همسرم خسیسه

مشاوره عزیز .پنج ماه که ازدواج کردم ..شوهرم اصلا بهم خرجی نمیده مگه برم بازار خودش بهم میده .وگرنه غیر بازار دیگه نمیده ...میگم حداقل صبحا که میری روزی پنج هزار واسم بزار شاید من چیزی دلم بخواد بخرم ..میگه ندارم ولی دروغمیگه هرماه واسه این واون خرج میکنه بهش گفتم چرا واسه اونا داری ولی من نه ..میگه همینه که هست نمیتونی برگرد پیش خونوادت ..گفتم یارانه مونو جدا کنیم هی خوبه .میگه نمیخواد .سه روزه باهم حرف نداریم .هربار من منتشو کشیدم .ولی این بار نرفتم پیشش ...یاد خرفاش میفتم مغزم میترکه ...احساس میکنم اصلا هیچ حسی به رابطه جنسی نداره .هربار خودم رفتم پیشش .همش شبا میاد زود میخوابه این سه روزم اصلا توجه خاسی نداشته .خیلی تو عذابم خسته شدم .توروخدا زود جواب منو بدید
سه‌شنبه، 3 بهمن 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: حسن نجفی
موارد بیشتر برای شما

همسرم خسیسه

( تحصیلات : دیپلم ، 26 ساله )

مشاوره عزیز .پنج ماه که ازدواج کردم ..شوهرم اصلا بهم خرجی نمیده مگه برم بازار خودش بهم میده .وگرنه غیر بازار دیگه نمیده ...میگم حداقل صبحا که میری روزی پنج هزار واسم بزار شاید من چیزی دلم بخواد بخرم ..میگه ندارم ولی دروغمیگه هرماه واسه این واون خرج میکنه بهش گفتم چرا واسه اونا داری ولی من نه ..میگه همینه که هست نمیتونی برگرد پیش خونوادت ..گفتم یارانه مونو جدا کنیم هی خوبه .میگه نمیخواد .سه روزه باهم حرف نداریم .هربار من منتشو کشیدم .ولی این بار نرفتم پیشش ...یاد خرفاش میفتم مغزم میترکه ...احساس میکنم اصلا هیچ حسی به رابطه جنسی نداره .هربار خودم رفتم پیشش .همش شبا میاد زود میخوابه این سه روزم اصلا توجه خاسی نداشته .خیلی تو عذابم خسته شدم .توروخدا زود جواب منو بدید


مشاور: طیبه قاسمی

با عرض سلام و احترام خدمت شما خواهر گرامی؛
خواهر عزیزم ،اصولا تعیین مرز برای تشخیص «خساست» آسان نیست. آنچه مهم است تفاوت گذاشتن بین خسیس بودن و مقتصد بودن است. فرد مقتصد در زندگی هدف مشخصی دارد، اما این هدف مشخصا «جمع آوری پول» نیست. هدف فرد مقتصد ممکن است خریدن خانه یا خودرو، فرستادن فرزندان به دانشگاه، تامین هزینه های بیماری یا پس اندازد دوران پیری و بازنشستگی باشد. این هدف، هرچه باشد، برای تامین رفاه فرد یا خانواده است. هر فردی باید بتواند درآمد محدود و مشخص خود را طوری به تمام مخارج اختصاص بدهد که در هیچ مورد اساسی کم نیاورد.این رفتار را رفتاری هوشمندانه، هدفمند و قابل درک می دانیم، اما فرد خسیس، حتی برای موارد ضروری هم خرج نمی کند. فرد خسیس پول را فقط برای فجایع آینده می خواهد. اگرچه غالبا این فجایع مبهم اند، بیشتر به صورت «اگر»هایی با احتمال اندک بیان می شوند که دیگران آن را درک نمی کنند. برخلاف فرد خسیس، فرد مقتصد خود را به بدبختی نمی اندازد یا سلامت جسمی و روانی خود و خانواده اش را به خطر نمی اندازد تا از یک بحران احتمالی در آینده جلوگیری کند.به طور خلاصه، تفاوت های عمده در تشخیص رفتار مقتصدانه از خساست عبارتند از:.1- هدف از جمع کردن پول یا خرج نکردن آن، 2- قابل درک بودن و منطقی دانستن آن توسط دیگران، 3 -عواقب نامطلوب رفتار.این مشکل‌، خساست همسر‌، بیشتر توسط خانم‌ها بیان می‌شود ودر خانم‌های خانه‌دار که محل تأمین کلیه نیازهای‌شان‌، همسرشان است‌، خیلی شدید‌تر به چشم می‌آید. بنابراین باید کمی صبوری کردو از سرزنش مداوم پرهیز کرد و زندگی را به کام خودتان تلخ نکنید .به این نکات توجه کنید :
1. مانند هر مشکل دیگری در اولین مرحله شما را دعوت به آرامش می‌کنیم. فراموش نکنید که برای حل مشکلات رفتاری باید صبور بود و توقع نداشت که طرف مقابل در یک شب یا چند  ماه بتواند رفتار خود را تغییر دهد. اگر بخواهید واقع‌بین باشید باید رویای یک همسر دست و دلباز را فراموش کنید. یک فرد خسیس نمی‌تواند تبدیل به یک انسان دیگر شود. فقط باید تلاش کنید تا رفتار او را تعدیل و ترمیم کنید.
2.خساست‌های رفتاری اصولاً آموخته می‌شوند. تربیت دوران کودکی‌، نحوه رفتار والدین و حتی مشکلات زندگی ممکن است از همسر شما یک فرد خسیس ساخته باشد پس باید او را درک کرده و رفتار امروزش را یک رفتار عمدی برای آزار دادن خود به حساب نیاورید. و اگر به او و خساستش از این دریچه نگاه کنید کمتر ناراحت شده و آرام‌تر خواهید بود.
3.تا قبل از ازدواج همسر شما متوجه آسیب‌های رفتارش نشده است، نهایتاً بخاطر خساستش از معاشرت صحیح با دوستان،گردش‌، لذت هدیه دادن و .... خود را محروم کرده بود اما در دوران متأهلی باید به او بفهمانید که خساستش می‌تواند ضررهای جبران‌ناپذیری به زندگی‌اش برساند و بزرگ‌ترین ضرر، نارضایتی شماست. البته هنر بیان و فهماندن این مطلب به او‌، چیزی است که ما نمی‌توانیم نسخه واحدی برای آن بپیچیم و به شما بگوییم اینگونه عمل کنید یا این حرف‌ها را بگویید‌، این توانایی شماست که طبق شناختی که از شریک زندگی‌تان دارید‌، راه نفوذ به او و بیان مشکل رفتاری‌اش را پیدا کنید.
4.زمانی که از رفتار همسرتان غمگین و عصبی می‌شوید، ناراحتی‌تان را ابراز کنید؛ البته نه با دعوا و جنجال بلکه به او توضیح بدهید که از رفتارهای او ناراحت می‌شوید و خجالت می‌کشید. این توضیح و ابراز ناراحتی ما به شکل منطقی، تلنگری برای تجدیدنظر در رفتارهای نامناسب اوست.
5.از نظر یک فرد خسیس‌، هر خریدی غیر ضروری است حتی ممکن است اگر قرار باشد هدیه‌ای برای سالگرد ازدواج و یا تولد شما برایتان تهیه کند‌، ترجیح بدهد آن را به صورت نقدی پرداخت کند البته از شما هم بخواهد تا بجای خرج کردن‌، آن پول را پس‌انداز کنید زیرا یک فرد خسیس خرید هر چیز را غیرضروری می‌داند پس توقع نداشته باشید که دسته‌گل برایتان بخرد بلکه درک کنید این خرج نکردن‌ها به معنی دوست نداشتن شما نبوده بلکه یک عادت رفتاری است.
6.وقتی قصد دارید چیزی را بخرید‌، حتماً با او مشورت کنید. اگر به صورت انتحاری خرید کنید و بعد به او خبر بدهید‌، احتمالاً با رفتار بسیار نامناسب او روبه رو خواهید شد. فکر نکنید با تکرار این کار، عادت می‌کند .سعی کنید در مواقع آرامش، نیازتان را به داشتن و خرید آن وسیله با جملات منطقی بیان کنید. باید او راتوجیه کنید که واقعاً نیازمند داشتن آن وسیله هستید. 7.برای خریدهای شخصی تنها بروید ولی قبل از بیرون رفتن از منزل، حتماً به همسرتان اطلاع بدهید تا احساس کنارگذاشته شدن به او دست ندهد. توافق کنید که این تصمیم برای سلامت روحی- روانی هر دوی ما لازم است.
8.اگر تمرین کنید که برای موضوعات مختلف با یکدیگر همفکری کرده و صحبت کنید‌، دخل و خرج خانه‌تان هم می‌تواند مورد مشورت قرار بگیرد. مهم است که خود را انسانی بی‌فکر و بدون آینده‌نگری نشان ندهید بلکه کاری کنید تا همسرتان به مدیریت اقتصادی شما ایمان بیاورد.
 9.این افراد حتی نمی‌توانند از ساده‌ترین کلمات محبت‌آمیز برای بیان احساسات خود استفاده کنند. جالب اینکه اگر هم از این کلمات استفاده کنند، آزادی و آرامش در رفتارشان دیده نشده و همیشه حالتی از گرفتگی و ناراحتی در رفتار آنها مشاهده می‌شود.فراموش نکنیم نباید این افراد را مسخره کنیم یا دائم از آنها ایراد بگیریم. کنارشان باشیم تا با کمک هم به تدریج بر مشکل غلبه کنیم.
10.افراد خسیس با وجودی که ممکن است سلیقه خوبی داشته باشند اما برای خرید هر چیزی، ابتدا به مبلغ آن توجه می‌کنند؛ بنابراین به جای دلخورشدن یا مسخره‌کردن همسرتان از او تشکر کنید. همین که او هزینه‌ای را بابت خرید چیزی پرداخت کرده، کافی است. تشکر شما نوعی تشویق برای تکرار این رفتارهای مثبت و از بین رفتن برخی مشکلات رفتاری همسرتان است.
11.عدم پیش قدم شدن ایشان در مسائل جنسی به دلیل همین شخصیت وسواس گونه ایشان میباشد و شما با کمی مدارا و ترغیب ایشان به صورت تدریجی میتوانید او را تغییر دهید.
12. پنج ماه زمان بسیار کمی در تطبیق دو فرد بعد از عروسی میباشد ، شما هر دو از  دو خانواده متفاوت و با روحیات متفاوتی هستید ، حتی دو خواهر در یک خانه با یک دیگر به تعارض  برخورد میکنند چه برسد دو جنس مخالف با دو دنیای متفاوت و عدم مهارت های لازم ،شما حداقل یکسال باید با حفظ اقتدار ایشان و با مدارا و تذکرات گاه به گاه و نه مداوم ، شرایط را به سمت دلخواه پیش ببرید .
مطالعه کتاب های زیر را به شما توصیه میکنیم :
روان شناسی زن و  مرد(انسان در دو جلوه)، پدیدآورنده؛دکتر محمد مجد، نشر  مکیال.
نیاز زن ها، خواسته  مردها: راهنمایی سودمند برای عشق پایدار،پدیدآورنده؛جان گری، ندا  شادنظر(مترجم)،ناشر؛عقیل.
با آرزوی خوشبختی و آرامش در زندگی در کنار همسرتان



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.