بافت سنگهای آذرین خروجی

در این بافت بلورهای درشت در زمینه ای از بلورهای دانه ریز قرار گرفته است . این بافت بیان کننده حداقل دو مرحله تبلور می باشد . بافت پورفیری یا خمیره میکرولیت در این بافت به جای بلورهای ریز ،میکرولیت قرار گرفته است ممکن است بین میکرولیت ها شیشه هم قرار داشته باشد . ممکن است ماده پرکننده بین فنوکریست ها شیشه باشد و یا این که با خمیر میکروکریستالین پر شده باشد .
شنبه، 26 بهمن 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بافت سنگهای آذرین خروجی
بافت سنگهای آذرین خروجی
بافت سنگهای آذرین خروجی


بافت پورفیری
در این بافت بلورهای درشت در زمینه ای از بلورهای دانه ریز قرار گرفته است . این بافت بیان کننده حداقل دو مرحله تبلور می باشد .
بافت پورفیری یا خمیره میکرولیت
در این بافت به جای بلورهای ریز ،میکرولیت قرار گرفته است ممکن است بین میکرولیت ها شیشه هم قرار داشته باشد . ممکن است ماده پرکننده بین فنوکریست ها شیشه باشد و یا این که با خمیر میکروکریستالین پر شده باشد .
بافت گلومروپورفیری
نوعی بافت پورفیری است که در آن فنوکریست ها در یک قسمت از سنگ تجمع یافته اند این بافت به علت وجود اغتشاش در ماگما به وجود می آید .
بافت نمدی
در این بافت میکرولیت های در هم فرورفته فلدسپات ها در زمینه هولوکریستالین دیده می شود .
بافت فلسیتیک
در این بافت اندازه بلور ها از دانه ریز تا کریپتوکریستالین تغییر می کند . این بافت در عین ریز بودن حالت دانه ای دارد .
بافت تراکیتی یا بافت جریانی
در این بافت بعضی کانی های روشن به خصوص پلاژیکلاز که به شکل سوزنی می باشند ، موازی هم قرار گرفته و نشانگر جریان یافتن گدازه به هنگام سرد شدن آرام است .
بافت ویتروفیریک
در این بافت فنوکریستها در زمینه ای عموما از شیشه قرار دارند و شیشه حالت جریانی را نشان می دهد .
بافت میکرولیت
قسمت عمده ای از فلدسپات های موجود به صورت ایدیومورف و باریک تبلور یافته اند . فضای بین میکرولیت ها را شیشه یا کریپتوکریستالین پر می کند .
بافت ایگنمبریتی
به این بافت اوتاکسیتی هم می گویند . در این بافت شاهد قطعات شیشه ای جوش خورده و جهات یافته هستیم که تا حدودی جهات جریان را نشان می دهند . این بافت در اثر ته نشست خاکسترهای آتشفشانی حاصل شده است .
بافت اسفرولیتی
در اثر تبلور مجدد سنگهای آتشفشانی و تبدیل شیشه به میکرولیت های شعاعی کوارتز و ارتوز به وجود می آید و رشد بلور ها شعاعی است . اگر جنس شیشه ها بازالتی باشد به بافت حاصل واریولیتی می گویند . در صورتی که اسفرولیت ها آنقدر بزرگ باشد که با چشم دیده شود (پیرومرید) نامیده می شود .
بافت آفیریک
در این بافت فنوکریست در زمینه دیده نمی شود . یعنی اینکه سنگ تماما از شیشه یا کانی های بسیار ریز است .
بافت حفره ای
به این بافت میارولیتیک هم می گویند و در اثر انجماد سریع ماگمای گازدار و خروج گاز ها و خالی ماندن جای آنها ایجاد می شود .
بافت بادامکی
به بافت سنگهای حفره ای گفته می شود که حفره های آنها در اثر محلول های هیدروترمال توسط کانی های ثانویه مثل کوارتز ،زئولیت یا کربنات پر شده است .
بافت پرلیتی
در سنگهای آتشفشانی شیشه ای در نتیجه کشش حاصل از انقباض ضمن سرد شدن سریع ایجاد می شود و شکل کروی دارند .


منبع: univer30t.com
http://www.maghaleh.ne




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما