کشمش میوه خشک انگور است که در انواع، اشکال و رنگهای مختلف تهیه و به مصرف کنندگان مشتاق عرضه می شود. کشکش بسیار مقوی و مغذی بوده، غالبا به صورت خام و در مواردی نیز به صورت پخته مورد استفاده قرار می گیرد. کشمش از فواید و مزایای زیادی برای رفع نیازهای غذایی و حفظ سلامتی برخوردار است. کشمش سرشار از کلسیم، پتاسیم، آهن و انواع ویتامین ها می باشد و به دلیل میزان پایین کالری، مصرف آن به جای قند و شکر، به افراد چاق توصیه می شود. از دیگر خواص کشمش کمک به سلامت چشم، استحکام استخوان ها و مراقبت از دندان‌ها می باشد. لازم است بدانید، اگرچه کشمش از انگور تهیه می شود اما خواص آن با خواص انگور دارای تفاوت های نسبتا فراوانی است. در ادامه این مطلب برخی از مهمترین خواص کشمش و مزایای مصرف آن گردآوری شده است.


فواید درمانی و خواص کشمش

برخی از مهمترین خواص درمانی کشمش عبارتند از:

مصرف کشمش برای کودکان بسیار مفید بوده، رشد کودک را تسریع می کند. کلسیم و فسفر موجود در کشمش برای رشد و استخوانبندی کودکان بسیار مفید است.

کشمش به درمان و رفع کم خونی کمک می کند. مصرف این خشکبار مقوی به افراد ضعیف و کم خون توصیه شده، چرا که در آن منبع عظیمی از عناصر غذایی ضروری موجود است.

کشمش خاصیت اشتها آور دارد. همچنین یکی دیگر از خواص کشمش، کمک به درمان برخی ناراحتیهای معده و درمان یبوست است. به این منظور ۶-۵ عدد کشـمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشید.

کشمش برای رفع گرفتگی عضلات و اسپاسم مفید می باشد.

کشـمش میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می کند و باعث کاهش بیماری قلبی می گردد.

از خواص کشمش مفید بودن آن برای زنان باردار است. مصرف این ماده غذایی به رشد و سلامت جنین کمک کرده، در تامین ویتامین ها و مواد لازم برای مادران شیرده نیز موثر است.

جالب است بدانید کشـمش با وجودی که شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود، در حقیقت مصرف کشمش، از فساد دندان جلوگیری می کند و برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد.

کشمش سرشار از کالری و ویتامین‌های مختلف از جمله ویتامین‌های گروه B است، لذا یکی از مهم ترین خواص کشمش کمک به درمان و برطرف شدن افسردگی، دل‌شوره، تشویش و مشکلات عصبی است.

کشمش به مدت طولانی برای تحریک میل جنسی مفید است و دلیل آن حضور یک اسید آمینه به نام آرژینین است که در درمان اختلالات نعوظ سودمند است. آرژینین همچنین سطح تحرک اسپرم را افزایش می دهد که می تواند شانس حاملگی را افزایش دهد.

پیشگیری از پوکی استخوان به ویژه در مورد زنان یائسه از خواص مفید مصرف کشمش برای زنان است.

از دیگر خواص کشمش کمک به درمان بیماری هایی نظیر نقرس، نارسایی کبد و روماتیسم مزمن است. کشمش اسید اوریک بدن را دفع و بر فعالیت سلولهای کبدی موثر است.


ارزش غذایی کشمش

کمش یک غذای طبیعی کامل و انرژی دهنده محسوب شده، سرشار از ویتامین ها و مواد لازم برای بدن است. کشمش دارای موادی مانند امگا3 و امگا6 و ویتامین های آ، ب، ای و مواد معدنی مثل پتاسیم، کلسیم و فسفر، آهن و پتاسیم است. همچنین این ماده غذایی منبع خوب ویتامین د و هورمون استروژن می باشد.

جدول ارزش غذایی کشمش


مضرات کشمش (موارد احتیاطی و منع مصرف)

لازم به ذکر است که متاسفانه برخی از انواع کشمش به تیزاب آغشته و با دود گوگرد خشک می شود. رنگ این نوع کشمش ها زرد کهربایی مایل به قهوه ای روشن است و به دلیل ترکیبات گوگردی که دارد، فشار مضاعفی بر کلیه ها تحمیل کرده و برای سلامت مضر است.

زیاده روی در مصرف کشمش می تواند باعث بروز اسهال شود. همچنین برخی از افراد واکنش های آلرژیک به انگور و محصولات انگور دارند، لذا بایستی در مصرف آن احتیاط نمایند.


منبع: سایت ستاره