ازدواج هاي آخر الزماني
نويسنده: کيوان بالاسرايي
اشاره:
حتي در ميان خاطرات پدر بزرگ ها، پر است از ثبت خاطرات که پدر بزرگ هايي، همسر خود را تا بعد از مراسم عروسي رؤيت نمي کردند!
اما اگر حالت کمي تا حدودي افراطي اخير را ناديده بگيريم، انتخاب همسر از طريق مشاوره هاي والدين به زمان زياد دور برنمي گردد. هنوز هم افراد زيادي دست به دامن همين روش براي انتخاب همسر آينده شان مي شوند.
اما در سال هاي اخير روش هايي براي انتخاب همسر به کار گرفته شده که واقعاً آدميزاد را انگشت به دهان مي گذارد!
گذشته از دوستي هاي خياباني و آشنايي در محيط چت روم، بنگاه هاي همسريابي به يکي از دغدغه هاي روان شناسان و جامعه شناسان تبديل شده اند.
اما اين بنگاه هاي همسريابي ديگر چه صيغه اي هستند؟!
1 سروکله اين ها از کجا پيدا شد؟!
درآن زمان، بيست سال از فعاليت مؤسسات همسريابي حضوري مي گذشت و پس از اين مدت طولاني، مؤسسات همسريابي به فکر افتادند که فعاليت شان را گسترش داده و از اين طريق سود آوري بيش تري را براي مؤسسات و سهام داران شان فراهم کنند.
کم کم اين سايت ها در محيط اينترنت با سرعت قارچ گونه خود رشد کرده و تکثير يافتند تا اينکه به جايگاه فعلي شان در دنيا دست پيدا کردند.
2 کپي برداري در ايران
عمر فعاليت مؤسسات و سايت هاي همسر يابي در ايران به سختي از پنج شش سال تجاوز مي کند و اين در حالي ست که اين روش حتي در جوامع غربي ، مثل فرانسه که مبدع اين روش بود، نتايج اميدوار کننده اي به جا نگذاشت، چه برسد به ايران که تفکرات و انديشه هاي اسلامي و سنت هاي اصيل ايراني چندان مزاج شان با اين روش ها سازگار نيست!
3 آن چه شماخواسته ايد!
دسته اول از مراجعين اين سايت ها فقط به دنبال ماجراجويي اند و شايد اصلاً قصد ازدواج نداشته باشند.
دسته دوم افرادي هستند که به دنبال سوء استفاده از آب گل آلوده بوده و با ترفند هايي، شماره تماس يا ايميل جنس مخالف را به دست آورده و به وظيفه تاريخي شان، که همان ايجاد مزاحمت براي ديگران است، مي پردازند!
دسته بعدي افرادي هستند که شايد واقعاً به دنبال فردي براي ازدواج باشند. اما آيا راه را درست آمده اند؟!
از اين جا به بعد، ماجرا کمي فکاهه مي شود. مراجعين مشخصاتي را در پروفايل شخصي يا همان بيوگرافي خود مي نويسند که دقيقاً همه آن ها را کم دارند!
و يا بر عکس؛ شرايطي را براي انتخاب همسرشان ذکر مي کنند که شايد تا قيامت چنين موردي گيرشان نيايد!
4 ملاک شما براي انتخاب همسر ؟!
لازم به مقايسه نيست که در روش هاي سنتي ازدواج ايراني ها، معمولاً اين ملاک جزء آخرين دسته ملاک ها بودند و مهم ترين ملاک، ايمان و عقايد شخص و سطح فرهنگي و اجتماعي خانواده مقابل است.
5 مي شه باشما آشنا بشم ؟!
«آلبوم تصاوير شخصي،تالار گفتگو(چت)،ارسال پيام، امکان هماهنگي براي ملاقات حضوري در دفتر مؤسسات همسريابي و...» هر چقدر هم که به اين قضيه خوش بين باشيم،باز هم نمي شود فضاي کاذبي را که براي گفتگوي دو جوان فراهم شده ناديده گرفت و اين جريان زنگ خطري را به صدا در مي آورد که حتي چندي پيش، داد نايب رئيس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي ايران را در مي آورد.
6 هيچ گربه اي براي رضاي خدا موش نمي گيره!
اگر کاربر سايت خواستار ارسال پيام براي شخص مورد پسندش باشد، بايد حساب اعتباري ارسال پيام خود را از طريق حساب بانکي اش شارژکند!!
يا حتي اگر خواستار ملاقات حضوري باشد، ناگزير بايد رقم بيش تري را پرداخت کند.
7 با يک سرچ ساده در اينترنت، ليست بلند بالايي از سايت هاي همسريابي به چشم مي خورند، اما واقعاً چند درصدشان مجوز دارند؟!
8 ضمانت يا همان خدمات پس از فروش!
«بررسي ها نشان مي دهند چون دوستي ها و آشنايي هاي اينترنتي تعهدي ميان افراد به وجود نمي آورد، مي تواند خيلي زود به جدايي منجر شود. از سوي ديگر شناختي که از اين طريق شکل مي گيرد چندان کامل و حتي مناسب نيست.»
اين کارشناس اجتماعي ازدواج هايي را که به واسطه سايت هاي همسريابي اينترنتي صورت مي گيرد همچون تجربه بسياري ازدواج هاي دانشجويي ناموفق مي داند و مي افزايد:«ازدواج بايد با آگاهي و درک عميق صورت بگيرد. چون تحقيقات نشان مي دهد ازدواج هاي اينترنتي اگر هم اتفاق بيفتند از روي عقل و منطق نيستند.»
منبع : نشريه ديدار آشنا شماره 125