پیک پزشکی 39

يافت پروتئينهاي عامل رشد مو دانشمندان دانشگاه «راك فلر» و «مؤسسه هاوارد هيوجز» مولكولهايي را شناسايي كردند كه فعاليت ژنهاي كليدي زائده بافتي ريشه پوستي مو را تأييد مي كند. اين زائده نوعي از سلولهاي پوستي است كه مجموعه بي نظير پروتيينهاي آن سلولهاي بنيادين مخاطي را وادار به توليد مي كند. به نقل از ساينس ديلي، سلولهاي بنيادين مخاطي در قسمت بالاي فوليكول افراد بالغ قرار گرفته است. دانشمندان تصور مي كنند كه علايم ارتباطي بين اين دو نوع،
شنبه، 2 شهريور 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
پیک پزشکی 39
پیک پزشکی 39
پیک پزشکی 39

يافت پروتئينهاي عامل رشد مو

دانشمندان دانشگاه «راك فلر» و «مؤسسه هاوارد هيوجز» مولكولهايي را شناسايي كردند كه فعاليت ژنهاي كليدي زائده بافتي ريشه پوستي مو را تأييد مي كند. اين زائده نوعي از سلولهاي پوستي است كه مجموعه بي نظير پروتيينهاي آن سلولهاي بنيادين مخاطي را وادار به توليد مي كند.
به نقل از ساينس ديلي، سلولهاي بنيادين مخاطي در قسمت بالاي فوليكول افراد بالغ قرار گرفته است. دانشمندان تصور مي كنند كه علايم ارتباطي بين اين دو نوع، سلولهاي بنيادين را وادار به ساخت مو كرده، زماني كه اين فوليكولها بالغ شدند، چرخه رشد و توليد مجدد آنها را تنظيم مي كند. زائده بافتي ريشه پوستي مو علائم BMP را از محيط اطراف دريافت مي كند و اين علائم براي دريافت و حفظ سيگنال هاي ناخواسته لازم است. BMP6 يكي از اعضاي خانواده پروتيين هاي BPM است كه پروتيينها و خصايص ويژه اي را به اين سلول هاي پوستي مي دهد.
در تحقيقاتي كه محققان انجام دادند، مشخص شد كه بدون تبادل اين علائم بين اين سلولها موها رشد نمي كنند.

ژن درماني اميد آينده درمان ايدز

دانشمندان دانشگاه لندن دريافتند كه ويروسهايي مثل HIV چگونه بين گونه ها منتقل شده و چگونه مكانيسمهاي زيستي در برخي ميمونهايي كه داراي ژنهاي پرشي هستند، آنها را در مقابل چنين ويروسهايي مصون مي دارد.
به نقل از «medical news today» دانشمندان سعي دارند با دسترسي به اين اطلاعات از نوعي ژن درماني در درمان ايدز در انسانها استفاده كنند.
آنان تركيبي از ژنها را در گونه اي از ميمونها يافتند كه آنها در مقابل خانواده ويروسهاي فرصت طلبي محافظت مي كند كه با وارد شدن به بدن ميزبان با ژنوم آنها تركيب شده و جزئي از سلول DNA ميزبان مي شود. براي انتقال اين ويروس به گونه هاي ديگر موجودات ويروس بايد ابتدا از ميان سيستم ايمني دروني ميزبان بگذرد كه در ميان تركيبي از ژنها و پروتيينها قرار گرفته ولي گونه اي از ميمونهاي آسيايي داراي ژني هستند كه آنها را در مقابل اين ويروس محافظت مي كند و اين ژن در تركيب با ژن ديگري ژنهاي پرشي را ايجاد مي كنند كه باعث ايجاد ژنهاي مفيد مي شوند كه مي تواند در حالي مؤثر براي ايدز به شمار آيد.
محققان قصد دارند با توليد ژنهاي «cyclophilin» و «TRIM5» انساني و تركيب و استفاده از آنها در سلولهاي بنيادين فناوري ژن درماني را در خصوص درمان ايدز ايجاد كنند.

رژيم غذايي مناسب از ابتلا به سرطان ها جلوگيري مي كند

پژوهشهاي جديد نشان مي دهد، زناني كه در رژيمهاي غذايي خود گوشت، فرآورده هاي لبني، انواع سبزيها و ميوه ها را مصرف مي كنند، از ابتلا به سرطان سينه و رحم مصون هستند.
به نقل از نشريه لانسر، طي مطالعاتي بر روي سه هزار و 600 زن مبتلا به سرطان سينه و رحم و سه هزار و 413 زن سالم كه پرسشنامه هايي را در مورد رژيم غذايي خود پر كردند، مشخص شد زناني كه رژيمهاي غذايي آنان سرشار از ويتامينها و فيبر است حدود 23درصد كمتر مبتلا به سرطان رحم مي شوند.
در اين بررسي همچنين زناني كه در رژيمهاي غذايي خود فراورده هاي دامي را استفاده مي كردند كمتر در خطر ابتلا به سرطان سينه قرار داشتند. البته متخصصان معمولاً توصيه مي كنند، زنان خوردن گوشت قرمز و چربيهاي اشباع شده را محدود كنند و به خوردن ميوه ها، انواع سبزيها، حبوبات و چربيهاي غيراشباع شده مانند روغن زيتون، روغن ماهي و آجيل متمايل شوند.




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.