زندگی مشترک و داشتن اختلاف در آن

خسته نباشید من نامزدمو خیلی دوستدارم میدونم اونم دوسمداره ولی وقتی من دلخور میشم عصبانی میشم هیچوقت ارومم نمیکنه بدتر اونم عصبانی میشه من بدهکار میشم وقتی عصبانی میشه من سعی میکنم سکوت کنم وقتیم سکوت میکنم یجور دیگه عصبانی میشه میگه اهمیت نمیدی وقتیم جوابشو میدم اروم دعوا میکنه باز وقتی عصبانی میشه حرفایی میزنه که ناراحتم میکنه هیچی نمیگم ولی بعدا خودمو اون حرفا خیلی اذیت میکنه فکرم خراب میشه ناراحتم ولی هیچوقت سعی نمیکنه منو درک کنه میخاستم کمکی بگیرم ازتون ممنون
سه‌شنبه، 19 دی 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: حسن نجفی
موارد بیشتر برای شما

زندگی مشترک و داشتن اختلاف در آن

( تحصیلات : دیپلم ، 19 ساله )

خسته نباشید
من نامزدمو خیلی دوستدارم میدونم اونم دوسمداره ولی وقتی من دلخور میشم عصبانی میشم هیچوقت ارومم نمیکنه بدتر اونم عصبانی میشه من بدهکار میشم وقتی عصبانی میشه من سعی میکنم سکوت کنم وقتیم سکوت میکنم یجور دیگه عصبانی میشه میگه اهمیت نمیدی وقتیم جوابشو میدم اروم دعوا میکنه باز وقتی عصبانی میشه حرفایی میزنه که ناراحتم میکنه هیچی نمیگم ولی بعدا خودمو اون حرفا خیلی اذیت میکنه فکرم خراب میشه ناراحتم ولی هیچوقت سعی نمیکنه منو درک کنه میخاستم کمکی بگیرم ازتون ممنون


مشاور: خانم طیبه قاسمی

با عرض سلام و احترام به شما خواهر گرامی؛
در پاسخ به سوال شما باید گفت ؛ یکی از مهمترین ارکان مشاوره که باعث می گردد نتیجه مطلوبی از آن حاصل گردد، میزان اطلاعاتی است که شما باید در اختیار مشاور قرار دهید ؛ زیرا به هر حال تفاوت های فردی افراد در وضعیت و شرایط خانوادگی ،محیطی ،شخصیتی ،جنسیتی و ... ایجاب می کند که مشاوره ها با فرد مورد نظر و شرایط وی مطابقت داشته باشد.
چون ما در مورد بسیاری از مسایل زندگی شما که در ارائه راهکارهای عملی دخیلند اطلاع نداریم برحسب وظیفه مطالب و رهنمودهایی را با توجه به مقدار آشنایی که از طریق متن ارسالیتان با وضعیت شماکسب می کنیم ارائه می دهیم و این شما هستید که باید با تطبیق آنها بر وضعیت خود برنامه مناسب را در پیش بگیرید دوره عقد و نامزدی ؛ دوره شناخت بهتر و عمیق تر زوجین است .توجه داشته باشید که شناخت در دوره نامزدی برای انتخاب بوده و شناخت در دوران عقد به دلیل عدم وجود محدودیت های دوره نامزدی برای تفاهم بیشتر زوجین جهت سازگاری افزون تر در زندگی مشترک است .
فواید دوران عقد ویا نامزدی :
1- شناخت بهتر و عمیق تر زوجین همراه با تفاهم برای ورود به زندگی مشترک 
2- فرصت تجدید نظر در صورت عدم تفاهم جدی و جدایی
3- قطع تدریجی ارتباط عاطفی دختر و پسر با خانواده 
4- کسب مهارت های زندگی مشترک برای دختر و پسر 
5- آمادگی تدریجی برای پذیرش بار مسئولیت 
6- آمادگی والدین دختر برای تهیه جهیزیه و آمادگی پسر برای فراهم آوردن مقدمات ازدواج و
... .
نکته مهم :یکی از مشکلات دوران عقد و نامزدی که عمدتاً بر اثر طولانی شدن زمان عقد و نامزدی  به وجود می آید ،برجسته شدن احتمالی نقاط ضعف و ایجاد تردیدهای بیجا در دختر و پسر است.با توجه به مطالب گفته شده باید توجه داشته باشید که تجربه نشان داده زوج های جوان اوائل زندگی مشترکشان به خاطر عدم آشنایی از روحیات و اخلاقیات همدیگر و اختلاف نظرها و اختلاف سلیقه ها در مسائل جزئی زندگی دچار تنش می شوند. کمال خواهی، مطلق نگری و ایده آل گرایی آنها اگر به همراه حلم و بردباری و سعه صدر نباشد شیرینی زندگی را به تلخی تبدیل می کند.
البته اختلاف و تنش در ابتدای زندگی برای دختر و پسری که از خانواده های مختلف بوده و از روحیات متفاوت برخوردارند زیاد دور از انتظار نیست و مشکل مهمی نیست به شرطی که زود حل شود و طولانی یا مکرر نشود؛ زیرا ازدواج نهال نو پایی است که اگر در معرض مداوم طوفان اختلاف و درگیری ها قرار گیرد امکان شکسته شدن دارد. پس باید هوشیار باشید و اجازه ندهید مسائل جزئی و سطحی خللی در زندگیتان ایجاد کند.گرچه انسان نمى تواند تمام شرائط و امکانات موجود را بر وفق مراد خود فراهم نماید ولى مى تواند خود را با شرائط موجود به گونه ای مناسب و فعال وفق دهد و هماهنگ سازد.تنها در این صورت است که خواهد توانست از حالت همیشه نگران ، ناراحت ، غمگین و افسرده وضعیت موجود با ابتکار ، خلاقیت و بهره مند شدن از دیگر توانمندیهاى خود و تنها با استفاده ازهمان امکانات و شرائط موجود زندگی شاد و با نشاطی را برای خود رقم زند.گرچه سرمایه زندگی اعتماد بین زن و مرد  است که در سایه صداقت و یک رنگی امکان پذیر است ولی عفو وگذشت ،عنصر اصلی استمرار و استحکام پیوند زناشویی از سوی هر یک از زوجین است.

