پنجشنبه، 29 تير 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

تولد "ژرژ سيمنون" نويسنده برجسته فرانسوي (1903م)

تولد "ژرژ سيمنون" نويسنده برجسته فرانسوي (1903م)
ژُورْژْ سيمْنون، نويسنده و داستان‏نويس برجسته فرانسوي در سيزدهم فوريه 1903م در شهر ليِژ بلژيك زاده شد و فعاليت ادبي خود را از روزنامه‏نگاري در اين شهر آغاز كرد. هواي تيره شهر زادگاهش در او تمايلي به فضاي مه آلود، غمناك و غم افزا به وجود آورد كه از ميان آن، شخصيت‏هاي داستان‏هاي گوناگونش برخاسته‏اند. سيمنون سالياني در امريكا به سر برد، سپس در فرانسه اقامت گزيد و با نام‏هاي مستعار به نشر رمان‏هاي عامه پسند و كارآگاهي پرداخت. اين امر باعث شد تا ژرژ سيمنون نزد عامه مردم، به ويژه طبقه كارآگاهان و پليس جنايى محبوبيت فراوان به دست آورد و او را به ثروت و شهرت رساند. او در سال 1931م داستان آقاي گاله را منتشر و در آن، شخصيت كارآگاه مَگْرِه را خلق كرد كه در عالم داستاني، شخصيتي جهاني يافت. شخصيت تزلزل‏ناپذير كارآگاه مَگْرِه در كشف جرايم و جنايتها، بيشتر به الهامات، هوش و زيركي خود او بستگي مي‏يابد تا به روش‏هاي علمي. سيمنون از آن پس به طور پياپي داستان‏هاي خود را انتشار داد كه خانه كانال، ناشناسان در خانه و كركره‏هاي سبز و يك‏صد و پنجاه رمان ديگر، از آن جمله است. هنر داستان‏نويسي سيمنون از لحاظ ارزش انساني در درجه‏اي بالاتر از حدّ معمول داستان‏هاي كارآگاهي و جنايى قرار دارد. سيمنون در خلق محيط مناسب و گروه‏هاي خاص بشري و قهرماناني كه از خصوصيت‏هاي روحي غيرعادي برخوردارند، استادي كامل داشت. شخصيت‏هاي داستان‏هاي سيمنون طوري ساخته شده‏اند كه همه بر حسب عواطف و صفات روحي خود رفتار مي‏كنند، بي‏آنكه خود نويسنده در وراي چهره آنان پنهان باشد و آنها را راهنمايى كند. سيمنون داستان‏هاي جنايى را با حوادثي واقعي مي‏آميزد و در لفافِ اسراري از زندگي آدمي كه رنگي شاعرانه دارد، مي‏پيچد. داستان‏هاي سيمنون علاوه بر دسيسه‏ها، از تجزيه و تحليل رواني دقيق برخوردار است و از پرخواننده‏ترين آثار جنايي به شمار مي‏آيد كه به غالب زبان‏ها ترجمه و از بيشتر آنها فيلم سينمايي ساخته شده است. ژرژ سيمنون سرانجام در سال 1989م در 86 سالگي درگذشت.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
بیشترین بازدید هفته
ظهر امروز تا ساعت18/15، حدود600 نفر از دانشجویان دانشگاه اصفهان در سلف سرویس دانشگاه اجتماع کردند و در پایان ضمن درگیری با ماموران، حدود28نفر دستگیر شدند.(1357ش)
نبرد نینوا (627م)
رحلت فقيه بزرگوار و حكيم الهي، آيت ‏اللَّه "ميرزاحسين هبة اللهي مراغي" (1376 ش)
پس از خاتمه نماز مغرب و عشاء در مسجد الرضای شهر شیراز، آقای سید علی اصغر دستغیب به مناسبت فرا رسیدن اربعین شهدای 19 دی و طبق فتوای آقای محلاتی، روز 56/11/29 را عزا و تعطیلی عمومی اعلام کرد.(1356ش)
سقوط كابينه عوام فريب "جعفر شريف امامي" (1357 ش)
رحلت فقيه جليل و مدرس بزرگ آيت ‏اللَّه "سيدمهدي دُرچه ‏اي" (1323ش)
وينستون چرچيل نخست وزير انگليس وارد تهران شد. ژنرال ويول فرمانده كل نيروي هندوستان همراه او بود. (1321 ش)
آیت‌الله حاج سید رضا فیروزآبادی مؤسس و بنیانگذار بیمارستان فیروزآبادی در شهر ری که از رجال خیر و باتقوا بود در سن 96 سالگی درگذشت. (1344 ش)
شهادت شهید عبدالمهدی ماندنی‌ پور (1361ش)
هجوم وحشيانه ايادي رژيم پهلوي به حرم مطهر امام رضا(ع) (1357 ش)