سرماخوردگی دوران بارداری را در خانه درمان کنید

خانم‌ها در دوران بارداری بیش از هر زمان دیگری نگران مبتلا شدن به سرماخوردگی هستند، چون می‌ترسند سلامت کودک دلبندشان تحت تأثیر بیماری آنها قرار بگیرد. علاوه‌براین به‌علت ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن در دوره‌ی بارداری، احتمال بیمار شدن زنان باردار نسبت به قبل افزایش می‌یابد و این مسئله هم به نگرانی آنها می‌افزاید. اما نیازی به ترسیدن نیست. برای درمان سرماخوردگی در دوره‌ی بارداری نیز روش‌ها و داروهای بی‌خطری وجود دارد.
چهارشنبه، 7 آبان 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: لیلا معصومی
موارد بیشتر برای شما
سرماخوردگی دوران بارداری را در خانه درمان کنید

سرماخوردگی دوران بارداری

به دلیل کاهش دفاع سیستم ایمنی بدن و مضر بودن مصرف برخی دارو ها برای پیشگیری از بروز عفونت در طول دوران بارداری، احتمال ابتلا زنان به سرماخوردگی در دوران بارداری بسیار زیاد است. در طول دوران بارداری سیستم ایمنی بدن مادران برای محافظت از جنین در حال رشد با سرعتی کمتر از حدطبیعی خودش کار می کند.

این سرکوب سیستم ایمنی بدن زنان باردار را در برابر برخی بیماری ها مانند سرماخوردگی در دوران بارداری و یا عوامل عفونت زا آسیب پذیرتر می کند. زنان در صورت ابتلا به سرماخوردگی در دوران بارداری باید استراحت زیادی داشته باشند و  مایعات بیشتری مصرف کرده و در صورت بروز تب به پزشک مراجعه کنند.1
 

علائم سرماخوردگی دوران بارداری

سرماخوردگی معمولاً با یک گلو درد و یا خارش آن شروع می شود که یک یا دو روز طول می کشد و به دنبال آن، سایر علائم به طور تدریجی بروز می کنند، از جمله:

تب کم

عطسه

خستگی

آبریزش بینی

سرفه خشک که ممکن است بعد از تسکین سایر علائم، یک هفته یا بیشتر ادامه یابد.

علائم سرماخوردگی معمولاً 10 تا 14 روز طول می کشد. اما اگر علائم سرماخوردگی بیش از 10 تا 14 روز ادامه پیدا کنند و یا به تدریج بدتر شوند باید به پزشک مراجعه گردد.1

سرماخوردگی دوران بارداری را در خانه درمان کنید

چه داروهایی برای درمان سرماخوردگی در طول بارداری مناسب هستند؟

 
استامینوفن
اگر تب دارید یا سردرد یا بدن درد دارید، می توانید استامینوفن مصرف نمایید.
 
داروهای سرفه
خلط آور مثل (Mucinex) به همراه داروهای سرفه مثل (Robitussin) یا قرص های سرفه در طول بارداری مناسب هستند. اما با پزشک خود درباره مقدار دارو مشورت نمایید.

پیش از مصرف هر گونه دارویی با پزشک خود مشورت نمایید و داروهایی که پزشک تجویز کرده است را سر خود کنار نگذارید زیرا برخی داروها در طول بارداری موردنیاز است و ضرری برای جنین ندارد.3
 

آیا از قرص سرماخوردگی در بارداری می توان استفاده کرد؟

اول از همه برای اینکه خیالتان را از بابت سلامت جنین راحت کنم, باید بگویم که سرماخوردگی به تنهایی به جنین آسیب نمی رساند اما تب در سرماخوردگی را باید جدی گرفت و به درمان و برطرف کردن آن قبل از آسیب رساندن به جنین پرداخته شود. ذکر این نکته ضروری است که خانم باردار بدون تجویز پزشک نباید هیچ گونه دارویی مصرف کند حتی اگر آن دارو بی خطر باشد چون از تاثیراتش بر روی سلامت جنین اطلاعی ندارد.3
 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید

اگرچه اکثر سرماخوردگی‌ها مشکلی برای نوزاد متولد‌نشده ایجاد نمی‌کنند اما آنفولانزا باید جدی گرفته شود. عوارض ناشی از آنفولانزا، خطر زایمان زودرس و نقایص زمان تولد را افزایش می‌دهند. اگر متوجه‌ی علائم زیر شدید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید:

سرگیجه؛
 
اِشکال در تنفس؛

احساس فشار یا درد در قفسه‌ی سینه؛

خونریزی واژینال؛

گیجی؛

استفراغ شدید؛

تب شدیدی که با استامینوفن هم پایین نمی‌آید؛

کاهش حرکت جنین.3

سرماخوردگی دوران بارداری را در خانه درمان کنید

پیشگیری از سرماخوردگی در بارداری

همان‌طور که می‌دانید بدن در طول بارداری دچار تغییراتی می‌شود. یکی از آن تغییرات، این است که سیستم ایمنی بدن در این دوره، ضعیف می‌شود. یک سیستم ایمنی ضعیف‌تر باعث می‌شود که بدن مادر، نوزاد متولدنشده را پس نزند. بااین‌حال با ضعیف شدن سیستم ایمنی زنان باردار، آنها نسبت به عفونت‌های ویروسی و باکتریایی آسیب‌پذیرتر می‌شوند.

همچنین زنان باردار در مقایسه با زنان غیرباردار هم‌سن‌شان، بیشتر احتمال دارد که به عوارض ناشی از آنفولانزا دچار شوند. این عوارض می‌توانند شامل پنومونی (سینه پهلو یا ذات الریه)، برونشیت یا عفونت‌های سینوسی باشد.

دریافت یک واکسن آنفولانزا، خطر ابتلا به عفونت و عوارض ناشی از آن را کاهش می‌دهد.

با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، دریافت واکسن آنفولانزا می‌تواند تا ۶ ماه پس از تولد به محافظت از زنان باردار و نوزادان آنها کمک کند. بنابراین مهم است که زنان باردار درمورد دریافت واکسن آنفولانزا با پزشک‌شان مشورت کنند.

سایر کارهایی که شما می‌توانید برای پیشگیری از سرماخوردگی انجام دهید، عبارت‌اند از:

شست‌وشوی مکرر دست‌ها؛

داشتن خواب کافی؛

داشتن یک رژیم غذایی سالم؛

اجتناب از تماس نزدیک با اعضای خانواده یا دوستان بیمار؛

ورزش کردن به‌طور منظم؛

کاهش استرس.2
 

درمان خانگی سرماخوردگی بارداری

هنگامی‌که شما در دوره‌ی بارداری بیمار می‌شوید، اول باید کارهای زیر را انجام دهید:

به‌مقدار کافی استراحت کنید؛

مقدار زیادی مایعات بنوشید؛

اگر سرفه می‌کنید یا گلودرد دارید، آب نمک ولرم غرغره کنید.

اگر علائم شما بدتر شدند، ممکن است لازم باشد موارد زیر را امتحان کنید:

اسپری‌ها و قطره‌های بینی سالین (محلول آب و نمک) برای نرم کردن مخاط بینی و تسکین بافت ملتهب بینی؛

تنفس هوای گرم و مرطوب برای کمک به کاهش گرفتگی بینی، بخور صورت، استفاده از دستگاه بخارساز گرم یا حتی دوش آب گرم می‌تواند مؤثر باشد؛

سوپ مرغ برای کمک به تسکین التهاب و رفع احتقان؛

اضافه کردن عسل یا لیمو به یک فنجان چای گرم بدون کافئین برای تسکین گلودرد؛

استفاده از کیسه گرم و سرد برای کاهش درد سینوس.2
 

درمان های گیاهی برای درمان سرماخوردگی بارداری با طب سنتی

 
مایعات گرم زیادی بنوشید ، بهترین آنها سوپ پیاز و سیر
سوپ داغ که با پیاز، سیر و کمی فلفل به عنوان محتویات اصلی آماده شده است برای رفع گرفتگی مجاری تنفسی بسیار مفید است.
 
بخور اسطوخودوس درمان امن سرماخوردگی در بارداری است
یکی از بخورهای مفید برای درمان سرماخوردگی بخور با اسطوخودوس است که مجاری تنفسی را باز کرده و گرفتگی بینی و تنفس را فورا رفع می کند. برای این کار 5 قطره روغن اسطوخودوس را به یک کاسه آب داغ اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه بخور دهید.

سرماخوردگی دوران بارداری را در خانه درمان کنید
 
شربت عسل و لیموترش
یکی از رایج ترین نسخه های درمان سرماخوردگی همین ترکیب عسل و لیموترش است ؛ شما باید شربت عسل، لیموترش و آب جوش میل کنید. محتویات مفید این شربت حساسیت سینه را تسکین می دهد و می تواند به عنوان یک ضدعفونی کننده عالی عمل کند.
 
شربت پیاز
به گفته ی مادر بزرگها بهترین درمان سرماخوردگی پیاز است به خصوص پیاز پخته که یک خلط آور قوی و طبیعی است ، پس با تهیه شربت پیاز گلودرد خودر ا تسکین داده و ترشحات را قطع کنید.
 
ماساژ سینه با اکالیپتوس
اکالیپتوس یکی از پیشنهادات متخصصان طب سنتی برای درمان سرماخوردگی است چراکه به طوری موثر با بیمارهای تنفسی مقابله می کند.ترکیبات اکالیپتوس ترشحات ریوی را روان کرده و دفع آن ها را آسان تر می سازند. برای درمان سرماخوردگی 15 تا 20 قطره روغن اکالیپتوس را در 25 میلی گرم روغن مایع گیاهی ریخته و سینه تان را با آن ماساژ دهید ؛ برای تاثیر بهتر و بهبودی کامل هر روز 3 مرتبه این کار را تکرار کنید.

پینوشتها
1.www.pezeshket.com
2.www.chetor.com
3.www.niniban.com
4.www.namnak.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.