علل و درمان بیماری رینوفیما
رینوفیما (Rhinophyma)، نوعی اختلال پوستی است که با یک بینی بزرگ، قرمز و برآمده روی صورت دیده می شود.
Phytamous rosaceae به عنوان ضخیم شدگی و نامنظمی سطح غدد بینی، گونه، پیشانی، یک یا هر دو گوش و یا پلکها است. چهار نوع بافت شناسی مجزا یا رینوفیما (تغییرات مرتبط با بینی) رخ میدهد که شامل غدهای، فیبروز، فیبروآنزیوماتوز و اکتینی است. وقتی این نابهنجاریها در جاهای دیگر به جز بینی رخ دهد از اصطلاح اتوفیما (برای گوش)، گناتوفیما (برای گونه)، متوفیما (پیشانی) و بلفاروفیما (برای پلک) استفاده میشود.
در کل رزاسه یک بیماری پوستی التهابی مزمن شایع است. موجب قرمزی یا گر گرفتگی صورت بخصوص در قسمت گونهها یا اطراف بینی میشود. دانه های کوچک پر شده با چرک به نام کورک هم معمولا به عنوان بخشی از این بیماری، روی پوست ظاهر میشوند.
تحقیقات کارشناسان جهانی روی رزاسه، چهار زیرگونه را مشخص کرد. زیر گونهها معمولا از ملایم تا شدید رده بندی میشوند. داشتن بیش از یک زیرگونه برای یک شخص خاص، معمول نیست. رینوفیما به عنوان بخشی از زیر گونه ۳ رزاسه رده بندی میشود. این حالت به تدریج طی چند سال تشکیل میشود و این باور وجود دارد که در نتیجه درمان نشده رزاسه یا درمان ضعیف آن است. پیامد این وضعیت معمولا تودهای بزرگ روی نیمه پایین بینی است.
علل رینوفیما
هیچ علت شناخته شدهای برای رینوفیما وجود ندارد.
عوامل خطر برای رینوفیما
عوامل خطر شامل سن و جنس است. رینوفیما بیش در مردان رخ میدهد. این وضعیت به تدریج پس از بروز مراحل اولیه رزاسه بوجود میآید که معمولا بین سنین ۲۵ و ۵۰ بروز میکند.در صورت داشتن مشکلات زیر بیش از سایرین در معرض خطر رینوفیما هستید:
پوست روشن
پیشینه نژادی ایرلندی، انگلیسی، اسکاتلندی، اسکاندیناوی یا اروپای شرقی
سابقه خانوادگی رزاسه 1
علائم رینوفیما
رینوفیما معمولا در مواردی که رزاشیا وخامت بیشتری داشته باشد بروز پیدا می کند. علائم زیر را می توان در مراحلی از رزاشیا که وخامت کمتری دارند رویت کرد:گلگونیِ پراکنده در چهره
نواحی قرمز و لکه مانند در مرکز صورت
ورم ها و جوش های مکرری که اغلب با آکنه اشتباه گرفته می شوند.
تلانژکتازی که به گشاد شدن رگ های خونیِ نازک در بینی و گونه ها منجر می شود.
پوست بسیار حساس
رزاشیای چشمی که به احساس سوزش یا زمختی در چشم منجر می شود و اغلب با ورم ملتحمه همراه است که به قرمزی و التهاب چشم ختم می شود.
تغییرات زیر روی بینی نیز ممکن است:
رشد تدریجی بینی و پیدا کردن حالتی برآمده و پیازی شکل
بروز تعداد بیشماری از غده های چربی
سوراخ های بزرگ شده روی بینی
قرمز شدن رنگ بینی
ضخامت پیدا کردن لایه های بیرونی پوست
پیدا کردن ظاهری خشن، زمخت و زردفام
این علائم در صورت درمان نشدن، شدت بیشتری پیدا خواهند کرد و ممکن است به طور متناوب تکرار شوند.
تشخیص رینوفیما
مراحل مقدماتی رزاشیا معمولاً با آکنه و سایر عارضه های پوستی اشتباه گرفته می شود اما رینوفیما عموماً پس از تشخیص رزاشیا نمود پیدا می کند.رینوفیما خصایص منحصر به فرد خودش را دارد. پزشک شما می تواند بدون گرفتن آزمایش خاصی دست به تشخیص آن بزند. حتی می توانند با پرسیدن چند سوال در رابطه با سابقه پزشکی و یا انجام برخی آزمایش های جسمانی، این عارضه را در شما تشخیص دهند. در مواردی نیز ممکن است برای تایید این تشخیص، به آزمایش بافت برداری از پوست نیاز باشد؛ خصوصاً در موارد نادری که این عارضه نسبت به روش های درمانی هیچگونه واکنشی نشان نمی دهد. 2
چگونه میتوانیم از بوجود آمدن رینوفیما جلوگیری کنم؟
هیچ راه شناخته شدهای برای جلوگیری و یا درمان این بیماری وجود ندارد اما از آنجایی که این مشکل با رزاشیا در ارتباط است بهتر است تا از چیزهایی که موجب بدتر شدن رزاشیا میشوند اجتناب کرد.کلینیک ما در اینجا به معرفی برخی از مواردی که باعث شیوع رزاشیا میشوند، می پردازد. که عبارتند از :
غذاهای خاصی مانند غذاهای تند و مرکبات
قرار گرفتن در معرض آفتاب
کافئین
دماهای بالا
محصولات پوستی دارای اسانس (عطر)
پاک کنندهها و صابونهای با رایحه تند و غلیظ
استرس و اضطراب
درمان طبیعی رینوفیما
برخی از درمانهای طبیعی متداول که موجب بهبود علائم رزاشیا و رینوفیما میشوند بدین قرارند:استفاده از مرطوب کنندهها و محصولات پوستی طبیعی و لطیف
زردچوبه (به صورت خوراکی به عنوان مکمل و یا طعم دهنده غذا)
زنجبیل (به صورت خوراکی به عنوان مکمل و یا طعم دهنده غذا)
ژل آلوئهورا (اعمال موضعی بر روی ناحیه تحت درمان)
عسل مانوکا (اعمال موضعی بر روی ناحیه تحت درمان)
درمان رینوفیما
اگر برای شما مهم است که تشخیص درستی در زمینه رینوفیما دریافت کنید ما به شما کمک میکند تا بتوانید بهترین درمان را در اختیار داشته باشید.رینوفیما اکثراً از طریق جراحی درمان میشود. چهار نوع روند جراحی عمده برای درمان رینوفیما وجود دارد:
میکرودرم ابریژن
در این روش از یک ابزار سایشی و چرخنده برای تخلیه لایههایی از پوست استفاده میشود. (با میکرودرم ابریژن اشتباه گرفته نشود، روشی که ملایمتر بوده و عمدتاً سلولهای مرده سطح پوست را از بین میبرد).
لیزر
از یک نوع لیزر خاص برای از بین بردن بخشهای تغییر شکل داده پوست استفاده میشود.
Cryosurgery (سرمادرمانی)
در این روش از نیتروژن مایع برای منجمد کردن و از بین بردن نواحی آسیب دیده پوست استفاده میشود.از بین بردن نواحی آسیب دیده پوست به وسیله جراحی توسط اسکالپل (نوعی تیغ جراحی) 3
پی نوشت:
1.www.redmag.ir
2.www.rastineh.com
3.www.drasgariclinic.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}