پیک پزشکی 15

يك فوق تخصص اطفال تشنج تب خيز با اعلام شيوع چهار تا پنج درصدى اين بيمارى در كودكان شش ماه تا شش سال بر لزوم آشنايى خانواده ها با بيمارى تشنج تب خيز تاكيد كرد. دكتر عليرضا فهيم نژاد تصريح كرد: بروزتشنج تب خيز در كودكان، اضطراب والدين را به دنبال دارد بنابراين آشنايى خانواده ها با اين بيمارى از اركان اصلى درمان آن به شمار مى رود. فهيم نژاد، با اشاره به بروز تشنج تب خيز تنها در كودكان شش ماه تا شش ساله افزود: تظاهر اين بيمارى مانند صرع است
دوشنبه، 7 مرداد 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
پیک پزشکی 15
پیک پزشکی 15
پیک پزشکی 15

اغلب تشنج هاى تب خيز وراثتى است

يك فوق تخصص اطفال تشنج تب خيز با اعلام شيوع چهار تا پنج درصدى اين بيمارى در كودكان شش ماه تا شش سال بر لزوم آشنايى خانواده ها با بيمارى تشنج تب خيز تاكيد كرد.
دكتر عليرضا فهيم نژاد تصريح كرد: بروزتشنج تب خيز در كودكان، اضطراب والدين را به دنبال دارد بنابراين آشنايى خانواده ها با اين بيمارى از اركان اصلى درمان آن به شمار مى رود.
فهيم نژاد، با اشاره به بروز تشنج تب خيز تنها در كودكان شش ماه تا شش ساله افزود: تظاهر اين بيمارى مانند صرع است و اين امر اضطراب والدين را بيشتر فراهم مى كند.
وى با بيان اينكه در بسيارى موارد تشنج تب خيز وراثتى است، علل دقيق ظهور اين بيمارى را نامشخص دانست و اظهار كرد: البته كودكان افرادى كه به طور خويشاوندى ازدواج مى كنند، بيشتر به تشنج تب خيز مبتلا مى شوند.
اين فوق تخصص عفونى اطفال همچنين به احتمال ۳۰ تا ۵۰ درصدى بروز مجدد حمله تشنج تب خيز در كودك اشاره و تاكيد كرد: كودك دچار اين بيمارى بايد به طور اورژانس به مركز درمانى انتقال داده شود.
فهيم نژاد گفت: نحوه درمان اين بيمارى به تشخيص پزشك معالج و در اغلب موارد با استفاده از ديازپام خوراكى صورت مى گيرد.

تاثير كمبود آهن بر بهره هوشى

طبق آمارهاى موجود، بيش از ۷۰ درصد زنان در سنين بارورى با كمبود آهن روبرو هستند.
دكترمحمدرضا وفا، متخصص تغذيه و رژيم درمانى گفت: كمبود آهن از مهمترين موارد سوء تغذيه به خصوص در زنان باردار و دختران جوان به شمار مى رود.
وى درباره ضرورت وجود عنصر آهن افزود: كمبود آهن باعث تولد نوزادان كم وزن و كوتاه قد مى شود.
وفا، با اشاره به اين كه آهن در عملكرد طبيعى سيستم ايمنى و حتى تبديل ويتامين A به نوع فعال آن موثر است، اضافه كرد: در جذب آهن به خصوص آهن موجود در منابع گياهى، وجود ويتامين C ضرورى است بنابراين منابع گياهى حاوى آهن بهتر است همراه با منابع حاوى ويتامين C مانند ليموترش تازه مصرف شود.
اين استاد دانشگاه علوم پزشكى ايران، از سوى ديگر افزود: فيتيك اسيد موجود در مواد غذايى مثل نان تخمير نيافته و تركيبات پلى فنولى نظير چاى و قهوه نيز مانع جذب آهن مى شود.
اين متخصص تغذيه خاطر نشان كرد: كمبود آهن باعث كاهش تمركز ذهنى و كاهش بهره هوشى (IQ) شده و در مواردى شديد كمبود آهن، منجر به كم خونى فقر آهن مى شود.

