سروهای سرافراز

پاسداری به معنای حراست و نگهداری است و در حقیقت پاسداری در انقلاب اسلامی ایران حرکتی بود برای رسیدن به شعار غلبه خون بر شمشیر. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نمادی ارزشمند است که ایستادگی در برابر ابرقدرت‏های شرق و غرب را سرلوحه کار خود قرار داده و با پیروی از سالار شهیدان امام حسین علیه‏السلام عزّت و افتخار را پیشه راه خود ساخته تا در سایه روحیه انقلابی و معنویت، نقش تعیین کننده‏ای در دفع حملات دشمنان اسلام و ایران، ایفا کند.
شنبه، 29 فروردين 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
سروهای سرافراز
سروهای سرافراز
سروهای سرافراز

نويسنده: عیسی سلیمانی کیاسری



( به مناسبت تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی )

پاسداری و سپاه

پاسداری به معنای حراست و نگهداری است و در حقیقت پاسداری در انقلاب اسلامی ایران حرکتی بود برای رسیدن به شعار غلبه خون بر شمشیر.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نمادی ارزشمند است که ایستادگی در برابر ابرقدرت‏های شرق و غرب را سرلوحه کار خود قرار داده و با پیروی از سالار شهیدان امام حسین علیه‏السلام عزّت و افتخار را پیشه راه خود ساخته تا در سایه روحیه انقلابی و معنویت، نقش تعیین کننده‏ای در دفع حملات دشمنان اسلام و ایران، ایفا کند.

تشکیل سپاه پاسداران

در سال 1358 و در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بنا به فرمان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی رحمهم‏الله به جوانان غیور و انقلابی، عده‏ای از دلسوختگان راستین و پیروان صدیق ولایت فقیه گردهم آمدند و نهاد مقدّس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تشکیل دادند. حضرت امام خمینی رحمهم‏الله در دوم اردیبهشت سال 1358 طی فرمانی به شورای انقلاب اسلامی رسما تاسیس این نهاد مبارک را اعلام کردند.

انگیزه‏های تأسیس

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ابتدا جزو نیروهای شهری محسوب می‏شد؛ امّا با توجّه به شرایط خاص جامعه و پراکندگی قوای انتظامی، مأموریت حفظ نظم و امنیت عمومی را عهده دار شد. با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران این نهاد مقدّس با بسیج نیروهای مردمی به دفع حملات دشمنان پرداخت و برای حفظ و استمرار نظام مقدّس جمهوری اسلامی به صحنه‏های مبارزه علیه استکبار جهانی پا گذاشت.

سپاه و آرمان‏های والای انقلاب اسلامی

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهادی است که برای رسیدن به اهداف والای انقلاب اسلامی تأسیس شده است. نام‏گذاری سالروز ولادت سالار شهیدان حضرت امام حسین علیه‏السلام به نام روز پاسدار از این رو بوده است که سپاه، آرمانی بزرگ و مقدّس دارد و آن حفاظت و نگهبانی از نظام و حکومتی است که بر اساس اسلام ناب محمّدی بر پا شده است و از سویی دیگر، ایثار و فداکاری برای حفظ نظام اسلام و دستاوردها و اصول آن، آرمانی است که سپاه پاسداران با درس‏آموزی از حماسه حسینی، آن را خط‏مشی خود قرار داده است.

رسالت عظیم پاسدار

وظیفه پاسداری از دین و خلق خدا، رسالت بزرگی است. برای همین است که امام حسین علیه‏السلام آن بزرگ پاسدار الهی، برای دفاع از کیان اسلام، مرگ سرخ را به زندگی ننگین ترجیح داد. پاسدار، واژه‏ای است که در فرهنگ انقلاب اسلامی، حکایت از روحیه شجاعت، شهامت، فداکاری و از خودگذشتگی دارد. در این فرهنگ، پاسدار حقیقی می‏کوشد، تا سرحدتوان جلوه گر صفات والای حسینی باشد. پاسدار فریاد هیهات من الذّله آن حضرت را روبه‏روی خویش قرار می‏دهد و عملاً از هرگونه ذلّت و خواری در برابر دشمن می‏پرهیزد. امروز پاسداران انقلاب اسلامی با الگوگیری از آن مولای گرامی، می‏کوشند از دست آورده‏های انقلاب اسلامی ایران، پاسداری کنند.

امام حسین علیه‏السلام پاسدار واقعی

امام حسین علیه‏السلام پیشوای بزرگ رهروان راه حق و اسطوره جاودانه پاسداری از حرمت دین خدا و حریم مسلمانان است. مگرنه این‏که جهاد همان دفاع در برابر متجاوزان و پاسداری از حرمت دین خداست. امام حسین علیه‏السلام به درستی می‏دانست که عاقبت مبارزه با لشگریان یزید، شهادت است و با این آگاهی «مرگ سرخ» را برگزید تا عاشقانش را به جوشش، و کالبد فشرده زمان را به طپش درآورد و خون گرم و هستی بخش عشق و جهاد را در رگ‏های پیروان واقعی خود جاری سازد. اینک پاسداران سپاه انقلاب اسلامی، می‏کوشند تا با اسوه قرار دادن آن امام آزاده، رهرو راه او باشند.

وظایف سپاه

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی ایران تشکیل شد برای ایفای نقش خود در نگهبانی از انقلاب و دستاوردهای آن با داشتن پشتوانه عظیم الهی و مکتبی و همچنین نیروی انسانی مخلص، فداکار و آگاه، انقلاب را همچون دژی نفوذناپذیر ساخته است. وظایف این نهاد انقلابی در اوّلین اطلاعیه شورای فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شانزدهم اردیبهشت سال 1358 این‏گونه اعلام گردید:
کمک به اجرای امور انتظامی، امنیتی و کنترل تعقیب و دستگیری عناصر ضد انقلاب؛
مبارزه مسلحانه علیه جریان‏های مسلحانه ضد انقلاب؛
دفاع در برابر حملات و اشغال‏گری‏های عوامل یا قوای بیگانه در داخل کشور؛
همکاری و هماهنگی موثر با نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران؛
کمک در اجرای دستورات انقلاب اسلامی و دادگستری دولت جمهوری اسلامی؛
حمایت از نهضت‏های رهایی بخش و حق‏طلبانه مستضعفین جهانی تحت نظارت مقام معظم رهبری؛
و کمک به پیشبرد طرح‏های عمرانی.

سپاه و پاسداری از نظام

پاسداران سپاه، این دلاوران همیشه پیروز، بعد از انقلاب با اوج‏گیری دسیسه‏های دشمنان و گروهک‏های ضد انقلاب در نقاطی همچون خوزستان، گنبد و کردستان به خوبی وارد عرصه میدان مبارزه شدند و توانستند با بسیج عمومی و هماهنگی با سایر قوا در نقاط کوهستانی و صعب العبور مستقر شده و دلاورانه در برابر اشرار، ضد انقلاب و مزدوران بیگانه صف‏آرایی کنند. امروزه جای جای میهن اسلامی نشان از رشادت‏ها و جانبازی‏های مظلومانه عزیزانی را دارد که برای پاسداری از کیان اسلام و جمهوری اسلامی، جان خود را فدا کردند تا دین و حکومت خدا سرافراز و پرشکوه بماند.

سپاه و جنگ تحمیلی

حمله ناجوانمردانه ارتش عراق به سرکردگی آمریکا و تحمیل جنگ از سوی رژیم بعث به جمهوری اسلامی، صحنه جدیدی از امتحان الهی را پیش‏روی سپاهیان پاسدار گشود. و مسئولیت سنگین دفاع از مرزهای ایران اسلامی را بر دوش آنان نهاد. برادران دلاور سپاهی با توکل به خداوند و با سرهای پرشور و دل‏های پرسوز به مقابله با دشمن متجاوز شتافته و در برابر متجاوزان به دفاع پرداختند.
جایگاه بلند و ارزشمند سپاه پاسداران و رشادت‏های بی‏شمار رزم‏آوران آن نهاد در طول هشت سال دفاع مقدّس، در قالب وصف نمی‏گنجد. و تنها باید همان جمله معروف امام راحل را یادآور شد که: «اگر سپاه نبود کشور هم نبود»

سپاه و سازندگی

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بعد از پایان جنگ تحمیلی علاوه بر فعالیت‏ها و مأموریت‏های رزمی، دفاعی و آموزشی، با تشکیل قرارگاه فرماندهی بازسازی خاتم الانبیاء، در عرصه سازندگی شرکت فعال دارد.
اینک سپاه پاسداران در راه آبادانی و عظمت کشور اسلامی ایران، تمام تلاش خویش را به کار گرفته است تا در این میدان مقدّس نیز حضوری فعّال و سازنده داشته باشد. امروزه در فعالیت‏هایی از قبیل سدسازی، راه‏سازی، کشاورزی، دامداری، طرح‏های آب‏رسانی و گازرسانی و احداث واحدهای مسکونی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نقشی فعال و پرثمر دارد.

دیدگاه حضرت امام خمینی رحمهم‏الله درباره سپاه پاسداران

رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی رحمهم‏الله پیوسته از نهاد سپاه و پاسداران انقلاب به خوبی یاد کرده و می‏فرموند:
«نهاد مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حق از بزرگ‏ترین سنگرهای دفاع از ارزش‏های الهی نظام ما بوده و خواهد بود.»
«من سپاه پاسداران را بسیار عزیز و گرامی می‏دارم. چشم من به شماست.»

دیدگاه مقام معظم رهبری در مورد سپاه پاسداران

رهبر معظم انقلاب حضرت آیت اللّه‏ خامنه‏ای درباره سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فرموده‏اند:
«سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که مولود مبارک انقلاب اسلامی است در همه جهان، پس از صدر اسلام، پدیده بی‏سابقه‏ای است. این پدیده در حقیقت، مظهر عینی و مجسمی است برای شعارهای انقلاب اسلامی، شعار ایستادگی در مقابل همه قدرت‏های بزرگ با سلاح توکل بر خدا، شعار غلبه خون بر شمشیر و شعار حرکت برای نجات مستضعفان [است].»
«سپاه پاسداران نور چشم و عضو اصلی انقلاب اسلامی است چرا که از بطن انقلاب روییده، رشد کرده و رو به کمال است.»
«برجستگی سپاه در همراهی «سلحشوری نظامی» با «خلوص معنوی» بوده و همه موفقیّت‏ها از هماهنگی این دو ناشی شده است؛ و این عنصر اصلی که صفت مجاهدان جلیل‏القدر صدر اسلام و پایه‏گذاران افتخارات تاریخی اسلام است. همواره باید در سپاه پاسداران حفظ شود.»

یادگاری ارزشمند

سپاه پاسداران، یادگار گران‏قدر فرزانه دوران حضرت امام خمینی رحمهم‏الله بر ملّت غیور و دلیر ایران بود. رویش این نهال ارزشمند ابتکار ویژه‏ای بود که نیاز به هوش بالای فکری و سیاسی داشت. کسانی که تار و پود این شجره مقدّس را می‏شناسند و عوامل پدید آورنده و اهداف و انگیزه‏های آن را به خوبی درک می‏کنند اقرار دارند که پیشنهاد تشکیل این نهاد مقدّس، نشان دهنده ژرف نگری و استواری امام و فرزندان دلاور انقلاب، برای رهایی از ستم و سلطه بیگانگان و رسیدن به استقلال و عدالت واقعی است. بر همین اساس، سپاه و پاسداران انقلاب اسلامی، هیچ گاه نباید از رسالت سنگین خود غافل شوند.

پاسدار، شاگرد مکتب اهل بیت

پاسدار، در مکتب آل محمّد صلی‏الله‏علیه‏و‏آله و علی علیه‏السلام درس مردانگی و گذشت، فداکاری و شجاعت، عزت و افتخار می‏آموزد. پاسدار، از پیشوای پاسداران و سالار شهیدان حضرت حسین بن علی علیه‏السلام سرمشق می‏گیرد، راه عشق را پیدا می‏کند و چون پروانه به سویش به پرواز درمی‏آید.
پاسدار، هرگز صراط مستقیم خویش را فراموش نمی‏کند و در هیاهوی زندگی هیچ گاه مسیر رو به کمال را گم نخواهد کرد. وی می‏داند که پاسداری به ایمان و عمل، ولایت، اطاعت، تعهّد و تقواست؛ پس هرگز وظیفه پاسداری خویش را فراموش نمی‏کند.

پاسدار و ایثار

درخشش شعاع پرفروغ برادران پاسدار در دوران دفاع مقدّس و شجاعت وصف‏ناپذیر آنان در تمام عرصه‏های انقلاب و خلوص و عشق به اسلام و میهن اسلامی ایران، نمادی از ایثار و گذشت آنان را به نمایش می‏گذارد.
سپاه پاسداران، یادگار ایثارگران و حماسه‏آفرینان شهید و یادآور حاج همّت‏ها زین‏الدین‏ها، جهان‏آراها، باکری‏ها و هزاران شهید گلگون کفن دیگر است.
یاد همه پاسداران شهید انقلاب اسلامی را گرامی داریم.

حمایت از سپاه پاسداران

بدون تردید دلاور مردی‏های برادران سپاه پاسداران بعد از انقلاب در دفع ایادی داخلی و گروهک‏های منافق و همچنین رشادت‏های رزمندگان آن در دوران دفاع مقدّس بر همه روشن است و شنیده‏ها تنها بخشی از دریای قدرت این نیروی عظیم مردمی است؛ بنابراین حمایت همه جانبه مردم از اهداف این نهاد مقدس و پاسداشت ارزش‏ها آنان، برای تحقق آرمان‏های انقلاب اسلامی لازم و ضروری است.

سلام و درود

سلام بر پیشوای پاسداران، الهام بخش عزّت و افتخار، حضرت حسین ابن علی که با فدا کردن جان، عشق و ایثار را معنا کرد؛ سلام بر لاله‏های بوستان محمّدی و شکوفه‏های وصال عشق الهی؛ سلام بر شما سپاهیان پاسدار، فرزندان دردمند روح خدا خمینی؛ سلام بر شما حماسه‏سازان عاشورایی سال‏های رزم و جنگ؛ سلام بر شهیدان پاک‏دل و بلند همت که هم‏رمز شما دلیر مردان و سبز قامتان بودند و میدان‏های نبرد هشت سال دفاع مقدس را با عطرخون خود عطرآگین ساختند.
منبع: سایت حوزه




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط