در راه جام جهانی-10(آلمان غربی 1974)

در کنگره فیفا در سال 1964، علاوه بر مکزیک که به عنوان میزبان جام جهانی 1970 برگزیده شد، کشور آلمان غربی هم به منظور میزبانی جام جهانی 1974 انتخاب گردید
شنبه، 25 ارديبهشت 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
در راه جام جهانی-10(آلمان غربی 1974)

راسخون: دو سال پیش از این دوره، بازیهای المپیک 1972 در مونیخ آلمان برگزار شده بود؛ بنابراین تمامی امکانات، مهیای برگزاری باشکوه جام جهانی بود. تیم ملی آلمان غربی در سال 1972 قهرمان جام ملتهای اروپا شده بود و باشگاه بایرن مونیخ هم که اسکلت تیم ملی را تشکیل می داد، قهرمان باشگاههای اروپا بود.

 بنابراین آلمان ها امید فراوانی به فتح جام در کشور خود داشتند. پس از آنکه برزیل با فتح جام جهانی 1970 به علت فتح سه دوره صاحب همیشگی جام زرین ژول ریمه شد، فیفا تصمیم گرفت تا جام قهرمانی جدیدی جایگزین آن نماید. اعلان عمومی فیفا باعث شد 53 طرح به مقر فیفا در زوریخ ارسال شود.

 سرانجام در 5 آوریل 1971، طرح یک مجسمه ساز ایتالیایی به نام سیلویوگازانیکا انتخاب شد. طرح این جام جدید که از طلای ناب ساخته شد و 15 اینچ ارتفاع داشت، عبارت بود از دو بازیکن فوتبال که کره زمین را بر بالای دستشان بلند کرده بودند. جام جدید با صرف هزینه یک میلیون فرانک سوئیس توسط کارگاه طلاسازی برتونی ایتالیا ساخته شد و نام جام جهانی فیفا برآن نهاده شد. برخلاف جام ژول ریمه که پس از سه بار قهرمانی برزیل برای همیشه به این کشور اهدا شد، جام جهانی فیفا پس از قهرمانی هر کشور به مدت چهار سال در اختیار کشور مزبور می ماند و سپس یک جام بدلی به رسم یادبود توسط فیفا به آن کشور اهدا می شد.

برای حضور در رقابت های مقدماتی، 98 کشور از 140 کشور عضو فیفا ثبت نام کردند تا سرنوشت 14 تیم نهایی را مشخص نمایند. برزیل قهرمان دور پیش و آلمان غربی میزبان مسابقات از شرکت در رقابت های مقدماتی معاف بودند. در اروپا، تیمها در 9 گروه مقدماتی قرار گرفتند که انگلیس در گروه پنجم با شکست در برابر لهستان از حضور در دورنهایی بازماند. شوروی هم که بالاتر از فرانسه، تیم اول گروه نهم شده بود؛ برای صعود می بایست به دیدار تیم اول گروه سوم آمریکای جنوبی یعنی شیلی می رفت که در اعتراض به حکومت مستبد و شرایط سیاسی حاکم براین کشور، حاضر به دیدار با شیلی نشد و شیلی به جام جهانی راه یافت.

علاوه بر صعود لهستان، تیمهای ایتالیا، هلند، بلغارستان، سوئد، آلمان شرقی، یوگسلاوی و اسکاتلند به جام جهانی صعود نمودند. مسابقات مقدماتی در آمریکای جنوبی در سه گروه برگزار شد که اروگوئه و آرژانتین، به عنوان تیمهای اول گروه های یک و دو به دورنهایی رسیدند. در منطقه کونکاکاف، تیم هائیتی با کسب نتایج لازم در مراحل اول و دوم به جام جهانی صعود نمود و مکزیک و ایالات متحده ناکام ماندند. در قاره آفریقا، مسابقات بصورت حذفی در سه مرحله برگزار شد و مرحله چهارم با حضور سه تیم زئیر، زامبیا و مراکش به صورت دوره ای انجام پذیرفت که زئیر با قهرمانی به جام جهانی راه یافت.

در منطقه آسیا-اقیانوسیه، پانزده تیم در دو گروه چهار زیر گروه با هم به رقابت پرداختند که تیم ملی ایران هم برای نخستین بار در این مسابقات حضور یافت. استرالیا با شکست ایران، در مجموع دو دیدار رفت و برگشت، تیم اول گروه دوم شد و فینال بازیهای مقدماتی را با کره جنوبی، تیم اول گروه یک برگزار نمود که در آن پیکار هم، به پیروزی رسید و مسافر جام جهانی شد.

 16 تیم در چهار گروه چهار تیمی، رقابتهای نهایی دهمین دوره جام جهانی را از 13 ژوئن تا 7 جولای 1974 برگزار نمودند. برخلاف چند دوره گذشته، پس از صعود دو تیم از هر گروه در مرحله یک چهارم نهایی، هشت تیم صعود کرده در دو گروه چهار تیمی قرار می گرفتند و تیم های اول دو گروه، مستقیماً به فینال و تیم های دوم به دیدار رده بندی می رفتند. در گروه اول، آلمان غربی با دو پیروزی 1-صفر مقابل شیلی و برتری 3-صفر برابر استرالیا برای دیدار سرگروهی به مسابقه با آلمان شرقی پای نهاد که در کمال حیرت 1-صفر مغلوب همسایه شرقی خود شد.

برزیل که پس ازچهار دوره، پله ستاره پرفروغ خود را دراختیار نداشت؛ چندان موفق ظاهر نشد. برزیلی ها در گروه دوم، در دیدار افتتاحیه جام در برابر یوگسلاوی بدون گل متوقف شدند و پس از تساوی صفر-صفر در مقابل اسکاتلند و پیروزی 3-صفر برزئیر، به عنوان تیم دوم بعد از یوگسلاوی به مرحله یک چهارم نهایی صعود کردند. در گروه سوم، هلند با رهبری رینوس میشل بر روی نیمکت و یوهان کرایف، شاخص ترین بازیکن اروپا در زمین، با شکست 2-صفر اروگوئه و 4-1 بلغارستان و تساوی بدون گل در برابر سوئد، در صدر قرار گرفت و سوئد که درمقابل بلغارستان به تساوی رسیده بود، با شکست جالب توجه 3-صفر اروگوئه، به عنوان تیم دوم صعود نمود.

 در گروه ه چهارم، ایتالیا در دیدار اول خود هائیتی را شکست داد و با تساوی 1-1 مقابل آرژانتین به دیدار لهستان رفت. لهستان که در مسابقات مقدماتی جام جهانی، انگلیس را حذف کرده بود، با دو پیروزی در مقابل آرژانتین (3-2) و هائیتی (7-صفر) به یک تساوی برای سرگروهی نیاز داشت؛ ولی توانست با درخشش گرزگورلاتو و گل های شارمخ و دی نا در برابر تک گل فابیوکاپلو، ایتالیا را شکست دهد و از گردونه مسابقات حذف نماید.

در مرحله  یک چهارم نهایی هلند، برزیل، آلمان شرقی و آرژانتین در گروه اول قرار گرفتند. در روز اول هلند با نتیجه خیره کننده چهار بر صفر، آرژانتین را در هم کوبید. دراین دیدار کرایف (2 گل)، کرول و جانی رپ  برای هلند گلزنی کردند. برزیل هم با تک گل ریوه لینو در برابر آلمان شرقی به برتری دست یافت. هلند در دیدار دوم، با گل های یوهان نیسکنز و رابی رنسن برینگ، آلمان شرقی را شکست داد و برزیل هم با گل های ریوه لینو و جرزینهو، بر آرژانتین چیره شد تا بازی برزیل و هلند یکی از فینالیست های جام را تعیین نماید. در روز سوم جولای، در استادیوم شهر دورتمند، هلندی ها در یک نمایش هیجان انگیز با دوگل نیسکنز و کرایف، برزیل مدافع عنوان قهرمانی را مغلوب کردند تا امید اول قهرمانی لقب گیرند.

در گروه دوم این مرحله، آلمان غربی با پیروزی دو بر صفر در برابر یوگسلاوی آغاز نمود و لهستان با تک گل لاتو، سوئد را مغلوب کرد. در روز دوم مسابقات، لهستان با دو گل دی نا و لاتو، یوگسلاوی را شکست داد و آلمان هم 4 بر 2 سوئد را در هم کوبید تا دیدار لهستان - آلمان، دیگر فینالیست جام را مشخص کند. آلمان غربی در سوم جولای 1974، با تک گل مولر مهاجم برجسته خود، به پیروزی یک بر صفر دست یافت تا فینال جام دهم، یک فینال اروپایی باشد.

    دردیدار رده بندی، لهستان با گل دقیقه 75 لاتو، تیم بی انگیزه برزیل را شکست داد تا شگفتی ساز جام جهانی، در مکان سوم قرار گیرد.

دیدار فینال

دیدار نهایی در روز هفتم جولای در استادیوم المپیک مونیخ و در حضور 79000 تماشاگر برگزار شد. تیم هلند که نمایشی کاملاً متفاوت را در روزهای گذشته به نمایش گذاشته بود، بازی را آغاز نمود، پس از 16 پاسی که بین بازیکنان هلند ردوبدل شد، بدون اینکه بازیکنان آلمان بتوانند توپ را لمس نمایند، یوهان کرایف صاحب توپ گردید و در محوطه جریمه توسط برتی فوگتس سرنگون شد تا هلند در دقیقه اول بازی توسط یوهان نیسکنز، از روی نقطه پنالتی صاحب گل شود.

 پس از این گل، آلمان ها تلاش فراوانی نمودند و ضمن دفع خطرات ایجادی از سوی بازیکنان با تکنیک هلند، در دقیقه 26 از روی نقطه پنالتی توسط پل برایتنر به گل تساوی رسیدند. تلاش آلمان ها ادامه داشت تا گردمولر با به ثمر رساندن گل برتری، قهرمانی را برای کشور میزبان به ارمغان آورد. انضباط آلمانی بر هنر هلندی چیره شد تا ژرمن ها در سایه انضباطشان برای دومین بار قهرمان جهان شوند.

تابلوی افتخار

تعداد تیم‌های شرکت‌کننده : 16 تیم

رده‌بندی نهایی :1- آلمان غربی 2- هلند 3- لهستان 4- برزیل

تعداد مسابقات : 38 بازی

تعداد گل : 97 گل

بهترین خط حمله : لهستان (16 گل)

بهترین خط دفاع : هلند (3 گل)

آقای گل : گرزگور لاتو (لهستان 7 گل)

بهترین بازیکن : یوهان کرایف (هلند)

مجموع تماشاگران : 1774022 نفر

دیدار فینال‌ـ ورزشگاه المپیک (7 جولای 1974 - مونیخ)

آلمان غربی    ‌2    ـ    هلند    1

گل ها : پل ‌برایتنر (25- پنالتی)، گرد مولر (43) برای آلمان ؛ نیسکنز (1- پنالتی) برای هلند

داور : تیلور (انگلستان)

تماشاگر :80000
/1030 1002


 
منتظر اخبار ، انتقاد و پيشنهادات شما هستيم :
news@rasekhoon.net

جذب خبرنگار افتخاري


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما