مخابرات زيان کرده است؟

برخي مسوولان شرکت مخابرات ايران بر اين باورند که تعرفه اينترکانکشن يا اتصال متقابل مخابرات با اپراتور دوم تلفن همراه غير متعارف بوده و به هر ميزان که ترافيک مکالمه بالاتر مي رود، مخابرات بيش تر زيان مي کند و در نتيجه اين موضوع در حال بررسي است تا دو طرف به نتيجه مطلوب خود رسيده و به توافق دست يابند؛ با توجه به اين
شنبه، 3 مهر 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مخابرات زيان کرده است؟

مخابرات زيان کرده است؟
مخابرات زيان کرده است؟


 






 

بررسي موضوع تعرفه اتصال متقابل مخابرات و ايرانسل
 

برخي مسوولان شرکت مخابرات ايران بر اين باورند که تعرفه اينترکانکشن يا اتصال متقابل مخابرات با اپراتور دوم تلفن همراه غير متعارف بوده و به هر ميزان که ترافيک مکالمه بالاتر مي رود، مخابرات بيش تر زيان مي کند و در نتيجه اين موضوع در حال بررسي است تا دو طرف به نتيجه مطلوب خود رسيده و به توافق دست يابند؛ با توجه به اين موضوع، اينترکانکشن شبکه مخابرات و ايرانسل همچنان در حال بررسي است و ظاهراً گروهي از مخابرات و ايرانسل در اين زمينه در حال گفت و گو هستند و جلساتي نيز برگزار شده و قرار است در اين زمينه به توافق برسند اما هنوز توافقي در اين زمينه حاصل نشده است.
به گزارش ايسنا، ظاهراً توافق مخابرات ايران با اپراتور دوم درباره اينترکانکشن تنها تا پايان آذرماه سال جاري بوده و پس از اين مدت هيات مديره جديد شرکت مخابرات ايران بايد درباره تعرفه جديد با ايرانسل مذاکره مي کرد. به گفته مدير عامل شرکت مخابرات ايران اگر هر دو طرف در اين باره به توافق برسند، نيازي نيست که موضوع به کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات ارجاع داده شود که در اين راستا تقريباً صورتحساب هاي طرفين رد و بدل شده اما به اين علت که مبلغ هنوز قطعي نشده، اقدامي صورت نگرفته است.
اما رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات پيش از اين گفته بود: قرار شد درباره موضوع تعرفه اينترکانکشن مخابرات و ايرانسل در کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات تصميم گيري شده و اين موضوع نهايي شود.
محمود خسروي- معاون وزير ارتباطات- در گفت و گو با خبرنگار ايسنا، درباره اين موضوع تصريح کرده بود: درباره اين بحث اگر دو طرف به توافق برسند و براساس آن چيزي که در جداول و پروانه اين دو اپراتور آمده تصميم گيري کنند، موضوع نهايي خواهد شد. وي گفته بود: با توجه به اينکه اين دو اپراتور در اين باره به توافق نرسيدند، قرار شد در کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات بر روي اين موضوع بحث، بررسي و تصميم گيري شود که اين جلسه با حضور نمايندگاني از دو اپراتور برگزار مي شود و اپراتورها نيز بايد براساس تصميم کميسيون عمل کنند. اما هم اکنون شرکت مخابرات ايران طبق گفته هاي رئيس هيأت مديره شرکت مخابرات ايران از محل اينترکانکشن با ايرانسل زيان داده است و بايد ايرانسل و مخابرات در حضور رگولاتور درباره تعرفه هاي اتصال متقابل خود بحث و توافق کنند.
وفا غفاريان پيش از اين در اين باره گفته بود: در حال حاضر حاشيه سود شرکت مخابرات از محل اين ارتباط منفي بوده و اين شرکت 4.9 درصد ضرر کرده است. به گزارش ايسنا مبلغي که ايرانسل به مخابرات و متقابلاً مخابرات به ايرانسل بابت اينترکانکشن مي پردازد، دقيقه اي 334 ريال است که اگر فقط به مبلغ پرداخت شده توجه کنيم مخابرات متضرر مي شود اما از جنبه درآمدي اينگونه نيست، چرا که هر مشترکي که با ايرانسل تماس بگيرد بابت هر دقيقه مکالمه 625 ريال به مخابرات پرداخت مي کند که از آن ميزان 334 ريال به ايرانسل تعلق مي گيرد و 291 ريال به ازاي هر دقيقه به عنوان درآمد براي مخابرات مي ماند.
اينکه مخابرات 291 ريال بابت هر دقيقه مکالمه دريافت مي کند و ايرانسل 334 ريال، براساس قيمت تمام شده نيست. در واقع توافقي است که بين ايرانسل و مخابرات انجام شده است. اگر قيمت تمام شده را در نظر بگيريم، 291 ريال به مراتب کمتر از قيمت تمام شده براي مخابرات است، در نتيجه مخابراتي ها معتقدند که مخابرات ضرر مي کنند. اگر به موبايل همراه اول زنگ بزنند، همان 334 ريال را مي پردازند و اگر از موبايل ايرانسل به ثابت باشد، سهم ايرانسل کاهش مي يابد و اگر از موبايل ايرانسل مثلاً در تهران به تهران زنگ زده شود، هزينه مکالمه هر دقيقه 83/5 ريال است و اگر بين شهري باشد 167 ريال براي هر دقيقه محاسبه مي شود.
منبع:دنياي کامپيوتر و ارتباطات، شماره 86



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط