پنجشنبه، 29 تير 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

تقسيم برلين پايتخت آلمان به دو قسمت شرقي و غربي (1949م)

تقسيم برلين پايتخت آلمان به دو قسمت شرقي و غربي (1949م)
به موجب توافق‏هايى كه پس از جنگ جهاني دوم بين چهار دولت اشغال كننده آلمان صورت گرفت، آلمان بين اين چهار دولت تقسيم شد و برلين پايتخت آلمان نيز با اينكه در وسط منطقه اشغالي شوروي واقع بود، در اختيار چهار دولت شوروي، فرانسه، انگلستان و امريكا قرار گرفت. اما پس از چندي، اتحاد جماهير شوروي با هدف خارج كردن نيروهاي نظامي غرب از آلمان شرقي، شهر برلين را محاصره كرد و كليه راه‏هاي زميني و آبي منتهي به آن را بست. استدلال استالين اين بود كه اگر غرب خواستار تشكيل كشور آلمان غربي است، لازم نيست به حضور خود در آلمان شرقي ادامه دهد. اما استدلال مي‏كرد كه چون چكسلواكي در دست شوروي است و نروژ نيز در معرض خطر قرار دارد، بنابراين اگر سه دولت ديگر، از آلمان شرقي و برلين عقب‏نشيني كنند، به معناي سقوط آلمان غربي خواهد بود. لذا هاري ترومن، رئيس جمهور وقت امريكا تصميم گرفت محاصره برلين را بشكند. در اين ميان، شوراي امنيت ملي امريكا نيز با هدف جنگ مقابله با شوروي، دو گروه از بمب‏افكن‏هاي خود را كه حامل بمب‏هاي هسته‏اي بودند، به انگلستان اعزام كرد. در اين ميان، پيمان آتلانتيك شمالي، ناتو در چهارم آوريل 1949م تشكيل شد و امريكا با شكستن محاصره برلين، تا آستانه جنگ با شوروي پيش رفت. ادامه اين بحران در نهايت به تقسيم برلين به دو قسمت شرقي و غربي در دوازدهم مه 1949م انجاميد. از ديگر پيامدهاي اين بحران، تقسيم آلمان به دو كشور آلمان غربي در 23 مه و آلمان شرقي در 7 اكتبر آن سال بود. در اين ميان هر چند برلين بين شوروي و سه دولت ديگر به دو قسمت تقسيم گرديد ولي با ساخت ديوار معروف برلين در 17 اوت 1961م، جدايي شرق و غرب بيش از پيش شدت گرفت. برلين تا سال 1989م همچنان دو نيمه بود و در نهايت در نهم نوامبر اين سال، باتخريب ديوار برلين، پايتخت آلمان يك‏پارچگي خود را به دست آورد.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
بیشترین بازدید هفته
سقوط كابينه عوام فريب "جعفر شريف امامي" (1357 ش)
ظهر امروز تا ساعت18/15، حدود600 نفر از دانشجویان دانشگاه اصفهان در سلف سرویس دانشگاه اجتماع کردند و در پایان ضمن درگیری با ماموران، حدود28نفر دستگیر شدند.(1357ش)
آیت‌الله حاج سید رضا فیروزآبادی مؤسس و بنیانگذار بیمارستان فیروزآبادی در شهر ری که از رجال خیر و باتقوا بود در سن 96 سالگی درگذشت. (1344 ش)
نبرد نینوا (627م)
سازمان عفو بین الملل با صدور بیانه ای در لندن اعلام کرد که محاکمه مخالفان سیاسی دولت ایران همچنان به طور غیر منصفانه انجام می گیرد.(1356ش)
به گزارش روزنامه کیهان، حدود 13 نفر در هاشم آباد تهران به جرم توزیع اعلامیه مارکسیستی و سردادن شعار از سوی مأموران دستگیر شدند.(1356ش)
برخوردهای مرزی ایران و عراق ادامه یافت. در این نبردها از ایران و عراق تعدادی کشته شدند و موضوع در سازمان ملل مطرح گردید(1352ش)
عده زیادی از جوانان ایرانی مقیم لندن در برابر سفارت ایران در لندن دست به تظاهرات زدند.(1352ش)
سناتور علیقلی هدایت فرزند مرتضی قلی صنیع الدوله اولین رئیس مجلس شورای ملی در سن 76 سالگی درگذشت(1353ش)
صبح امروز به مناسبت اربعین شهدای 19 دی، اکثر مغازه های بازار اصفهان تعطیل بود.(1356ش)