نقش ژنتيك در درمان افسردگى

نتايج بررسى هاى جديد نشان مى دهد وجود برخى ويژگى هاى خاص ژنتيكى موجب مى شود تا برخى از بيماران افسرده در مقايسه با ديگران پاسخ بهترى به درمان افسردگى بدهند.
افسردگى يكى از شايع ترين بيمارى ها در جوامع انسانى محسوب مى شود و در برخى از جوامع ميزان شيوع اين بيمارى تا ۳۰ درصد مى رسد كه اين رقم بالا نه تنها از نظر سلامت افراد جامعه مورد توجه است بلكه از نظر اختلالاتى كه در زندگى شغلى و اجتماعى ايجاد مى شود نيز قابل تامل است.
با آنكه داروهاى زيادى براى مقابله با اين بيمارى در دسترس قرار گرفته است همچنان تعداد قابل توجهى از بيماران به رغم آنكه تحت درمان هاى مختلف قرار مى گيرند بهبود در آنان حاصل نمى شود و اينك محققان مى گويند ريشه بسيارى از اين شكست هاى درمانى را بايد در وضع ژنتيك افراد جستجو كرد.
بررسى هاى جديد محققان كه در همين زمينه انجام شده است نشان مى دهد وجود گونه مختلف ژن براى نوعى پروتئين كه داروها و مواد مختلف را از مغز به محيط اطراف آن مى فرستد موجب مى شود تا بيماران افسرده از داروهاى مورد استفاده در درمان افسردگى به يك ميزان بهره مند نشوند.
به گفته محققان با شناسايى اين دسته از بيماران قبل از تجويز دارو مى توان زمينه را براى درمان همه بيماران متناسب با شرايط ژنتيكى آنها فراهم آورد.

تشنگى بيش از حد را جدى بگيريد

يك متخصص بيمارى هاى داخلى گفت: تشنگى بيش از حد و افزايش حجم و تعداد دفعات ادرار كردن از علايم ابتلا به ديابت است و بايد جدى گرفته شود.
دكتر زهرا سبحانى افزود: كاهش وزن، ضعف و بى حالى، تارى ديد، احساس گرسنگى بيش از حد طبيعى، بهبود كند در زخم ها و احساس گزگز در دست ها و پاها از ديگر علايم ابتلا به بيمارى ديابت است.
وى اظهار داشت: ديابت يا مرض قند يك بيمارى مزمن است كه به علت كمبود هورمونى در بدن به نام انسولين ايجاد شده است و سبب افزايش قند خون بيش از حد طبيعى در بدن مى شود.
وى افزود: اين بيمارى يك بيمارى غيرواگيردار است كه در آن عامل بيمارى از فرد بيمار به فرد سالم منتقل نمى شود.
سبحانى با اشاره به علل موثر در بروز اين بيمارى گفت: عواملى همچون چاقى، فشارهاى عصبى، حاملگى، مصرف برخى داروها و ارث نقش موثرى در بروز اين بيمارى در فرد دارد.
سبحانى به عوامل مهم در كنترل و پيشگيرى از ابتلا به بيمارى ديابت اشاره كرد و گفت: ورزش و تحرك بدنى كافى، رعايت رژيم صحيح غذايى، مصرف منظم داروهاى تجويز شده توسط پزشك، آموزش پيگير و مداوم، كنترل و مقابله با فشارهاى عصبى و نيز، عدم مصرف سيگار و مواد مخدر، در كنترل و پيشگيرى از ابتلا به بيمارى ديابت موثر است.
وى اظهار داشت: ديابت، بيمارى است كه در حال حاضر قابل درمان نيست اما قابل كنترل است و هدف از درمان در اين بيمارى، حفظ قند خون ( گلوكز) در دامنه طبيعى است.




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط