28 آبان 1388 / 1 ذی الحجه 1430 / 19 نوامبر 2009

1) 28 آبان سال 1366 هجري شمسي: عمليات نامنظم ظفر4 با رمز يا رسول الله (صلّی الله علیه و آله و سلّم) در منطقه عملياتي استان دهوك در عمق دويست و پنجاه كيلومتري داخل خاك عراق انجام شد. هدف از ا جراي اين عمليات انهدام تأسيسات نظامي و اقتصادي دشمن بود كه نيروي زميني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي قرارگاه رمضان با همكاري معارضين عراقي آن را با پيروزي انجام دادند.
سه‌شنبه، 26 آبان 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
28 آبان 1388 / 1 ذی الحجه 1430 / 19 نوامبر 2009
28 آبان 1388 / 1 ذی الحجه 1430 / 19 نوامبر 2009
28 آبان 1388 / 1 ذی الحجه 1430 / 19 نوامبر 2009

28 آبان 1388 / 1 ذی الحجه 1430 / 19 نوامبر 2009 1) 28 آبان سال 1366 هجري شمسي: عمليات نامنظم ظفر4 با رمز يا رسول الله (صلّی الله علیه و آله و سلّم) در منطقه عملياتي استان دهوك در عمق دويست و پنجاه كيلومتري داخل خاك عراق انجام شد. هدف از ا جراي اين عمليات انهدام تأسيسات نظامي و اقتصادي دشمن بود كه نيروي زميني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي قرارگاه رمضان با همكاري معارضين عراقي آن را با پيروزي انجام دادند.
28 آبان 1388 / 1 ذی الحجه 1430 / 19 نوامبر 2009 2) عزل "اميركبير" صدراعظم "ناصرالدين شاه" در پي بدگويي دشمنان داخلي و خارجي (1230 ش): با مرگ محمدشاه قاجار، ميرزا محمدتقي خان فراهاني معروف به اميركبير، تلاش زيادي براي به سلطنت رساندن ناصرالدين شاه به عمل آورد ودر نهايت با تدبير او، كار سلطنت، سامان يافت. از آن پس و همزمان با آغاز پادشاهي ناصرالدين شاه، اميركبير نيز به صدارت عظمي دست يافت و به رتق و فتق امور همت ورزيد. استقلال نظر و خدمات عمومي و به طور كلي، سياست داخلي و خارجي اميركبير كه در جهت منافع و مصالح كشور بود، در محيط دربار و اجتماع رجال و شاهزادگان و وابستگان و حقوق بگيران بيگانه، قابل قبول و مورد پسند نبود. اين افرادِ بانفوذ و قدرتمند كه از اقدامات اميركبير رنجيده بودند، براي متوقف كردن اميركبير دست به هر كاري زدند ولي چون او را مستقيم و مستقل يافتند، اتهامات زيادي را به صورت شايعه به او وارد ساختند. ناصرالدين شاه در ابتدا به اين بدگويي‏ها توجهي نمي‏كرد. اما توطئه، گسترده بود و اصرار در ترساندن شاه، ادامه يافت. كم‏كم ناصرالدين شاه كه هنوز بيست سال هم نداشت به امير سوءظن پيدا نمود و او را در 28 آبان 20 ( 1230 محرم 1268ق، 19 نوامبر 1851 م) از صدارت عزل نمود. اما در اين ميان بدگويي ديگران تا آنجا ادامه يافت كه شاه وحشت‏زده، با عزل امير از تمامي مقام‏ها، او را به كاشان تبعيد نمود. پس از مدتي فرمان قتل اميركبير نيز صادر شد و سرانجام امير را در بيستم دي ماه 1230 ش (18 ربيع‏الاول 1268 ق، 10 ژانويه 1852 م) در حمام فين كاشان به قتل رساندند. اميركبير مردي كاردان، باهوش، وطن‏دوست و باكفايت بود. در زمان صدارت خود خدمات شايسته و درخور تحسيني به ايران و ايرانيان نمود. وي منافع ملت را برهمه چيز مقدم مي‏داشت و هيچ گاه در مقابل اجانب سر فرود نمي‏آورد. مهم‏ترين اقدامات فرهنگي وي را مي‏توان تأسيس دارالفنون تهران نام برد. نكته تأسف‏بار اين است كه دارالفنون 13 روز پس از قتل اميركبير افتتاح شد.
