آموزش گام به گام HTML : قسمت هشتم
قاب ها (Frame) در HTML
برچسب <frameset>
برچسب <frame>
اگر به جای مشخصه cols از rows استفاده شود قابها به صورت افقی قرار خواهند گرفت، مثال زير در همين رابطه است.
هرکدام از سه فايل مثال بالا که در يک قاب قرار گرفتند به صورت يک فايل HTML مستقل نيز قابل استفاده می باشند.
frame_a.htm frame_b.htm frame_c.htm
*نکته
اگر قابهای شما دارای حاشيه قابل رويت باشند، کاربر می تواند باکشاندن حاشيه ها اندازه قابهای شما را تغيير دهد. برای جلوگيری از اين کار شما می توانيد مشخصه noresize را به برچسب <frame> اضافه کنيد.
برچسب <iframe>
* مثال زير نشان می دهد که چگونه می توان چند فايل HTML را در سطرها و ستون ها با هم ترکيب کرد و به شيوه دلخواه در قابها چيد.
* مثال زير نشان می دهد که چگونه يک قاب هدايت گر (navigator) بسازيم. قاب هدايت گر، شامل فهرستی از لينکهاست و قاب دوم، هدف می باشد يعنی فايلهايی که لينکها به آنها اشاره دارند در آن قاب باز خواهند شد. در اينجا فايلی با نام contents.htm دارای سه لينک می باشد و متن اصلی آن را در زير می بينيد. اين فايل در قاب اول قرار می گيرد و در قاب دوم فايل frame_c.htm قرار می گيرد.
<a href ="frame_a.htm" target ="showframe">Frame a</a>
<br>
<a href ="frame_b.htm" target ="showframe">Frame b</a>
<br>
<a href ="frame_c.htm" target ="showframe">Frame c</a>
در زير نتيجه را مشاهده می کنيد : هنگامی که روی Frame a کليک می کنيد در قاب ديگر فايل frame_a.htm باز خواهد شد و به همين طريق ديگر لينکها نيز فايل مرتبط را در قاب دوم باز می کنند.
*نکته
بعضی از مروگر های قديمی برچسب <frame> را پشتيبانی نمی کنند که در اين صورت نمی توانند قابهای شما را نمايش دهند و کاربر صفحه ای خالی را خواهد ديد. برای رفع اين مشکل می توانيد از برچسب <noframe> استفاده کنيد و اطلاعاتی را داخل آن بنويسيد. در اين حالت اين گونه از کاربران اطلاعات داخل اين برچسب را خواهند ديد.
ادامه دارد ......
* ارسال مقاله توسط عضو محترم سایت با نام کاربری : davidfattahi
/خ