پوشش گیاهی قطب جنوب، «نخل» بوده است

گرچه امروزه لایه‌ای از یخ، قطب جنوب را پوشانده است، اما زمانی این ناحیه مملو از درختان گرمسیری بوده است.
يکشنبه، 15 مرداد 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
پوشش گیاهی قطب جنوب، «نخل» بوده است

 

گرچه امروزه لایه‌ای از یخ، قطب جنوب را پوشانده است، اما زمانی این ناحیه مملو از درختان گرمسیری بوده است.

 به گزارش راسخون به نقل از ایسنا،  52 میلیون سال پیش پس از گرم شدن شدید هوا، پوشش گیاهی گرمسیری همچون درختان نخل و بائوباب شروع به رشد در این ناحیه کرد.

بر اساس تحقیقی که نتایج آن در مجله «Nature» به چاپ رسید، جریان گرم اقیانوسی و سطح بالای دی اکسید کربن در هوا، افزایش دما را در پی داشته و در جایی که امروزه تنها توده‌های یخ به چشم می‌خورد، اجازه رشد را به گیاهان داده است.

«یورگ پروس»، هواشناس دانشگاه گوته و عضو هیات تحقیقاتی تنوع زیستی و آب و هوایی گفت: در آن زمان مقدار دی اکسید کربن موجود در جو به اندازه‌ای بوده است که شرایط گرمسیری را فراهم کند.

وی افزود: یکی دیگر از عوامل مهم در گرم شدن قطب جنوب، جریان‌های گرم اقیانوسی بوده است. با فرو ریختن این جریان گرم، جریان سردتر اقیانوسی سواحل قطب جنوب را تحت تاثیر قرار داده و پوشش گیاهی نخل و بائوباب از بین رفته است.

دانشمندان با بررسی نمونه‌های سنگ موجود در قطب جنوب، فسیل‌های 46 تا 53 میلیون ساله‌ای از گرده‌ها و هاگ‌های گیاهان را کشف کردند و در نتیجه این تحقیق، قادر به بازسازی پوشش گیاهی محلی در قطب جنوب شدند.

ارزیابی‌های دانشمندان نشان می‌دهد که با وجود سه ماه شب در قطب، درجه حرارت زمستان در سواحل سرزمین ویلکس گرمتر از 50 درجه فارنهایت در آن زمان بوده و داخل قاره به طرز محسوسی سردتر بوده است. با مشاهده نوع پوشش گیاهی، آب و هوای آن زمان قطب جنوب همانند نیوزلند امروزی بوده است.
/2759/



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما