آیت‌الله اراکی در نشست کمیته صلح اسلامی:

بزرگ‌ترین دغدغه امروز جهان اسلام رفع تفرقه و اختلاف امت اسلامی است

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: در شرایط کنونی بزرگ‌ترین دغدغه جهان اسلام دغدغه مقابله با تفرقه و اختلاف در میان امت اسلامی است. پیشنهاد می‌کنم علمای سوریه از هر دو طرف با یکدیگر بنشینند تا جلوی خونریزی‌ها گرفته شود.
شنبه، 9 آذر 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بزرگ‌ترین دغدغه امروز جهان اسلام رفع تفرقه و اختلاف امت اسلامی است

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: در شرایط کنونی بزرگ‌ترین دغدغه جهان اسلام دغدغه مقابله با تفرقه و اختلاف در میان امت اسلامی است. پیشنهاد می‌کنم علمای سوریه از هر دو طرف با یکدیگر بنشینند تا جلوی خونریزی‌ها گرفته شود.
 
به گزارش راسخون به نقل از فارس، آیت‌الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب در دومین نشست کمیته صلح اسلامی (لجنة‌المساعی الحمیدة) که با حضور آیت‌الله محمدعلی تسخیری، رییس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و شماری از علمای جهان اسلام در استانبول ترکیه برگزار شد، عنوان کرد: امروز امت مسلمان در سخت‌ترین مراحل تاریخی خودش قرار دارد زیرا قبلاً مسلمانان به صورت گروهی با دشمنان خود در خارج از جهان اسلام مبارزه می‌کردند و هر طرف دشمن از طرف خودی متمایز بودند.
 
وی در ادامه تأکید کرد: مسلمانان امروز یکسان نیستند ما الان با همدیگر دشمنی می‌کنیم و با کفار رحمت و همکاری می‌کنیم. کشورهای اسلامی و علمای جهان اسلام باید سعی و تلاش خود را بیشتر کنند تا با یکدیگر تعامل داشته باشند اگر در یک نقطه‌ای از جهان اسلام مشکلی است بین خود مسلمانان بر طرف شود و این بسیار بد است که از بیرون جهان اسلام بیایند و مشکلات جهان اسلام را حل کنند.
 
دبیرکل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه کمیته صلح اسلامی سعی می کند‌که با این قدرت محدودی که دارد بتواند برای مشکلات جهان اسلام راه حلی را پیدا کند، افزود: ما در این کمیته مهمترین امور جهان اسلام را بررسی می‌کنیم الان مشکلاتی در سوریه، افغانستان، پاکستان، مصر و سایر کشورهای اسلامی وجود دارد و پیشنهادهای خوبی برای حل مشکلات به این کمیته رسیده است که ما آنها را بررسی می‌کنیم.
 
آیت‌الله اراکی گفت: در سوریه درست نیست که خون‌های زیادی از دو طرف ریخته شود ما باید برای جلوگیری از خونریزی در سوریه راه حل ارائه کنیم اگر هم نتوانیم این مشکل را حل کنیم حداقل می توانیم تا حدودی خونریزی را کاهش دهیم. من پیشنهاد می‌کنم که علمای سوریه از هر دو طرف با یکدیگر بنشینند تا جلوی این خونریزی‌ها گرفته شود.
 
وی افزود: در مصر ما انتظار داریم که الازهر همانند چتری باشد که همه را در حمایت خود بگیرد اما می‌بینیم که از الازهر خواسته شده که طرف یک گروه خاص را بگیرد بنابراین امروز دشمنان تلاش می‌کنند که مهمترین مراکز جهان اسلام در این مشکلات دست داشته باشند ما باید در این جا همفکری کنیم و پیشنهاداتی داشته باشیم.
 
آیت‌الله اراکی در حاشیه برگزاری نشست کمیته صلح، در یک نشست خبری مشترک با اوغوز هان اصیل ترک رئیس حزب سعادت ترکیه تأکید کرد: در شرایط کنونی بزرگترین دغدغه برای جهان اسلام دغدغه مقابله با ایجاد تفرقه و اختلاف در میان امت اسلامی است.تأسف بار این است که مسلمین منتظر هستند که کسی از خارج از جهان اسلام بیاید و بین آنها صلح و آشتی برقرار کند من در اینجا از علمای جهان اسلام دعوت می کنم در کمیته‌های مختلف برای حل مشکلات جهان اسلام شرکت کنند و اجازه ندهند اجنبی‌ها برای حل مشکلات جهان اسلام تصمیم گیری و دخالت کنند.
 
در بیست و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی مقرر شد که کمیته‌ای متشکل از علما و اندیشمندان جهان اسلام تشکیل شود و این کمیته اولین نشست خود را در اردیبهشت ماه 92 در بیروت برگزار کرد و دومین نشست آن در تاریخ 7 آذر جهت بررسی بحران‌های جهان اسلام در استانبول ترکیه برگزار شد و در این نشست پیشنهاد‌های زیر چون دعوت علما به تشویق روح گفتگوی سازنده بین پیروان مذاهب اسلامی و تلاش در جهت وحدت اسلامی، حمایت از تلاش‌های دلسوزانه جهت تحقیق تقریب به عنوان مقدمه وحدت اسلامی، تأکید کمیته بر ضرورت حل صلح آمیز بحران سوریه که تضمین کننده حقوق ملت سوریه بدون دخالت نیروهای اجنبی باشد و ... ارائه شد.
/2759/



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.