در راه جام جهانی 18 ( آلمان 2006)

آلمان برای دومین بار پس از جام جهانی 1974 میزبان تیم های برتر فوتبال جهان شد تا باشکوه ترین جشنواره ورزشی سال را برگزار نماید.
چهارشنبه، 5 خرداد 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
در راه جام جهانی 18 ( آلمان 2006)

راسخون:   رقابت های مقدماتی از دو سال قبل در شش منطقه جهان برگزار شد. برخلاف دوره های قبل فیفا مقرر کرد که قهرمان دوره قبل باید در بازی های مقدماتی حاضر شود. در قاره اروپا تیم ها در هشت گروه به رقابت پرداختند تا تیم های اول و دو تیم برتر دوم به طور مستقیم و سه تیم دیگر هم با برگزاری پلی اف بین شش تیم دوم دیگر به مرحله نهایی راه یابند.

در گروه اول تیم هلند با هدایت مارکو فان باستن جوان بدون باخت به دور نهایی رسید و جمهوری چک بالاتر از رومانی عازم پلی اف شد. اوکراین با رهبری اولگ بلوخین ستاره دهه 70 تیم شوروی موفق شد بالاتر از دانمارک و ترکیه در صدر گروه دوم قرار گیرد. ترکیه به پلی اف رفت و مغلوب سوییس شد و هم جام جهانی را از دست داد هم بازی جوانمردانه و اخلاق را باخت.

 پرتقال با فیلیپ اسکولاری و تلفیقی از ستارگان سابق و جوانان جویای نام خود بدون باخت به آلمان رسید و روسیه هم در جای سوم قرار گرفت تا به پلی اف هم نتواند راه یابد. در گروه چهارم فرانسه با ناکامی آغاز کرد ولی با بازگشت زیدان جانی دوباره گرفت و با جمع آوری امتیازات لازم به عنوان تیم اول صعود کرد. ایتالیا با هدایت لیپی و انگلیس با رهبری اریکسون تیم های اول گروه های پنجم و ششم شدند.

 صربستان بالاتر از اسپانیا در صدر گروه هفتم قرار گرفت تا ماتادورها ناگزیر به پلی اف بروند که البته موفق شدند درنهایت به جام جهانی راه یابند. سوئد و کرواسی هم مسافران جام هجدهم از گروه هشتم اروپا بودند.

در آمریکای جنوبی ده تیم در یک گروه با هم رقابت کردند تا چهارتیم به طور مستقیم صعود کنند و تیم پنجم صعود کننده پس از رویارویی با استرالیا قهرمان منطقه اقیانوسیه مشخص شود. برزیل و آرژانتین با کسب 34 امتیاز از 18 بازی سرآمد سایرین بودند. در بازی رودرروی دو تیم، برزیل در خانه پیروز شد و آرژانتین هم در کشورش حریف را شکست داد. اکوادور و پاراگوئه دو تیم دیگر صعود کننده بودند و اروگوئه قهرمان دو دوره جام جهانی به عنوان تیم پنجم به مصاف استرالیا رفت و پس از شکست در مجموع دو دیدار از صعود بازماند تا استرالیایی ها پس از 32 سال به جام جهانی صعود کنند.

در آسیا پس از یک دور مقدماتی هشت تیم برتر در دو گروه رقابت کردند که عربستان و کره جنوبی از گروه اول و ایران و ژاپن از گروه دوم صعود کردند. بحرین به عنوان تیم پنجم آسیا به مصاف ترینیداد و توباگو تیم چهارم کونکاکاف رفت و پس از شکست حذف شد. در حوزه کونکاکاف تیم های مکزیک، ایالات متحده و کاستاریکا امتیازات لازم را برای صعود به دست آوردند. آفریقایی ها در پنج گروه شش تیمی رقابت کردند. از این قاره پنج تیم آنگولا، توگو، غنا، ساحل عاج و تونس به دور نهایی جام رسیدند که چهار تیم اول،اولین حضورشان در جام جهانی را جشن گرفتند. کامرون، نیجریه و سنگال حذف شدگان بزرگ قاره سیاه بودند.

32 تیم صعود کننده در هشت گروه چهار تیمی قرار گرفتند و رقابت ها در روز نوزدهم خرداد با بازی آلمان - کاستاریکا در ورزشگاه مونیخ آغاز شد. پیش از شروع جام از برزیل، آرژانتین و آلمان به عنوان شانس های اول قهرمانی یاد می شد. هر سه تیم جام جهانی را با پیروزی شروع کردند ولی در ادامه راه با مشکلاتی مواجه شدند.

آلمان که با تیمی نسبتاً جوان با رهبری یورگن کلینزمن مهاجم بزرگ دهه نود خود امید فراوانی به موفقیت در شرایط میزبانی جام داشت، در مرحله اول به سه پیروزی برابر کاستاریکا (4-2)، لهستان (1-0) و اکوادور (3-0) دست یافت. اکوادور با هدایت لوییس سوارز سرمربی کلمبیایی خود موفق به شکست لهستان و کاستاریکا و صعود به مرحله دوم شد. در گروه دوم انگلیس بسیار ناامید کننده نشان داد و علی رغم کسب هفت امتیاز و صعود به عنوان تیم اول نشانی از تیمی با ستاره های بزرگ (به خصوص در خط میانی با حضور جرارد، لمپارد و بکام) نداشت.

 سوئد در این گروه دوم شد و پاراگوئه و ترینیداد و توباگو هم با جام خداحافظی کردند. در گروه سوم زیباترین رقابت های دوره اول برگزار شد که طی آن آرژانتین و هلند با ارائه نمایشی تماشایی با پیروزی بر ساحل عاج و صربستان به دور یک هشتم صعود کردند. ساحل عاج هر چند در دور اول حذف شد ولی اگر در گروهی دیگر قرار می گرفت به احتمال فراوان یکی از 16 تیم صعود کننده بود. تیم آرژانتین با بازی های روان و قدرت هجومی بالا یک مدعی تمام عیار نشان داد. گروه چهارم، گروه ما بود، جایی که پرتقال، مکزیک، آنگولا و تیم کشورمان با هم رقابت کردند. تیم ایران اولین بازی گروه را با حضور مکزیک برگزار کرد و در حالیکه نیمه اول را با تساوی 1-1 به پایان برد، در نیمه دوم روی اشتباهات بازیکنان و عدم درایت کادر فنی دو گل دریافت کرد و در نهایت  3-1 باخت. پرتقال اما تیمی متفاوت در این گروه بود که هر سه حریف خود را شکست داد. اسکولاری که در دوره قبل با برزیل قهرمان جام جهانی شده بود تیمی بسیار هماهنگ و خطرناک در حمله را به آلمان آورده بود.

ما هم که پس از دو شکست ناامیدانه به دیدار آنگولا رفتیم در نهایت با کسب یک تساوی جام را با تلخی ترک کردیم. مکزیک با کسب چهار امتیاز به دور بعد صعود نمود تا با آرژانتین روبه رو شود. رقابت های گروه پنجم با ناکامی جمهوری چک شکل شگفتی به خود گرفت و ایتالیا و غنا با پیروزی بر این تیم و ایالات متحده جواز صعود دریافت کردند. دیدار ایتالیا - ایالات متحده سه اخراجی داشت تا خشن ترین بازی مرحله اول باشد. در گروه ششم، برزیل با سه پیروزی به عنوان تیم اول صعود کرد. دیدار برزیل - استرالیا یکی از جذاب ترین مسابقه های مرحله اول بود که با برتری 2-0 مدافع عنوان قهرمانی به پایان رسید در حالیکه تیم برتر میدان استرالیا بود.

 ژاپن دومین نماینده آسیا بود که پس از ایران حذف شد. استرالیا با تساوی برابر کرواسی و پیروزی بر ژاپن جواز حضور در مرحله بعد را دریافت کرد. در گروه هفتم کره جنوبی در حالیکه شایسته صعود بود حذف شد. فرانسه با ارائه بازی های متوسط به همراه سوییس عازم یک هشتم نهایی شد. توگو بسیار ضعیف ظاهر شد و بدون کسب حتی یک امتیاز با جام وداع کرد. اسپانیا و اوکراین به راحتی از گروه هشتم صعود کردند. اوکراین علی رغم درخشش در مرحله مقدماتی قاره اروپا در دیدار اول 4-صفر مغلوب اسپانیا شد.

مرحله یک هشتم پایانی با پیروزی 2-صفر آلمان بر سوئد در سوم تیرماه آغاز شد. لوکاس پودولسکی جوان در دوازده دقیقه اول دو گل زد تا میزبان نخستین تیم مرحله بعد باشد. دیدار آرژانتین - مکزیک تا حدی ضعف های تیم مدعی آرژانتین را نمایان ساخت. شاگردان پکرمن با گل استثنایی ماکسی رودریگوئز در وقت های اضافی پیروز شدند تا حریف آلمان در مرحله بعد باشند. انگلیس در دیداری خسته کننده با گل دیوید بکام از روی ضربه ایستگاهی به پیروزی رسید تا پس از غلبه پرتقال بر هلند در یکی از جنجالی ترین دیدارهای جام که چهار اخراجی به همراه داشت،رودرروی تیم اسکولاری قرارگیرد تا خاطره یورو 2004 را زنده کنند.

ایتالیا در دیداری که استرالیا هیچ چیز کمتر نداشت با یک پنالتی مشکوک در ثانیه های آخر به پیروزی رسید تا با برتری اوکراین برابر سوییس در ضیافت پنالتی ها، حریف این تیم در مرحله یک چهارم پایانی باشد. تیم سوییس که در چهار مسابقه دروازه اش را بسته نگه داشته بود با بر جا گذاشتن رکوردی جالب از جام خداحافظی کرد.

دیدار غنا - برزیل ضعف های مدافع عنوان قهرمانی را هم نمایان ساخت. ستارگان زردپوش هرچند با سه گل به پیروزی رسیدند ولی کمتر از حد انتظار ظاهر شدند. رونالدو در این دیدار رکورد گرد مولر را شکست تا گلزن ترین مهاجم تاریخ جام جهانی (با 15 گل) باشد.بازی فرانسه - اسپانیا دیداری تماشایی بود که با درخشش زیدان و ریبری با نتیجه 3-1 به نفع شاگردان دومنک به پایان رسید.

مرحله یک چهارم پایانی با دیدار آلمان - آرژانتین آغاز شد. دو تیم در وقت های قانونی و اضافی به تساوی 1-1 رسیدند. در حالیکه بسیاری از هواداران آرژانتین پیروزی این تیم در وقت قانونی را پیش بینی می کردند، روحیه بالای تیمی آلمان و اندیشه های کلینزمن جوان سرنوشتی دیگر را برای راه راه پوشان پر مدعا رقم زد. در ضربات پنالتی ینس لمان با درخشش خود و دفع دو ضربه پنالتی کامبیاسو و آیالا باعث صعود میزبان به دور نیمه نهایی شد. بازی پرتقال - انگلیس فاقد هر گونه جذابیتی بود و اخراج وین رونی کم تجربه مزید بر علت شد تا دو تیم 120 دقیقه در میدان وقت تلف کنند. در ضربات پنالتی تیم پرتقال با درخشش ریکاردو دروازه بان پنالتی گیر خود به پیروزی رسید تا حریف برنده بازی برزیل - فرانسه در مرحله بعد باشد.

 اما بی شک جالب توجه ترین و یکی از زیباترین بازی های جام جدال برزیل - فرانسه بود. فرانسوی ها بسیار شکننده پا به رقابت ها نهادند و با توجه به میانگین بالای سنی ستارگانشان چندان شانسی برای موفقیت در نظر کارشناسان نداشتند ولی در آلمان، آنها بازی به بازی بهتر ظاهر شدند و پس از پیروزی بر اسپانیا با اندیشه بردن به مصاف برزیل آمدند. در مقابل تیم برزیل آن جذابیت مورد انتظار را نداشت و ستارگانش به خصوص رونالدینیو از فرم مطلوب دور بودند. در این مسابقه زین الدین زیدان با نمایشی خارق العاده چنان حریف را مقهور قدرت تکنیکی و رهبری خویش کرد که هیچ کس در شایستگی فرانسه در برتری بر برزیل شکی نکند. کاپیتان فرانسه که پیشتر اعلام کرده بود پس از جام جهانی برای همیشه کفش هایش را خواهد آویخت در این مسابقه فوتبالی متفاوت ارایه کرد، شاید چیزی شبیه مارادونای 86 یا کرایف 74. دفاع مستحکم فرانسه و هماهنگی بین خطوط این تیم باعث شد تا بار دیگر آنها در جمع چهار تیم برتر جهان قرار گیرند. ایتالیا هم در دیداری یک طرفه سه بر صفر اوکراین را درهم کوبید تا حریف ژرمن ها در نیمه نهایی باشد. دیدار آلمان - ایتالیا مسابقه ای زیبا بود که هر دو تیم 119 دقیقه رقابتی هیجان انگیز و پایاپای را در آن به نمایش گذاشتند. ولی کاخ آرزوهای کلینزمن در دقیقه آخر و با ضربه گروسو به یک باره فروریخت و تیم ایتالیا در عرض دو دقیقه به پیروزی 2-صفر و صعود به دیدار پایانی دست یافت. در دیگر دیدار این مرحله تیم فرانسه که انگیزه ای جز قهرمانی نداشت با تک گل زیدان به دیدار نهایی راه یافت.

دیدار رده بندی در زادگاه کلینزمن (اشتوتگارت) انجام شد و تیم آلمان با نتیجه کوبنده 3-1 پرتقال را شکست داد تا مردم آلمان به خاطر بازی های زیبای تیمشان و کسب مقام سوم جام بار دیگر به خیابان ها بریزند. کلینزمن پس از کسب این عنوان از تیم ملی کناره گیری کرد.

دیدار فینال

دیدار پایانی جام آبستن حوادث تلخی بود. فرانسوی ها که به لطف انگیزه ی بالای ستارگان قدیمی و و نظم تیمی فوق العاده شان تا فینال رسیده بودند در برابر ایتالیایی قرار گرفتند که با درایت مارچلو لیپی فقط به قهرمانی فکرمی کرد. دیدار پایاپای دو تیم با نتیجه 1-1 تا دقیقه 113 دنبال می شد که در این لحظه ناگهان زین الدین زیدان کاپیتان فرانسوی ها با سر به سینه ماتراتزی مدافع بداخلاق حریف کوبید و توسط داور اخراج شد. دشنام های ماتراتزی چنان ستاره رقابت ها را از کوره به در برد که قهرمانی جهان را در یک لحظه فراموش کرد تا تیمش علی رغم تمام شایستگی ها در ضربات پنالتی مغلوب حریف شود. ایتالیا برای چهارمین بار فاتح جام جهانی شد تا پرافتخارترین تیم اروپا باشد. زیدان به عنوان بهترین بازیکن جام برگزیده شد و میروسلاو کلوزه در جامی که گلزن کم داشت با پنج گل زده کفش طلایی را تصاحب کند.

تابلوی افتخار

تعداد تیمهای شرکت کننده : 32 تیم

رده‌بندی نهایی : 1- ایتالیا 2- فرانسه 3- آلمان 4- پرتقال

تعداد مسابقات : 52 مسابقه

تعداد گل : 141 گل

بهترین خط حمله :

بهترین خط دفاع :

آقای گل : میروسلاو کلوزه (آلمان) 5 گل

بهترین بازیکن : زیدان (فرانسه)

مجموع تماشاگران :

دیدار فینال - ورزشگاه آلیانس آرنا (9 جولای 2006 - مونیخ)

ایتالیا    1    -    فرانسه    1    (5-3 در ضربات پنالتی)

گل ها : زیدان (7 - پنالتی) برای فرانسه و ماتراتزی (19) برای ایتالیا

داور : هوراسیو مارچلو الیزوندو (آرژانتین)

تماشاگر : 69000 نفر

/1029

 

/1002

منتظر اخبار ، انتقاد و پيشنهادات شما هستيم :
news@rasekhoon.net

جذب خبرنگار افتخاري


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
play_arrow
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
play_arrow
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
play_arrow
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
play_arrow
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستاده‌ام
play_arrow
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستاده‌ام
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
play_arrow
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
play_arrow
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
رهبر انقلاب: مهم‌ترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
play_arrow
رهبر انقلاب: مهم‌ترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
سرود جمعی با اجرای نوشه‌ور در حسینیه امام خمینی(ره)
play_arrow
سرود جمعی با اجرای نوشه‌ور در حسینیه امام خمینی(ره)
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب
play_arrow
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب
مداحی اتابک عبداللهی به زبان آذری در حسینیه امام خمینی
play_arrow
مداحی اتابک عبداللهی به زبان آذری در حسینیه امام خمینی
مداحی مهدی ترکاشوند به زبان لری در محضر رهبر انقلاب
play_arrow
مداحی مهدی ترکاشوند به زبان لری در محضر رهبر انقلاب
خطر تخریب یکی از بزرگترین مساجد دوران قاجار
play_arrow
خطر تخریب یکی از بزرگترین مساجد دوران قاجار
رستوران‌های که به سیب‌زمینی می‌گویند "فرنچ فرایز"
play_arrow
رستوران‌های که به سیب‌زمینی می‌گویند "فرنچ فرایز"
ربات انسان‌نمای پیشرفته چینی معرفی شد
play_arrow
ربات انسان‌نمای پیشرفته چینی معرفی شد