گل مغربی و خواص آن
گل مغربی یک گیاه پرخاصیت است. عصاره این گل زیبایی پوست و مو را دو چندان میکند؛ خواص گل مغربی را در این مطلب بخوانید.
یکی از ویژگی های این گیاه آن است که هر گل چهار پرچم کوتاه و چهار پرچم بلند دارد و دیگر این که کاسبرگ های گل به گلبرگ ها نچسبیده اند و به سمت پایین خمیدگی دارند. همچنین ریشه ی این گیاه، گوشتدار و به رنگ قرمز می باشد.
گل مغربی احتمالا از آمریکای شمالی به دیگر نقاط دنیا راه یافته است و چون گل ها هنگام غروب شکفته می شوند، به گل مغربی معروف شده است. قسمت مورد استفاده ی گیاه اکثرا ریشه و دانه ی آن است. دانه ها حدود 20 درصد روغن دارند که به روغن گل مغربی مشهورند. این گیاه در ایران نمی روید، ولی محصولات روغن آن در فرآورده های مهمی استفاده می شود.
ترکیبات مهم:
دانه های گل مغربی حاوی 14 درصد روغن ثابت به نام "اوی نینگ پرایم روزاویل" یا OEP است. این روغن 50 تا 70 درصد سیس لینولئیک اسید و 7 تا 10 درصد سیس گامالینولنیک اسید(GLA) در خود دارد. گل مغربی در شرایط سنی و آب و هوایی مختلف دارای مقادیر مختلفی از GLA است. همچنین در این گیاه ترکیب سیس 6 و 9 و 12 اوکتاتری انولیک اسید وجود دارد.ترکیبات دیگر این گیاه شامل مقادیر کمی اولئیک، پالمتیک و استئاریک اسید، استروئیدها، کامپسترول و بتاسیتوسترول می باشد.1
در ادامه این مطلب با خواص گل مغربی و عوارض ریاده روی در مصرف آن آشنا شوید.
روغن گل مغربی و از بین بردن آکنه
روغن گل مغربی با کاهش التهاب پوستی و سلول هایی که باعث ایجاد زخم می شوند، آکنه های پوستی را از بین می برد. ضمن اینکه می تواند رطوبت پوست را حفظ کند. براساس تحقیقی که در سال ۲۰۱۴ انجام شد، این روغن به رفع پوسته پوسته شدن و خشکی در ناحیه لب ها کمک می کند. در واقع، می توان به کمک روغن گل مغربی، التهاب و دردی را که مصرف داروی ضدآکنه و جوش آکوتان در نواحی لب ایجاد می کند از بین برد. تحقیقات دیگری هم در زمینه اثرگذاری روغن گل مغربی انجام شده که نشان می دهند، مکمل های این روغن در رفع زخم های التهابی و غیرالتهابی ناشی از آکنه مؤثر عمل می کنند. کسانی که در پژوهش و تحقیق روی اثرگذاری روغن گل مغربی شرکت داشتند، در مدت هشت هفته به تعداد سه بار در روز، شِش کپسول ۴۵۰ میلی گرمی از این روغن را مصرف می کردند و نهایتا اثرات مثبت آن را در رفع پوسته پوسته شدن و خشکی ناحیه لب شاهد بودند.
درمان اگزمای پوستی
اگزما نوعی التهاب پوستی است و استفاده از روغن گل مغربی می تواند به بهبود آن کمک کند. بنا به مجموعه ای از تحقیقات قدیمی، این روغن در بهبود سلامت لایه بیرونی پوست اثرگذار است، ولی با وجود این، بعضی از مطالعات و پژوهش ها نشان می دهد که نوع خوردنی روغن مذکور در رفع اگزما اثرگذار نیست. البته این نتیجه گیری درباره نوع خوراکی روغن گل مغربی عنوان شده و درباره نوع موضعی آن، نتیجه گیری خاصی مطرح نشده است. در تحقیقات مختلفی که در زمینه سنجش اثرگذاری این روغن برای درمان اگزمای پوستی صورت گرفته بود، به شرکت کنندگان در تحقیق، به مدت ۱۲ هفته و به تعداد دو بار در روز، یک تا چهار کپسول گل مغربی داده می شد. برای استفاده موضعی از این روغن هم باید تا چهار ماه، یک میلی لیتر از روغن با غلظت ۲۰ درصد را به تعداد دو بار در روز استفاده کنید.
بهبود سلامت پوست
در سال ۲۰۰۵ پژوهشی انجام شد که نشان می داد، مصرف خوراکی مکمل های گل مغربی می تواند باعث بهبود وضعیتسلامت پوست شود و افزایش موارد زیر شود:قابلیت ارتجاعی
رطوبت
استحکام
مقاومت در برابر خستگی.
در نتیجه، این روغن می تواند در حفظ ساختار و عملکرد مثبت پوست مؤثر باشد. پوست به خودیِ خود نمی تواند اسید گاما لینولنیک تولید کند. پس مصرف روغن گل مغربی، این خلأ را از بین خواهد برد و به حفظ سلامت عمومی پوست کمک می کند. برای مصرف کپسول های مکمل گل مغربی می توانید تا ۱۲ هفته و سه بار در روز، کپسول های ۵۰۰ میلی گرمی را مصرف کنید.
تسکین علائم قبل از قاعدگی
قبل از قاعدگی زنان، علائمی مانند افسردگی، نفخ، حساس شدن و آسیب پذیری رخ می دهد. اصطلاحا به این علائم در پزشکی سندروم پیش از قاعدگی یا PMS گفته می شود. ظاهرا روغن گل مغربی می تواند در تسکین علائم قبل از قاعدگی هم مؤثر واقع شود. محققان معتقدند، علت اینکه بعضی از زنان دچار این علائم می شوند، حساسیت آنها به سطحپرولاکتین در بدن است. اسید گاما لینولنیکِ موجود در روغن گل مغربی به ماده ای موسوم به پروستاگلاندین ای ۱(prostaglandin E1) بدل می شود. به نظر می رسد که این ماده می تواند مانع از تحریک علائم قاعدگی از سوی پرولاکتین شود. به عبارت بهتر، نقش پرولاکتین در تحریک علائم PMS را کاهش می دهد.در سال ۲۰۱۰، پژوهشی انجام شد که نشان می داد، مصرف مکمل هایی حاوی ویتامین B6، ویتامین E و روغن گل مغربی به کاهش علائم قبل از قاعدگی یا همان PMS کمک می کند. البته هنوز، نمی توان درباره اثرگذاری صد در صد این روغن در کاهش ناراحتی های قبل از قاعدگی نظری داد، چون برخی تحقیقات بر مفید بودن آن صحه نمی گذارند.
برای استفاده از این روغن در جهت کاهش علائم قبل از قاعدگی باید تا ۱۰ ماه، شِش تا ۱۲ کپسول (۵۰۰ تا شِش هزار میلی گرم) را یک تا چهار بار در روز مصرف کنید. در آغاز، بهتر است از دُوزهای کم شروع کنید و اگر لازم شد برای کاهش ناراحتی های قبل از قاعدگی، دوز مصرفی را بالا ببرید.
کاهش گُرگرفتگی
گرگرفتگی یکی از علائم شایع و ناخوشایند یائسگی است. بعضی محققان معتقدند که شواهد کافی برای اثرگذاری داروهای خانگی حاوی روغن گل مغربی در کاهش گرگرفتگی وجود ندارد. اما بعد از سال ۲۰۱۰، تحقیقاتی انجام شد که عکس این نتیجه گیری را ثابت می کرد. بنا به این تحقیقات، زنانی که به مدت شِش هفته، ۵۰۰ میلی گرم از این روغن را در روز مصرف می کردند، کمتر دچار گرگرفتگی می شدند و شدت و طول این مشکل هم برایشان کمتر می شد.براساس نتایج یک پرسش نامه، مصرف روغن گل مغربی روی فعالیت ها و روابط اجتماعی و جنسی زنان هم اثرات مثبت می گذارد. می توانید، این روغن را به مدت شِش هفته و به اندازه ۵۰۰ میلی گرم در روز مصرف کنید.
کاهش فشار خون بالا
هنوز کاملا اثبات نشده که مصرف روغن گل مغربی می تواند باعث کاهش فشار خون بالا شود. در سال ۲۰۱۳، پژوهشی صورت گرفت که نشان می داد مصرف روغن گل مغربی تا حدی در کاهش فشار خون بالا نقش دارد. البته بعضی از پژوهش ها مانند آنچه در سال ۲۰۱۱ انجام شد هم نشان می دهد که مصرف این روغن دقیقا به کاهش فشار خون در دوران بارداری یا پره اکلامپسی کمکی نمی کند.در هر حال، اگر قصد مصرف روغن گل مغربی برای کاهش فشار خون را دارید، نباید آن را هم زمان با داروها و مکمل های کاهنده فشار خون استفاده کنید. مصرف ۵۰۰ میلی گرم از این روغن به اندازه دو بار در روز، زیر نظر پزشک مانعی ندارد.
بهبود سلامت قلب
بیماری های قلبی در تمام جهان بسیار شایع است. مثلا در کشور بزرگی مانند آمریکا، این بیماری ها در سال، جان بیش از ۶۰۰هزار نفر را می گیرد. بسیاری از افراد در سراسر دنیا با مشکلات قلبی دست و پنجه نرم می کنند. از این میان، تعدادی از درمان های خانگی مانند روغن گل مغربی بهره می برند. بنا به تحقیقی که در سال ۲۰۱۴ روی موش ها انجام شد، روغن گل مغربی دارای خواص ضدالتهابی است و کلسترول خون را کاهش می دهد. بسیاری از افرادِ دچارِ بیماری های قلبی در بدن خود التهاباتی دارند که البته دقیقا مشخص نیست این التهابات باعث بروز مشکلات قلبی شده است یا خیر.می توانید زیر نظر پزشک و به مدت چهار ماه، ۱۰ تا ۳۰ میلی لیتر روغن گل مغربی را مصرف کنید و شاهد بهبود سلامت عمومی قلب تان باشید. اگر داروهای دیگری هم برای قلب تان مصرف می کنید، حتما در استفاده از این روغن و مکمل های آن دقت کنید.
کاهش دردهای عصبی
نوروپاتی محیطی، یکی از نتایج شایع دیابت و برخی دیگر از مشکلات پزشکی است. تحقیقات قدیمی نشان می دهند که مصرف اسید لینولنیک باعث کاهش علائم نوروپاتی می شود. مشکلاتی مانند:حساسیت به سرما و گرما
بی حسی
ضعف
مورمور شدن.
به مدت یک سال، کپسول های روغن گل مغربی را با دوز ۳۶۰ تا ۴۸۰ میلی گرم گاما لینولنیک مصرف کنید تا شاهد کاهش دردهای عصبی باشید.
کاهش درد استخوان ها
درد استخوان ها معمولا نتیجه یک اختلال مزمن التهابی موسوم به روماتیسم مفصلی است. بنا به پژوهش هایی که در سال ۲۰۱۱ انجام شده، اسید لینولنیک در روغن گل مغربی، ظرفیت کاهش دردها در ناحیه استخوان را دارد و هیچ عارضه جانبی خاصی به جای نمی گذارد. برای مصرف این روغن و مکمل های آن در جهت کاهش درد استخوان می توانید به مدت سه تا ۱۲ ماه، روزی ۵۶۰ تا شِش هزار میلی گرم از آنها را استفاده کنید.2
عوارض جانبی و خطرات مصرف روغن گل مغربی
مصرف روغن گل مغربی در کوتاهمدت، هیچگونه خطر خاصی را به دنبال ندارد، اما اثرات آن در بلندمدت هنوز کشف نشده است. ضمن اینکه سازمان جهانی غذا و داروی آمریکا هم آن را تأیید نکرده است. بنابراین در هنگام خرید باید به شرکت تولیدکننده و محتویات روغن توجه کنید. عوارض مصرف روغن گل مغربی خفیف هستند. مثلا:ناراحتی معده
درد شکمی
سردرد
مدفوع شُل.
اگر دوز مصرفی روغن گل مغربی اندک باشد، احتمال بروز عوارض جانبی مصرف هم کاهش پیدا خواهد کرد. در موارد معدودی هم استفاده از آن باعث بروز حساسیت در بدن میشود. از علائم حساسیت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
التهاب دست و پا
بروز جوش و تحریک پوست
تنگی نفس
خِسخِس سینه.3
پی نوشت:
1.www.beytoote.com
2.www.saednews.com
3.www.chetor.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}