زيارت در فصل گلاب گيري

تعطيلات نوروز تازه تمام شده و احتمالا بيشتر مردم دخل سفرهاي نوروزي را آورده اند. اما اهل فن معتقدند تازه وقت سفر رسيده. هواي بهاري تازه خودش را نشان داده و بيشتر شهرهاي کشور هم خلوت است. فقط کافي است کمي...
دوشنبه، 5 تير 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
زيارت در فصل گلاب گيري

زيارت در فصل گلاب گيري
زيارت در فصل گلاب گيري


 





 
در اين هواي بهاري سفر به شهري بادرود و زيارت «آقا علي عباس(ع)» هم فال است و هم تماشا
تعطيلات نوروز تازه تمام شده و احتمالا بيشتر مردم دخل سفرهاي نوروزي را آورده اند. اما اهل فن معتقدند تازه وقت سفر رسيده. هواي بهاري تازه خودش را نشان داده و بيشتر شهرهاي کشور هم خلوت است. فقط کافي است کمي همت داشته باشيد. چند روز وقت تان را آزاد کنيد. پول هم به مقدار لازم و خلاص! پيشنهاد ما سفر به يکي از نهرهاي اطراف کاشان است. چرا؟ به دو دليل. اول آنکه اين روزها فصل گلاب گيري رسيده و کاشان زيباترين نقطه دنياست. دوم آنکه در «بادرود» دو امامزاده جليل القدر دفن شده اند که حتما نامشان را شنيده ايد که يکي از آنها آقا علي عباس (ع) است. جاذبه سفر به بادرود تا جايي است که اين شهرستان در 13 روز عيد پذيراي بيش از نيم ميليون مسافر است که اين شهر با حدود 3 ميليون زائر در سال، چهارمين شهر زيارتي کشور پس از مشهد، قم و شيراز محسوب مي شود. بسته پيشنهادي ما براي گردشگري زيارتي بادرود است.

1- آيينه بندان آسماني
 

نماي داخلي گنبد بارگاه ملکوتي آقا علي عباس و شاهزاده محمد (عليهماالسلام) به گونه اي آينه کاري و گچبري شده که نظر هر بيننده اي را به خود جلب مي کند. کاشي کاري انجام شده در اين حرم به سبک دوران صفويه و گورکاني است و روي ساختمان حرم هم کتبيه هايي منفش به آياتي از قرآن کريم نصب شده آن طور که مسئولان بقعه مبارکه آقا علي عباس (ع) مي گويند، قبلا اين بقعه مبارکه بارگاه چندان بزرگي نداشته تا اينکه سال 1367 تصميم گرفتند براي رفاه حال زائراني که از راه دور و نزديک به اين امامزاده مي آيند اين بنا را با نذورات مردمي توسعه دهند. مهم ترين نکته در بناي امامزاده آقا علي عباس (ع) بارگاه آن است که عنوان بزرگ ترين گنبد خاورميانه را دارد. ارتفاع گنبد 45 متر و قطر آن 23 متر است. همچنين اين بارگاه دو گلدسته به ارتفاع 40 متر و قطر 3/5 متر دارد. ساختمان اين حرم در صحني به مساحت 36 هزار متر مربع ايجاد شده که زير بناي آن 5 متر مربع است. اين بنا در دو طبقه با ده رواق و چهار سردر ورودي ساخته شده.

2- ستاره درخشان کوير
 

آقا علي عباس(ع) کرامات بسياري دارد؛ از شفاي بيماران گرفته تا کمک به درماندگان.
در کنار ستارگان کوير، اثر سعيد رجبي خاطرات کساني که کرامات آقا علي عباس(ع) شامل حالشان شده، آمده است: « سيد غلامحسين قنبري، اهل مزار شريف افغانستان و ساکن شهر بادرود درباره شفاي دامادش ( گل احمد يوسفي) که جواني 27 ساله و مبتلا به سرطان روده بود، مي گويد بيماري سرطان روده گل احمد چهار ماه طول کشيد. در اين مدت او را بارها براي مداوا به شهر کاشان برديم اما اثري از بهبودي در او ديده نمي شد. وضعيت او به گونه اي بود که گاهي اوقات 48 ساعت در حالت بيهوشي بود و هذيان مي گفت و متوجه چيزي نمي شد. غذايش بسيار کم شده بود و هر غذايي را نمي خورد. به همين دليل دکتر از او قطع اميد کرد و گفت او را به تهران يا اصفهان ببريد. اين اظهار نظر دکتر در حالي بود که قبلا او را عمل جراحي کرده و حدود نيم متر از روده اش را برداشته بود. از او قطع اميد کرده بوديم. تصميم گرفتيم گل احمد را به افغانستان روانه کنم، زيرا خانواده اش آنجا زندگي مي کردند. به همين منظور با برخي از فاميل هايش هماهنگ کردم تا اين تصميم را عملي کنم، تا اينکه شبي در عالم رويا شخصي با قدي بلند، عمامه سبز و موهاي گندمگون، به من فرمود چرا مي خواهي گل احمد را به سوي بلخاب بفرستي؟ چرا گل احمد را نزد من نمي آوري؟ در همان عالم خواب مي دانستم که او آقا علي عباس (ع) است. گل احمد و بچه ها را برداشتم و به حرم رفتيم و شب را در آنجا مانديم به سبب شلوغي و ازدحام جمعيت، اتاق خالي پيدا نکرديم.» شايد برايتان جالب باشد که ادامه ماجرا را از زبان گل احمد بخوانيد؛ « با يک پتو به رواق کنار حرم آمدم تا در آنجا بخوابم در عالم رويا در محلي بودم که جمعيت بسياري جمع شده و اسفند هم دود کرده بودند. در آن شلوغي، فردي يک سيني سيب به من تعارف کرد و من هم يک سيب برداشتم و آن را خوردم، در همين لحظه بود که صداي اذان را شنيدم و از خواب برخاستم. از آن شب به بعد روز به روز حالم بهتر شده.»

3 - چگونه برويم؟
 

براي سفر به بادرود که در فاصله 28 کيلومتري تهران واقع شده هم مي توانيد از وسايل نقليه عمومي استفاده کنيد و هم از خودروي شخصي. بهترين راه براي رسيدن به بادرود از تهران مسير بزرگراه قم - کاشان است. البته راه آهن سراسري هم از اين شهر مي گذرد و در صورت تمايل مي توانيد خودتان را با قطار به بقعه مبارکه آقا علي عباس برسانيد. با اين حساب بيشتر شهرهايي که ايستگاه قطار دارند مي توانند به زيارت امامزاده بروند. از ميدان الغدير بادرود که در فاصله 60 کيلومتري شهر کاشان قرار دارد، بگذريد. بعد از عبور از مسير دو کيلومتري، ميدان امام (ره) را مي بينيد که همانند بادگيرهاي قديمي شهر ساخته شده. از آنجا وارد بلوار آقا علي عباس (ع) مي شويد که به بقعه امامزادگان بادرود يعني آستان مقدس آقا علي عباس و شاهزاده محمد (عليهماالسلام) منتهي مي شود. از شهر اصفهان بايد فاصله 130 کيلومتري بزرگراه اصفهان - کاشان را تا بادرود رانندگي کنيد و از جنوب هم از يزد بايد مسير نائين - اردستان را که حدود 300 کيلومتر است در مسير بزرگراه يزد - تهران طي کنيد تا به بادرود برسيد.
زيارت در فصل گلاب گيري

4- چه امکاناتي دارد؟
 

اگر با وسيله شخصي به بادرود سفر کنيد، مطمئن باشيد که اصلا خسته نمي شويد. چون مناظر طبيعي بسيار زيبايي در مسير رسيدن به اين شهر وجود دارد. حتي پيشنهاد ما اين است که مدتي کنار جاده استراحت کنيد و به اصطلاح حالش را ببريد. در شهر کاشان هم مي توانيد در باغ هاي گل محمدي، از عطر گل و گلاب لذت ببريد. در محدوده بقعه مبارکه امامزادگان نيز همه چيز آماده است.
400زائر سراي مفروش با پنکه سقفي آماده پذيرايي از زائرانند علاوه بر اين، حمام، سرويش بهداشتي، مخابرات، دارالشفا، شهربازي، کتابخانه، دفتر تحويل نذورات، مجموعه فرهنگي، سفره خانه بازار، نانوايي، انتظامات، فضاي سبز، پارکينگ، کشتارگاه، مزرعه کشاورزي، مرغداري، چاه آب، برج کفترخانه، موزه و انبار که امکاناتي مثل ظروف غذا و پخت و پز دارد، همه در اختيار زائران قرار مي گيرد.
 
سه چاه عميق بقعه هم مربوط به تامين آب شرب و آبياري فضاي سبز است. فضاي باز حرم به گونه اي است که مي توانيد چادرهاي مسافرتي را در آنجا بر پا کنيد تا علاوه بر زيارت امامزاده از هواي بهاري بادرود لذت ببريد.

5- تشنه و تنها ماندند چون جدشان
 

امامزاده آقا علي عباس و شاهزاده محمد (ع) از فرزندان امام کاظم (ع) بودند که پس از ولايتعهدي امام رضا (ع) در طوي همراه تعدادي از سادات و دوستداران آن حضرت راهي اين منطقه شدند. آن طور که مورخين نوشته اند، زماني که آنها وارد شهر کاشان شدند فردي به نام عبدالجبار طبرسي که يکي از دوستداران اهل بيت (ع) بود بر آن سرزمين حکومت مي کرد و از آنان 17 شبانه روز در خانه خود پذيرايي کرد. عبدالجبار که تا حدودي از نقشه مامون آگاه بود. حرکت اين بزرگواران را به سمت طوس صلاح ندانست و آنان و همراهانشان به ناچار در کاشان ماندند و بعد از مدتي به طرف منطقه اي به نام «بادافشان» که امروزه «بادرود» نام گرفته رفتند. حاکم اين ناحيه به حضور آنان رسيد و احترمات لازم را بجا آورد تا اينکه روز چهارشنبه هفتم ربيع الاول يعني هشت روز بعد از شهادت امام رضا (ع) خبر اين حادثه به گوش آنان رسيد. براي همين، آنان لباس مشکي پوشيدند و تا چهل روز عزاداري کرده. بعد از مدتي هم تصميم گرفتند اين منطقه را ترک کرده و به وطن خويش (مدينه) مراجعت کنند، ولي جاسوسان، آن را به عنوان يک حرکت انتقام جويانه تلقي کردند و به مامون خبر دادند. مامون هم دستور داد آنان را سرکوب کنند. آن طور که در کتاب هاي تاريخي نوشته شده، روز چهاردهم جمادي الاول، يعني حدود 66 روز پس از شهادت امام رضا (ع)، آن بزرگواران در حال کوچ کردن از بادافشان بودند که سپاه مامون آنان را به محاصره خود درآورد. آقا علي عباس و شاهزاده محمد (عليهماالسلام) با يارانشان پس از چند روز مقاومت به شهادت رسيدند. پيکرهاي پاک اين شهيدان چند روزي روي زمين بود و مردم منطقه از بيم سپاه دشمن جرات نمي کردند به آنها نزديک شوند. تا اينکه زنان روستاي خالد آباد براي دفن شهدا به ميدان آمدند و مردان به ياري زنان شتافتند و آن دو بزرگوار را در جوار هم به خاک سپردند.

6- شيفتگان آقا
 

هر موقع از سال که به حرم آقا علي عباس (ع) برويد، پر از شيفتگاني است که از دور و نزديک براي عرض ارادت به آنجا آمده اند. اما فراموش نکنيد که در فصل گلاب گيري يعني ارديبهشت ماه اين بقعه مبارکه از همه روزها شلوغ تر است. زيرا کساني که در اين فصل به کاشان مي روند محال است به آقا سر نزنند.
ورزشکاران بسياري به آقا علي عباس (ع) ارادت دارند. يکي از آنها «فرهاد کاظمي» است. او زماني عادت داشت قبل از هر بازي سپاهان در ليگ برتر با پژو به آنجا برود و از آن حضرت کمک بخواهد که بتواند بازي خوبي ارائه کند. ارادت به امامزاده آقا علي عباس(ع) مختص فرهاد کاظمي نيست و اين امامزاده شاهد ستاره هاي ورزشي ديگري چون علي دايي هم بوده. زائراتي که پنجم اسفند سال 88 زائر امامزاده آقا علي عباس (ع) بودند، حتما حضور علي دايي را به خاطر دارند. علاقه مندان به امامزاده آقا علي عباس(ع) در پنجمين دوره ليگ برتر باشگاه هاي کشور هم سنگ تمام گذاشتند و با نصب پلاکارد، «السلام عليک يا امامزاده آقا علي عباس(ع) در ورزشگاه آزادي، ارادتشان را نشان دادند.

7- تجربه ها ...
 

هم زيارت، هم سياحت
 

بادرود از شهرهاي قديمي ايران است که در آن آثار باستاني فراواني به يادگار مانده. پس مي توانيد بعد از زيارت زماني را هم به بازديد از آثار باستاني و گردشگري اين شهر اختصاص دهيد، بناهايي که از دوران صفويه قاجاريه و ساساني باقي مانده اند.

گرمابه نوقه
 

از آثار ارزشمند دوران صفويه است که در ابتداي کوي گلستان در چند متري ميدان امام حسين (ع) قرار دارد. ساعت بازديد از گرمابه نوقه از 8 صبح تا 6 بعد از ظهر است.

موزه دکتر محمد رهگشاي
 

اين خانه قديمي و زيبا در فاصله 300 متري ميدان امام حسين (ع) و محدوده حسينيه اعظم قرار دارد که علاوه بر موزه اشياء تاريخي، موزه اي از انواع درختان خاص اين منطقه هم هست. بين ساعت 9 تا 11 صبح و 3 تا 5 بعد از ظهر مي توانيد از اين جا بازديد کنيد.
زيارت در فصل گلاب گيري

تنديس بادگير
 

تنديس زيباي بادگير در ميدان امام خميني (ره) در سال 1383 احداث شده، کنار اين ميدان، بوستان شهر قرار دارد که با فضاي سبز زيبا، آلاچيق و سفره خانه سنتي، مکان آرامي براي استراحت مسافران است.

ارگ کرشاهي
 

بر اساس شواهد قابل اثبات، اين اثر در اواخر دوران قاجار توسط نايب حسين کاشي براي استفاده نظامي بازسازي شده. اين قلعه با خشت خام ساخته شده و تزئينات زيباي برج اصلي آن از دور نمايان است. براي ديدن اين اثر بايد مسير خاکي 22 کيلومتري روستاي متين آباد تا قلعه را بپيمايد. اگر چه به هر وسيله اي مي توان به قلعه سفر کرد ولي داشتن نشاني دقيق و راهنما در مسير ضروري است.

مسجد آدينه
 

اين بنا که بنابر گفته باستان شناسان و مورخان مربوط به دوران ساساني است، داراي آثاري از آيين ميتراپرستي است که بعدها پس از ورود دين اسلام به ايران با ساخت محراب هاي خشتي با تزئينات ساده به مسجد تبديل شده. براي ديدن اين اثر کهن مي توانيد از مسير خيابان امام حسين (ع) تا حسينيه پاي نخل و روبه روي منزل محقق الدوله به سمت کوي آدينه برويد و از اين اثر زيبا ديدن کنيد.

خانه محقق الدوله
 

اين خانه يادگار دوران قاجار، صد در صد با خشت خام ساخته شده و با گچبري ساده و آجر و سنگ تزئين شده است. خانه محقق الدوله در فاصله 100 متري ميدان مرکزي بادرود ميدان امام حسين (ع) و در خيابان امام حسين (ع) قرار دارد. براي بازديد از اين بنا بين ساعات 9 تا 11 صبح و 2 تا 5 بعد از ظهر برنامه ريزي کنيد.

کمپ گردشگري متين آباد
 

کمپ گردشگري متين آباد که در روستاي متين آباد در 12 کيلومتري شهر بادرود و در حاشيه کوير قرار دارد، امکان بازديد و تفريح در قالب کوير نوردي با موتور چهارچرخ، دوچرخه سواري، شترسواري و بيتوته در سوئيت هاي سنتي و چادر برپا شده در دل کوير را براي شما فراهم مي کند.
منبع:همشهري آيه سال چهارم ارديبهشت 91




 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط