بازگشت گرانی به بازار خودرو/ ماجرای گرانی خودرو چیست؟ / افزایش قیمت‌ها ادامه دارد؟

بازار خودرو این روزها روندی افزایشی دارد. این در حالی است که دولت و مجلس تلاش می‌کنند با سیگنال‌هایی این روند را کنترل کنند، اما بازار انگار راه خود را می‌رود؛ چرا؟
پنجشنبه، 20 آبان 1400
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ناهید اسدی
موارد بیشتر برای شما
بازگشت گرانی به بازار خودرو/ ماجرای گرانی خودرو چیست؟ / افزایش قیمت‌ها ادامه دارد؟
به گزارش راسخون؛ قیمت خودرو در پاییز امسال با نوسان زیادی همراه شد به طوری‌که قیمت هر خودرو بین پنج تا 40 میلیون تومان گران شد. این در حالی است که خودروسازان از این افزایش قیمت سودی نمی‌برند و همچنان باید محصولات‌شان را به روش بخت‌آزمایی تحویل مصرف‌کنندگان دهند.

از اواخر هفته گذشته تاکنون روند قیمت ها در بازار خودرو صعودی شده است به طوری که دنا توربو پلاس دنده ای مدل ۱۴۰۰ از ۴۳۵ میلیون تومان در آخرین روز هفته گذشته امروز به ۴۴۰ میلیون تومان رسیده است و دنا معمولی مدل ۱۴۰۰ نیز از ۳۳۳ میلیون تومان در آخرین روز هفته گذشته امروز به ۳۴۰ میلیون تومان رسیده است.

این افزایش قیمت افسارگسیخته بیشتر در بین خودروهای پراید موجود در بازار مشهود است به طوری که پراید ۱۱۱ از ۱۵۴ میلیون تومان در آخرین روز هفته گذشته امروز به ۱۶۲ میلیون تومان رسیده است و پراید ۱۳۱ نیز در این مدت ۲ میلیون تومان گران شده است و پراید ۱۳۲ نیز از ۱۳۴ میلیون تومان در آخرین روز هفته گذشته امروز به ۱۳۷ میلیون تومان رسیده است و پراید ۱۵۱ مدل ۱۳۹۹ نیز در حالی امروز ۱۶۱ میلیون تومان قیمت خورده است که این خودرو در آخرین روز هفته گذشته به قیمت ۱۵۸ میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شده است و مدل ۱۴۰۰ این خودرو نیز از ۱۶۳ میلیون تومان در آخرین روز هفته گذشته امروز به ۱۷۰ میلیون تومان رسیده است.

خودروهای پژو نیز از افزایش قیمت ها در این مدت در امان نبوده اند به طوری که پراید ۲۰۶ تیپ ۲ مدل ۱۳۹۹ از ۲۳۹ میلیون تومان در آخرین روز هفته گذشته امروز به ۲۴۱ میلیون تومان رسیده است و مدل ۱۴۰۰ این خودرو نیز در این مدت ۵ میلیون تومان گران شده است و در حال حاضر ۲۵۶ میلیون تومان قیمت خورده است و پژو پارس ساده مدل ۱۳۹۹ نیز از ۲۶۸ میلیون تومان در آخرین روز هفته گذشته امروز به ۲۷۵ میلیون تومان رسیده است و مدل ۱۴۰۰ این خودرو نیز در این مدت ۷ میلیون تومان گران شده است و این خودرو در حال حاضر ۳۰۵ میلیون تومان قیمت خورده است.

خودروهای به نسبت ارزان قیمت تر بازار نیز از این افزایش قیمت ها در امان نبوده اند به طوری که تیبا ۲ مدل ۱۴۰۰ از ۱۵۷ میلیون تومان در آخرین روز هفته گذشته امروز به ۱۶۲ میلیون تومان رسیده است و تیبا صندوقدار مدل ۱۳۹۹ نیز در این مدت ۴ میلیون تومان گران شده است و این خودرو در حال حاضر ۱۵۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

در میان خودروهای کوییک موجود در بازار نیز کوییک دنده ای مدل ۱۳۹۹ از ۱۶۴ میلیون تومان در آخرین روز هفته گذشته امروز به ۱۶۹ میلیون تومان رسیده است و مدل ۱۴۰۰ این خودرو نیز در این مدت ۵ میلیون تومان گران شده است و در حال حاضر ۱۷۸ میلیون تومان قیمت خورده است.

فاصله زیاد قیمت کارخانه و بازار خودرو باعث می‌شود افراد مختلف وارد این بازار شوند و اجاره کارت ملی برای کسب سود در این زمینه بسیار به چشم می‌خورد. این در حالی است که قرار بود تا پایان آبان خودرو از قیمت‌گذاری دستوری فاصله بگیرد و خودروسازان بتوانند با سود اندک محصولات‌شان را راهی بازار کنند، اما نه‌تن‌ها قیمت‌گذاری دستوری کنار گذاشته نشد، بلکه خودروسازان منتظر قیمت‌های جدید مانده‌اند تا بتوانند کالاهای‌شان را با نرخ جدید به مصرف‌کننده تحویل دهند. همین موضوع باعث شده تا دو خودروساز بزرگ کشور دو هفته از عرضه خودرو خودداری کنند و همین موضوع عاملی برای افزایش قیمت شده است.
 
برخی کارشناسان عامل گرانی خودرو‌های داخلی را بسته شدن در‌های واردات می‌دانند و برخی دیگر بی‌انگیزگی خودروسازان برای قیمت‌های دستوری. به گفته کارشناسان اقتصاد کلان، هر دو موضوعی که مطرح است، باید رفع شود تا بازار خودرو به تعادل برسد. دلایل گرانی خودرو و راهکار‌های موجود را در ادامه می‌خوانید.
 

تعلل در قیمت‌گذاری خودرو را گران کرد

از سال گذشته بازار خودرو آشفته شد و تولید به‌شدت افت کرد. خودروسازان برای این‌که بتوانند خودرو را به مصرف کننده نهایی تحویل دهند، سیستم قرعه‌کشی را برای اولین بار در جهان اجرا کردند. آن هم در شرایطی که خودروسازان جهانی برای فروش محصولات خود علاوه‌بر تکریم مشتری، تخفیف و تقسیط مبلغ را هم در نظر می‌گیرند. اما در ایران علاوه‌بر این‌که پول خودرو ابتدا باید پرداخت شود بلکه سلایق خودروسازان در زمان تحویل و همچنین چگونگی آن اجرا خواهد شد.
 
طرحی که باعث نشد مصرف‌کننده نهایی به خودرو برسد و دلالان با اجاره کارت ملی و پرداخت مبلغ خودرو را به عناوین مختلف از آن‌ها خریداری می‌کردند و در نهایت پنج میلیون تومان به برنده پرداخت می‌کردند و در بازار با ۳۰ میلیون تومان سود می‌فروختند. خودروسازان می‌گویند با این‌که دولتی هستند، از حمایت‌های دولتی بهره‌مند نیستند و اعمال تعرفه واردات خودرو و مواردی از این قبیل در راستای کسب درآمد دولت است و سود آن به بخش صنعت خودرو نمی‌رسد.
 
از سوی دیگر گفته می‌شود هر خودروی پرتیراژی که در ایران‌خودرو و سایپا به مرحله تولید می‌رسد، بیش از این‌که برای کارخانه سود داشته باشد، زیان به همراه دارد. زیان انباشته دو خودروساز بزرگ کشور بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان است و به گفته خودروسازان خودرو‌ها با قیمت‌های دستوری باید به فروش برسد که این ارقام حتی هزینه تمام‌شده خودرو نیست و روی هر خودرو باید زیانی به شرکت تحمیل شود.
 

سیستم قیمت‌گذاری

 
بازگشت گرانی به بازار خودرو/ ماجرای گرانی خودرو چیست؟ / افزایش قیمت‌ها ادامه دارد؟

طبق قانون هر شرکت دولتی که بازار را انحصاری در اختیار داشته باشد، باید مشمول قیمت‌گذاری در شورا و مرکز ملی رقابت شود. براساس ماده ۵۸ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی، تشخیص انحصاری بودن بازار صرفا و صراحتا جزو اختیارات شورای رقابت است. خودرو نیز در این بخش قیمت‌گذاری می‌شود، اما فعالان صنعت خودرو می‌گویند این بازار در انحصار نیست و تعداد خودروسازان در کشور زیاد است، اما رضا شیوا رئیس شورای رقابت می‌گوید ایران دو خودروسازی بیشتر ندارد و آن هم ایران خودرو و سایپاست، در نتیجه این بازار انحصاری است. از دعوای افراد و سازمان‌ها بگذریم، به این نتیجه می‌رسیم که این مردم هستند که از سال گذشته تاکنون زیان را تجربه کردند. علم اقتصاد می‌گوید چند نرخی بودن یک کالا باعث رانت و فساد می‌شود و متاسفانه از سال ۱۳۹۷ تاکنون اغلب کالا‌ها با چند نرخ در بازار عرضه می‌شود. حالا دولت سیزدهم مانده و هزار راه نرفته.

چند روزی است قیمت خودرو در بازار گران شده، به طوری که طی دو هفته گذشته قیمت خودرو بین ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومان گران شدند. شورای رقابت که همواره بر عملکرد مناسب خود در حوزه قیمت‌گذاری خودرو تاکید داشته و آن را کارشناسانه‌ترین راه‌حل موجود می‌داند، این‌بار در واکنش به حواشی بازار خودرو، از سهم اظهارات اشخاص حقوقی و حقیقی در این آشفتگی سخن گفته است. این در حالی است که در آستانه تعیین مجدد قیمت خودرو همچنان تکلیف کادر مدیریتی و حتی رئیس شورا مشخص نیست، رئیس فعلی هم که گفته قیمت‌گذاری به او ربطی ندارد.
 
طی سال‌های اخیر با رایزنی‌های که شورای رقابت داشت دوباره به چرخه قیمت‌گذاری خودرو برگشت و در حالی این اتفاق افتاد که این بار راه‌حل خود برای قیمت‌گذاری و فروش را به نحوی تعیین کرد که بار‌ها در حداقل دو سال اخیر مورد نقد قرار داشته است؛ از جریان قرعه‌کشی گرفته تا محاسبه قیمت، ابتدا قیمت‌گذاری هر فصل انجام می‌شد و در آخرین تصمیم به شش ماه یک‌بار تغییر کرد و زمان آخرین قیمت‌گذاری در پایان آبان‌ماه به اتمام می‌رسد و باید قیمت جدید اعلام شد.

در این بین اظهاراتی مبهم از سوی مسوولان مربوط از جمله وزارت صمت مطرح می‌شود، مبنی بر این‌که قرعه‌کشی حذف خواهد شد یا به‌زودی قیمت‌های جدید توسط وزارت صمت اعلام می‌شود، این بلاتکلیفی و مشخص نبودن سیاست قیمت‌گذاری که خود بر وضعیت مبهم بازار خودرو بی‌تاثیر نیست، در حالی اتفاق می‌افتد که شورای رقابت در واکنشی، اظهارات غیرمسوولانه را دلیل آشفتگی اخیر بازار خودرو اعلام کرده است. در حالی که پاسخی نسبت به وضعیت خود و جریان تصمیم‌گیری‌های جدید ندارد و مشخص نیست در کمتر از ۱۵روز آینده با پایان زمان قیمت‌گذاری قبلی، چه اتفاقی خواهد افتاد.

با این حال شورای رقابت در اطلاعیه‌ای نسبت به برخی اظهارات مطرح‌شده درباره قیمت‌گذاری خودرو پاسخ داده است و در آن اعلام کرده از آنجا که هرگونه اظهارنظر اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصا در رابطه با وضعیت بازار خودرو و نحوه قیمت‌گذاری و فروش خودرو‌های داخلی و انحصاری، لزوما باید منطبق بر قوانین مصوب و با تاکید بر ملاحظات مربوط به حفظ آرامش در بازار، توجه به شرایط خاص کشور و پرهیز از آثار و تبعات منفی آن باشد، قطعا طرح مباحث غیرمصوب یا اظهارات غیرمسوولانه، می‌تواند موجب بروز تبعات سوء در بازار خودرو، نهایتا منجر به تلاطم در بازار و تشدید برخی عدم تعادل‌ها شود.
 
شورای رقابت در بخشی دیگر، بر انجام وظیفه خودروسازان تاکید و اعلام کرده است آن‌ها کماکان موظف هستند که خودرو‌های مورد تعهد را براساس جدول و زمانبندی تعهد‌شده، با قیمت‌های مصوب شورای رقابت تحویل خریداران دهند، کلیه مصوبات شورا باید توسط خودروسازان اجرا شود و هرگونه اظهارنظر معطوف به افزایش قیمت خودرو‌های انحصاری، طبق قانون منوط به مصوب شدن آن در شورای رقابت خواهد بود.

البته شورای رقابت از حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان نیز سخن گفته و تاکید کرده که بدیهی است عدم رعایت دستورالعمل‌ها و ضوابط قیمت‌گذاری و فروش مصوب شورای رقابت توسط واحد‌های تولیدی، تخطی از اجرای قوانین مصوب تلقی شده و پس از رسیدگی نسبت به احقاق حقوق مصرف‌کنندگان اقدام خواهد شد.
 

کنار گذاشتن قیمت دستوری

مدتی است بحث حذف قیمت‌گذاری دستوری خودرو در جریان است. به طوری که فرشاد مقیمی برای تحقق این موضوع به دیدار مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار رفت و در آن جلسه توافق شد قیمت‌گذاری دستوری کنار گذاشته شود.
 
برخی بر این باورند قیمت‌گذاری دستوری باعث شده سهامداران خودرویی بازار سرمایه نیز در مسیر زیان قرار بگیرند، اما برخی دیگر معتقدند عملکرد نامناسب و بهره‌وری پایین خودروسازان باعث زیان آن‌ها شده است. حالا چند وقتی می‌شود که در سکوت وزارت صنعت، معدن و تجارت و خودروسازان، مسوولان سازمان بورس پیش‌قدم شده‌اند و از لزوم تغییر شیوه تعیین قیمت خودرو و حتی به نوعی حذف قیمت‌گذاری دستوری می‌گویند.
 
مجید عشقی زمانی که سکاندار سازمان بورس و اوراق بهادار شد، با اظهارنظری در مورد قیمت‌گذاری خودرو کار خود را آغاز کرد. وی با بیان این‌که روش فعلی قیمت‌گذاری و فروش خودرو تقریبا مورد قبول هیچ‌کس نیست، اظهار کرد: «خودروساز، مصرف‌کننده و دولت، هیچ‌کدام از وضعیت فعلی منفعت نمی‌برند. سهامداران خودروسازان هم از وضعیت فعلی ناراضی هستند و ضرر زیادی می‌کنند؛ بنابراین تصمیمی گرفته شد تا قیمت‌های خودرو نه رشد‌های عجیب و غریب داشته باشد، بلکه رشد منطقی در قیمت خودرو در کارخانه داشته باشیم.» دبیر شورای عالی بورس گفت: «قیمت خودروی در کارخانه قرار است به حدی برسد که خودروسازان زیان نبینند.»
 

تاثیر واردات بر کاهش قیمت

 
بازگشت گرانی به بازار خودرو/ ماجرای گرانی خودرو چیست؟ / افزایش قیمت‌ها ادامه دارد؟

محمدرضا نجفی‌منش، فعال قطعه‌سازی خودرو می‌گوید خودروسازان موافق واردات خودرو هستند، اما ابتدا باید بحث قیمت‌گذاری را در داخل حل کنند. اکنون مدتی است بازار منتظر قیمت‌های جدید مانده، اما هنوز این موضوع به نتیجه نرسیده و باعث گرانی خودرو شده است. وی معتقد است واردات خودرو تا حدی می‌تواند به قیمت خودرو‌های داخلی سامان دهد، اما باید توجه داشت قیمت کارشناسی همراه با سود برای هر خودروی تولیدی باعث افزایش عرضه شده و خود به خود قیمت‌ها کاهش می‌یابند. ضمن این‌که باید توجه داشت مدت زیادی است صنعت خودرو در بلاتکلیفی به‌سر می‌برد. به این دلیل که چند بار سازمان‌ها و دستگاه‌های قیمت گذار خودرو تغییر کردند تا این‌که دوباره پای شورای رقابت باز شد، اما همچنان خودروسازان با زیان محصولات‌شان را به بازار عرضه می‌کنند. نجفی‌منش می‌گوید از اوایل پاییز قرار است قیمت‌گذاری دستوری کنار گذاشته شود، اما هنوز به اجرا نرسیده است.
 

چرا خودرو گران شد؟

دو هفته‌ای است که دو کارخانه بزرگ خودروسازی در ایران منتظر قیمت‌های جدید برای عرضه محصولات خود هستند و هنوز این اتفاق نیفتاده است. این موضوع باعث شده تا در طول دو هفته گذشته ایران‌خودرو و سایپا از عرضه خودرو خودداری کنند تا خودرو‌ها را با قیمت روز به مشتریان تحویل دهند. دولتمردان در این زمینه باید توجه داشته باشند اگر قرار است قیمت‌گذاری دستوری کنار گذاشته شود باید هرچه سریع‌تر این اقدام انجام شود و اگر فعلا قصد اجرا وجود ندارد، سید رضا فاطمی‌امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت باید به خودروسازان دستور دهد تا خودرو‌ها را به مشتریان تحویل دهند. به نظر می‌رسد خودروسازان اکنون در یک بلاتکلیفی به‌سر می‌برند و منتظر یک تصمیم برای قیمت‌گذاری خودرو هستند. کارشناسان بر این باورند اکنون شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای نیست که بازار را منتظر یک تصمیم نگه داریم و مسوولان تا زمانی که یک موضوع به نتیجه نرسیده از اعلام آن خودداری کنند.
 

سود دلالان

نکته قابل توجه در مورد قیمت خودرو آن است که تفاوت بین قیمت کارخانه و بازار رانتی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومانی نصیب دلالان می‌کند و خودروسازان هیچ بهره‌ای از این مبالغ نمی‌برند و هر روز بر زیان انباشته آن‌ها افزوده می‌شود. وزیر صمت تلاش دارد با اصلاح قیمت کارخانه (افزایش قیمت)، زیان خودروسازان بابت تولید خودرو از بین برود و خودروسازان برای افزایش تولید انگیزه پیدا کنند. با افزایش تولید، میزان عرضه خودرو به بازار با میزان تقاضا به تعادل خواهد رسید؛ به این ترتیب همه مردم امکان خواهند یافت تا به صورت مستقیم از کارخانه اقدام به خرید خودرو کنند و تقاضا برای خرید خودرو از کف بازار کاهش یافته و فضا برای دلالان تنگ خواهد شد. این موجب می‌شود قیمت خودرو در کف بازار به قیمت کارخانه نزدیک شود. منتهی باید در تصویب و اجرای این طرح سرعت عمل به خرج داد، چرا که مردم تاب التهاب بیشتر قیمت را ندارند.
 

افزایش قیمت‌ها ادامه دارد؟

 
بازگشت گرانی به بازار خودرو/ ماجرای گرانی خودرو چیست؟ / افزایش قیمت‌ها ادامه دارد؟

ایران خودرو و سایپا روز سه‌شنبه خبر از افزایش قیمت کارخانه خودروها دادند. افزایش قیمت کارخانه خودروهای داخلی در حالی رخ داد که در هفته سوم آبان قیمت خودروها رکوردهای جدیدی را ثبت کرد. افزایش قیمت خودروها ادامه‌دار است؟

رصد بازار خودرو نشان دهنده آن است که دیروز تمام محصولات سایپا رشد یک میلیونی قیمت داشتند. رشدی که کاهش عرضه خودرو در آن بسیار اثرگذر است، اما همانند هفته گذشته از ابتدای هفته جاری و با رشد قیمت دلار بازار خودرو هم از مسیر دلار عبور کرد و شکل افزایشی به خود گرفته است.

با توجه به افزایش قیمت خودروها سایپا و ایران خودرو، آیا افزایش قیمت خودروهای داخلی ادامه‌دار است؟

مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو درباره واکنش بازار خودرو بعد از افزایش قیمت‌ها در گفتگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: در جریان معاملات هفته سوم آبان در کنار افزایش قیمت خودروها، معاملات خودرو افزایش یافته است و خریداران زیادی به سمت بازار حرکت کردند.

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو عقیده دارد با توجه به افزایش قیمت‌ها و میزان تولید و عرضه خودروها توسط خودروسازان، احتمالا شاهد کاهش قیمت نخواهیم بود. تحریم و عواملی از این دست موجب ایجاد و افزایش تورم در بازار سده و اگر تورم کنترل نشود افزایش قیمت‌ها ادامه‌ دارد.

دادفر در پایان تصریح کرد که بر اساس شرایطی که در بازار وجود دارد افزایش قیمت‌ها ادامه دارد و احتمال ثبت سقف‌های جدید قیمتی در روزهای آینده وحجود دارد.

کارشناسان بازار خودرو بر این عقیده هستند که اگر عرضه خودرو افزایش نداشته باشد و تورم در بازار کنترل نشود افزایش قیمت‌ خودرو ادامه دارد. برخی دیگر اعتقاد دارند با آزاد شدن واردات خودرو اگر عرضه خودروهای داخلی افزایش نداشته باشد، ایجاد تورم نسبی به همراه دارد.

فاصله زیاد قیمت کارخانه و بازار خودرو باعث می‌شود افراد مختلف وارد این بازار شوند و اجاره کارت ملی برای کسب سود در این زمینه بسیار به چشم می‌خورد. این در حالی است که قرار بود تا پایان آبان خودرو از قیمت‌گذاری دستوری فاصله بگیرد و خودروسازان بتوانند با سود اندک محصولاتشان را راهی بازار کنند، اما نه تنها قیمت‌گذاری دستوری کنار گذاشته نشد، بلکه خودروسازان منتظر قیمت‌های جدید مانده‌اند تا بتوانند کالاهایشان را با نرخ جدید به مصرف‌کننده تحویل دهند.

همین موضوع باعث شده تا دو خودروساز بزرگ کشور دو هفته از عرضه خودرو خودداری کنند و همین موضوع عاملی برای افزایش قیمت شده است.

برخی کارشناسان عامل گرانی خودرو‌های داخلی را بسته شدن در‌های واردات می‌دانند و برخی دیگر بی‌انگیزگی خودروسازان برای قیمت‌های دستوری. به گفته کارشناسان اقتصاد کلان، هر دو موضوعی که مطرح است، باید رفع شود تا بازار خودرو به تعادل برسد.
 

اطلاعیه سازمان حمایت درباره افزایش قیمت خودروها

سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان با توجه به اخبار مربوط به تغییر قیمت خودروهای پرتیراژ شرکت های ایران خودرو و سایپا اعلام کرد:

افزایش اعمال شده در قیمت خودروهای پر تیراژ شرکت های ایران خودرو و سایپا با توجه به اعلام نرخ تورم بخشی بانک مرکزی و در چارچوب مصوبات قبلی شورای رقابت بوده لذا خودروهای پیش فروش شده قبلی با موعد تحویل تا پایان سال ۱۴۰۰ بر مبنای تعهدات مذکور تحویل مشتریان می گردد بدیهی است تا پایان سال جاری هیچگونه افزایش قیمتی بر خودروهای پیش فروش مذکور مترتب نیست.


منبع:
1. ایران جیب/ دلایل اصلی گران شدن محصولات ایران خودرو و سایپا
2. تجارت نیوز/ اطلاعیه سازمان حمایت درباره افزایش قیمت خودروها
3. تجارت نیوز/ واکنش بازار خودرو به گرانی محصولات ایران خودرو و سایپا / افزایش قیمت‌ها ادامه دارد؟
4. صمت نیوز/ نمایشگاه‌ها پیشتاز در گرانی خودرو+ آخرین قیمت‌ها در بازار


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
فروش فوق العاده ایران خودرو از ۴ خرداد آغاز می شود
فروش فوق العاده ایران خودرو از ۴ خرداد آغاز می شود
جمعه، 2 خرداد 1399
شرایط سازماندهی بازار خودرو به استانداران اعلام شد
شرایط سازماندهی بازار خودرو به استانداران اعلام شد
چهارشنبه، 31 ارديبهشت 1399
دستورهای روحانی به سرپرست جدید وزارت صمت
دستورهای روحانی به سرپرست جدید وزارت صمت
جمعه، 26 ارديبهشت 1399
نحوه و شرایط ثبت نام پیش فروش و فروش فوق العاده خودرو در سال ۹۹ اعلام شد
نحوه و شرایط ثبت نام پیش فروش و فروش فوق العاده خودرو در سال ۹۹ اعلام شد
سه‌شنبه، 23 ارديبهشت 1399
رئیسی: نظام تولید و توزیع خودرو نیاز به جراحی دارد/ برخورد‌ قضایی با اخلالگران در بازار خودرو ادامه دارد
رئیسی: نظام تولید و توزیع خودرو نیاز به جراحی دارد/ برخورد‌ قضایی با اخلالگران در بازار خودرو ادامه دارد
دوشنبه، 22 ارديبهشت 1399
رضا رحمانی:  شورای رقابت و ستاد تنظیم بازار  مکلف اند بازار خودرو را ساماندهی کنند
رضا رحمانی: شورای رقابت و ستاد تنظیم بازار مکلف اند بازار خودرو را ساماندهی کنند
يکشنبه، 21 ارديبهشت 1399
پیشنهاد آیت‌‌الله رئیسی برای ساماندهی بازار خودرو/ دست دلالان و رانت خواران کوتاه می شود
پیشنهاد آیت‌‌الله رئیسی برای ساماندهی بازار خودرو/ دست دلالان و رانت خواران کوتاه می شود
يکشنبه، 21 ارديبهشت 1399
ستاد تنظیم بازار : به زودی قیمت خودرو در کارخانه های خودروسازی تجدید نظر می شود
ستاد تنظیم بازار : به زودی قیمت خودرو در کارخانه های خودروسازی تجدید نظر می شود
جمعه، 19 ارديبهشت 1399
کاهش قیمت ها در بازار خودرو/ افت 4 میلیونی سمند
کاهش قیمت ها در بازار خودرو/ افت 4 میلیونی سمند
يکشنبه، 20 بهمن 1398
سخنگوی کمیسیون اصل 90: مافیای خودروسازی کشور را به طنز گرفته است/تلفات خودروسازی به اندازه یک جنگ است
سخنگوی کمیسیون اصل 90: مافیای خودروسازی کشور را به طنز گرفته است/تلفات خودروسازی به اندازه یک جنگ است
شنبه، 13 مهر 1398
موارد بیشتر برای شما
استوری شهادت امام سجاد علیه السلام / نفس آخره یارب
play_arrow
استوری شهادت امام سجاد علیه السلام / نفس آخره یارب
محبت امام حسین(علیه السلام) منتی بزرگ است
محبت امام حسین(علیه السلام) منتی بزرگ است
حکمت | عوامل سلب آرامش در خانواده / استاد رفیعی
music_note
حکمت | عوامل سلب آرامش در خانواده / استاد رفیعی
سیره حضرت زینب (سلام علیها) در مکتب پنج تن آل عبا
سیره حضرت زینب (سلام علیها) در مکتب پنج تن آل عبا
مواجه با ظلم و ظالمان هدف امام حسین علیه السلام
مواجه با ظلم و ظالمان هدف امام حسین علیه السلام
حکمت | آخرین وصیت امام حسین (علیه‌السلام) / استاد حسینی قمی
music_note
حکمت | آخرین وصیت امام حسین (علیه‌السلام) / استاد حسینی قمی
حکمت | دلیل شهادت امام‌حسین؛ بغضاً لابیک / استاد علوی تهرانی
music_note
حکمت | دلیل شهادت امام‌حسین؛ بغضاً لابیک / استاد علوی تهرانی
حکمت | تاثیر لقمه‌ پاک و حلال / استاد عالی
music_note
حکمت | تاثیر لقمه‌ پاک و حلال / استاد عالی
معنی اسم احمد و نام های هم آوا با آن + میزان فراوانی در ثبت احوال
معنی اسم احمد و نام های هم آوا با آن + میزان فراوانی در ثبت احوال
معنی اسم اترک و نام های هم آوا با آن + میزان فراوانی در ثبت احوال
معنی اسم اترک و نام های هم آوا با آن + میزان فراوانی در ثبت احوال
معنی اسم ابوریحان و نام های هم آوا با آن + میزان فراوانی در ثبت احوال
معنی اسم ابوریحان و نام های هم آوا با آن + میزان فراوانی در ثبت احوال
شهرستان رامیان کجاست؟ از پیش شماره این شهر تا مناطق گردشگری و مشاهیر آن
شهرستان رامیان کجاست؟ از پیش شماره این شهر تا مناطق گردشگری و مشاهیر آن
همه آنچه که باید درباره روستای رادکان بدانید
همه آنچه که باید درباره روستای رادکان بدانید
همه آنچه که باید درباره روستای روئین بدانید
همه آنچه که باید درباره روستای روئین بدانید
شهرستان رینه کجاست؟ از پیش شماره این شهر تا مناطق گردشگری و مشاهیر آن
شهرستان رینه کجاست؟ از پیش شماره این شهر تا مناطق گردشگری و مشاهیر آن