3) تاسيس جبهه ملي چهارم (1356 ش): در سال 1356 ش كه محمدرضا پهلوي، به اشاره آمريكا، فضاي باز سياسي جديد خود را اعلام كرد، جبهه ملي چهارم با پيشگامي شاپور بختيار در 28 آبان 1356، با عنوان اتحاد نيروهاي جبهه ملي ايران و همكاري سه حزب ايران، حزب ملت ايران و جبهه سوسياليست‏هاي نهضت ملي ظاهر شد. بختيار، سركرده اين جبهه در اواخر عمر رژيم پهلوي براي نگهداشتن نظام طاغوت، به نخست وزيري دست يافت ولي با پيروزي انقلاب اسلامي و سرنگوني رژيم پهلوي، عمر اين جبهه نيز چندان دوام نياورد و مدتي بعد، از هم پاشيد.
4) آزادي تعدادي از زندانيان سياسي توسط رژيم شاه براي فرونشاندن اعتراضات مردمي(1357 ش)
28 آبان 1388 / 1 ذی الحجه 1430 / 19 نوامبر 2009 5) شهادت "حاج عباس وراميني" رئيس ستاد لشكر 27 محمد رسول‏اللَّه(صلّی الله علیه و آله و سلّم) (1362ش)
6) رحلت انديشمند مبارز مسلمان، علامه "شيخ محمدجواد شرّي"(1373 ش): استاد علامه حاج شيخ محمدجواد شرّي در حدود سال 1291 ش ( 1330 ق) در شهر صور در لبنان به دنيا آمد. پس از پشت سر گذاشتن دوران كودكي و نوجواني، به حوزه علميه نجف شتافت و درمحضر بزرگاني همچون حضرات آيات: سيدابوالحسن اصفهاني، محمدحسين غروي اصفهاني، ميرزاي ناييني، آقاضياءالدين عراقي وابوالحسن مشكيني، به مدارج بالاي علمي دست يافت. سپس به لبنان بازگشت و مورد علاقه علامه كبير، سيدشرف‏الدين عاملي قرار گرفت. محمدجواد شرّي پس از چندي براي نشر و گسترش معارف اسلام و ترويج مذهب اهل بيت (علیهم السّلام) راهي آمريكا شد و در شهر ديترويت در ايالت شيكاگو به سرپرستي و هدايت شيعيان و تاليف و تصنيف و خدمات مذهبي و سخنراني پرداخت واين كار بيش از چهل سال به طول انجاميد. او نخستين كسي بود كه نداي تشيع را در آمريكا به گوش همگان رسانيد و عزاداري امام حسين را در آن كشور رايج ساخت. علامه شرّي در حمايت از انقلاب اسلامي ايران در آمريكا نقش بسزايي داشت و سخنان وي در جريان تسخير لانه جاسوسي خطاب به كارتر در حمايت از ايران بسيار مشهور است. اين دانشمند فرزانه همچنين سالها به برنامه هفتگي اسلامي راديو آمريكا؛ ايجاد وحدت و روح همياري مشترك در ميان اعراب، آفريقايي‏ها و لبناني‏هاي ساكن غرب؛ تلاش در جهت لغو تعصبات مذهبي و تاسيس بيمارستان كودكان همت گماشت و خدمات درخوري را به انجام رساند. وي همچنين در سخنراني‏ها و تاليفات خود به زبان انگليسي، سبب ترويج دين و گرايش بسياري از مسيحيان به اسلام در آن ناحيه گرديد. از تاليفات او كه به زبان‏هاي عربي، فارسي و انگليسي منتشر شده‏اند مي‏توان اين موارد را نام برد: اميرالمؤمنين(علیه السّلام) اسوه وحدت، شيعه و تهمت‏هاي ناروا، الخلافة في الدستور الاسلامي (انگليسي) و... سرانجام آن دانشمند خدمتگزار و مروّج صديق مذهب جعفري پس از عمري نزديك به 82 سال، در اواخر آبان 1373 سر به تيره تراب سپرد و به ديار باقي شتافت.
7) روز ازدواج و خانواده
8) اول ذيحجه سال 586 هجري قمري : «عِزُّالدّين عَبدُالحَميدِ بنِ هِبَةُ الله» معروف به« اِبنِ اَبِي الغَدير» اديب و مورّخ نامدار عرب در مدائن بدنيا آمد، در هنگام فتح بغداد به دست هلاكوخان مغول اسير شد اما دوره اسارت وي با وساطت خواجه نصير الدّين طوسي ديري نپاييد. از اين مورّخ مسلمان كتاب ارزشمندي به نام نّهج البلاغه به جاي مانده كه شامل بيست جلد است. مؤلف در اين اثر افزون بر مسائل كلامي و فقهي شرح مفصلي درباره فتوحات مغول نگاشته است كه منبع بسيار معتبري درباره تاريخ آن ايام بشمار مي رود.
28 آبان 1388 / 1 ذی الحجه 1430 / 19 نوامبر 2009 9) ازدواج اميرالمؤمنين امام علي(علیه السّلام) و حضرت فاطمه‏ي زهرا(سلام الله علیها) (2 ق): خواستگاران بسياري از شخصيت‏هاي بزرگ صدر اسلام، حضرت زهرا(سلام الله علیها) را براي همسري خود، از پيامبر اكرم(صلّی الله علیه و آله و سلّم) خواستگاري كردند. اما پيامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) به هيچ يك از آن‏ها پاسخ مثبت نداد و از ايشان روي برمي‏گردانيد. تا اين كه امام علي(علیه السّلام) به محضر پيامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) آمد و خواستگاري نمود. پيامبر فرمود: يا علي! پيش از تو كساني از فاطمه خواستگاري كرده‏اند و او در همه، اظهار كراهت كرده است. اما تو منتظر باش تا برگردم. رسول اللَّه به اطاق حضرت زهرا رفت و فرمود: فاطمه جان، علي بن ابي‏طالب كسي است كه قرابت و فضل و اسلام او را شناخته‏اي. من از پروردگارم خواسته‏ام، تو را به بهترين و محبوب‏ترين خلقش تزويج كند. حال، علي از تو خواستگاري مي‏كند. نظرت چيست. فاطمه ساكت شد ولي روي برنگردانيد و رسول اللَّه در قيافه‏ي فاطمه، نارضايتي احساس نكرد. آنگاه حضرت به پاخاست و فرمود: اللَّه اكبر. سكوت فاطمه حاكي از رضايت اوست. در اين هنگام جبرئيل نازل شد و گفت: يا رسول اللَّه! فاطمه را به علي تزويج كن. خدا، فاطمه را براي علي و علي را براي فاطمه پسنديده است، آنگاه آن حضرت، فاطمه را به علي تزويج كرد. بعد از تهيه‏ي مقدمات، آن دو بزرگوار با هم ازدواج كردند. مهريه حضرت زهرا (سلام الله علیها) 500 درهم بود که علي (علیه السّلام) با نيمي از آن براي خانه جهاز خريد. پيامبر در اين باره فرموده است: من فاطمه را به ازدواج علي(علیه السّلام) در نياوردم مگر آن هنگام كه خدا، آن را به من فرمان داد. بدين ترتيب، نور به نور رسيد و صديقه‏ي طاهره به منزل حضرت علي(علیه السّلام) قدم گذاشت تا از آن وصلت مبارك، دو سيد جوانان اهل بهشت و زينَبين و پس از آنها ائمه‏ي اطهار و راهنمايان توحيد، قدم به دنيا گذارند و ظلمت جهان را منور فرمايند.
28 آبان 1388 / 1 ذی الحجه 1430 / 19 نوامبر 2009 10) تولد "ابن ابي‏الحديد" دانشمند و مورخ بزرگ مسلمان(586 ق): ابوحامد عبدالحميد بن محمد مدايني، معروف به ابن ابي‏الحديد معتزلي، از بزرگان علماي معتزله، فقيه، اصولي، حكيم، متكلم، شاعر و كاتب مي‏باشد. شرح نهج البلاغه‏ي او كه شهره‏ي عام و خاص است، حاكي از مودت و دوستي وي نسبت به اميرالمؤمنين (علیه السّلام) و خانواده‏ي رسالت (صلّی الله علیه و آله و سلّم) مي‏باشد. اين اثر از كتب مهم و معتبر ادبي، تاريخي و كلامي است و از همان زمان تاليفش شهرت يافته و محل مراجعه و استفاده‏ي دانشمندان قرار گرفته است. ابن ابي الحديد در مدائن به دنيا آمد و در سال 656 ق در هفتاد سالگي در بغداد وفات يافت. شرح ياقوت ابن نوبخت، شرح مُحَصّل فخر رازي و القصائدُ السَّبع في مدحِ سيّدنا علي(علیه السّلام) از ديگر آثار اوست.
28 آبان 1388 / 1 ذی الحجه 1430 / 19 نوامبر 2009 11) سفر "انور سادات" رئيس جمهور پيشين مصر به فلسطين اشغالي (1977م): محمد انور سادات، رئيس‏جمهور پيشين مصر پس از رسيدن به قدرت، به تدريج از مواضع اصولي جمال عبدالناصر، رئيس جمهور قبل از خود دور شد و راه انحراف و سازشكاري در ارتباط با رژيم صهيونيستي را در پيش گرفت. وي پس از چندي با دوري از شوروي سابق، تمايل خود را به نزديكي با غرب نشان داد و در نوزدهم نوامبر 1977م در ميان شگفتي فراوان مردم مصر و جهان عرب، به اسرائيل مسافرت نمود. سادات در 20 نوامبر 1977م، در مجلس اسرائيل به سخنراني پرداخت و نكاتي را مطرح كرد كه پايان تصرف سرزمين‏هاي اشغالي در سال 1967م، تحقق بخشيدن به حقوق اساسي مردم فلسطين، تضمين مرزهاي همه كشورهاي منطقه، حذف كاربرد زور و حل اختلاف به وسيله راه‏هاي صلح‏آميز و پايان بخشيدن به شرائط جنگي در منطقه از آن جمله بود. جالب آنكه بگين، نخست وزير اسرائيل در سخنراني خود اشاره‏اي به سخنان انور سادات نكرد و فقط خواهان مذاكره با ساير دول عربي گرديد. سفر انور سادات به سرزمين‏هاي اشغالي فلسطين، نخستين سفر رئيس يك كشور عربي به اين منطقه بود كه براي نزديك شدن مصر به رژيم صهيونيستي و امضاي قرارداد به اصطلاح صلح با اشغال‏گران قدس، صورت گرفت. اين سفر، خشم و انزجار اعراب و مسلمانان به ويژه فلسطيني‏ها را برانگيخت. با وجود همه مخالفت‏ها، وي در سپتامبر 1978م و مارس 1979م با وساطت جيمي كارتر، رئيس جمهور وقت امريكا، معاهده كمپ ديويد را با مِناخيم بِگين نخست وزير وقت رژيم صهيونيستي امضا كرد. اين اقدام باعث عكس‏العمل شديد بسياري از مردم و دول عربي و اسلامي گرديد و حتي منجر به تعليق و يا قطع روابط بسياري از كشورهاي اسلامي با مصر شد. ادامه اين روند هم‏سويي با غرب و رژيم غاصب اسرائيل، گروه‏هاي اسلامي را به برداشتن اين مهره فساد برانگيخت تا اين‏كه در ششم اكتبر 1981م توسط خالد اسلامبولي به كام مرگ فرستاده شد.
28 آبان 1388 / 1 ذی الحجه 1430 / 19 نوامبر 2009 12) مرگ "گوستاو هوزاك" رئيس جمهور كمونيست چكسلواكي (1991م): گوستاو هوزاك، سياست‏مدار كمونيست چكسلواكي و رئيس‏جمهور پيشين اين كشور در دهم ژانويه 1913م در براتيسْلاوا در شرق چكسلواكي به دنيا آمد. در قيام ملي مردم چكسلواكي در دوران جنگ جهاني دوم شركت كرد و مدتي نيز عهده‏دار وزارت كشور و حمل و نقل اين كشور بود. او در سال 1950م به رياست كميته مركزي حزب كمونيست چكسلواكي منصوب شد ولي سال بعد به زندان افتاد و در سال 1968م، هم‏زمان با تهاجم نيروهاي پيمان ورشو و ارتش سرخ شوروي به چكسلواكي و بركناري الكساندر دوبچك از مقام نخست‏وزيري، از زندان آزاد شد و به دليل آنكه قبلاً مراتب وفاداري و تابعيت خود را از مسكو به اثبات رسانده بود، به جانشيني دوبچك انتخاب گرديد. هوزاك كه به شدت مخالف اصلاحات در كشور بود، با حمايت مسكو، در سال 1969م دبير اول كمونيست، در 1971م، دبير كل حزب و بالاخره در 31 مه 1975م از طرف مجلس فدرال چكسلواكي، به رياست جمهوري اين كشور دست يافت. وي در سال 1977م تعداد زيادي از مخالفان حزب كمونيست را در كشور دستگير كرد و دو سال بعد نيز كليه اعضاي كميته مركزي حزب را تغيير داد. هوزاك سمت دبير اولي حزب كمونيست و رياست‏جمهوري چكسلواكي را در انتخابات ماه مه 1980م، در شرايطي كه هيچ كانديداي ديگري براي رقابت با وي وجود نداشت حفظ كرد. او از طرفداران سرسخت لئونيد بِرِژْنِف رهبر پيشين اتحاد جماهير شوروي سابق بود، ولي با به قدرت رسيدن ميخائيل گورباچف، دائماً اصلاحات وي در شوروي سابق را مورد حمله قرار داده و او را متهم به خيانت به آرمان ماركسيسم لنينيسم مي‏نمود. هوزاك كه به مدت هجده سال رهبر بلامنازع حزب كمونيست چكسلواكي بود، در سال 1987م از دبيركلي حزب و در دسامبر 1989م، تحت تاثير اصلاحات سياسي اروپاي شرقي، از رياست جمهوري استعفا داد و منزوي شد. گوستاو هوزاك سرانجام در 19 نوامبر 1991م در 78 سالگي درگذشت.
28 آبان 1388 / 1 ذی الحجه 1430 / 19 نوامبر 2009 13) روز ملي "موناكو": كشور شاهزاده نشين موناكو، با 1/95 كيلومتر مربع وسعت در جنوب اروپا، در كنار درياي مديترانه، در جنوب شرقي فرانسه و در نزديكي مرز ايتاليا واقع شده است. جمعيت موناكو 31/700 نفر است كه بيشتر فرانسوي و عمدتاً كاتوليك مي‏باشند. زبان رسمي مردم موناكو فرانسوي است. پايتخت اين كشور، شهر موناكو و واحد پول آن يورو مي‏باشد كه جاي‏گزين فرانك شده است. پيش‏بيني مي‏شود كه جمعيت موناكو تا سال 2025م در حدود 34 هزار نفر مي‏گردد. مونت كارلو و كوندامين از شهرهاي مهم اين كشور كوچك اروپايي مي‏باشند. اين كشور قبل از ميلاد مسيح (علیه السّلام) در اختيار فينيقي‏ها و سپس ايتاليا و فرانسه بود از سال 1918 حكومت پادشاهي در موناكو به رسميت شناخته شد. موناكو از نظر سياست خارجي، زبان، پول و... تابع فرانسه مي‏باشد. موناكو به مركز قمارخانه‏هاي جهان معروف است. نظام سياسي حاكم بر موناكو مشروطه سلطنتي است. نوزدهم نوامبر روز تولد شاهزاده رنيه سوم به عنوان روز ملي موناكو نام گرفته است.




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط