کارشناس مسئول مواد شیمیایی و کنوانسیونها دفتر آب و خاک، گفت: هیات نظارتی از وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست تشکیل شده است که سموم کمخطر را ثبت و دستورالعملی برای کاهش خطرات آنها تدوین میکند.
به گزارش راسخون به نقل از ایسنا زهرا جباری برجسته با بیان اینکه نظارت بر کیفیت محصولات کشاورزی و میزان کود و سم آن بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست نیست، گفت: وظیفه سازمان جلوگیری از منابع آب و خاک و کنترل کیفیت آب رودخانههاست که به صورت رندم و یا شاخصهای کود در منابع آب کنترل میشود.
وی افزود: به طور مثال اگر ظروف سم در منطقهای تخلیه شود وزارت جهاد کشاورزی باید وارد عمل شود و سازمان محیط زیست به آن نظارت کند و تذکرات لازم را ارائه دهد چراکه منجر به آلودگی آب و خاک میشود.
کارشناس مسئول مواد شیمیایی و کنوانسیونهای دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست، افزود: سموم ممکن است به طرق مختلف از جمله آبشویی و نفود به خاک و سفرههای زیرزمینی آب و خاک را آلوده کند از این رو اطلسی برای 90 درصد از استانها تهیه شده و بر اساس آن از منابع آب نمونهگیری میشود.
جباری برجسته در رابطه با پیشگیری از ورود سموم و کودهای شیمیایی به منابع آب و خاک گفت: هیئت نظارتی متشکل از سازمان محیط زیست، وزارت بهداشت و درمان و دامپزشکی باید قبل از هر چیز برای ورود و تولید سموم و کودهای شیمیایی خطرناک بر اساس استانداردهای بین المللی تصمیمگیری کند.
به گفته وی این هیات لیستی از سموم کم خطرتر نیز تدوین کرده است و دستورالعملی نیز برای کاهش خطر آنان نیز در اختیار دارد.
جباری برجسته تاکید کرد: توزیع و نحوه مصرف یکی از دلایل اصلی آلودگی ناشی از سموم و کودهای شیمیایی است که وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست نقطه اول برای پیشگیری از این موضوع هستند تا مواد خطرناک را قبل از ورود به چرخه مصرف ثبت نکند.
/987/