علف هاي هرز باغات انار

علفهاي هرز همواره موضوع دايري در باغات مختلف از جمله انار ميباشد. گونه مشخصي از اين علفها را نميتوان مختص باغات انار نام برد اكثر آنها علفهاي هرز شناخته شده اي هستند كه كمتر خود درخت را مورد هجوم قرار ميدهند. تنها نوعي از اين علفها نظير پيچك و بيشتر علف هرز سس كه با پيچيدن به درخت و تغذيه از چوب درخت باعث
سه‌شنبه، 27 ارديبهشت 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
علف هاي هرز باغات انار

علف هاي هرز باغات انار
علف هاي هرز باغات انار


 





 

علف هاي هرز باغات انار

علفهاي هرز همواره موضوع دايري در باغات مختلف از جمله انار ميباشد. گونه مشخصي از اين علفها را نميتوان مختص باغات انار نام برد اكثر آنها علفهاي هرز شناخته شده اي هستند كه كمتر خود درخت را مورد هجوم قرار ميدهند. تنها نوعي از اين علفها نظير پيچك و بيشتر علف هرز سس كه با پيچيدن به درخت و تغذيه از چوب درخت باعث خشكيدگي تدريجي درخت را فراهم مياورد داراي خطر مستقيم و ساير علفهاي هرز مشكل ثانويه و فاقد خسارت مستثيم به درختان ميباشد.
در مورد سس و بعضي از پيچكها كه خود درخت را درگير ميكنند و در صورت عدم توجه به آن پس از رشد، ميتوانند به ساير درختان هم جوار گسترش يابند چاره اوليه مراقبت مستمر از درختان و شناسايي سريع آنها قبل از گسترش بر روي درخت است. جدا سازي و حذف علف سس گسترش يافته عملا غير ممكن بوده و كف بر كردن و انتقال درخت آلوده و سوزاندن آن تنها چاره براي جلوگيري از گسترش آن است. باغداران و كارگران بايد با دقت و شناسايي زود هنگام و حذف موضعي آن از روي شاخه هاي اوليه از گسترش آن جلوگيري كنند.
در يك باغ با معماري جديد شخم چند باره و در زمانهاي مناسب از بهترين راه مبارزه با علفهاي هرز ميباشد مضاف بر آن دستگاه هاي وجين كار مخصوص نيز كه بصورت دنباله بند براي تراكتور وجود دارند در صورت امكان تردد تراكتور باغي امكان مناسبي براي حذف دوره اي علفهاي هرز ميباشد. در باغات سنتي بدليل عدم امكان تردد تراكتور در پشته ها و جوي پشته ها، باغداران پس از آبياري راسا نسبت به خارج كردن علفها از جوي ها افدام ميكنند. اين موضوع بعنوان امري رايج در باغات انار رويت ميشود. بدليل نحوه كود دهي سطحي و عدم چال كود در عمق مناسب علفهاي هرز موجود در كودهاي حيواني توزيع شده در جوي پشته ها بسرعت رشد و مشكل را هر ساله تكرار ميكنند.
سس درختي، گل جاليز، چسبك، پيچك، مرغ، تلخه، خارشتر، خرفه، سلمك، تاج خروس، خاكشير، قاصدك، يونجه باغي، علف هفتبند، شاهتره، مچه، كاهو وحشي، شيرين بيان، تاجريزي، جوموشي، بارهنگ، اويارسلام و خارخسك از مهمترين علفهاي هرزي هستند كه معمولاً در باغهاي انار ديده ميشوند.
اكثر اناركاران علفهاي هرز باغ خود را از طريق شخم سطحي، يا با داس يا بيل بر طرف ميكنند. ولي اخيراً به دليل بالابودن هزينه هاي كارگري، تعدادي از باغداران اقدام به كنترل شيميايي علف هاي هرز باغ با استفاده از علف كشهايي مثل رانداپ، تو- فور- دي، و پاراكوات ميكنند.
هرچند كنترل علفهاي هرزي مثل سس، گل جاليز، خارشتر، خارخسك، مرغ و پيچك در باغ هاي انار ضروري است، اما وجود يك پوشش ملايم از علف هاي هرز يكساله مثل علف باغي باعث كاهش تبخير، افزايش رطوبت نسبي و طراوت باغ و كاهش خسارت آفتا بسوختگي و خشك شدن پوست ميوه انار مي گردد. لذا توصيه مي شود از لخت كردن كامل سطح باغ انار پرهيز گردد.
ما استفاده از علف كشها را به جهت تعهد به توليد ارگانيك در باغات پيشنهاد نميكنيم. اگر از معماري صحيح تبعيت ميكنيد و امكان تردد تراكتور در باغ فراهم است. با يك بار شخم در اواخر زمستان و يك شخم در اواخر بهار و يك بار شخم در اوائل پائيز عملا ضمن بهبود تهويه خاك عمده علفهاي هرز نيز از بستر خاك جدا ميگردد. در كنار آن هم اكنون دستگاههاي مكانيكي علف زدن موتوري در دسترس بوده كه ضمن صرفه جويي در هزينه كارگري امكان استفاده در باغات سنتي و پرتراكم را فراهم مياورد.
منبع:www. anar-iran.ir



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما