بررسی علمی علائم رایج درباره بارداری دختر

آیا می‌توان جنسیت جنین را بدون نظر پزشک از روی تصویر سونوگرافی تعیین کرد؟در این مقاله به بیان برخی از علائم بارداری دختر (جنین دختر) که در میان عوام رایج است می‌پردازیم و درستی آن‌ها را از نظر علمی بررسی می‌کنیم.
شنبه، 22 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بررسی علمی علائم رایج درباره بارداری دختر

علائم بارداری دختر (جنین دختر)

معمولا هشت نشانه برای بارداری جنین دختر مطرح می‌شود. اما آیا شواهد علمی در پشت این نشانه‌ها وجود دارد؟


۱. تهوع صبحگاهی شدید

برخی از مردم تهوع صبحگاهی شدید زنان باردار را از علائم بارداری دختر (جنین دختر) می‌دانند. در واقع، پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد که احساس تهوع شدید صبحگاهی در دوران بارداری ممکن است با جنسیت جنین مرتبط باشد.

پژوهشی که در سال ۲۰۱۷ انجام شده، نشان می‌دهد که زنان دارای جنین دختر بیشتر در معرض التهابات ناشی از مواجهه سیستم ایمنی بدن در برابر باکتری‌ها قرار می‌گیرند.

این تفاوت ممکن است بر تهوع صبحگاهی زنان با جنین دختر، تاثیر بگذارد و آن‌ها احساس ناراحتی بیشتری نسبت به زنان دارای جنین پسر داشته باشند.

با این وجود، پژوهش‌های بیشتری لازم است تا وجود ارتباط بین تهوع صبحگاهی زنان باردار و جنسیت جنین شان مورد تایید قرار گیرد.


۲. نوسان شدید خلق و خوی

تغییرات هورمونی در دوران بارداری اغلب باعث بروز تغییرات در خلق و خوی زنان باردار می‌شود. برخی افراد معتقدند که زنان دارای جنین دختر دارای سطوح بالاتری از استروژن در بدن خود هستند. به همین دلیل نوسانات شدید خلق و خو را تجربه می‌کنند. خوب است بدانید که پژوهش‌های علمی این نظریه را تایید نمی‌کند. سطح هورمون استروژن در دوران بارداری؛ صرف‌نظر از اینکه جنسیت جنین دختر یا پسر باشد، افزایش یافته و پس از زایمان کاهش می‌یابد.


۳. افزایش وزن در اطراف بدن و پهلو‌ها

برخی از مردم معتقدند که افزایش وزن به ویژه در اطراف بدن و پهلوها، به معنی بارداری جنین دختر است. آن‌ها همچنین معتقدند که افزایش وزن بیشتر در جلوی شکم نشانه‌ای از داشتن جنین پسر است.

این بار نیز شواهد علمی از این نظریه حمایت نمی‌کند. نوع اضافه وزن و محل قرار گیری آن در بدن زنان باردار، بستگی به فرم بدن آن‌ها دارد و نه دختر یا پسر ودن جنین.


۴. بالا آمدن جنین

بالا آمدن جنین در شکم مادر را نیز به عنوان یکی از علائم بارداری دختر (جنین دختر) یاد می‌کنند. با وجود همه گیر بودن این باور عمومی، هیچ گونه پشتوانه علمی ندارد.

محل قرار گیری جنین در بدن مادر، بستگی به عوامل زیر دارد:

نوع بدن

افزایش وزن

سطح آمادگی جسمانی

قدرت عضلانی


۵. ویار شیرینی

زنان در دوران بارداری معمولا هوس خوردن مواد غذایی متنوعی می‌کنند. برخی از مردم عقیده دارند که اگر زن بارداری هوس شیرینی کند، جنین او دختر است. از سوی دیگر اگر تمایل به غذا‌های شور داشته باشد، جنین او پسر است.

تا کنون هیچ شواهد علمی مبنی بر وجود ارتباط بین ویار بارداری و جنسیت جنین وجود ندارد.


۶. سطح استرس مادر

داشتن استرس زیاد، پیش از باروری در زنان، احتمال تولد نوزاد دختر را بالا می‌برد.

پژوهشی که در سال ۲۰۱۲ انجام شد نشان داد که رابطه‌ای میان سطح کورتیزول (هورمون استرس) و نسبت تولد دختران به پسران وجود دارد. با توجه به نتایج این پژوهش، زنان با سطوح بالای کورتیزول از نظر آماری احتمال بیشتری دارد که نوزاد دختر داشته باشند.

پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ انجام شده، نشان داد که به فاصله دو سال پس از زلزله جزیره زاکینث در یونان، میزان تولد نوزادان پسر کاهش چشمگیری یافت. پژوهشگران معتقدند افزایش سطح استرس در میان ساکنین جزیره بر جنسیت نوزادان متولد شده تاثیر گذار بوده است.

البته برای شناخت بیشتر رابطه بین استرس و جنسیت نوزادان، نیاز به انجام مطالعات بیشتری است.


۷. پوست چرب و مو‌های شکننده

برخی افراد معتقدند که داشتن پوست چرب و روغنی و مو‌های شکننده، از علایم بارداری جنین دختر است؛ اما هیچ گونه شواهد علمی برای این ادعا وجود ندارد.

از سوی دیگر، بروز تغییرات در چربی پوست یا تغییر حالت مو‌ها در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی یا تغییر در رژیم غذایی رخ می‌دهد.


۸. ضربان قلب سریع جنین

برخی افراد بر این باورند که اگر ضربان قلب جنین سریع باشد، جنسیت او دختر است. اما پژوهشگران از دهه‌ها قبل این ادعا را رد کرده‌اند و نشان داده‌اند که تفاوت قابل توجهی بین ضربان قلب در جنین‌های دختر و پسر نیست.


تشخیص جنسیت جنین توسط پزشک

بهترین راه برای اطمینان یافتن از جنسیت جنین، مراجعه به پزشک و انجام سونوگرافی در هفته بیستم بارداری است. ضرر سونوگرافی برای جنین، نگرانی بی مورد والدین است و نیازی به پرهیز از آن نیست. 

پزشک هنگام سونوگرافی با مشاهده اندام جنسی جنین، جنسیت او را اعلام خواهد کرد. این نتیجه معمولا دقیق است، البته در برخی موارد به دلیل وجود ابهاماتی در تصویر سونوگرافی یا طرز قرار گرفتن جنین، ممکن است اشتباهاتی رخ دهد.

روش‌های دیگری که پزشک برای تعیین قطعی جنسیت جنین از آن‌ها استفاده می‌کند، عبارتند از:

تست آمنیوسنتز

نمونه برداری از پرز‌های کوریونی

تست غیر تهاجمی پیش از تولد

پزشکان تنها در صورتی از این روش‌ها استفاده می‌کنند که نگران سلامت نوزاد باشند.


جمع بندی

بیشتر علایم بارداری جنین دختر، ریشه در خرافات دارد و هیچ گونه پشتوانه علمی ندارد.

تهوع صبحگاهی بیش از حد و داشتن استرس زیاد ممکن است به این معنی باشد که جنین شما دختر است، اما برای تعیین دقیق چگونگی تاثیر این عوامل بر جنسیت نوزاد، به پژوهش‌های بیشتری نیاز است.

مطمئن‌ترین روش برای تعیین جنسیت جنین این است که در هفته بیستم بارداری نزد پزشک سونوگرافی انجام دهید.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.