دو تیم قعرنشین گروه A که پیش از این از صعود به مرحله حذفی بازمانده بودند، دست به کار بزرگی زدند و دو تیم صدرنشین را شکست دادند. استقلال تاجیکستان با وجود شکست مقابل AGMK، به خاطر شرایط بهتر مقابل الهلال در دیدار رو در روی دو تیم راهی یک هشتم نهایی شد.
برای الهلال هم دقیقاً همان اتفاقی رخ داد که صعود تراکتور را قطعی میکرد. شاگردان میکالی با نتیجه 2 بر صفر مغلوب شباب الاهلی شدند، اما با شرایط بهتر از الدحیل و السد قطر صعود کردند. نکته قابل توجه دیدارهای هفته پایانی این بود که الهلال و السد در امتیاز و تفاضل گل (10 امتیاز و تفاضل گل 2+) با هم برابر بودند، اما الهلال به لطف گل زده بیشتر صعود کرد.
در گروه B، تراکتور ایران با پیروزی ارزشمند 2 بر صفر مقابل شارجه امارات در رده دوم جدول باقی ماند. تراکتور پس از الوحده، دومین تیم برتر ردهبندی بهترین تیمهای دوم گروههای پنجگانه است و با توجه به شکست الهلال با تفاضل بیش از یک گل، شاگردان خطیبی به مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا رسیدند. شارجه هم پیش از این صعود خود را به جمع هشت تیم برتر منطقه غرب آسیا قطعی کرده بود.
استقلال در گروه C بر الشرطه عراق غلبه و با 11 امتیاز، صعود خود را به مرحله حذفی قطعی کرد. الدحیل هم با توقف مقابل الاهلی باعث حذف هر دو تیم شد تا استقلال ایران، تنها تیم صعودکننده از گروه C مسابقات باشد.
در گروه D، فولاد ایران مقابل الوحدات اردن با یک گل شکست خورد و کار خود را در مسابقات امسال با قعرنشینی به پایان رساند. النصر در جدال حساس با السد پیروز شد تا با صدرنشینی و بهعنوان تنها نماینده گروه C، به مرحله حذفی راه یابد. شاگردان ژاوی ارناندس هم از صعود بازماندند.
در گروه E هم همه چیز بر وفق مراد دو تیم نخست جدول بود. پرسپولیس ایران 4 بر 2 از سد الریان گذشت تا با 15 امتیاز، بهترین تیم مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا در منطقه غرب لقب بگیرد. الوحده امارات نیز بر گوای هند غلبه کرد تا 13 امتیازی شود و با کسب عنوان بهترین تیم رده دومی گروههای پنجگانه، راهی یک هشتم نهایی شود.
با صعود ۵ تیم صدرنشین از گروه های خود و صعود سه تیم برتر دوم در جدول گروه های منطقه غرب آسیا، دیدار های یک هشتم نهایی مشخص شدند.
دیدار های یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا در منطقه غرب به شرح زیر است:
تراکتور - النصر عربستان
پرسپولیس- استقلال تاجیکستان
استقلال- الهلال عربستان
شارجه امارات - الوحده امارات
برنامه دیدار های مرحله حذفی لیگ قهرمانان نیز به شرح زیر است:
مرحله یک هشتم نهایی در تاریخ ۲۲ و ۲۳ شهریورماه
مرحله یک چهارم نهایی در تاریخ ۵ و ۶ مهرماه
مرحله نیمه نهایی (رفت و برگشت)
رفت: ۲۷ و ۲۸ مهرماه
برگشت: ۴ و ۵ آبانماه
فینال (رفت و برگشت)
رفت: ۳۰ آبانماه
برگشت: ۶ آذرماه
استقلال 1 - الشرطه صفر؛ صعود و یک نفس راحت
استقلال در دیدار پایانی خود در رقابت های لیگ قهرمانان آسیا در مصافی حساس و سرشار از هیجان، به مصاف الشرطه رفت. شاگردان مجیدی برای صعود به مرحله بعد، تنها به کسب پیروزی نیاز داشتند که در نهایت به لطف تک گل دقایق ابتدایی شیخ دیاباته موفق به شکست حریف عراقی خود شدند و راهی مرحله بعد شدند.در این بازی استقلال بازی را هجومی و خطرناک آغاز کرد. در همان دقیقه دوم داریوش شجاعیان یک موقعیت خوب را به دست آورد ولی در شرایطی که می توانست شوت بزند، ترجیح داد توپش را به رضاوند بدهد که این توپ به راحتی از دست رفت. دقایقی بعد نیز دیاباته موقعیت خوبی را به دست آورد که این فرصت تک به تک را از دست داد.
حملات استقلال در دقیقه 14 به بار نشست. حرکت بسیار خوب قایدی و میلیچ موجب سرنگونی مدافع کروات استقلال درون محوطه جریمه شد که داور یک پنالتی را به سود استقلال اعلام کرد و دیاباته آن را به گل تبدیل کرد. دقایقی بعد قایدی درون محوطه جریمه سرنگون شد که دیاباته این موقعیت را از دست داد و باسل پنالتی او را مهار کرد.
در ادامه الشرطه در چند صحنه به روی دروازه استقلال خطرناک ظاهر شد که مظاهری در چند صحنه موقعیت های بسیار خوبی را از بازیکنان الشرطه مهار کرد تا نیمه اول با این یک گل به سود آبی پوشان به پایان برسد.
در نیمه دوم نیز بازی بیشتر در میانه میدان دنبال شد و استقلال چند فرصت خوب را به دست آورد که بزرگترین موقعیت نیمه دوم را آرمان رمضانی در مصافی تک به تک از دست داد. در لحظات پایانی بازی الشرطه برای زدن گل تساوی به روی دروازه استقلال فشار آورد که در نهایت این بازی با همان تک گل دیاباته به پایان رسید و شاگردان مجیدی برنده این بازی شدند.
بدین ترتیب استقلال با پیروزی مقابل الشرطه 11 امتیازی شد و صعودش را به مرحله یک هشتم نهایی قطعی کرد. آبی پوشان باید در انتظار بازی الدحیل و الاهلی بمانند. در صورت عدم پیروزی الدحیل، آبی پوشان به عنوان تیم نخست راهی مرحله بعد می شوند.
بازی از هفته ششم و پایانی رقابت های لیگ قهرمانان آسیا، گروه C؛ جمعه: 10/02/1400 ؛ ساعت: 22:15
استادیوم: الجوهرة شهر جده عربستان/ بدون تماشاگر
داور: سیواکورن پو اودوم (تاییلند)
ترکیب استقلال ایران
رشید مظاهریمحمدحسین مرادمند
عارف غلامی
وریا غفوری (89- سیاوش یزدانی)
مسعود ریگی
هروویه میلیچ
مهدی مهدیپور
دایوش شجاعیان (56- سعید مهری)
مهدی قایدی (84- آرمان رمضانی)
آرش رضاوند (56- بابک مرادی)
شیخ دیاباته (46- ارسلان مطهری)
سرمربی: فرهاد مجیدی
ترکیب الشرطه عراق
احمد باسلکرار عامر
سعد ناطق
فهد یوسف
امجد عطوان (83- عمار فلاح)
مازن فیاض (72- جاسم محمد)
خضر علی
محمد قاسم
حسام کاظم
سعد عبدالامیر
محمد داوود
سرمربی: الکساندر ایلیچ
کارت زرد
خضر علی (19) مازن فیاض (21) محمد قاسم (84) سعد ناطق (88)شرح گل
استقلال یک – الشرطه صفر (دقیقه 14: شیخ دیاباته): پاس در عمق عالی قایدی به میلیچ رسید که مدافع کروات آبی پوشان توسط کرار عامر درون محوطه جریمه سرنگون شد و داور مسابقه یک خطای پنالتی به سود استقلال اعلام کرد. شیخ دیاباته پشت این ضربه پنالتی قرار گرفت و آن را وارد دروازه کرد.
لحظات حساس
دقیقه 2: حرکت خوب تیمی میلیچ و قایدی از سمت چپ و توپی که به شجاعیان رسید در حالیکه توپ روی پای تخصصی این بازیکن بود و شجاعیان می توانست خودش دروازه را با یک شوت تهدید کند، در یک موقعیت بد به رضاوند پاس داد که توپ از دست رفت.دقیقه 7: اشتباه مدافعان الشرطه و فرصت بسیار خوبی که درون محوطه جریمه به دیاباته رسید و شوت این بازیکن با اختلاف بسیار کم از کنار دروازه به بیرون رفت.
دقیقه 7: بلافاصله پس از فرصتی که دیاباته از دست داد، الشرطه به سمت دروازه استقلال حمله برد که شوت مازن فیاض را رشید مظاهری به زیبایی مهار کرد.
دقیقه 11: فرصت بسیار خوب برای الشرطه پیش آمد که ضربه محمد داوود در موقعیت تک به تک را رشید مظاهری به سختی مهار کرد و توپ برگشت نیز توسط فهد یوسف زده شد که با فاصله بسیار کم از کنار دروازه به بیرون رفت.
دقیقه 17: داریوش شجاعیان پشت محوطه جریمه صاحب فرصت شد که شوت محکم و دیدنی این بازیکن را احمد باسل به سختی مهار و راهی کرنر کرد تا یک فرصت بسیار خوب از دست برود.
دقیقه 21: پاس در عمق و زیبای هروویه میلیچ با استفاده از غفلت بازیکنان الشرطه به مهدی قایدی رسید که باشوی کوچک توسط خضر علی سرنگون شد و داور تاییلندی نیز یک ضربه پنالتی به سود استقلال اعلام کرد که دیاباته این پنالتی را از دست داد و احمد باسل گلر الشرطه آن را مهار کرد.
دقیقه 39: فرصت خوب برای الشرطه اما دخالت به موقع وریا مانع از گلزنی تیم عراقی شد.
دقیقه 45: فرصت خوبی برای الشرطه شکل گرفت که شوت امجد عطوان از پشت محوطه جریمه را رشید مظاهری به خوبی مهار کرد
دقیقه 65: حرکت فوق العاده قایدی از سمت چپ و پاس در عمق او به میلیچ یک فرصت بسیار خوب را برای آبی پوشان فراهم کرد که پاس بسیار خوب میلیچ به قایدی رسید و شوت محکم مهاجم جوان استقلال را احمد باسل گلر الشرطه راهی کرنر کرد تا این فرصت بسیار خوب از دست برود.
دقیقه 69: کرنر ارسالی مهدی پور به روی دروازه با ضربه سر محمدحسین مرادمند همراه شد که توپ او پس از برخورد به زمین در دستان احمد باسل آرام گرفت.
دقیقه 85: آرمان رمضانی در بدو ورود صاحب یک فرصت فوق العاده و تک به تک شد که شوت به مرکز دروازه زده شد و احمد باسل گلر الشرطه آن را مهار کرد.
«ترین»های مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا
در 60 بازی برگزار شده مرحله گروهی، 150 گل به ثمر رسید (میانگین 2.5 گل در هر مسابقه) که 37 گل سهم تیمهای ایرانی بود. اکنون نگاهی به برترین و بهترین آمار ثبت شده در مرحله گروهی خواهیم داشت:
آمار تیمی
بهترین تیم: پرسپولیس ایران با 15 امتیازبدترین تیم: الریان قطر و نیروی هوایی عراق با 2 امتیاز
بیشترین گل زده
1 - استقلال و پرسپولیس با 14 گل زده3 - الدحیل و الهلال با 11 گل زده
کمترین گل خورده
1- تراکتور و الوحده با 3 گل زده3 - پرسپولیس و النصر با 5 گل خورده
بیشترین گل خورده
1- AGMK با 13 گل خورده2 - الشرطه و الریان با 12 گل خورده
کمترین گل زده
1 - نیروی هوایی و گوا با 2 گل زده3 - فولاد و الشرطه با 3 گل زده
بیشترین شوت
1- الدحیل با 104 شوت2- الهلال با 90 شوت
3- السد با 86 شوت
بیشترین شوت در چارچوب
1- پرسپولیس با 38 شوت2- الدحیل با 34 شوت
3- الهلال و استقلال با 30 شوت
بیشترین کلینشیت
1- تراکتور با 5 کلینشیت2 - الوحده با 4 کلینشیت
3 - پاختاکور با 3 کلینشیت
بیشترین پاس
1 - الهلال با 3 هزار و 862 پاس2 - پاختاکور با 3 هزار و 131 پاس
3 - پرسپولیس با 2 هزار 868 پاس
بیشترین خطا
1 - الریان با 101 خطا2 - السد با 96 خطا
3 - فولاد با 92 خطا
بیشترین کرنر
1 - پرسپولیس با 48 کرنر2 - السد و الهلال با 40 کرنر
4 - الدحیل با 37 کرنر
بیشترین کارت زرد
1 - الوحده با 16 اخطار2 - الریان و النصر با 15 اخطار
4 - السد، نیروی هوایی و شباب الاهلی با 14 اخطار
بیشترین کارت قرمز
نیروی هوایی، الریان و الوحده با 2 اخراجیبیشترین پنالتی
1 - استقلال با 3 پنالتی2 - السد، النصر، پرسپولسی و تراکتور با 2 پنالتی
آمار انفرادی
بیشترین گل زده
1 - مایکل اولونگا با 9 گل زده2- شیخ دیاباته با 5 گل زده
3- محمد عباسزاده از تراکتور، شهریار مغانلو از پرسپولیس، عمر السومه از الاهلی، عبدالرزاق حمدالله از النصر و ظفر پولوونوف از AGMK با 4 گل
بیشترین شوت
1- مایکل اولونگا با 30 شوت2- بغداد بونجاح با 19 شوت
3- عمر خربین با 17 شوت
بیشترین کلینشیت
1 - محمدرضا اخباری با 5 کلینشیت2 - محمد الشمسی با 4 کلینشیت
3 - سنجر کوواتوف با 3 کلینشیت
بیشترین پاس
1 - محمد کانو از الهلال با 530 پاس2 - عبدالله العطیف از الهلال با 480 پاس
3 - علی هادی البلیهی از الهلال با 423 پاس
بیشترین کارت زرد
نورالدین امرابط از النصر و سردور رخمانوف از AGMK با 3 اخطاربیشترین پنالتی
1 - شیخ دیاباته با 3 پنالتی2 - عبدالرزاق حمدالله از النصر، مهدی ترابی از پرسپولیس و سانتی کاسورلا از السد با 2 پنالتی
منبع:
1. تسنیم/ جداول نهایی گروههای پنجگانه لیگ قهرمانان آسیا در پایان دور گروهی/ پایانی شیرینتر از عسل برای ایرانیها
2. تسنیم/ «ترین»های مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا؛ استقلال و پرسپولیس دارای بیشترین گل زده، تراکتور صاحب بهترین خط دفاع
3. ورزش سه/ تعلیق تا دقیقه 90 با پنالتی از دست رفته؛ استقلال 1 - الشرطه صفر؛ صعود و یک نفس راحت
4. ورزش سه/ گل اول استقلال به الشرطه (دیاباته-پنالتی)