معرفی زیباترین گل های آویزی آپارتمانی

یکی از خوبی‌ذهای گلهای آویز آپارتمانی این است که علاوه بر خاص بودن، حتی در کوچک‌ترین فضاها نیز قابل استفاده هستند. این گیاهان از فضای خانه در ارتفاع استفاده می‌کنند و قرار نیست جلوی دست و پای شما را بگیرند. خوبی گلهای آویز آپارتمانی در این است که تنوع زیادی هم دارند و برای هر شرایط نوری، دمایی و آبیاری حداقل یک گیاه مناسب از این خانواده وجود دارد. پس اگر در خانه‌تان فضای کمی داشته و به‌خاطر این موضوع نمی‌توانید در خانه‌تان انواع گل و گیاه آپارتمانی را نگهداری کنید، وقت آن رسیده که با خرید گلهای آویز آپارتمانی خانه‌تان را زیبا کنید.
چهارشنبه، 23 اسفند 1402
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
معرفی زیباترین گل های آویزی آپارتمانی

معرفی  انواع گلهای آویز آپارتمانی

 
1. مارانتا لوکونورا
مارانتا لوکونورا از جنگل‌های گرمسیری برزیل آمده و گیاهی جالب است. به‌ طوری‌که برگ‌های این گیاه رفتار جالبی دارند و زمانی که منبع نوری در اطرافشان نباشند جمع می‌شوند. وقتی هم که باز هستند مثل دست‌هایی در حال دعا کردن به‌نظر می‌رسند. شکل خاص برگ‌ها و رگ‌برگ‌های این گیاه باعت محبوبیت آن شده و گیاهی خاص و زیبا به‌حساب می‌آید.
 
روش نگهداری از مارانت لوکونورا
این گیاه باید در محیطی نورگیر با نوری غیر مستقیم قرار داده شود. برای آبیاری آن باید خاک گیاه درطول نگهداری نسبتا مرطوب باشد. هر زمان که سطح بالایی خاک خشک شد، باید دوباره به آن آب بدهید. برای کوددهی از بهار تا تابستان هر 3 الی 4 هفته یک بار با کودی استاندارد گیاه را تغذیه کنید. باید توجه کنید که این گیاه سمی نیست و میتوانید با خیال راحت در تزیین خانه از آن استفاده کنید.
 
2. فیلودندرون برگ قلبی
فیلوندرون برگ قلبی از جمله گلهای آویز آپارتمانی است که نگهداری بسیار آسانی دارد و شکل قلب مانند برگ‌ها، لکه‌های زرد رنگی که میان رنگ سبز تیره برگ‌ها وجود دارد و ساقه‌های بلندش باعث شده تا یکی از محبوب‌ترین گیاهان خانگی باشد. این گیاه انواع مختلفی دارد در ابعاد کوچک و بزرگ داشته و برای نگهداری در محیط‌های مختلف مناسب است. فیلوندرون برگ قلبی جز گیاهان تصفیه کننده هوا است و می‌تواند هوا را تصفیه کند. برای تماشای زیبایی این گیاه زیبا کافیست آن را در گلدان آویز یا لبه طاقچه‌ای قرار دهید تا مثل نگینی در خانه‌تان بدرخشد.
 
نگهداری از فیلودندرون
نور: این گیاه به محیطی با نور کم تا متوسط و البته غیرمستقیم نیاز دارد.

آبیاری: هر گاه 3 الی 5 سانتی‌متر بالایی خاک آن خشک شد دوباره به آن آب بدهید.

کوددهی: در بهار و تابستان ماهی یک بار و در پاییز و زمستان دو ماه یک بار گیاه را با کودی متوازن تغذیه کنید.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: این گیاه سمی است و خوردن آن توسط حیوانات خانگی می‌تواند باعث ایجاد حساسیت‌های دهانی شود.
 
3. سرخس کیمبرلی کوئین
سرخس کیمبرلی کوئین برگ‌هایی تیز و استوار و به شکل شمشیر دارد و از این جهت به آن سرخس شمشیری هم می‌گویند. این گیاه بین انواع گلهای آویز آپارتمانی یکی از گلهای محبوب و مناسب گلدان‌های آویزی است که برخلاف سرخس‌های دیگر جمع و جورتر بوده و نگهداری از آن هم آسان‌تر است. سرخس شمشیری در گلدان آویز شکل بسیار زیبایی پیدا می‌کند و می‌تواند در هر جایی از خانه‌تان قرار بگیرد و بدرخشد.
 
نگهداری از سرخس کیمبرلی کوئین
نور: این گیاه به نوری متوسط و غیرمستقیم نیاز دارد و از نور مستقیم آسیب می‌بیند.

آبیاری: خاک این گیاه را تقریبا همیشه مرطوب نگه دارید و هر زمان یک چهارم بالایی خاک آن خشک شد دوباره به آن آب بدهید.

کوددهی: در طول بهار و تابستان ماهی یک بار گیاه را با کود استانداردی که دو برابر بیشتر از حد استانداردش رقیق شده تغذیه کنید.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: این گیاه سمی نیست.
 
4. یشم دنباله دار
شاید بعضی‌ها به این گیاه گردنبند یشم هم بگویند. این گیاه گرمسیری از آمریکای جنوبی آمده و برگ‌های نرم و ساکولنتی شکل و ساقه‌های بلند و دنباله دار آن، واقعا جذاب هستند. در شرایط نگهداری خوب این گیاه می‌تواند گل‌های کوچکی نیز شکوفا کند.
 
نگهداری از یشم دنباله‌ دار
نور: یشم دنباله‌دار به محیطی نورگیر و با نور غیر مستقیم نیاز دارد.

آبیاری: بهتر است در بین نوبت‌های آبیاری خاک این گیاه تقریبا خشک شده باشد.

کوددهی: در بهار هر دو هفته یک بار و در تابستان ماهی یک‌بار گیاه را با کودی استاندارد و 2 برابر از حد استاندارد رقیق شده تغذیه کنید. یعنی اگر قرار است یک قاشق کود در 1 لیتر آب حل شود، میزان آب را دو برابر، یعنی 2 لیتر درنظر بگیرید.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: این گیاه سمی نیست.
 
5. گندمی
گندمی جز آندسته از گیاهانی است که واقعا نیاز خاصی به معرفی کردن ندارد. گیاهی مقاوم با برگ‌هایی بلند و زیبا که به وقتش گل هم می‌دهد. برگ‌های سبز این گیاه با خطوط سفیدی که درمیان آن‌ها کشیده شده است در گلدان‌های آویزی به زیباترین شکل می‌درخشند. این گیاه می‌تواند تقریبا در هر شرایطی زنده بماند و نسبت به آفات و بیماری‌ها نیز تا حد زیادی مصون است.
 
مراقبت از گندمی
نور: گندمی نیاز به محیطی نورگیر با نور غیرمستقیم دارد.

آبیاری: این گیاه خاک خیس و غرقاب شدن را دوست ندارد، زیرا ریشه‌هایش می‌پوسد. ازاین‌رو باید آن را زمانی آبیاری کنید که خاکش خشک شده باشد.

کوددهی: برای کوددهی به این گیاه در فصل بهار اقدام کرده و در نظر داشته باشید که کوددهی زیاد باعث قهوه‌ای شدن برگ‌های آن می‌شود.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: این گیاه سمی نیست.
 
6. پتوس نقره‌ ای
یکی دیگر از گلهای آویز آپارتمانی زیبا پتوس نقره‌ای است. گیاهی با برگ‌های سبز و لکه‌ها و لبه‌ هایی نقره‌ ای رنگ که هر نگاهی را مجذوب خود می‌کند. این گیاه که بومی جنوب آسیاست اکثرا در گلدان‌ها و سبدهای آویز زندگی می‌کند.
 
نگهداری از پتوس نقره‌ ای
نور: محیطی نورگیر با نور غیرمستقیم برای این گیاه عالیست، چراکه نور مستقیم باعث سوختن برگ‌های گیاه می‌شود.

آبیاری: آبیاری این گیاه باید به‌گونه‌ای باشد که بین نوبت‌های آبیاری خاک آن تقریبا خشک شود.

کوددهی: از بهار تا تابستان گیاه را با کود بیست-ده-ده به صورت ماهانه تغذیه کنید. بهتر است این کود دوبرابر بیشتر از حد استانداردش رقیق شود. یعنی اگر قرار است یک قاشق کود در 1 لیتر آب حل شود، میزان آب را دو برابر، یعنی 2 لیتر درنظر بگیرید.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: این گیاه برای حیوانات خانگی سمی است و می‌تواند باعث استفراغ، از دست دادن اشتها و دردهای دهانی شود. ضمن اینکه برای انسان‌ها نیز باعث حساسیت پوستی خواهد شد.
 
7. پتوس مرمری
یکی دیگر از انواع گلهای آویز پتوس مرمری است. برگ‌های چرمی شکل و قلبی این گیاه در کنار ساقه‌های بلندی که دارد زیبایی منحصربه‌فردی را ارائه می‌کند. این گیاه مثل سایر خانواده پتوس‌ها می‌تواند هوای محیط اطرافش را تصفیه کند و جز گیاهان تصفیه کننده هوا به‌شمار می‌رود.
 
مراقبت از پتوس مرمری
نور: پتوس مرمری در شرایط نوری کم تا زیاد به رشد خود ادامه داده و می‌تواند شرایط نوری مختلف را تحمل کند، البته به شرطی که نور دریافتی آن غیرمستقیم باشد.

آبیاری: در فصل بهار سعی کنید زمانی که خاک گیاه رطوبت کمی در آن باقی مانده و نزدیک به خشک شدن است آن را آبیاری کنید، اما در فصل‌های دیگر اجازه دهید خاک گیاه بین نوبت‌های آبیاری خشک شود.

کوددهی: برای کوددهی به پتوس مرمری از کودی با سطح نیتروژن بالا استفاده کنید و این کار را، هر دو ماه یک بار و در بهار و تابستان انجام دهید.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: این گیاه به‌شدت سمی است و در صورت خورده شدن می‌تواند باعث استفراغ، از دست دادن اشتها و آسیب‌ های دهانی شود.
 
8. فیلودندرون لیمویی
یکی از بهترین مزیت‌های این گیاه برگ‌های قلب شکل و رنگ لیمویی رنگ آن‌هاست، به‌طوری‌که برگ‌های این گیاه رنگی بین سبز و زرد یا همان لیمویی و سبز دارند و همین موضوع باعث محبوبیت آن شده است. فیلودندرون لیمویی به خاطر اینکه گیاهی بالا رونده است در دسته گلهای آویز آپارتمانی قرار گرفته است.
 
مراقبت از فیلودندرون لیمویی
نور: این گیاه به محیطی نورگیر با نور غیرمستقیم نیاز دارد؛ منتها دقت کنید که نور محیط بیش‌ازحد نباشد، چون نور بیش‌ازحد باعث زرد شدن برگ‌های آن می‌شود.

آبیاری: فیلودندرون لیمویی آب کمی می‌خواهد و ازاین‌رو بهتر است در بین نوبت‌های آبیاری، سطح بالایی خاک گیاه کاملا خشک شده باشد.

کوددهی: برای کوددهی به این گیاه در بهار و تابستان اقدام کرده و ماهی یک بار آن را با کودی استاندارد کوددهی کنید.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: فیلودندرون لیمویی برای حیوانات خانگی سمی است و در صورت خورده شدن باعث ناراحتی‌های گوارشی می‌شود.
 
9. سرخس بوستون
سرخس بوستون از جمله گلهای آویز آپارتمانی خانواده سرخس‌هاست که علاوه‌ بر زیبایی نگهداری آسانی و بی‌دردسری هم دارد. برگ‌های استوار و شمشیری شکل این سرخس می‌تواند 30 الی 60 سانتی‌متر رشد کند و فضای خالی بالای منزل‌تان را حسابی سرسبز و زیبا کند.
 
نگهداری از سرخس بوستون
نور: این گیاه به محیطی با نور زیاد ولی غیر مستقیم نیاز دارد.

آبیاری: برای آبیاری سرخس بوستون در فصل بهار و تابستان زمانی که رطوبت کمی در خاک آن باقی مانده و رو به خشک شدن می‌رود آن را آبیاری کنید، اما در فصل پاییز و زمستان بگذارید خاک گیاه خشک شود و سپس آن را آبیاری کنید.

کوددهی: در بهار و تابستان هر دو هفته یک بار به این گیاه کودی متوازن و استاندارد بدهید که دو برابر بیشتر از حد استاندارد رقیق شده باشد. یعنی اگر قرار است یک قاشق کود در 1 لیتر آب حل شود، میزان آب را دو برابر، یعنی 2 لیتر درنظر بگیرید.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: این گیاه سمی نیست.
 
10. سرخس آشیانه
سرخس آشیانه یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی است که تا زمانی که آب و گرمای کافی را داشته باشد سرسبز است. این گیاه عاشق رطوبت است و به‌همین‌خاطر، برای زندگی در گلدان‌های آویزی در آشپزخانه بسیار مناسب است. اگر از این گیاه به‌خوبی مراقبت شود سرعت رشد مناسبی داشته و به سرعت بالغ می‌شود.
 
مراقبت از سرخس آشیانه
نور: این گیاه به نوری کم تا متوسط و غیرمستقیم نیاز دارد.

آبیاری: این گیاه باید زمانی آبیاری شود که خاک آن رو به خشک شدن رفته باشد. موقع آبیاری نیز باید حواس‌تان باشد که هیچگاه برگ‌های آن را خیس نکنید.

کوددهی: برای کوددهی در فصل بهار اقدام کرده و تا آخر تابستان گیاه را با کودی سبک و ضعیف، تغذیه کنید.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: این گیاه سمی نیست.
 
11. گیاه پارچ
پارچ گیاهی اهل جنوب آسیا و شمال استرالیاست که برای تازه کارها بسیار مناسب است. این گیاه با ظاهر خاص و منحصربه‌فردش جزء گیاهان گوشت‌خوار محسوب می‌شود و نگهداری آسانی دارد. برگ‌های سبز این گیاه واقعا چشمگیر و خاص هستند و در گلدان‌های آویز زیبایی بیشتری خواهند داشت.
 
نگهداری از گیاه پارچ
نور: این گیاه به محیطی نورگیر نیاز دارد و ترجیح می‌دهد ساعاتی از روز را در نور مستقیم خورشید زندگی کند.

آبیاری: خاک بیش‌ازحد خیس باعث پوسیدن ریشه‌های گیاه می‌شود. بنابراین بین نوبت‌های آبیاری اجازه دهید خاک گیاه کمی خشک شود و سپس گیاه را آبیاری کنید.

کوددهی: این گیاه نیازی به کوددهی ندارد.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: این گیاه سمی نیست.
 
12. سرخس شاخ گوزنی
این گیاه که با نام پلاتیسریوم هم شناخته می‌شود گیاهی بامزه و جالب است. برخی حتی این گیاه را مثل یک تابلو بر روی دیوار نصب می‌کنند و اسم شاخ گوزنی نیز از همینجا می‌آید.

این گیاه دو مدل برگ را پرورش می‌دهد. یکی برگ‌های استوار و سر بالا و دیگری برگ‌هایی آویزان و قلبی شکل که باعث می‌شود در گلدان‌های آویز بسیار زیبا جلوه کند.
 
نگهداری از سرخس شاخ گوزنی
نور: این گیاه ترجیح می‌دهد ساعاتی از روز را در سایه و ساعاتی را در نور غیرمستقیم زندگی کند.

آبیاری: آبیاری این گیاه باید زمانی انجام شود که رطوبت خاک به حداقل خود رسیده و خاک رو به خشکی رفته است.

کوددهی: یک کودی مایع رقیق شده برای این گیاه مناسب است. این کود را باید در بهار و تابستان و ماهی یک بار به گیاه بدهید.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: این گیاه سمی نیست.
 
13. ساکولنت غوره‌ ای
غوره‌ ای گیاهی چشم‌گیر با برگ‌هایی گرد و مروارید شکل از خانواده ساکولنت‌هاست. این گیاه رشد سریعی دارد و می‌تواند هم درون خانه و هم بیرون از خانه به‌ خوبی رشد کند. غوره‌ ای از جمله گیاهانی است که قابلیت نگهداری در گلدان‌های عادی را نیز دارد، اما در گلدان‌ها آویزی جلوه‌ای حقیقتا تماشایی دارد؛ جالب‌تر هم اینکه غوره‌ای گل‌های سفید و خوشبویی هم دارد که ارزش آن را چند برابر می‌کند.
 
مراقبت از ساکولنت غوره‌ای
نور: غوره‌ای محیطی نور گیر با نور غیر مستقیم را دوست دارد.

آبیاری: این گیاه به آبیاری زیاد بسیار حساس است. ازاین‌رو در آبیاری آن به‌هیچ‌وجه زیاده‌روی نکنید و بگذاری سطح بالایی خاک آن خشک شود و سپس آن را آبیاری کنید.

کوددهی: این گیاه به کود زیادی نیاز ندارد. برای کوددهی به ساکولنت غوره‌ای در طول بهار تا میانه‌های تابستان آن را هر 2 الی 4 هفته یک بار با کودی دو برابر رقیق شده تغذیه کنید.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: این گیاه برای انسان‌ها و حیوانات سمی است.
 
14. سرخس ستاره آبی
سرخس ستاره آبی از جمله انواع گلهای آویز آپارتمانی اهل آمریکای جنوبی و کارائیب است. این سرخس می‌تواند تا 80 سانتی‌متر رشد کند. برگ‌های آبی و سبز این گیاه نقطه قوت آن است و باعث می‌شود یک طراحی خاص و چشم‌گیر را به خانه شما اضافه کند.
 
نگهداری از سرخس ستاره آبی
نور: این گیاه به نوری کم و مدیریت شده نیاز دارد.

آبیاری: آبیاری این گیاه باید زمانی انجام شود که خاک آن رو به خشکی رفته باشد. در زمستان نیز بهتر است خاک آن خشک شده و سپس آبیاری شود.

کوددهی: این گیاه به کود زیادی نیاز ندارد و در طول فصل رویش یک بار کوددهی برای آن کافی است.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: این گیاه سمی نیست.
 
15. ترادسکانتیا زبرینا
بعضی‌ ها به ترادسکانتیا زبرینا یهودی سرگردان هم می‌گویند. این گیاه از انواع گلهای آویز آپارتمانی بومی جنوب مکزیک و گواتمالاست. برگ‌ های خاص و جذاب این گیاه می‌تواند به‌ راحتی آن را از سایر گیاهان متمایز کند، به‌ طوری‌ که برگ‌ های این گیاه رنگی بین سبز و بنفش دارند که با خط‌ هایی نقره‌ ای تزئین شده‌ اند. ضمن اینکه این گیاه گل‌ هایی کوچک، قایقی شکل و به رنگ قرمز بنفش می‌دهد که آن را جذاب‌ تر هم می‌ کند.
 
مراقبت از ترادسکانتیا زبرینا
نور: این گیاه به محیطی نورگیر با نور غیرمستقیم نیاز دارد و سایه بیش‌ازحد باعث می‌شود تا خطوط نقره‌ای آن از بین برود.

آبیاری: برای آبیاری این گیاه هر زمان سطح بالایی خاک گیاه خشک شد، زمان آبیاری مجدد به آن است.

کوددهی: در طول بهار تا پاییز می‌توانید از کودی دو برابر رقیق شده استفاده کرده و گیاه را با آن تغذیه کنید.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: این گیاه در صورت خورده شدن برای انسان‌ها و حیوانات سمی است.
 
16. سینگونیوم پودوفیلوم
به این گیاه سر نیزه‌ای هم می‌ گویند. گیاهی بسیار مقاوم و سرسخت که به‌خاطر شکل خاص و پیکان مانند برگ‌هایش شناخته شده است. نگهداری از این گیاه کار تقریبا ساده‌ای است و با کمی مراقبت و هرس کردن ظاهری خاص خواهد داشت. جالب است بدانید، سینگونیوم پودوفیلوم علاوه‌براینکه جز گلهای آویز آپاراتمانی است، جز گیاهان تصفیه کننده هوا نیز به‌شمار می‌رود.
 
مراقبت از سینگونیوم پودوفیلوم
نور: این گیاه به محیطی با نور کم تا متوسط و البته غیرمستقیم نیاز دارد.

آبیاری: این گیاه به یک آبیاری منظم نیاز داشته و در طول نگهداری از آن نیز باید مراقب باشید بین نوبت‌های آبیاری خاک آن کمی خشک شده باشد.

کوددهی: در طول فصل رویش ماهی یک بار این گیاه را با کودی متوازن تغذیه کنید.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: شیره این گیاه می‌تواند برای انسان‌ها و حیوانات سمی باشد.
 
17. دم الاغی
همانقدر که اسم این گیاه بامزه است خودش هم زیبا و خاص است. این گیاه جز گیاهان آپارتمانی گلدار و از خانواده ساکولنت‌هاست که ساقه‌هایی خوشه مانند با برگ‌هایی سبز آبی دارد.

این ساقه‌ها مثل یک دم بلند شده و دلیل نامگذاری این گیاه به دم الاغی هستند. نگهداری از این گیاه بسیار راحت است و در خانه‌تان حسابی خودنمایی می‌کند.
 
مراقبت از دم الاغی
نور: این گیاه به محیطی نورگیر با نور غیر مستقیم نیاز دارد. درنظر داشته باشید که نور مستقیم باعث سوختن برگ‌های آن می‌شود، بنابراین حتما آن را از نور مستقیم دور نگه دارید.

آبیاری: این گیاه را باید زمانی آبیاری کنید که خاک آن خشک شده باشد.

کوددهی: دم الاغی در مجوع نیاز زیادی به کوددهی ندارد، بااین‌حال در طول فصل رشد گیاه می‌توانید 2 الی 3 مرتبه آن را با کودی سبک و ضعیف تغذیه کنید.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: این گیاه سمی نیست.
 
18. پاپیتال
پاپیتال از جمله گیاهان محبوب است که حتما اسم آن به گوش‌تان خورده است. گلی از انواع گلهای آویز آپارتمانی همیشه سبز و بالارونده که می‌تواند خودش راهش را پیدا کند. خوبی این گیاه در این است که نگهداری آسانی دارد و در گلدان‌های آویز به‌خوبی زیبایی خود را به رخ می‌کشد.
 
نگهداری از پاپیتال
نور: پاپیتال می‌تواند در محیطی کم‌نور تا محیطی با نور زیاد زندگی کرده و شرایط را تحمل کند، به‌شرطی که نور غیرمستقیم باشد.

آبیاری: یک آبیاری معمولی و متدوال برای این گیاه کافی است؛ طوری‌که خاک گیاه وقتی رو به خشکی رفت آن را آبیاری کرده و از آبیاری پی‌درپی و خیس ماندن بیش‌ازحد خاک آن نیز خودداری کنید.

کوددهی: ماهی یک بار کوددهی با کودی مایع و دوبرابر رقیق شده برای این گیاه کافی است. یعنی اگر قرار است یک قاشق کود در 1 لیتر آب حل شود، میزان آب را دو برابر، یعنی 2 لیتر درنظر بگیرید.

وضعیت سمی بودن یا نبودن: این گیاه در صورت خورده شدن برای حیوانات و انسان‌ها سمی است.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط