دارکوب ایرانی

بازدید : 3745 بار

گنجشک سانان-سهره زرد

نام فارسی : سهره زرد
نام انگلیسی : Eurasian Siskin
نام عربی : حسون الشوك
نام علمی : Carduelis spinus
توضیحات : مشخصات: نر و ماده قابل تشخیص پرنده ای است کوچک و پرجنب و جوش از خانواده سهره که منقارش نسبت به سهره های دیگر باریکتر واندکی بلند تر است این پرنده در سراسر بخش های وسیعی از اوراسیا و شمال آفریقا به سر می برد. محل پرورش آنرا میتوان به دو منطقه ، یکی سواحل شرقی آسیا و دیگری بخش های مرکزی و شمالی اروپا در نظر گرفت. حضور آنها بسته به میزان وفور مواد غذایی و شرایط زیستی در مناطق مختلف حاصل می شود و تابع نظم معینی نمی باشد. گروهی از آنها در جنوب اسکاندیناوی و در روسیه به سر می برند و در زمستان انها را در حوزه های مدیترانه ای و مناطق اطراف دریای سیاه و در مناطقی از خاور میانه میتوان پیدا کرد در ایران، زمستان‌ها فراوان است وتولید مثل می‌کند. گاهی تا نواحی جنوب ومرکز فارس وبلوچستان نیز دیده می‌شود.و همچنین نژادهای دیگر آنرا در چین، تبت، تایوان و زیر گونه های مشابه آنرا در آمریکای شمالی نیز می توان یافت. پرنده نر، پر وبالی به رنگ سبز مایل به زرد دارد. تارک، پیشانی وچانه اش سیاه ونوارابروئی زرد مشخصی دارد و همچنین نوار پهن زرد رنگی درناحیه بال‌هایش دیده می شود. دمگاهش زرد رنگ است و پرهای کناری دم کوتاه و دو شاخه اش نیز زرد رنگ می باشد که درهنگام پرواز به خوبی نمایان می شود. سینه اش زرد رنگ در زمینه خاکستری روشن و رنگ پوشپرهای زیرین دمگاهش سفید با رگه های تیره می باشد . پرنده ماده، قهوه‌ای رنگ با اثری خفیف از زیتونی کم رنگ می باشد و فاقد سیاهی ناحیه سر و چانه است. سطح شکمیش سفید با اثری بسیار خفیف از رنگ زرد می باشد و دارای رگه‌هایی به رنگ قهوه‌ای تیره در ناحیه سینه و شکم می باشد، زردی نوار بالی ، دمگاه و کناره های دم دو شاخه و نوار ابروئیش کم رنگ تر از پرنده نر است پرنده نابالغ به پرنده ماده شبیه است و رگه های بیشتری دارد. به صورت وارونه به شاخه آویزان می شود وتغذیه می کند پاهایش قهوه ای تیره و چشمانش سیاه می باشد. در پرواز دُمش کوتاه به نظر می رسد وپروازش موجی شکل است. پرنده‌ای اجتماعی است واغلب در گروه دیده می‌شود.رژیم غذاییش در فصول مختلف سال متفاوت است، بر روی زمین تغذیه می کند. و از غذا خوردن بر روی درخت اجتناب می کند
زیستگاه : این پرنده را در جنگل‌های صنوبر و غان و در درخت زارها با برگ های سوزنی، بیشه زارها وپرچین‌های بلند میتوان یافت و زمستان‌ها در کشتزارها و مراتع به سر می برد و در انتهای شاخه‌ها، آشیانه می‌سازد.
تغذیه : در پاییز و زمستان، رژیم غذایی خود را از بذر درختان برگریز مانند درخت غان و توسکا تأمین میکند و در کشتزارها و مراتع با فنچ های دیگراز دانه ها ، قاصدک، وبذر گیاهان علفی تغذیه می کند در بهارو در طول فصل تولید مثل، تغذیه خود را بر اساس دانه های صنوبر و حشراتی مانند سوسک متمرکز می کند تا پروتئین لازم برای رشد جوجه ها را تأمین کند. در تابستان تغذیه خود را متنوع تر کرده ، بذرها و مواد گیاهی و علفی را به رژیم غذائی خود اضافه می کند
اندازه : 12 سانتی متر
سیخک پا : ندارد
چینه دان : دارد
بال : دفيف بودنش بيشتر است (بال زدنش بيشتر است)
حلیت : حلال گوشت (حلیت، از نظر شرعی می باشد ولی شکار یا کشتار این پرنده مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد)
نقشه پراکندگی
صدای پرنده (mp3)
شما نیاز به فلش پلیر دارید
دریافت فایل فلش پلیر از سایت راسخون : دریافت فایل
تصویر پرنده (flv)
نظرات کاربران
ارسال نظر شما

• با عنایت به اینکه نظرات و پیشنهادات شما کاربران گرامی در بهبود پایگاه تاثیر کاملا موثری ایفا می کند لذا خواهشمند است ما را از نظرات ارزنده ی خود محروم نفرمایید.
• نظر شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت قرار داده می شود.
• نظرات کوتاه مثل "خوب بود" و "عالی بود" و... و نظرات تکراری تائید نمی شوند و امتیازی هم به آنها تعلق نخواهد گرفت.
• متن نظر شما میبایست حداکثر 1024 کاراکتر باشد.
توجه داشته باشید که به سوالاتی که در قسمت نظرات پرسیده میشود، جواب داده نخواهد شد، لطفا پیشنهادات و انتقادات را از طریق ارتباط با ما و سوالات خود را از طریق ارسال سوال و مشاوره ارسال نمایید.