در اینجا برای برخورد و مدیریت مشاجره های پیش امده ، مهارت هایی در این خصوص برایتان بیان می شود :

مهارت در مشاجره، چیزی است که شما پیش از وارد شدن به زندگی مشترک باید بیاموزید. چون عدم آگاهی از این مهارت باعث ایجاد مشاجره های متعدد و حتی دعوا و قهرهای بزرگی میان دختر و پسر در دوران نامزدی می شود

جالب آنکه این مهارت نه تنها مسئله پیچیده ای نیست بلکه شامل توجه و رعایت چند نکته ساده می باشد.

 درست و اصولی دعوا کنید ،برای آن که یک دعوای درست و حساب شده داشته باشید که بعدا بتوانید آن را جمع و جور کنید، باید چند اصل را بیاموزید.

1.شناخت موقعیت: افراد باید توجه داشته باشند که در چه زمانی گفت وگو با نامزدشان به بحث تبدیل می شود. شناخت این موارد گام اول کنترل دعواست.

2.استفاده از روش های تغییر موقعیت: پس از شناسایی موقعیت دعوا و مشاجره سعی کنید با توجه به شرایط از یکی از روش های ذیل برای تغییر موقعیت استفاده کنید.

ـ  بسیار زیرکانه موضوع بحث را به یک موضوع بی ربط دیگر تغییر دهید

ـ از طنزی لطیف استفاده کنید. البته طنزتان باید به گونه ای باشد که حس تمسخر به نامزدتان دست ندهد.

ـ از کلمات و جملات با محبت استفاده کنید. مثلاً عزیز دلم اتفاقیه که افتاده. ناراحت نباش ناراحتی تو منو عذاب میده. لبخند بزن مهربون لبخند زیبنده صورت ماه تو  و...

ـ گاه شرایط به شکلی است که  نیاز است شما در مقابل عصبانیت نامزدتان کوتاه بیایید و عقب بکشید. یقیناً کوتاه آمدن در این شرایط نه تنها به معنای بازنده شدن شما نیست بلکه شما را برنده بلامنازع  جریان نیز معرفی می کند.

 3.نفس عمیق بکشید: حتماً سعی کنید در میان بحث با فرد مقابل چندین بار چشم هایتان را ببندید و نفسی عمیق بکشید. این کار باعث خروج فشارهای روحی از ذهنتان شده و آرامتان می کند.

 4. اگر فعالیت های بالا به بن بست رسید باید به خود و نامزدتان فرصت دهید. به همین دلیل مدتی سکوت نمایید. سکوت کردن، به افراد فرصت می دهد تا ضمن اینکه خونسردی خود را باز می یابند و آرام می گیرند، بتوانند در مورد موضوع مورد بحث نیز فکر نمایند. سپس با ملایمت و آرامش بیشتری با فرد مقابل خود گفت وگو نمایند.

برای زمان سکوت فعالیتی چون قدم زدن در هوای آزاد بسیار توصیه می شود.

شاید از دید بسیاری انجام فعالیت های بالا و کسب تعادل، درست وسط مشاجره کار بسیار دشواری باشد اما یقیناً با کمی تمرین و ممارست هم راحت می شود و هم دوران نامزدی زیبا و بدون مشاجره را برای شما رقم می زند.

همچنین خواهشمندیم بنیان خانواده و زندگی مشترک خود را باصبر و حوصله و عمل به مواردی که در ادامه ذکر می گردد،محکم نمایید و در مقابل دشواری های زندگی زانو خم نکنید ,تا از اجر معنوی آن بهره ببرید .
آگاه باشید که زوجین تنها در سایه شناخت ارزش ها (توکل ، ایمان رعایت، حجاب ، صبر، راستگویی ،احترام به حقوق هم و دیگران، خوش اخلاقی و ...)و پرهیز از ضد ارزش ها ؛(دروغگویی ، پیروی از هوای نفسانی ، بخل ، تکبر ، عدم قناعت و ...) می توانند آفت های زندگی خویش را بیابند و راه حل مناسبی برای آن برگزینند.صدا زدن زن ومرد به اسم تنها ،توهین آمیز است و آن صفا و گرمی و محبت را از بین می برد . برای آنکه تنور عشق و محبت در زندگیتان شعله ور باشد همدیگر را با الفاظ شیرین و دوست داشتنی و مورد علاقه طرف مقابل ،صدا بزنید .ردو بدل شدن الفاظ زشت و ناپسند در بین زن و مرد علاوه بر آنکه باعث پیدایش کینه و دشمنی و از هم پاشیدن روابط خانوادگی می شود ، در آینده نیز در فرزندان نیز اثر سوء گذاشته و آنان را به کارهای زشت و ناپسند عادت می دهد .استقامت در زندگی ، درک مسئولیت های دینی و اجتماعی یکدیگر، پرهیز از بگو مگو ها ، عاقبت اندیشی ، حسن نیت داشتن نسبت به هم ، پرهیز از منفی بافی و پرهیز بهانه جویی از دیگر مواردی است که با ید هر دو شما  رعایت نمایید .
نکته پایانی
در پایان با آرزوی زندگی شاد و پر از عاطفه برای شما و نامزدتان باید بگوییم : بسیاری از مسایلی که در این دوره زندگی میان طرفین اتفاق می افتد ،طبیعی است منتهی به شرط آنکه برخورد منطقی با آن صورت گیرد .
پیشنهاد می گردد با توجه به اینکه به محورهای اختلاف خود اشاره ای ننمودید به کتبی که در ادامه معرفی می گرددمراجعه نموده و در صورتی که جواب لازم را نیافتید به همراه نامزدتان به مراکز خانواده درمانی مراجعه کرده و با اطمینان خاطر از مشاوره های تخصصصی آنها بهره گیرید
در پایان کتابهای زیر برای مطالعه بیشتر معرفی میشود
1- خانواده در نگرش اسلام و روان شناسی ،محمد رضا سالاری فر
2- هنر همسر داری (اخلاق در دانشگاه منزل )،حسن صدری مازندرانی
3- ازدواج آسان و شیوه همسردارى محمد محمدى اشتهاردى
4- ازدواج پایدار کاظمى حقیقى

5- پیوند دو قلب یا راهنماى ازدواج مهدى پاکزاد
با آرزوی خوشبختی و آرامش در زندگی برای شما



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.