نجات داده اما منابع دولت محدود است و قادر به نجات تمام کسب و کارهای کشور نیست.
منبع:
1.مهر / ۷۸۳ هزار بیکارشده کرونایی درخواست بیمه بیکاری ثبت کردند
2. باشگاه خبرنگاران جوان / سازمان بین المللی کار: ۱۹۵ میلیون نفر در جهان بر اثر کرونا بیکار خواهند شد
3.مهر / نرخ بیکاری ژاپن به بالاترین سطح یک ساله رسید
4. تسنیم / افزایش نرخ بیکاری فرانسه در پی بحران کرونا
5. ایسنا / کرونا ۲۶ میلیون آمریکایی را بیکار کرد
6. ایرنا / چهار میلیون شاغل در انگلیس بر اثر کرونا خانهنشین شدند