از خواص روغن کنجد برای سوختگی چقدر اطلاع دارید؟

آیا می‌دانید که برای درمان سوختگی پوست یا آفتاب سوختگی به جای پمادهای گران قیمت می‌توانید از یک روغن طبیعی استفاده کنید و نتیجه مشابهی را دریافت کنید؟ روغن کنجد روغن معجزه آسایی است که می‌تواند به خوبی سوختگی‌های شما را درمان کند. در مقاله پیش رو با خواص این روغن بیشتر آشنا خواهید شد.
دوشنبه، 16 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
از خواص روغن کنجد برای سوختگی چقدر اطلاع دارید؟

خواص روغن کنجد برای سوختگی

روغن کنجد ویتامین E  بالایی دارد که می‌تواند جای زخم، سوختگی و اسکارهای پوستی را ترمیم کرده و در حفظ گلبول‌های قرمز و ترمیم و تجدید بافت‌ها نیز نقش مهمی را ایفا می‌کند. این روغن در بهبود سوختگی‌های پوست و آفتاب سوختگی بسیار موثر است.

در تحقیقی که بر روی موش‌ها انجام شد، روغن کنجد به همراه هیدروکسید کلسیم، تاثیری مشابه پمادهای سوختگی دارد و می تواند سوختگی‌های درجه سه را به خوبی درمان کند. این پژوهش در حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اراک و بر روی چهار گروه ده تایی موش با ایجاد سوختگی عمیق در پهلو‌ها انجام شده است.

درمان سوختگی ایجاد شده روی یک گروه از این موش‌ها با پماد "فیبرینولایزین" به عنوان شاهد و گروه دیگر با پانسمان زخم بدون هیچ گونه مواد و پس از شستشو با سرم فیزیولوژیک بوده و درمان دو گروه دیگر با استفاده از ترکیب هیدروکسید کلسیم و روغن کنجد ۲/۵ در صد و ۵ در صد (پماد کنهاید) انجام گردیده است.

بر اساس نتایج این پژوهش، موش‌هایی که پس از پاک کردن جراحات و زواید زخم سوختگی با پماد کمهاید ۵ درصد، روزانه پانسمان شدند در زمان کوتاه‌تری نسبت به سایر موش‌ها قادر به تشکیل بافت گرانوله در زخمشان شدند.

بر اساس این تحقیق ثابت شدکه روغن کنجد و هیدروکسید کلسیم ۵ درصد، قابل رقابت با روشهای دبریدمان غیررژیم غذایی بعد از عمل جراحی‌های  معمول در سوختگیهای درجه ۳ است.

در این تحقیق تاکید شده که روغن کنجد حاوی اسیدهای چرب مختلف است و ضمن خاصیت آنتی اکسیدان، با توجه به وجود ویتامین A ، ویتامین B و ویتامین E  در آن و مواد معدنی‌ آهن، کلسیم ، مس و فسفر، خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی و ایمن بخشی دارد.


مواد مغذی روغن کنجد چیست؟

روغن کنجد دارای چند چربی غیر اشباع (PUFA) است و روغن کنجد سرشار از چربی های دارای حلقه های اشباع نشده و چربی های غیر اشباع است و همچنین میزان چربی های اشباع شده‌اش نیز پایین است. به طور عمده روغن کنجد متشکل از این اسیدهای چرب است: اسید لینولئیک، اسید اولئیک، اسید پالمتیک و اسید استئاریک. این روغن همچنین حاوی ویتامین E و ویتامین K است و آنتی‌اکسیدان فراوانی که دارد مانع از فاسد شدن آن می‌شود. روغن‌کنجد حاوی اسیدهای چرب امگا ۶ نیز هست و در برابر حرارت مقاومت بالایی دارد.


سایر خواص روغن کنجد

غیر از خواص روغن کنجد برای سوختگی که به طور علمی اثبات شده و شما نیز می‌توانید همچون یک درمان خانگی برای بهبود سوختگی از آن استفاده کنید، این ماده معجزه آسا و قابل دسترس خواص دیگری نیز دارد که به برخی از این خواص اشاره می‌کنیم:

۱ - مراقبت از پوست
دانه‌های کنجد حاوی ماده معدنی «روی» هستند. عنصر روی یک مولفه حیاتی در تشکیل کلاژن است که باعث تقویت بافت عضلانی، مو و پوست می‌شود. روغن دانه کنجد غنی از ویتامین E است که نشان داده شده است که آثار باقیمانده از سوختگی و اسکارهای پوستی را رفع کرده و علائم پیری زودرس را نیز کاهش می‌دهد.

۲ - محافظت در مقابل اشعه‌ها
یکی از ترکیبات ارگانیک موجود در دانه‌های کنجد، که سزامول نامیده می‌شود، دارای قابلیت حفاظت از DNA در برابر اثرات مضر اشعه‌ها است. این اشعه ها می‌تواند از منابع مختلفی ساطع شود. در درمان سرطان با روش شیمی درمانی و پرتودرمانی نیز شما در معرض این اشعه ها قرار می‌گیرید. استفاده از روغن کنجد موجب می‌شود که از DNA محافظت شود و از جهش های ژنتیکی به علت قرار گرفتن در معرض این اشعه‌ها جلوگیری شود و در نتیجه احتمال ابتلا به سایر سرطان‌ها از طریق جهش سلولی کاهش می‌یابد.

۳ - افزایش سلامت مو با روغن کنجد
کنجد غنی از پلی فنل‌های گیاهی است که باعث افزایش سلامتی مو می‌شود. روغن دانه کنجد موجب تقویت مو شده و به دلیل داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی، رشد مو را افزایش می‌دهد. اسیدهای آمینه و آنتی اکسیدان‌های موجود در این روغن کمک می‌کنند که درخشندگی موها نیز بیشتر شود.

۴ - کاهش التهاب
روغن کنجد التهاب مفاصل، استخوان‌ها و عضلات و در نتیجه درد آرتروز را کاهش می‌دهد. این روغن دارای مقدار زیادی مس است. مس یک ماده معدنی ضروری جهت تقویت عروق خونی، استخوان و مفاصل است و برای جذب مناسب آهن نیز لازم است. بنابراین، وجود مس کافی در بدن، گردش خون را افزایش داده و تضمین می‌کند که اکسیژن به اندازه کافی به تمام قسمت‌های بدن می‌رسد.

۵ - پیشگیری از سرطان
دانه‌های کنجد غنی از لیگنین‌های محلول در چربی هستند که خواص آنتی اکسیداتیوی دارند. دکتر مارجوری مک کولوف، از دانشگاه اموری ایالت متحده آمریکا، در یکی از مطالعات خود، این‌گونه نتیجه گرفت که افزودن لیگنین‌ها به رژیم غذایی سبب پیشگیری از سرطان می‌شود. علاوه بر این، دانه‌های کنجد دارای میزان زیادی ویتامین E، ویتامین K و منیزیم هستند که دارای اثر ضدسرطانی بالایی هستند.

کنجد همچنین حاوی فیتات است. فیتات یک ترکیب پیشگیری کننده از سرطان است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کند و در از بین بردن رادیکال‌های آزاد نقش دارد. رادیکال‌های آزاد مواد خطرناکی برای متابولیسم سلولی هستند که مشخص شده است که با ابتلا به انواع سرطان و سایر بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی، پیری زودرس و ... ارتباط دارند. دانه‌های کنجد با کاهش خطر ابتلا به سرطان خون، سرطان سینه، ریه، پانکراس، کولون و پروستات نیز ارتباط مثبتی دارند.

۶ - بهبود هضم
دانه‌های کنجد دارای مقدار قابل توجهی فیبر هستند که یک عنصر بسیار مهم در هضم سالم است. روغن کنجد می‌تواند مشکلاتی مانند یبوست و اسهال را برطرف کند و همزمان به محافظت از سلامت کولون و کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های دستگاه گوارش و سرطان نیز کمک می‌کند. فیبر همچنین برای قلب شما مفید است و سبب می‌شود که کلسترول‌های بد یا LDL را از شریان‌ها و عروق خونی خود دور نگه دارید. بنابراین با مصرف روغن کنجد در برابر آترواسکلروز، حملات قلبی و سکته مغزی نیز محافظت می‌شوید.

۷ - کنترل دیابت
ترکیبات موجود در کنجد، مانند منیزیم، به کاهش خطر ابتلا به دیابت و مدیریت علائم آن در بیماران مبتلا به دیابت کمک می‌کند. علاوه بر این، نشان داده شده است که روغن دانه کنجد می‌تواند تاثیر مثبتی بر تاثیر دارو‌های گلیبن کلامید (glibenclamide) داشته باشد که برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ تجویز می‌شود. روغن کنجد عملکرد این دارو را بهبود می‌بخشد و سطوح انسولین و گلوکز بدن را تنظیم می‌کند و به این ترتیب به مدیریت علائم دیابت کمک می‌کند.

۸ - تقویت سلامت استخوان
یک گزارش منتشر شده در مجله انجمن شیمی‌دانان آمریکا می‌گوید که روغن کنجد غنی‌ترین منبع مواد معدنی است. سطوح قابل توجهی از مواد معدنی ضروری مانند روی، کلسیم و فسفر موجود در دانه‌های کنجد وجود دارد که می‌تواند سلامت استخوان‌های شما را افزایش دهد. این مواد معدنی در ایجاد استخوان‌های جدید و تقویت و ترمیم استخوان‌ها بسیار موثر هستند.

۹ - بهبود سلامت دهان و دندان
شاید یکی از مهم‌ترین تاثیرات قابل توجه دانه‌های کنجد، اثرات آن بر سلامت دهان باشد. استفاده از روغن کنجد موجب برطرف شدن تورم دهان می‌شود و اثرات قوی ضد باکتریایی دارد. روغن کنجد با کاهش حضور باکتری استرپتوکوکوس (یک باکتری رایج است که می‌تواند باعث تخریب و پوسیدگی دندان شود) به سلامت و بهداشت دهان و دندان شما کمک می‌کند.

۱۰ - روغن کنجد از ناباروری مردان جلوگیری می‌کند
اگر به رژیم غذایی مردان دانه کنجد اضافه شود، کیفیت اسپرم افزایش یافته و باروری مردان افزایش پیدا می‌کند. در یک مطالعه منتشر شده در مجله تحقیقات علوم پزشکی، روی ۲۵ مرد نابارور بین ۲۷ تا ۴۰ ساله به مدت سه ماه دانه کنجد استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که افزایش قابل توجهی در تعداد و تحرک اسپرم این افراد مشاهده شد.

۱۱ - تقویت سلامت قلب 
لیگنین‌های گیاهی و طبیعی محلول در روغن، در دانه‌های کنجد بسیار فراوانند و در تعدادی از مطالعات نشان داده شده است که با کاهش فشار خون ارتباط مستقیم دارند. این ماده، به نوبه خود، باعث کاهش فشار بر سیستم قلبی عروقی شما می‌شود و از ناراحتی‌های قلبی جلوگیری می‌کند. جولیا پترسون از دانشگاه توفست در بوستون، آمریکا در یک تحقیق مشاهده کرده که ترکیبات فنولیک گیاهی در بیشتر دانه‌ها، و به خصوص دانه‌های کنجد دارای غلظت بالایی است. علاوه بر این، منیزیم بالای موجود در روغن کنجد به عنوان یک عامل کاهنده فشار خون شناخته شده است.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما