نسخه نهایی از ویندوز آبی (Blue) یا Windows 8.1 AIO 8in1 Feb 2015 x86/x64
ویندوز 8.1 موسوم به ویندوز آبی توسط مایکروسافت با سیل عظیمی از قابلیت های جدید و بالاخره با پشتیبانی از صفحه نمایش های با رزولوشن بالا عرضه شد. این ویندوز نسخه ی تکامل یافته ی ویندوز 8 می باشد که سال پیش عرضه شد. از مهمترین تغییرات این ویندوز می توان به این نکته اشاره کرد که به دلیل عدم استقبال کاربران از رابط کاربری Metro در ویندوز 8 این رابط در حاشیه قرار داده شده و کاربران بعد از بالا آمدن ویندوز مستقیماً به صفحه دسکتاپ هدایت می شوند. قابلیت های جدید در ویندوز 8.1 شامل بازگشت دکمه استارت، اینترفیس جستجوی جدید و تغییرات در رابط کاربری و اپلیکیشن های جدیدی همانند Facebook و Flipboard و قابلیت های سفارشی سازی دیگری خواهد بود. بک گراندها متحرک شده اند و شما می توانید برای لاک اسکرین هر تصویری را که دوست دارید قرار دهید.
نسخه نهایی از ویندوز آبی (Blue) یا Windows 8.1 AIO 8in1 Feb 2015 x86/x64
Windows 8.1 نسخهی تکامل یافته ویندوز 8 میباشد که در سال 2013 عرضه شد. از مهمترین تغییرات این ویندوز میتوان به این نکته اشاره کرد که به دلیل عدم استقبال کاربران از رابط کاربری Metro در ویندوز 8 این رابط در حاشیه قرار داده شده و کاربران بعد از بالا آمدن ویندوز مستقیماً به صفحه Desktop هدایت میشوند.
با پشتیبانی از نمایشگرها با وضوح تصویر بالا مایکروسافت بالاخره توانست محصولاتی همانند Surface Pro را به بازار عرضه کند و به رقابت با Apple و گوگل بپردازد. قابلیتهای جدید در ویندوز 8.1 شامل بازگشت دکمه استارت، Interface جستجوی جدید و تغییرات در رابط کاربری و برنامههای جدیدی همانند Facebook و Flipboard و قابلیتهای سفارشی سازی دیگری است. پس زمینهها متحرک شدهاند و شما میتوانید برای محافظ صفحه هر تصویری را که دوست دارید قرار دهید.
ویژگی های جدید ویندوز 8.1:
- رابط کاربری جدید (مترو) برای صفحه نمایش لمسی
- مرورگر اینترنت اکسپلورر 11
- ورود کاربری با استفاده از تصویر
- برنامه مدیریت وظیفه جدید
- راه اندازی ویندوز با استفاده از فلش مموری
- پشتیبانی از چندین نمایشگر
- پشتیبانی از USB3
- پشتیانی از معماری ARM علاوه بر اینتل و AMD
- صفحه شروع جدید
- قابلیت بازگردانی سیستم عامل به تنظیمات کارخانه
- سیستم پرونده جدید ReFS
- پشتیبانی از ارتباط حوزه نزدیک (NFC)
- پشتیبانی از فناوری RAID 1 و RAID 5
- اضافه شدن نوار Ribbon به ویندوز اکسپلورر مانند مایکروسافت آفیس 2010
- توانایی بازکردن پروندههای ISO ،IMG و VHD
دلیل حذف نسخه AIO از سایت:
نسخهای از ویندوز 8.1 که ماههای پیش در سایت با عنوان Windows 8.1 AIO قرار داشت، شامل 24 نسخه مختلف از ویندوز 8.1 بود که همگی در یک بسته کامل عرضه میشد و هر ماه به روز رسانی میگردید منتها همواره مشکلات فراوانی داشت، لذا تصمیم گرفته شد تا آن نسخه از روی سایت حذف شود که در ادامه به توضیح مشکلات آن میپردازیم.
1. مشکل نصب در 88 درصد:
بعد چند ماه از انتشار این بسته مشخص شد که این ویندوز برای بعضی از کاربران در حدود 88% از مراحل نصب، پیغام خطایی میداد که مانع ادامه نصب ویندوز میشد؛ برای رفع این مشکل خیلی تلاش شد و سازندههای آن بسته تلاش کردند تا مشکل را به صورت قطعی حل کنند ولی مشخص شد که آن مشکل ریشه در خود ویندوز دارد و به طور خلاصه این مشکل هیچ وقت حل نمیشود؛ حداقل تا زمانی که شرکت Microsoft راهکار مناسبتری یرای این مسئله ارائه کند.
نتیجه آن شد که یک راه حل موقتی برای حل این مشکل معرفی گردید و یک اسکریپتی نوشته شد تا در هنگام نصب ویندوز با فشردن کلید F10 اجرا میشد و مراحل نصب ویندوز را به گونهای دیگر انجام میداد و مشکل را موقتاً حل میکرد ولی عیبی که داشت این بود که استفاده از این اسکریپت باعث میشد تا تمامی فضای هارد کاربر خواه نا خواه پاک شود و تمامی اطلاعات کاربر از دست برود.
البته لازم به ذکر است که بسته قبلی ممکن است برای خیلی از کاربران بدون مشکل نصب شود ولی در عین حال برای تعدادی مسئله آفرین بود.
همانطور که قبلاً هم گفته شد، راسخون تنها منتشر کنندهی آن ویندوز بود و سازندگان آنها افرادی خارجی هستند که ماه به ماه آنها را به روزرسانی میکنند و عملکرد راسخون دانلود و سایر سایتهای دانلود فارسی زبان، تنها باز نشر آن ویندوز است.
این به آن معنی است که Windows 8.1 AIO را حتی اگر باز هم از سایتهای دیگر دانلود کنید، آن مشکل وجود دارد.
2. کاربردی نبودن در ایران:
بسته قبلی Windows 8.1 AIO شامل نسخههای زیادی از ویندوز 8.1 بود که در اصل برای رفع نیاز کاربران و نفع آنها ساخته شده بود ولی متاسفانه در ایران نتیجهی عکس داد و فقط باعث سردرگمی کاربران شد.
برای مثال نسخههای «N» فقط برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا عرضه میشود که فاقد ابزار پخش فایلهای صوتی و تصویری میباشد و نصب آن در ایران هیچگونه توجیهی ندارد.
یا مثلاً نسخههای Embedded Industries که فقط در سیستمهای صنعتی و توکار استفاده میشود و کاربردی کاملاً صنعتی داشته و استفاده از آنها برای کاربران خانگی معنایی ندارد.
برخی از تغییرات ویندوز 8.1 نسبت به ویندوز 8:
۱- بوت به دسکتاپ
خیلی از کاربران ویندوز هنوز به محیط کاشیهای رابط کاربری جدید ویندوز ۸ یا همان Modern UI عادت نکردهاند و دوست ندارند وقتی رایانهشان را روشن میکنند با آن مواجه شوند؛ مخصوصاً اینکه این محیط برای دستگاههای لمسی بهینه شده و برای دیگر کاربران چندان خوشایند نیست. خوشبختانه مایکروسافت به انتقادهای کاربرانش اهمیت داده و حالا با نصب ویندوز ۸٫۱ میتوانید از ویندوز بخواهید که هنگام بوت و ورود مستقیماً محیط دسکتاپ را برایتان نمایش دهد.
۲- جستجوی بهتر
جستجوی جامع یا همان Universal Search در ویندوز ۸ قابلیت خوبی بود که میتوانستید تنها با تایپ کردن هر عبارتی در منوی استارت در میان فایلها، تنظیمات و اپلیکیشنها جستجو کنید. اما یک عیب بزرگ این جستجو دستهبندی کردن نتایج در این سه قسمت بود که با ویندوز ۸٫۱ این مشکل رفع شده است و دیگر نیاز نیست پس از تایپ عبارت در تکتک این دستهبندیها به دنبال نتایج باشید.
۳- اینترنت اکسپلورر ۱۱
ممکن است از آن دسته کاربرانی باشید که هنوز با توجه به سابقه بد این مرورگر از اینترنت اکسپلورر متنفر هستند اما توصیه میکنیم با اینترنت اکسپلورر ۱۱ به مایکروسافت فرصت تازهای بدهید. اینترنت اکسپلورر ۱۱ نه تنها سرعت بارگذاری و مرور بیشتری نسبت به نسخههای قبلی دارد بلکه برای دستگاههای لمسی ایدهآل است. شاید با یکبار استفاده از آن دیگر این مرورگر را تنها برای باز کردن سایت دانشگاه و سایتهای دولتی استفاده نکنید!
۴- قابلیتهای بهتر تقسیم صفحه
در تبلتها که بیشترین استفاده را از اپلیکیشنهای جدید مدرن میکنند میتوانید در ویندوز ۸ چندین اپ را در کنار هم باز کرده و صفحه را بین آنها تقسیم کنید؛ اما مشکل اینجا بود که نمیتوانستید تعیین کنید هر اپ چقدر از فضا را اشغال کند. با ویندوز ۸٫۱ میتوانید جداکننده را به دلخواهتان به هر جایی بکشید و اپلیکیشنها را در کنار هم بچینید.
۵- شخصی سازی بیشتر
در ویندوز ۸٫۱ قادر خواهید بود تا پس زمینه منوی استارت را به هر تصویر دلخواهی تغییر دهید. همچنین امکان انتخاب چندین رنگ اصلی وجود داشته و میتوانید کاشیهای استارت را به صورتها و اشکال متنوع دیگری بچینید. شاید مایکروسافت با این تغییرات قصد دارد کاربران را بیشتر به استفاده از محیط مدرن استارت ترغیب کند.
۶- سرعت بوت حتی بیشتر از گذشته
یکی از مهمترین تغییرات ویندوز ۸ نسبت به ویندوز ۷ سرعت بوت و بالا آمدن بسیار بیشتر آن بود. حالا مایکروسافت در ویندوز ۸٫۱ این زمان را حتی از نسخه قبلی کوتاهتر کرده تا دیگر مجبور نباشید سالانه ۵ روز از عمرتان را در انتظار لود شدن رایانهتان هدر بدهید! تصور کنید پردازندههای جدید اینتل به کمک حافظههای پرسرعت SSD اولترابوکها با ویندوز ۸٫۱ پرواز خواهند کرد!
۷- تغییر منوی تنظیمات
در قسمت Change PC settings ویندوز ۸ میتوانید برخی تنظیمات مهم و جدید ویندوز ۸ را دستکاری کنید اما بعضی اوقات پیدا کردن یک مورد خاص در این منو دشوار بود. حالا در ویندوز ۸٫۱ سازماندهی این تنظیمات بهتر شه و همچنین در حالت کلاسیک دسکتاپ میتوانید تنظیمات بیشتری را نیز تغییر بدهید.
۸- فروشگاه بهتر Windows Store
هر چند متأسفانه ویندوز استور برای کاربران ایرانی قابل دسترسی نیست اما ویندوز ۸٫۱ آن را به هر حال ارتقا داده است. در فروشگاه جدید اپلیکیشنهای بهتر و محبوبتر را آسانتر پیدا میکنید و گردش میان اپها از گذشته سادهتر شده است.
۸٫۱ - بازگشت دکمه استارت
شاید بپرسید برای این تغییر مهم چرا تنها یک دهم به شمارهها اضافه کردهایم؟ بازگشت منوی استارت برای بسیاری کاربران آرزو بود؛ اما توجه کنید که در واقع مایکروسافت منوی استارت را زنده نکرده است بلکه تنها با یک کلک مرغابی دکمهای را اضافه کرده که شما را به همان استارت مدرن ویندوز میبرد!
منبع : پی سی دانلود
سیستم مورد نیاز :
Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster with support for PAE, NX, and SSE2
RAM: 1 gigabyte (GB) (32-bit) or 2 GB (64-bit)
Hard disk space: 16 GB (32-bit) or 20 GB (64-bit)
Graphics card: Microsoft DirectX 9 graphics device with WDDM driver
RAM: 1 gigabyte (GB) (32-bit) or 2 GB (64-bit)
Hard disk space: 16 GB (32-bit) or 20 GB (64-bit)
Graphics card: Microsoft DirectX 9 graphics device with WDDM driver
لینک های دانلود